KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2335 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2403 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2405 napja

Wolverine Coffee with the Devs - a Warlords of Draenor statjai
Wolverine - 3601 napja
68


Ghostcrawler hiányában a Systems Team csapatmunkában volt kénytelen összedobni egy fejlesztői blogot arról, hogy áll jelenleg a másodlagos és harmadlagos statok helyzete a Warlords of Draenorban. A részletek a tovább után.

Másodlagos statok
  • megszűnő statok: hit, expertise, dodge, parry
    A fejlesztők szerint a hit és az expertise nem volt érdekes stat (mindkettőből el kellett érni a capet és utána el kellett felejteni), míg a dodge és a parry helyére egy új, csak a tankoknak szóló stat érkezik majd, a bonus armor.
  • megmaradó statok: crit, mastery, haste, Spirit
    Ezek a statok nagyjából úgy fognak működni, mint ma. A Spiritnél lesznek változások: csak a gyűrűk, a trinketek, a köpenyek és a nyakláncok adhatják, és sokkal erősebben befolyásolja majd a manaregent 1 Spirit, mint ma - a healereknek egyértelműen a Spirites itemek jelentik a legerősebb választást ezeken a slotokon.
  • új stat: multistrike, bonus armor
    Ezekről már korábban is esett szó a BlizzConon. A bonus armor nem teljesen új stat, de az eddigi ritka megjelenéseit egységesítik: a Spirithez hasonlóan gyűrűkön, köpenyeken, trinketeken és nyakláncokon lesz majd jelen és a tankoknak egyértelműen ez lesz a legjobb másodlagos stat ezeken az itemeken.
    A multistrike viszont egy valóban új dolog. Ez a stat a spelljeinknek, abilityjeinknek és az autoattacknak esélyt ad, hogy maximum 2 extra sebzést/gyógyítást vigyenek be az eredeti sebzés/gyógyítás 30%-ának megfelelő értékben. A proc esélye a multistrike stat értékétől függ - ha pl. 55%-os esélyt szedünk össze, akkor egy 1000-et sebző ability 55%-os eséllyel sebezhet 300-at egy proccal, és újabb 55%-os eséllyel megint 300-at egy második proccal. A két proc esély egymástól függetlenül számolódik, és mindkettő maximum 100%-ot érhet el.
  • újnak szánt, de elkaszált statok: amplify, readiness
    Az amplify eredetileg Siege of Orgrimmar trinketein jelent meg hatásként; a többi másodlagos statot erősítette fel. Azonban önálló statként kipróbálva kiderült, hogy nem igazán működik a koncepció: egyrészt nem lenne komoly hatása a játékmenetre, mivel nem befolyásolná a gearelődést vagy a rotációt, másrészt viszont minden egyes specnek az abszolút legjobb stattá vált volna, amit mindenáron stackelni kellett volna - ezért végül nem kerül be a játékba.
    A readiness szintén SoO trinketein debütált, és a cooldownjaink hosszát redukálta volna. Ez a stat elméletben remekül funkcionált, és a belső tesztek is azt igazolták, hogy kis mennyiségben hatásos. Csakhogy amikor minden geardarabon lehet belőle, akkor problémák adódnak: a cooldownoknak ugyanis az a lényegük, hogy komoly - 20-30%-os - mértékben növelik a sebzést/gyógyítást, ugyanakkor nem érhetőek el állandóan. A readiness stackelésével elérhetővé vált, hogy ezek a komoly cooldownok gyakorlatilag folyamatosan aktiválhatóak legyenek, és a buffjaik uptime-ja felmenjen 100%-ra. Ez viszont pont azt vette volna el a játékmenetből, ami miatt a cooldownok létrejöttek. A fejlesztők sok verzió kipróbálása után úgy döntöttek, hogy a readinessből sem lesz állandó másodlagos stat, viszont továbbra is jelen lesz kis mennyiségekben, például trinketek bónuszaként.
  • teljesen új stat: versatility
    A readiness kivételével egy lyuk maradt a másodlagos statokban, amit a versatility fog kipótolni. Ez egy rendkívül egyszerű stat lesz, amely a legtöbbet a hibrideknek fogja nyújtani: 1% versatility a sebzésünket, gyógyításunkat és pajzsainkat 1%-kal erősíti, valamint a bekapott sebzésünket 0,5%-kal csökkenti. A fejlesztők szerint ezzel a beállítással ugyan nem ez lesz az outputunkat legjobban megdobó stat, de nem is lesz a leggyengébb.
Harmadlagos (minor) statok
  • új statok: movement speed, avoidance
    Ez a két stat nem változott a BlizzConon bemutatott koncepcióhoz képest: a movement speed a futási sebességünk növeli meg és stackelni fog a többi forrásból kapott gyorsítással, az avoidance pedig az AoE hatásokból bekapott sebzést csökkenti, mint a hunter/warlock/stb. petek hasonló passzív abilityje. A különbség mindkét statnál az lesz a jelenleg elérhető hatásokhoz képest, hogy ritkán tűnnek fel és a hatásuk összességében nem lesz túlságosan nagy - de annyira kicsi sem, hogy érezhetetlen legyen a különbség.
  • módosult új statok: indestructible, leech
    Ez a két stat a nevében és a hatásában is módosult a BlizzConhoz képest. Az indestructible eredeti neve sturdiness volt, és eredetileg a durability csökkenését redukálta volna. A mostani verzióban az indestructible stat megjelenése egy itemen azt eredményezi, hogy az egyáltalán nem fog durabilityt veszteni.
    A leech eredeti neve lifesteal volt, és a BlizzConon bemutatott verziója a sebzésünk egy részét konvertálta volna öngyógyítássá. Az új verzió ugyanezt tudja, de emellett a gyógyító spelljeink healjének egy része is visszatér ránk gyógyításként, vagyis a healereknek is hasznossá vált ez a stat.
  • újnak szánt, de elkaszált stat: cleave
    Ez a stat szintén problémásnak bizonyult az implementálásakor: a tankoknak haszontalan volt, a dps-eknek egyes szituációkban volt érdekes, míg a healereknek egyértelműen értékesnek bizonyult. A fejlesztők attól tartottak, hogy a cleave jelenléte miatt egy olyan loot, ami dps-eknek és heealereknek is hasznos lehetett volna, egyértelműen healer cuccá lett volna minősítve. Ezért egyelőre ez sem lesz jelen minor statként a játékban, de alkalmanként feltűnhet bizonyos esetekben.
wow_c_534694
wow_c_525708
wow_c_501109
wow_c_501083
#64 | Moron válasza #56
Nyilván a hit és az expertise kötelezők voltak cap-ig, és logikusan ezért volt bennt a reforge, hogy ne legyen teljesen haszontalan stat a tárgyakon.

- (innentől már nem neked válasz, csak elmélkedés)
Most ezek a statok nem lesznek és ezért nem lesz reforge. Minek következtében attól függ mindenki, hogy milyen tárgyakra tesz szert, így nem a játékos választja meg a karakter specét és ahhoz reforge-ol mint eddig, hanem a karakter által szerzett tárgyakon levő statok határozhatják meg a legelőnyösebb specializációt. Smiling

Ugyanis lehet, hogy MM huntert akarnék játszani, de a két legfontosabb másodlagos statja csak fele-fele olyan jók, mint mondjuk a survi két legfontosabbja.
Olyan statokat vesznek ki, amelyekkel nem igazán van érdekes gameplay. A helyükre kerülőkkel viszont lehet majd játszani, hogy melyik a jobb.

#57: a fenti blog a legfrissebb információ ebben a témában. Vagy az a cloth cucc egy ritka kivétel volt, vagy egy olyan builddel játszanak jelenleg az alpha tesztelők, amelyikben ez a módosítás még nem éles.
#62 | Nuwiel válasza #61
Nem érint, petet már vettem Store-ból, mountot még soha Laughing out loud
#61 | Adi91 válasza #60
wow_c_501057
#60 | Nuwiel válasza #59
Úgy értem, annyira, de annyira készen lehetnek a fontos dolgok, hogy már csak ilyen apróságokkal kell foglalkozniuk, hogy mountok átnevezése, pet battle, stb Sticking out tongue
#59 | Delfi válasza #58
Úgy érted, hogy a fontos dolgokkal kezdenek? Laughing out loud

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu