KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2341 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2409 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2411 napja

Rambo092 Kitekintő: Hamarosan jön a HotS
Rambo092 - 3263 napja
21
Mához két hétre (június 2.) jelenik meg hivatalosan is Heroes of the Storm, ahol a Blizzard univerzumokból összegyűjtött legnagyobb hősök feszülnek egymásnak egy eszméletlen jó MOBA-ban. Ha nem volt szerencsétek bekerülni a bétába, itt adok nektek öt okot, amiért érdemes kipróbálni.

1., A Blizzard "Aranycsapata" fejlesztette.
A játék készítői közt a legnagyobb Blizzardos arcokat vélhetjük felfedezni: Samwise Didier, Dustin Browder, Rob Pardo. Ők dolgoztak az eredeti World of Warcraften is és a játék minden elemében látszik, hogy mennyi energiát és szeretetet tettek bele.

2., Új világokkal ismerkedhetsz meg.
Ha eddig volt olyan Blizzard játék, ami kimaradt az életedből, akkor it megismerkedhetsz mindegyik hőseivel, gonosztevőivel és bármelyiküket irányíthatod, hogy legyőzd az ellenséges csapatot. Nekem például (szörnyen restellem, de) eddig teljesen kimaradt az életemből a Diablo sorozat, amióta azonban a HotS-al játszottam, végigtoltam a Diablo 2-t és egyáltalán nem bántam meg.

3., A csapat mindenek felett.
A Heroes valódi csapatjáték. Ezt úgy érték el a fejlesztők, hogy megpróbáltak eltávolítani az alapkoncepcióból mindenféle elemet, amely nem a csapatot szolgálja. Nincs a többi MOBA-ban oly sokat átkozott "killsteal", mivel a csapat egy XP csíkon osztozik, illetve nincs arany, így bárki is végez ki egy ellenséges hőst, bárki elfoglal egy stratégiai célpontot, abból az egész csapat profitál. Ezzel együtt a "feedelés" jelensége is eltűnt.

4., Iszonyat pörgős.

Mivel a hősök az alapképességeiket (kikvéve az "ulti" képességet, amit itt "heroic ability"-nek neveznek) már a játék elején megkapják, így semmi nem akadályozza meg a csapatokat abban, hogy az első találkozáskor totális mészárlásba kezdjenek. Mivel nincsenek megvásárolható tárgyak, így szinte soha nem kell visszamenned a bázisodra, a pályán szétszórt célpontok (zsoldos táborok, kilátók, stb.) pedig arra sarkallják az egész csapatot, hogy folyamatos mozgásban legyen a pályán. Nincs "lasthitelés", így semmi nem kényszerít, hogy az ösvényeken maradj, sőt sok hőssel ez kifejezetten nem ajánlott.

5., Nagyon sokan vagyunk.
Még meg sem jelent a játék, de a bétában már most 11 millióan vannak (az első negyedéves jelentés alapján), szóval ez csak nőni fog. A rendszer pillanatok alatt összerak téged a csapatoddal, nekem a leghosszabb várakozási időm 40 másodperc volt. Ezen felül a rendszer a csapatokat úgy rakja össze, hogy igazságos legyen, többé nem történhet meg, hogy az egyik csapatban két healer is van a másikban pedig egy sincs.


A végére pedig pár tipp a kezdő játékosoknak:

Melee Warrior, a kezdők jó barátja

Az első pár játéknál érdemes Melee Warrior típusú hőst választani, (a négy típus egyébként: Melee Warrior, Support, Assassin, Specialist) ezek egyrészt elég megfogható szereppel rendelkeznek, másrészt a legtöbb HP-val, így jóval több hibát engednek meg. Míg egy Assassin néhány jól irányzott lövéstől megfekszik, addig a Warrior többet bír és könnyebb vele menekülni.

Várj, mielőtt goldot használsz
Érdemes várni pár hetet, mielőtt rászánnád magad, hogy saját hőst vásárolj. Ez egyrészt azért fontos, mert addig próbálgathatod a különféle karaktereket, amik éppen azon a héten ingyenesen játszhatóak, másrészt pedig ez idő alatt összegyűlik annyi játékbeli pénzed, hogy bármelyik hőst megvásárold. Az arany egyébként meglepően gyorsan gyűlik, köszönhetően a napi küldetéseknek és annak, hogy mind a játékos profilod, mind pedig a hőseid szintezéséből kapsz pénzt. Én például tegnap tudtam három új hőst venni, mert észre sem vettem, hogy mennyi pénzem gyűlt össze.

Ne légy negatív
Mivel ez egy csapatjáték, a játékosok nem veszik jó néven, ha valaki önnálósítja magát. Aki a vereség első jelére beírja, hogy "worst team", azt teljesen figyelmen kívül hagyják, ha azonban megdícséred a csapattársadat egy szép killért, arra biztosan válaszolnak. A játék természetéből adódóan bármikor meg lehet fordítani egy meccset. Aki rombolja a morált, az saját maga ellensége. Ezért nem is túl gyakori ez a hozzáállás, a decemberi alfába kerülésem óta összesen kétszer találkoztam ilyen játékossal.


Egyszóval június 2.-re mindenki izzítsa a "QWER" billentyűit és találkozunk a Nexusban!


A többi mobával nem játszottam, így nincs összehasonlítási alapom.
Így számomra Tower defense feelingje van:) Egyenlőre csak játékosokkal az oldalamon, a "gép" ellen. Eléggé érdekes..és tetszik is.
Sajnos már vettem 2 hőst Muradin, és Valla személyében.
Szerintem ráfér majd pár ráncfelvarrás (forgatni lehet a pályát valahogy? nem találtam meg) a kezelése egy kicsit nehézkes - számomra.
Gravesért nagyon meg kell küzdeni:)

Muradin nem annyira élvezetes, (bár a regenerációja nem rossz)
Vallának meg túl hamar kifogy a manája, hogy vinné el az ördög.
Diablo zseniális megint:) (kár, hogy nincs first aidja:)
wow_c_516479
Kipróbáltam, unalmas volt, letöröltem. Kb. 4-5 meccset toltam végig különböző karakterekkel, volt support, melee, assassin, az összes játék tök ugyanolyan volt. Hangulat nulla. LOL-t anno kipróbáltam, az se tetszett különösebben, de valahogy izgalmasabb volt még sima AI ellen is.
Basszus, ebben mindig nagyon nagy volt a blizzard!
A bevezető videó nagyon ott van a toppon! Smiling
wow_c_516152
Szerintem egészen jóra sikerült a játék. Szép grafika, visszahozza (legalábbis nálam) a warcraft 3 érzést, persze nem versenghet vele még így sok év távlatában sem, de szerintem akkor is jó. Igaz én is csak annyi ideig játszok vele, hogy a napi küldetés meglegyen. Kivéve ha a 8 meccses jön be mert az 2-3 nap alatt csinálom meg. Három játéknál többet nem játszok egy nap.
A warrior tényleg nagyon el lett találva, Sonya megfelelő talentezéssel szinte már halhatatlan. A másik kedvencem még Falstad a Hinterlands Blast valami kegyetlen. Smiling

Amit most negatívumként tudok felhozni, hogy a napi küldetéseket a legutóbbi frissítés után már nem lehet Training módban teljesíteni, legalább a  Versus A.I.-ba kell lépni, ami mindössze azért nem tetszik mert a régebbi gépem már azt a módot nem bírja.

Még ennek a Starter  Packnek a megvételén gondolkodok igaz tudom, hogy ez is csak olyan lehúzósféleség mint a Founder's Pack.
A Blizzard franchise-címei, a közös XP és a tárgyak hiánya miatt kifejezetten tetszik a HotS. A LoL-ban legalábbis nagyon utálom, hogy supportként a többiek után loholok; túl sok olyan hős van, akihez még bottal se nyúlnék vagy éppen fordítva; ha kikapjuk a kvázi legyőzhetetlen tömeggyilkost, akkor a meccs sorsa szinte már el is dőlt.
Azért a melee warriort így beajánlani nem biztos jó ötlet Laughing out loud Nekem például az elejétől fogva a legkevésbé kézreálló karakterosztály (napikon kívül nem is szoktam vele játszani), sokkal jobban tetszik a sunyi kis assassin vagy némelyik special Smiling

Egyébként már alpha óta játszok a játékkal, ahhoz képest, hogy magát a stílust nem szeretem ez egész jó eredmény nálam. Ha csak a napikat tolom is le, de minden nap el szoktam indítani. Viszont vannak komoly betegségei még így indulás előtt kicsivel is:
- A Matchmaking egy szemét, bár ez állítólag javítva lesz (és állítólag a wowban is lesz egyszer balance). Teljesen random milyen embereket kapsz magad mellé, néha meg szoktam nézni meccs után, ma is kaptam 40esként olyan csapatot, ahol mindenki lvl10 alatt volt. Bár a legjobb az a quick match volt amikor 4 supporttal dobott össze. Azt a mai napig emlegetem.
- Balance, mint olyan nyomokban sem fedezhető fel. Van olyan hős, ami el tudja dönteni a meccset (persze ha tudnak is vele játszani), de olyan is, ami gyakorlatilag csak arra jó, hogy meglegyen az öt fős csapat (persze ha az ellenfél béna azzal is lehet jót tolni, de induljunk ki abból, hogy mindenki közel hasonlóan tud játszani a karakterével).
- Kommunikáció nem igazán van Smiling Induláskor, ha beköszönök talán reagálnak, de ennyi. Pingelést általában lesz@rják, meg általában azt is, ha írok valamit. Kivéve, ha van valami "pro" aki többet tölt halva, mint játékban, na az nagyon szépen tud írogatni végig, hogy mindenki más mekkora noob. Esetleg egynél több orosz, akik telespammelik ak épernyőt a hieroglifáikkal. Sőt, egyszer összehozott a "jó szerencse" 4 svéddel, ott a coopot majdnem elbuktuk, mert végigszövegelték a meccset és alig csináltak valamit. Szerencsére (?) az utolsó patch óta szimplán le is lehet tiltani a chatet.
- A talentrendszer szép és jó, de egy-két kivételtől eltekintve úgyis egy talentelés van, ami jó, a többi csak a helyet foglalja. Sylvanassal például még nem láttam olyat, aki Possessiont pakolna ki. Persze lehet kisérletezni, de nem biztos örülnek neked, ha LiLivel sárkányra teszel a nagy heal helyett Smiling

Pörgősnek meg az eleje pörgős, de ha magasabb szinten belefutsz egy pofonba akkor egy percig malmozhatsz a pálya szélén.
Az érveléseddel az a baj, hogy  ezen a logikán elindulva neked sem lesz attól igazad, hogy leírod kétszer. Most sincs jobban igazad, mint az első hozzászólásodnál. Neked nem igazad van. Neked véleményed van, ami nem egyezik a miénkkel. Ez persze nem baj, csak ne értékeld fel a saját véleményed, mert pontosan annyi értéke van, mint az enyémnek. Se több, se kevesebb.
Nem lebutítva, hanem casualosítva van. Ezzel semmi probléma nincs. Más a célközönsége, mint a LoL, Dota, Smite triónak. Annyiban egyezik, hogy ez is moba, de rengeteg embernek ez lesz a kezdő mobája, mivel marha könnyű belerázódni, és nem kell annyit utánaolvasni, hogy milyen itemeket vegyél mi ellen. Na meg persze ha mondjuk csak 40 perced van, akkor inkább letolsz 1, esetleg akár 2 meccset is, míg a másik háromban a fő pályán lehet, hogy egyet sem tudsz. 

Abban viszont xxx-nek teljesen igaza van, hogy soha nem volt, és soha nem is lesz balanceolva a WoW, és ezzel lényegében tényleg a világ nem elégedett, nem csak ő. Olvass utána bármelyik fan siteon, hivatalos fórumon, bárhol.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu