KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1763 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1831 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1833 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1833 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1833 napja

Norton A developer Q&A összefoglalója
Norton - 2850 napja
81
A fejlesztőknek Redditen lehetett feltenni kérdéseket tegnap.
A válaszaikból szemezgetünk most.

Rengeteg kérdésre válaszoltak. Angolul tudók az MMO-Championon olvashatják a teljes anyagot, mi pedig a WoWhead összefoglalójából szemezgetünk.

A legfontosabb információk a következők:
 • A 6.1-es patchben sem lesz repülés, bár fejleszteni fognak a griffeseken.
 • Az account-wide heirloomokat a 6.1-es patchben tervezik bevezetni.
 • Dolgoznak azon is, hogy igény szerinti zenét állítsunk be a Garrisonban.
 • Elképzelhető, hogy a Garrison tovább fog fejlődni a 6.2-es patchben.
És akkor térjünk rá a részletekre.

 • Remélik, hogy a következő kiegészítőben új transmog rendszert alakíthatnak ki. Talán egy D3-hoz hasonló módon.
 • A versality stattal nem teljesen azt érték el, amit szerettek volna. Igyekeznek úgy belőni az itemeket, hogy legyen rajta elég, de más statok kárára ne menjen. Ez egy olyan dolog ami további átgondolást igényel a jövőben.
 • Mi van akkor most a repüléssel, bármi új hír? Összességében elégedettek vagyunk azzal, hogy Draenoron földi mountot lehet használni csak, rengeteg visszajelzést kaptunk, és érthető, hogy vegyes a fogadtatás. Fogunk vele foglalkozni a 6.1-es patch bejelentése idején, de mivel az outdoor endgame content a főbb draenori zónákban marad, ezért a 6.0-ás patchben nem hozzuk vissza, és így marad a 6.1-es patchben is. Sosem szándékoztuk kellemetlenné tenni a hosszú távú utazást a világban, és a 6.1-es patchben is azon leszünk, hogy még célirányosabban közlekedjenek a griffek két pont között, még akkor is, ha ezt nem vetted eddig észre. Kérjük, hogy küldjétek a visszajelzéseiteket – ha nem vagytok megelégedve a tervezéssel, a legjobb visszajelzések azok, amik konkrét példával írják le azt a szituációt, ami miatt frusztrálónak gondoljátok a repülés hiányát Draenoron.
 • Egy játékos jelezte, hogy tankként nehézségei támadtak a mobok pozicionálásával. Kifejezetten az útkereséshez nem nyúltunk hozzá. Rengeteget fejlesztettünk viszont a szerverek érzékenységén, ami azt jelenti, hogy a szerver (és ezáltal a mobok is) sokkal precízebben be tudják határolni, hogy hol áll éppen a karaktered. Emiatt érzékelhető változás történt a mobok mozgását illetően, amit különösen a tankok éreznek meg. Nincs rá gyors megoldásunk, de rajta van a listán.
 • Elképzelhető, hogy lesz egy 1000 Apexis kristályért vásárolható reroll lehetőség, amivel az Apexis kristályból vett itemeken rerolloltathatjuk a másodlagos statokat.
 • A korábban bejelentett kaszt kiegészítők jelenleg nincs a to do listán, de nem feledkeztek meg róla.
 • Mennyire gondoljátok sikeresnek a Garrisont, és terveztek hasonló dolgokat a jövőbeli kiegészítőkben? Általánosan szuper elégedettek vagyunk a Garrisonokkal kapcsolatban, legalábbis most. Az egyik célunk az volt a kiegészítővel, hogy olyan új tevékenységet adjunk a játékosoknak, amiről érződik, hogy fontos és tematikusan is beleillik a kiegészítőbe. Van egy célunk, miszerint változatossá kell tenni a következő kiegészítőket (legyen az egy „Garrison 2.0”, vagy a Garrison egyes részeinek más, új gameplay elemekkel vegyítése, teljesen új cucc, stb). Ettől függetlenül, egy új cucc, ami tökéletesen beleillik egy kiegészítőbe, de nem tűnik egy már korábban megoldott probléma második megoldásának, kifejezetten jó dolog!
 • A lvl 3-as Salvage Yard dobozkájának miért ilyen hatalmas a loottáblája? Általános félreértés, hogy a nagy loottáblák egyben randomizációt is jelentenek. A sok visszajelzés után, miszerint a dobozkák kevés follower upgrade-t adnak, részletesen megnéztük újra a dolgot, hogy biztosak legyünk, hogy nem hagytunk ki valamit. Egy lvl 3-as salvage dobozka jelenleg garantáltan ad egy itemet a lvl 2-es salvage loottáblájából, PLUSZ további esély transmog/legacy/aktuális itemekre, amiket a karakterd használhat vagy eladhat. A loottábla nagyon nagy és változatos itemekkel kecsegtet (Everburning Candle), de ez nem megy a dobozkákból szerezhető nyersanyagok vagy follower itemek rovására.
 • Vannak tervek a Garrison jobb implementálására account szinten? Próbálunk találni jó megoldásokat arra, hogy az altoknak könnyebb legyen a Garrisont fejleszteni.
 • Bármi terv a Garrison fejlesztésére a lvl 3-as állapot utánra? Kicsit túl nagynak tűnik a hely ahhoz mérten, amekkora maga az erőd. Vannak tervek a Garrisonnal és az épületekkel kapcsolatban a  6.2-es patchre. Részletek később, mivel még alig kezdtünk el dolgozni a 6.2-es patchen.
 • Egy játékos jelezte, hogy sokkal kevesebb missiont kap, miután felhúzott pár followert lvl 100-ra. A fejlesztők beismerték, hogy ezt nem tervezték meg valami jól, és mindenképp utánanéznek - bár túl komplex a rendszer ahhoz, hogy csak úgy változtassanak rajta.
 • Egyes Garrison work orderek hibásak, nem számítódnak bele a Working More Orders achievementbe. A fejlesztők elismerték, hogy ez egy bug és amint tudják, kijavítják.
 • A Mine buildingben follower nélkül megjelenő bányászcsillék szintén egy bug. Nem lenne szabad megjelenniük, ha nincs a buildinghez follower rendelve.
 • Spirit mint secondary/primary stat. Nagyon lehangoló, hogy nincsenek spirites enchantok, gemek vagy flaskák. Annak a kristálynak a nerfelése, amit az Innből lehetett szerezni szintén elég keményen hatott. A kérdésem: Mi is a Spirit? Secondary vagy Primary stat? Miért nincsenek gemek, enchantok vagy flaskák? Eléggé unfair a dolog. A Spirit a legjobb secondary stat healereknek, olyasmi, mint az Armor a tankoknak. A béta korai szakaszában szerezhettél extra spiritet gemekből/flaskákból/kajákból, de úgy gondoltuk, hogy aláásná a consumable-k kialakított új rendszerét. Elvettük a gemektől és enchantoktól a primary statokat, hogy ezzel nagyobb szabadságot adjunk a játékosoknak a karakterük megtervezésében és lehetőséget adjunk a másodlagos statokkal való játszadozásban, most, hogy a reforging megszűnt. Ha egy critre vagy mastery-re gyúró healert szeretnél csinálni, megteheted. De ha a Spirit is bejönne a képbe, egyértelműen azt választanád és más statok szóba sem jönnének. Ezért vettük le a Spiritet és az Armort a kajákról/gemekről/enchantokról.
 • Mi történt a 2012-ben ígért Battle.netes láthatatlanság dologgal? Nem feledkeztünk meg róla, de a csapatnak (ami a Battle.net működéséért felel nem csak a WoW, de minden Blizzard címnél) rengeteg magasabb fontosságú feladata van, ezért attól félek, hogy a bevezetése nem fog megtörténni a nagyon közeli jövőben.
 • A Scenario-k szuperek voltak DPS kasztoknak, ha gyorsan be akartak ugrani egy kis öldöklésre, vagy ha – ugyan heroicoknál kicsivel gyengébb – lootot akartak szerezni. Van rá esély, hogy viszont látjuk őket? Kétségtelenül nagy előnye volt az a Scenario-knak MoP-ban. Nem tervezünk a WoD-ban ilyet (bár azt sem mondanám, hogy a következő kiegészítőkben sem lesz), és van pár ötletünk arra, hogyan rövidítsük a DPS-ek sorban állási idejét, de időre van szükségünk.
 • Mit értettél a fent elmondottak alatt? Például beengedhetnénk még egy DPS-t az instákba és igazíthatnánk 5 és 6 játékoshoz is a nehézséget.
 • Mi van az Alchemy-vel? Miért nincs transmute, upgradelhető itemek stb stb? Dolgozunk az Alchemy update-jén, hamarosan több információval szolgálunk.
 • Nem hiszik, hogy OP lenne a heal PVP-ben, ahogy azt sem, hogy egyes specek és spellek túl erősek lennének. Bár tény, hogy elvették feraloktól a Predatory Swiftness healjét, felezték a Heart of the Wild healjét és a legutóbbi hotfixben 20%-al csökkentették a paladinok Flash of Light healjét.
 • Azért nem pakolják raidbe az embereket Ashranban, mert nem minden játékos középen harcol. A középen lévőknek maguknak kell gondoskodniuk erről.
 • Bármi terv azzal kapcsolatban, hogy a PVP és a BG-k több lehetőséget nyújtsanak a szintezésre/fejlődésre? Sajnos a változások, amiket a BG rewardokkal kapcsolatban bevezettünk, elvették az XP-zés lehetőségét. Dolgozunk rajta de nem biztos, hogy 6.1 előtt megoldjuk.
 • Az eredeti tervünk az volt, hogy ládikákat használunk rewardként minden szinten, de nem készültünk el időben. Egyébként szerintünk fun dolog lenne.
 • Dolgoznak az NPC-k AI fejlesztésén Ashranban. Ez Kronust és az utakon lévő NPC-ket is érinti.
 • Group Finder: „Lépésekben növeljük a megjelenített csapatok számát és figyeljük, hogy milyen hatással van a stabilitásra.  A fő célunk az, hogy összehozza az azonos tevékenységet végezni akaró játékosokat. Egy leadership rendszer bevezetése jó ötlet lehet, és el is gondolkozunk rajta. Különösen óvatosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy ne biztosítsunk túl sok információt a jelentkezések alatt. Közben próbáljuk csökkenteni azt az időt, amit invite-ra várva kell eltölteni, mert nem valami jó, ha aztán egyből kiraknak valakit a csapatból. Nem akarjuk bátorítani az efféle diszkriminatív lépéseket.”
 • Tervezitek, hogy beleszóltok a játék gazdasági életébe (a gold sinkek bevezetésénél jobban), vagy hagyjátok, hogy magát alakítsa? Teljesen egyetértünk azzal, hogy több dolog kellene, amire elkölthetik a játékosok a megszerzett erőforrásokat. Szerettünk volna több craftolható itemet amit a szokványos nyersanyagokból lehet készíteni az időkorlátos szakmaspecifikus alapanyag helyett, szóval ez egy olyan probléma, amit igyekszünk megoldani.
 • Megfontolóra veszik, hogy a craftolt itemeket tovább lehessen fejleszteni az új raid tier (T18) megjelenése után.
 • HOZZAD VISSZA A KASZTKÜLDIT! Simán. A warlock zöld tüzes quest jó visszajelzéseket kapott, szeretnénk több hasonlót bevezetni a jövőben, rajta is vagyunk aktívan.
Megbeszéltük privátban és virtuális pacsit küldtünk egymásnak. Természetesen nem hátsó fertályra. Eye-wink
Kicsit félre siklott a dolog, de tudjuk be a magas labdáknak. Smiling

Láttam egy srácot, aki egy hónap alatt 1,2 milliót csinált. Fú apám, annak aztán volt türelme. Smiling
#80 | Delfi válasza #79
Pedig csak azon kellene elgondolkoznod, hogy a számonkérő stílusodat meg kellene változtatnod, és akkor talán más is jóhangulatú kérdésnek gondolná azt amit írsz.

Az első bejegyzésed hitetlenkedő és kifejezetetten követelő hangvételű volt. Milyen jogon kéred számon, hogy mivel kereskedik és miért kellene megosztani ezt mindenkivel? Én még nem láttam tőled összefoglalót, amiben felsorolnád a napi ténykedésed, és elmagyaráznád mindenkinek, mit beszéltél Jim haveroddal aznap.

Miután a stílusodhoz passzoló választ kaptál, ismét egy igen arrogáns követelőzést dobtál be, mintha te lennél itt az, akinek joga van tudni a választ. Az Élet nem ilyen barátom, ha kérni vagy kérdezni akarsz, akkor legyél udvarias és fogadd el azt amit kapsz, ne azon hözöngj, hogy mit kellett volna szerinted kapjál.


wow_c_510379
#78 | Delfi válasza #75
Maradjunk annyiban, hogy simán bepróbálkoztál, és ha nem Norton lenne, akkor elhajtott volna a jó büdös francba.
#77 | Norton válasza #76
Ha 2,8 millión csücsülsz pontosan meg van a tudásod ahhoz, hogy megválaszold a saját kérdésed és tudd, hogy simán hozható volt. Innentől kezdve ez nem volt több, mint egy gyenge próbálkozás arra, hogy rajtakapj azon, hogy valótlant állítok.
Simán feltehetted volna privátban a nyílvános nekiszegezés helyett, ahogy mások is; valószínűleg egy személyre szóló részletes levezetést kaptál volna. Nyílvánosan hőzöngeni pitiáner dolog volt.

De próbálkozásnak jó volt.
wow_c_510332
wow_c_510331
Komolyan? 300k ekkora osszeg? Ilyen hihetetlen? En sosem vettem a faradtsagot az AHzashoz (meg sem eszem, sem erzekem nincs hozza), farmolni meg kifejezetten utalok (ugyhogy ez a buzi grindes baromsag, ami most van, nekem a poklok pokla, meg a zillio dailyt is alulmulja) de azert 200-250k-m altalaban mindig van...elosztva a karakterek kozt, mainnel pl 120k korul. Alapvetoen mindent, de tenyleg mindent erdemes berakni az AH-ba (marmint white itemek es afelett) mert lehet, hogy valakinek pont az kell...adtam mar igy el olyan dolgokat, hogy ma sem tudom mire kellhetett a vasarlonak....Ha kiskarit szintezel, akkor crafting alapanyagok kiemelten jok, mert a legtobb ember lusta, de nagyon. Meg csak farmolni sem kell igazan, ahogy jon questeles kozben, aztan mire eszbekapsz maris 10-20k goldon csucsulsz es meg nem is hagytad el vanillat...
#73 | Norton válasza #71
A pénzt gemekkel, enchantokkal, tailoring, BS, engineering craftokkal, 4 darab scribe karakterrel  és flippinggel kerestem. Ezenkívül a WoD-hoz igazítottam  minden altomat, így naponta legalább 4 darkmoon cardot voltam képes gyártani.

Jim jó fej és igen segítőkész, de nem oszt meg mindent. (Ahogy te sem mondod meg a vetélytársadnak, hogyan tolhat +1k-val több DPS-t, hanem mosolyogba bemondod, hogy :"skill".) Erről te magad is megbizonyosdhatsz ha megvásrolod a gold guide-jait. Én megvásároltam őket, nagyzolás nélkül mondhatom, hogy a BoG első részének fele több információt tartalmaz. Ettől függetlenül Jim szerintem is tiszteletre méltó ember.

Ha jól sejtem ez sem elég bizonyíték neked és szeretnél egy konkrét listát, aminek az a neve, hogy Ezt add el!

Tessék, az elmúlt 1,5 hetem (a kedvedért kivettem a postaládát, hovatovább a Broker baron meg is bizonyosodhatsz róla, hogy 1,5 heti bevételről van szó) A file-t eredeti néven hagytam, így arról is megbizonyosodhatsz, hogy most készült (remélem addig nem fajulunk, hogy átnevezéssel gyanusítasz).
A fenti képen megkapod az általad követelt információkat.

Ez pedig a dedikált karakterem statisztikái:szerk: Arról nem én tehetek hogy az általad említett gold bloggerek nem tudnak pénzt keresni, én pedig igen. Vagy várjunk csak, nem sántít valami? Hoppsz, de igen.

A védelem visszavonul.
#72 | Delfi válasza #71
Az a válasz, amit linkeltem neked. Vedd meg a könyvet és olvasd el a tanácsokat benne!

Ingyen kérni azt, amiről tudod, hogy pénzért adják, mifelénk koldulásnak hívják.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu