KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2304 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2372 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2374 napja

Wolverine Mists of Pandaria: a kliens telepítése
Wolverine - 4364 napja
111
Mivel most már elég sokan kaptak bétakulcsot az Annual Passra feliratkozók közül (szerény becslésem szerint kb. a jelentkezők fele), így elég sokan bosszantják magukat a kliens telepítésével. A feladat nem lehetetlen; de rossz esetben nem is egyszerű. Az alábbi tippek nemcsak azoknak szólnak, akik jól értenek a számítógépükön futó oprendszer működéséhez!

Az első lépések

Ha megkaptuk a Battle.net-accountunkon a hozzáférést, akkor töltsük le a telepítő fájlt. Figyelem: elsőre az észak-amerikai változatot kínálja fel a Battle.net; a jobb oldali More linkre kattintva nyílik meg a lista a többi változattal - célszerűbb a GB jelzésű angol telepítőt kiválasztani (a beillesztett link az európai angol, Windowsos telepítőre mutat). Ezután a legfontosabb teendőnk, hogy a telepítőt adminként futtassuk. Ehhez jobbklikkeljünk a letöltött file-ra és a menüben válasszuk ki a Tulajdonságok menüpontot; itt a Kompatibilitás fülön pipáljuk be a Futtatás adminként négyzetet. Ezután kezdhetjük is. Az első tanács: ne az alapesetben megadott mappába telepítsük a bétát. Bárhová máshová mehet, ahol van legalább 15 GB szabad hely, de az eredetileg felkínált mappát kerüljük.

Ne állítsd le

Az első tudnivaló a telepítés elkezdése után, hogy ne szakítsuk meg a folyamatot! Ha ez megtörténik, akkor az újraindításkor felugrik egy Updating setup files feliratú ablak, amelyben a csík nem fog 2/3-nál előbbre jutni. Ha itt akadtunk el, akkor a következő a teendőnk:
  • a Feladatkezelőben ellenőrizzük, hogy fut-e az Agent.exe nevű fájl; ha igen, állítsuk le
  • a Windows Vista és Win 7 operációs rendszer esetében a C:\ProgramData nevű rejtett mappában levő Battle.net mappát töröljük (a legegyszerűbben úgy juthatunk el ide, ha a Windows Intéző címsorában beírjuk ezt a címet)
  • aki még Windows XP-t használ, az a C:\Documents and Settings\Application Data mappából törölje a Battle.net mappát (és gondolkozzon el azon, hogy Win 7-re vált...)
  • ha valakinek így sem menne a dolog, akkor Zobi13 felhasználónk felfedezését ajánljuk: az Agent.exe leállítása és a Battle.net mappa törlése után indítsuk el az Internet Explorert (csak fusson, semmi más nem szükséges), majd ismét indítsuk el a Launchert.
Ez lassú

Egyeseknál előfordul, hogy a telepítés rendkívül lelassul. Ez jellemzően a Blizzard által alkalmazott torrentkliens problémáját jelzi, ami valamiért nem használja ki a rendelkezésre álló sávszélt (ennek több oka lehet, nem kívánok részletesen belemenni). Ilyen esetekben célszerű ettől a torrenttől megszabadulni, ha máshol gyors a letöltés:
  • a megnyitott Launcherben az Options menü Downloader Preferences menüpontjában vegyük ki a pipát az Enable peer-to-peer transfer opció elől - ezzel közvetlenül a Blizzard szerveréről fogunk letölteni, mintha egy weboldalról tennénk ezt meg, ami rendszerint gyorsabb abban az esetben, ha a p2p-t korlátozzák

Az az átkozott 10%

A következő probléma általában akkor merül fel, amikor eléri a telepítés a 10%-os határt. Ha ezen túlhalad a folyamat és elkezdi letölteni a Launcher a klienst, akkor valószínűleg nyert ügyünk van és nem lesz további probléma - amennyiben hagyjuk teljesen végigmenni a telepítést. Ha viszont elakadtunk, akkor a következőket kell tennünk:
  • nyissuk meg a Vezérlőpultot, és ott az Internetbeállítások nevű opciót (ez elérhető az Internet Explorer Eszközök - Internetbeállítások menüpontjából is)
  • a Kapcsolatok fülön a Telefonos és virtuális magánhálózatoknál ellenőrizzük, mi szerepel a listában: ha routeren keresztül kapcsolódunk, akkor minden itteni kapcsolatot töröljünk, egyébként pedig az éppen aktív és általunk használt kapcsolat kivételével töröljük az összes többit
  • ezután az alul levő Helyi hálózati beállítások gombra kattintva vegyük ki a pipát A beállítások automatikus észlelése opció elől
Optimális esetben ezek után már működni fog a telepítés.

Error #1

A címben említett hiba is gyakran szokott feltűnni, mint a telepítést megakadályozó ok; szerencsére erre is van viszonylag egyszerű megoldás:
  • a C:\Windows\SysWOW64 nevű mappában keressünk egy ssleay32.dll nevű fájlt - ha megvan, nevezzük át valami másra; ezt követően elvileg mennie kell a telepítésnek
Nem találok egy fájlt

A 15544-es frissítés egy új hibaüzenet megjelenését hozta:

Failed to read a required file error, Please close all other applications and temporarily disable anti virus software.

Jelenleg ennek kezelésére több megoldás is működőképesnek tűnik:
  • az első, hogy a béta telepítés mappájában keressük meg a Data mappát, és az itt levő alternate.mpq fájlt töröljük (óvatosabbak csak másolják át máshová és töröljék az eredeti helyéről), majd indítsuk el a Launchert és frissítsük a klienst
  • a második, hogy töltsük le az alábbi fájlt, és másoljuk a béta telepítés Updates mappájába, felülírva az ott levő eredeti fájlt; ezt követően a Launcher elindításával frissítsük a kliensünket
  • a harmadik, hogy indítsuk el közvetlenül a wow.exe fájlt a béta mappából, majd miután beléptünk egy karakterrel és pár percig vártunk, amíg a kliens elkezdte letölteni az adatokat, lépjünk ki és indítsuk el ismét a Launchert

Valami más problémám van!

Nos, ebben az esetben is megpróbálhatunk megoldást keresni; de a jelek szerint a többi gondra nem nagyon van általános megoldás.

Frissítés: illetve még egy általános jótanácsot adhatok, ami a Diablo III-mal és a Mists of Pandariával kapcsolatban is működik: a telepítőfájlt ne futtassuk olyan mappából, ami ékezetes karaktert is tartalmaz a nevében, mert hibaüzenettel fogja eldobni magát.
wow_c_534166
wow_c_533318
wow_c_533204
wow_c_533089
wow_c_533069
wow_c_531406
wow_c_527513
wow_c_525632
  1. udv a jatekot hol szehetnem le
#102 | Fea válasza #101
wow_c_520473

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu