KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2336 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2404 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2406 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2406 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2406 napja

Adi91 7 dolog amit ROSSZ a Warlords of Draenorban
Adi91 - 3398 napja
104
Ez a kis írás egyfajta reflexió, hogy hogyan is látom a dolgokat előző írásomhoz képest, ami még az Alpha idején született (7 dolog ami nem tetszik a Warlords of Draenorban - http://www.worldofwarcraft.hu/node/28056). 

  Kezdjünk is hát neki:

 #1: A gearelődés és az ezzel kapcsolatos content
 

 Sokan mondták, hogy nem lesz probléma a Valor hiánya, lesz majd más lehetőség gearelődni. Mivel már több, mint 1 hónapja LVL 100-as vagyok meg tudom mondani, hogy NINCS. Ki is fejtem mire gondolok: Ott vannak ugye az Apexis crystalok, amikből jó esetben 40-45 napig kell farmolnod (napi questeken keresztül – itt jegyezném meg, hogy azt ígérték, hogy nem lesz napi grindolás) 1 darab maximális szintű gear érdekében. Igen ám, de ez a maximális szintű gear sem az, ami régen volt: régen a Normalnak, vagyis a mostani HC-nak megfelelő szintű geart tudtál kiszedni Valorból (annyi idő alatt amennyi alatt Apexisből összeszedsz 1-et. ha szorgalmasan gyűjtögettél akár 3 geardarabot is összeszedhettél), azonban most még a jelenlegi Normal (régi Flex) item levelét sem éri el a hosszú grindolás árán megszerzett gear darab. Mi értelme van így az egésznek? Hol van a lehetőség a gearelődésre? Mi értelme van így a HC dungeonoknak, reward nélkül? Ez a kérdéskör kicsit még boncolgatva lesz. 

 Nem lenne baj az Apexises rendszerrel, ha A: Több forrásból lehetne több kristályt gyűjteni, mint az az 1 napi quest ami van. Mi van, ha kimarad egy nap??? Miért nem pótolhatom másik napon? Miért kell belogolnom minden nap, ha nem akarom egy geardarab megszerzését napokkal eltolni?(A Valorral ilyen gond nem volt.) Miért tart 1 gear darab megszerzése 40 napig? Miért nem ad a HC Dungeon rewardként Apexis crystalt?

 Ami ezzel a kérdéskörrel kapcsolatban még felmerül az a worldbossok: 2 world boss van, azok is javarészt közös loottáblával rendelkeznek. Bónusz poén, hogy valami hülye módon sikerült megoldani, hogy ne legyen egyszerre bent a két worldboss, csak adott héten egy, a harmadiknak pedig még se híre, se hamva. Gondolom említenem sem kell, hogy hasonlóan a currencyből megvehető itemek nerfeléséhez a world bossok lootját is nerfelték. Már ezek sem érik el azt a szintet, amit régen elértek. Régen ugyanis mindig volt egy-egy worldboss, aki legalább a normal (MOSTANI HC) kezest, meg a gatyát kidobta, ami a mostani HC szintnek felel meg. Ehhez képest most a normal alatti szintű lootot kapunk a world bossoktól… Már ha kapunk ugye, mivel az sincs kizárva, hogy nem – sőt ennek nagyobb a valószínűsége.

 Az utolsó gearelődési modell a számomra legvisszataszítóbb: Vegyél geart goldért az AH-ban. Komolyan, kellett ez?  Ha még elérhető áron lennének az egyes gear darabok azt mondanám, hogy okés, legyen. Debasszus, nem fogok egy-egy itemre 30k-kat kiperkálni. (Pláne, mert nincs is annyim).
 

 #2: A SOKKAL OKOSABB lootrendszer


A Blizzard ígéretet tett egy sokkal okosabb lootrendszer kidolgozására, ahol a rendszer figyeli, hogy mi esett neked korábban és nem fordulhat elő, hogy egy itemet kapsz zsinórban 3-szor. Nos a valóságban ebből semmi nem lett. Kargath 2. killre ugyanazt a cipőt dobta nekem, amit a múlt héten is. Korábban a HC Dungeonokból alig tudtam felöltözni, mert csak 4-5 slotra esett itemem, igaz a loot mennyiségére nem lehetett panaszom, mivel volt olyan slot ahová 4-szer is kiesett UGYANAZ az item. Ez az ugyanaz annak a tükrében érdekes, hogy elméletileg számtalan statleosztású item létezik, mégis mindig pont ugyanazokkal a statokkal kaptam meg az itemeket. Ez alá a pont alá sorolnám azt is, hogy hogyan működnek jelenleg a bónusz rollok. 



500 goldért veszek hetente egy bónusz tokent, amiért visszakapok jó esetben 40 goldot (de az elmúlt 5 rollom, igen öt mind 23 goldot adott). Kicsit keveslem ezt a goldmennyiséget a minimum 500 goldos befektetésért és azért is, mert elméletileg ennek kellene a Valort helyettesíteni azzal, hogy nagyobb eséllyel kapsz itemet és olyan itemet ami még nincs meg. Elárulom: Ez a rendszer nem működik így. A bónusz rollok ára egyébként a visszahozott gold függvényében nevetségesen magas. Azt várnám el, hogy alsó hangon 500 goldot dobjon a rendszer, ha már egyszer annyiért vettem a tokent. Arra nem is merek gondolni, hogy van aki heti szinten 3500 goldot szór ki ilyesmire.

 #3: Hefty sum of gold 

 Ha már szóbajött a gold és a reward rendszer az insták végén emlékezzünk meg arról, amit a kék Watcher kolléga az alábbi posztban állított:

 http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/13923582306#4
 

 Vagyis a Valor és az egyéb rewardok nagy mennyiségű golddal lesznek felvátva… Hmm, mi valósult meg ebből? Hát a nagy semmi. Okés, 160 goldot ad egy raid finder szárny. De komolyan, ez a hefty sum? Mégis mit gondolnak a fejlesztők? Amikor egy egy gear az AH-ban 10-70k-s áron van bent? Amikor olyan mountokat raknak be, amik 50000 goldba, meg 5000 Apexisbe kerülnek? Hány HC Dungeont kell menni ahhoz, hogy összejöjjön az 50000 gold? 

 #4: A szakmákat érintő változások
 

 Ide sorolnám a szakmákat érintő pozitív változásokat. Tulajdonképpen feleslegessé tették a Mining és a Herbalism szakmákat a Garrisonnal. Teljesen jól meg lehet lenni anélkül is, hogy ezeket a szakmákat igénybe venné valaki, pláne ha minden karakterén ott a Herb Garden és a bánya. Mi lett volna, ha csak a szakmával rendelkező játékosoknak adják oda? Erről jut eszembe… Norton említette még a béta idején, hogy a szakmával rendelkező játékosok jelentősen növekedett mennyiséget tudnak szüretelni a bányában/kertben… Nos hát a Live-ra ebből se lett semmi. A herbekből ugyanolyan keveset kapok a kertemben, mintha a vad világban szedegetném, vagy ha egyszerűen nem lenne profom. Pedig van, és semmi különbséget nem érzek ahhoz képest, mintha nem lenne.
 

 A másik szakmám az Alchemy, amit szintén sikerült királlyá tenniük. Annyira, hogy még egy hotfixet is kapott már a szakma, ami a potion-ök alapanyagigényét merőben változtatta meg. Érthetetlen számomra, hogy hogyan kerülhetett ki abban az idióta formában LIVE realmekre. Egyébként a greater flaskeken kívül, aki épít egy alchemys buildinget a Garrisonjába hozzáfér minden alchemy által gyárott cucchoz (ha jól tudom). Szóval itt is igazán hasznosat alkotott a stáb és feleslegessé tették a másik szakmámat is. Már a MoP-ban is volt ígéret arra, hogy kapnak az Alchemysek egy folyamatosan fejlődő trinketet, de valahogy a craftolás szintjén megállt a fejlődés. Ugyanez igaz a mostani trinketre is. Minden szakma 640-es cuccokat gyárt, ez valamiért csak 620-as lett. De nem ám, erre nincs upgrade item, nehogy már véletlenül jó legyen.

 Lehet mondani, hogy vegyek fel újat, meg csináljak mást, de miért tegyem? Nem az én hibám, hogy ellehetetlenítették őket, miért én szenvedjek egy másik prof felhúzásával? Mert nekem szenvedés. Minden amit szintezni kell az nekem kín és szenvedés. Utálok szintezni. Valószínűleg ezért csak 3 darab 25-ös petem van és sok évig ezért nem voltak altjaim. Nem fogok azért új szakmákat húzni, mert a fejlesztők ellehetetlenítették a dolgomat. Mindent összevetve egy rossz vicc ez az egész ami most folyik.
 

 Bónuszként megemlítem, hogy a legtöbb szakmaspecifikus anyag soulboundos, szóval hiába gyűjtögettem a clothokat a mainemmel, azokat nem tudom átpasszolni az altnak, hogy az kezdjen vele valamit. Igazán fair rendszer mondhatom :/

 #5: A repülés hiánya:

 Igen, ez még mindig probléma. Rühellem, hogy nem lehet repülni. A táj kialakítása olyan, hogy hegyek völgyek mindenütt, és sok helyre (főleg a napi questek helyszíneire) sokszor csak sok percnyi kutyagolás után lehet eljutni. Mi értelme van egy hegyet 6 percig kerülgetni, amikor 1 perc alatt át is lehetne repülni fölötte? Komolyan kinek jó ez? Úgyis úgy manőverezek, hogy kikerüljem a mobokat, akkor nem tök mindegy, hogy lent vagy fent megyek? Persze értem én, húzni kell az időt.
 

 Az pedig külön kriminális, hogy nekiálltam nagy nehezen húzni az altomat, aztán szakadékból szakadékba kerültem és ott meg is untam az egészet. Komolyan, miért van szükség az ilyen jellegű időhúzásra? A mage-emmel csak azért nem volt baj, mert neki ott a slow fall, aztán onnan ugrok le ahonnan csak akarok. De persze a magemmel is kerültem már olyan szituációba, hogy percekig csak kerültem meg egy hegyet, mire elértem a célomhoz… Hasznos időtöltés volt. 

  #6: A Raidek nehézségéről szóló HAZUGSÁG 

 Akárki akármit mond, hazudtak a raid nehézségről. A kiegészítő előtt többször azt nyilatkozták, hogy csak a nehézségek neve változik, a nehézség foka nem. Amikor valaki rákérdezett, hogy ez azt jelenti-e, hogy a 630 körüli iLVL elég lesz-e a HC bossokhoz, a Blizz bólintott. (Olvastam ilyen interjút). Ehhez képest ami történt az az, hogy baromira nem elég. Komolyabb guildeket is megakasztott a HC nehézség 630-as iLVL-ben.


Ehhez képest a PUG-olásra szánt normalhoz kérnek 640-es iLVL-t és acsikat… Régen a Flexhez semmi nem kellett, nem mellesleg ToT után skippelhető volt a flex nehézség, mert SoO normal (azaz HC) lement simán abban a gearben is (legalábbis az első pár boss). Ehhez képest itt a Flexel egyenértékű normal olyan, mintha régen a normal lett volna. 


Ezzel az egésszel nincsen semmi baj, csak akkor mondták volna azt, hogy behozunk egy új nehézséget a NORMAL és a HC közé, a flexet pedig megszűntetjük. Mert az az igazság, hogy ez történt. Kisebb iLVL szedhető össze mindenhonnan (World boss, Apexis), mint a HC (RÉGI NORMAL) szint, a szakmák kisebb itemeket craftolnak maximális upgraddel a HC (RÉGI NORMAL) szintnél.
 

 Ha több időm lenne, biztos többet járnék normalba, de jelnleg épp nem tehetem meg, majd valamikor januárban talán végre rendesen rá fogok érni… De ha épp a HC-t végigütöttem volna már akkor sem változna az álláspontom: Betoltak egy új nehézséget, amire semmi de semmi szükség nem volt. 


A Diablo-val is pont ezért nem játszom: Semmi kedvem ugyanazt a játékot 10-szer kijátszani csak egyre nehezebb fokozaton. A SoO-val bemutatott koncepció alapján én azt gondoltam, hogy simán fogok tudni menni HC raideket, mert ezt tapasztaltam meg és mert azt hazudták, hogy nem lesz változás a nehézségben. A helyzet azonban az, hogy nagyon is lett változás és a normal groupot is nehezen találok. Ha pedig találok akkor általában olyan szerencsém van, hogy 1.5 óra wipe után feloszlik a csapat.

 Januárban újra nekifutok, akkor lesz időm reggeltől estig a gép előtt ülni, és megnézem, hogy mire jutok. Viszont ha ugyanúgy nem jutok 5-ről a 6-ra, mint most akkor hagyom a fenébe ezt az egészet.

 #7: A történet:
 

 Komolyan mondom hihetetlen az egész. Most akkor mi van? Csak időben utazunk? Vagy másik dimenzióban is? Mert ha dimenzionális időutazásról van szó, akkor Khadgar hogy nyit portot OG-be, hogy áthozza azokat akik a Garrisont építik???? Ezt eddig csak az a bronz sárkány tudta megcsinálni, ő is csak az után, hogy 1 évig gyűjtögettük neki a köveket. De komolyan, most akkor dafaq ez az egész sztori? Egyébként véleményem szerint a játékban sincs jól elmagyarázva, hogy most akkor tulajdonképpen időutaztunk ,vagy dimenzióutaztunk, vagy mindkettő, vagy hogy úgy egyáltalán mi történik… És ez így nem tudom, nekem valahogy nem kerek.

 Senki ne értsen félre, nem vagyok hater, sőt szeretem a játékot, de vannak dolgok, amik nélkül egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni…

WTB Normális tördelés ehhez a felülethez.

 
wow_c_527210
#103 | Cseho válasza #99
wow_c_511192
#102 | Fea válasza #88
tudod Wolvi, ez eléggé végletes hozzáállás... a régi rendszerbe ha akartál tudtál prowlolni és okosba x helyre jutni (persze ha valaki nem druida, akkor...) és aki ilyet nem akart az repült. win win szitu. most az én veszteségem a te nyereséged, így már 0 összegű a játék, ami szerintem kő kemény öngól...
Nem értem, ha rossz, nem tetszik, miért játszol és miért foglalkozol vele?
Nekem sem tetszik sok minden, ezért nem is hosszabítok előfizetést és le van tudva a dolog.

gear szerzés meg véleményem szerint nem egy bonyolult dolog... főleg most, hogy van rf... 6/7 norm és hc pugolható. Acsi nélkül...
#100 | Adi91 válasza #99
wow_c_511097
Pont azért vannak olyan helyeken, hogy ne legyen egyszerű felszedni Laughing out loud És ezt a repülés egyszerűen kinyírná.
Smiling A handy notest én is használtam, ha épp útba esett egy a küldizgetés közben azt leöltem azért -csak mert, na meg az disencsához. Ahová szuper máriózva kellett volna ugribugrizni azokat hagytam meg főként, annyit nem ér nekem, na meg fájós a lábacskája a kis priestemnek mióta Garrosh a nagy seggével kill előtt a nyakába ugrott ijedtében Smiling Ezért élte túl ez a szerencsétlen örökös főgoni, zavaromban rányomtam egy bubit ...
"Nem nagy cucc ez, csak hát nem is ez volt a cél hogy megoldják, hanem egészen más, a repülés elvételével. Olyannyira egyszerű lett volna, hogy például egy épületbe, vagy barlangba teszik ezeket."

Megoldották, nagrand keleti csücskénél van egy csempészbarlang, 2 féle módon lehet bejutni.
"botlódrót van" és be kell ugrálni, különben -20k hp és visszalök a bejárat elé. (tegnap 10 percembe fájt )
vagy berobogsz a tankkal -ha van:) ennek a karinak nem volt:)
"Csinálnék egy acsit, ami a "megnyuvasztottam minden rárét, kilootoltam a sok szemetet belőle" néven futna, majd aki ezt megcsinálta és nincs értelme (eddig se volt de fogjuk rá) repülő mounttal öldösni őket gyalog-galoppozva, az megkaphatná a repülést."

Ezt csinálom most a "main" - al Smiling a térképeket is megvettem az arrakkoától. Aztán letöltöttem az addont ami jóval többet tud ennél (összes rare mob is rajta van)
"Utálok szintezni. Valószínűleg ezért csak 3 darab 25-ös petem van és sok évig ezért nem voltak altjaim. Nem fogok azért új szakmákat húzni, mert a fejlesztők ellehetetlenítették a dolgomat."
Ezt a részt eléggé vigyorogva olvastam:)
A Különböző játékstílus miatt, nálam pont fordítva van:))
új szakmát nem tudok húzni, mert mind ki van osztva valamelyik karakternek:)

A dio, uncsi.
Kincsek - az addon miatt- könnyű téma (szedem őket mindennel, aminek szembejön:) 1-1 upgrade miatt nagyon hasznos némelyik, de amilyen idióta helyekre képesek tenni őket.. ezért is kéne a repülés:)
meg a gyorsabb haladás miatt etc.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu