KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1715 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1783 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1785 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1785 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1785 napja

Wolverine BlizzCon 2014: 2. nap (liveblog)
Wolverine - 2830 napja
68


A BlizzCon 2014 második, és egyben zárónapját köszönthetjük ma - benne 3+1 WoW-panellel, és a WoW Arena World Championship döntőjével!

A hivatalos program ma 19:00-kor kezdődik, a WoW Live Raiddel; idén a Method és a Midwinter, a legjobb európai és amerikai guild fog versenyezni egymás ellen. Az Arena Tournament tegnaphoz hasonlóan ma is ingyen tekinthető meg a BlizzCon hivatalos honlapján. Később 23:15-től a Warlords of Draenor cinematic intro elkészítésének műhelytitkaiba tekinthetünk be; 0:30-tól a szokásos nyílt WoW kérdezz-felelek jön majd a vezető fejlesztők részvételével; végül hajnali 2 órától a World of Warcraft: Looking For Group című dokumentumfilm premierjét tekinthetjük meg. A BlizzCon a záróünnepséggel fejeződik be, amely 3:30-kor fog kezdődni.

19:05 - Kezdünk! Watcher és Lore vezeti a show-t, a helyszín Highmaul lesz, a Warlords egyik új raidje.

19:10 - Érdekesség: 25 fős raideket láthatunk, vagyis nem Mythic nehézségen engedték össze a csapatokat az ellenfelekkel.

19:12 - Először Bladespire ogrék, és Vul'gor jelentek meg; a második ellenfél máris az első bosst jelenti, Kargath Bladefistet.

19:16 - Aki nem ismeri a terepet a bétából: egy arénában harcolunk, amely kör alakú, és 4 koponya van a talajon; ezek felemelkednek, és void zone-t képeznek a talajon, amely lángol. Közben a Midwinter nyert az első bossnál, övék volt a gyorsabb kill!

19:18 - Ma néhány boss ki fog maradni és összesen 4 encountert láthatunk; Kargath halála után kiszabadultak a csapatok az arénából, és elindultak a 2. boss felé, további ogre patrolok testén keresztül.

19:20 - A második encounter a Twin Ogron névre hallgat; ahogy sejthető, ikrekről van szó, akik ogre-gronn keverékek, a nevük Phemos és Pol. Közben a Method felgyorsult és előbb kezdték el a harcot!

19:22 - Az ikrek hp-ja linkelt. Náluk 2 oszlop van a teremben, amelyek a földön kúszó tűzsávokat eregetnek magukból a poén kedvéért.

19:26 - Watcher szerint a két guild raiddps-e egyforma, de a Method gyorsabban átvágta magát a trashen; így övék lett a 2. bosskill! A Midwinter csak akkor kezdett, amikor már 75%-nál járt a Method, és ezt nem tudták behozni.

19:30 - A 3. encountert Ko'ragh, Breaker of Magic jelenti - ő egy ogre mágus, aki időről időre minden mágikus sebzésre immunis lesz (beleértve a rogue poisonöket, a paladin és DK sebzéseket stb.). Viszont ezek után újra kell töltődnie, és ekkor extrém érzékennyé válik a mágikus sebzésre. A Methodé az előny, de ők már elvesztettek egy embert...

19:33 - Végül a Method győzött ismét, de az előnyük egy része elolvadt a hiányzó dps miatt; a combat rezt ugyanis tartogatták egy ideig az utolsó bossra. Végül azonban használtak egyet, ahogy a Midwinternek is szüksége volt erre.

19:36 - A Mar'gok terme előtti utolsó trashpack, az elit testőrök meglepően keménynek bizonyultak; többen is elestek a Method soraiból, és elég sok combat rezt kellett ellőniük itt.

19:39 - Imperator Mar'gok ellen is a Method kezdte el előbb a harcot, de az előnyük maximum 10 másodperc lehet...

19:43 - Mar'gok void zone-okat idéz a talajra, amelyek egy ideig nőnek, majd eloszlanak; illetve addokat is idéz, valamint debuffot tesz egy-egy raidtagra, ami pár másodperc múlva robban, vagyis aki ezt megkapja, az kénytelen elfutni messzebb, nehogy kiirtsa a raidet.

19:50 - A Method a végén elvesztett 10%-nál egy tankot (rezt kapott) és a végén 2 dps-t, de győztek! A Midwinter fél perccel később követte őket, náluk 9 halott volt a mérleg a harc végére.

19:52 - Ezzel egyelőre zárunk; most egy Overwatch és egy Hearthstone panel jön 20:30-tól, ezek után 21:45-től egy Heroes of the Storm és egy Diablo III panel következik. A WoW 23:15-től tér vissza, ahogy feljebb említettem.

20:10 - Közben Holinka nyilatkozik a műsorvezetőknek a Warlordsbeli PvP-ről, illetve Ashranról; illetve zajlik a WoW Arena vb elődöntője, és 21:00-tól kezdődik a döntő is.

21:30 - A Bleached Bones vs 3 Amigos elődöntőt nézem éppen; előbbi gárda 0-2-ről 2-2-re mentette a meccset, az 5. összecsapás épp zajlik, a map Dalaran.

21:33 - Sőt, meg is nyerték a meccset, ez komoly fordítás volt. Az ellenfelük a döntőben a Skillcapped EU lesz majd.

21:46 - a döntő 8 perc múlva fog kezdődni.

22:15 - A döntőbe jutott csapatok felállása:
- Bleached Bones: Resto shaman, Affli warlock, Balance druid
- Skillcapped EU: Resto druid, Frost mage, Shadow priest

22:23 - Az első győzelem a Bleached Bonesé lett.

22:29 - A Skillcapped gyorsan kiegyenlített.

22:41 - Ismét a Bleached Boneson volt a sor; 2-1-re vezetnek.
Még egy érdekesség: mindkét döntős csapat Alliance-karakterekből áll.

22:52 - 2-2 a döntő, bár volt esély a BB 3-1-es vezetésére; de a Skillcapped kibekkelte és fordított az utolsó meccsen.

22:59 - Az ötödik meccs megint gyorsan eldőlt, 3-2-re vezet a BB jelenleg.

23:14 - Kemény meccsen a BB végül behúzta a győzelmet, és 4-2-re megnyerték az Arena vb-t! Ez egyben szerény 120 ezer dolláros jutalmat is jelent nekik...

23:20 - És akkor lássuk a Warlords intro elkészítéséről szóló panelt.

23:27 - Most a Lord of War miniről esik szó. Eredetileg a sorozat nem volt tervben; de a Shaohao-minisorozat után nyilvánvalóvá vált, hogy az art team képes egy ilyen storybook-szerű rajzfilm elkészítésére, és a játékosok szeretik az ilyen kiegészítőket.

23:32 - Garrosh volt az első olyan NPC, aki a gyakorlatban megkapta a felújított modellt, amikor az 5.4-es in-game átvezetőt elkészítették. Ez azért volt lehetséges, mert - szerencsére - az art team pont az ork fajjal kezdte a frissítést. Ezt már alapul lehetett venni a Warlords intróban látható Garroshhoz.

23:34 - A következő Mannoroth volt. Őt az eredeti ötlethez képest visszavették, hogy ne legyen túl torz. Eközben mutattak pár próbafelvételt, amelyen az animátorok maguk játsszák el (jelmezben!) az intro jeleneteit; ezzel leegyszerűsítve maguknak azt, hogyan is mozognak a karakterek a filmben és megfelelő template-et szerezve a modellezési munkához.

23:37 - Nem véletlenül került be az intróba az a jelenet, amelyben Garrosh elrántja Gromot Mannoroth halálakor a robbanás elől: amikor ez "először" megtörtént a Warcraft III-ban, Grom belehalt - ha most nem kezelték volna valamilyen módon, akkor lyuk maradt volna a történetben: hogy élhette túl Grom a robbanást, ha ez egyszer már megölte?

23:40 - A tavalyi BlizzConon a bejelentéskor mutatott trailerben egy okból volt rengeteg ork: ők megvoltak az új modellek közül, a draeneiok viszont nem, és Draenor többi lakója még ennyire sem. Így logikus volt, hogy a trailerben az ork klánok gyülekezését lássuk az Iron Horde létrejöveteléhez.

23:43 - A Lords of War történetei közül több is képregényként kezdte, mielőtt rajzfilm lett belőlük - pont úgy, ahogy végül Blackhand végül képregényben jelent meg.

23:45 - Ennek a Draenornak az ogréi még nem azok a buta alakok, akiknek ismerjük őket: ez volt az ogre civilizáció csúcsa, és az elképzelés az volt, hogy olyanok legyenek a vezetőik, mint a Római Birodalom császárai. A Grom epizódjában megjelenő ogre főnök viselkedési modelljét pl. Marlon Brando adta.

23:47 - Eredetileg a Lords of War fekete-fehér lett volna, de végül Chris Metzen javaslatára utólag kiszínezték az addig elkészült részeket.

23:49 - Szintén komoly gondot jelentett a démonvér megjelenítése; azt tudták, hogy zöld lesz, de milyen legyen pl. az állaga, ahogy folyik? A modellezés érdekében rengeteg sampont vettek, amit összeöntve jött létre az a folyadék, amivel meg tudták oldani a dolgot megfelelően.

23:51 - Újabb pluszmunkát jelentett, hogy egyre több a komoly in-game videó. A Wrathban még csak a Wrathgate volt; a Cataclysmben a goblin és a worgen intro; a Mistsben már 4 ilyen machinima készült, a Warlordsban pedig összesen 5.

23:55 - A Lords of War korlátozott animációihoz azt a trükköt használták, amit korábban is már bevetettek: a képen látható layereket nem egymásra, hanem egymás elé helyezték, így kisebb mozgásokat el lehetett érni anélkül, hogy komplett animációkat kellett volna készíteni.

0:02 - Kérdések! Azért készült a Lords of War, hogy bemutassák, kik ellen is fogunk harcolni; nem volt tervben egy hasonló Alliance-sorozat elkészítése.

0:09 - Nem egyszerű kiadni egy toolt a machinima-készítők segítésére, mivel az in-game animációk is egyre inkább elmozdulnak a CGI felé, ami nem a hagyományos machinimakészítési módot jelenti.

0:12 - A panel véget ért; 0:30-tól jön a WoW kérdezz-felelek, ami korábbi tapasztalataim szerint horrorisztikus lesz számomra... rengeteg kérdés, válasz, és az egészet szinkronban kell fordítani. Drukkoljatok!

0:25 - Még két gondolat az Arena vb-hez: a Skillcapped harmadszor bukta el a döntőt; és az elődöntőben ők is 0-2-ről fordítottak 3-2-re, vagyis ők sem egyszerűen érték el a döntőt.

0:30 - Kérdezz-felelek! J. Allen Brack, Chris Robertson, Cory Stocktom, Tom Chilton, Ion Hazzikostas és Craig Amai. Watcher kérése: ne legyenek kasztspecifikus kérdések (mikor javítjátok x kaszt y specét).

0:32 - Toybox: néhány item véletlenül maradt ki, ezt könnyen lehet javítani.

0:34 - A harmadik spec engedélyezése nincs tervben. Watcher szerint fontos, hogy azonosítsuk magunkat azzal, hogy mit játszunk és választanunk kelljen.

0:36 - Ha a garrison népszerűnek bizonyul, akkor elképzelhető a továbbvitele és a kibővítése, pl. egy guild garrison megjelenése.

0:39 - A guild achievementeket a fejlesztők is szeretik, ezért a jövőben várható több is; de csak olyasmik, amik a fun dolgokhoz kötődnek, azaz az "öljetek meg 50k crittert" achinak nem lesz folytatása csak azért, hogy legyen még egy tier.

0:41 - Várhatóan nem lesz firekitty glyph, hogy ne trivializálják ennek a kinézetnek a használatát.

0:43 - A mechanizmusok túlélésének vagy kilövésének egyik feltétele, hogy ez szükséges-e a kaszt önazonosságának fenntartásához. Pl. a rogue-oknál ezért maradt meg egyes abilityknél a "célpont mögött kell állnod" feltétel.

0:46 - Akkor lesz több kasztspecifikus mount, ha találnak valamit, ami perfektül illik a fílingbe, mint a warlock és a paladin esetében, és magyarázható is; addig nem.

0:48 - Elégedettek a Pet Battle System fogadtatásával. Új contentként új NPC-k elleni harc, új abilityk és új petek várhatóak egyelőre.

0:50 - Miért Thrall az egyetlen ork, akinek van szemöldöke? Nincs különösebb oka; őt emberek nevelték fel, és az emberekhez való hasonlóságának egyik jele volt ez, amikor a modelljét megtervezték.

0:52 - A faj- és nemváltás marad fizetős, mivel ezek egy karakter identitásának részei, a hajviselet kevésbé.

0:54 - A legendary fegyverek (ha lesznek) korlátozása az Arenában szituációfüggő lesz. Valahol érthető, ha valaki egy ilyen itemet szeretne megvillantani a PvP-ben is és egy ideig OP lenni vele; de ez több tényező függvénye, hogy engedik-e és ha igen, meddig.

0:56 - A fejlesztők sem tökéletesek és néha hibáznak: ha ilyesmi nyomára bukkannak a játékosok pl. raideken (lásd egy kaszt lemarad, nagyon), akkor jelenteni kell, ők összevetik a saját adataikkal, és ha jogos a panasz, akkor javítanak. De biztos, hogy lesz még ilyen eset - amit Watcher ígérni tud, hogy a lehető leggyorsabban lépnek.

0:57 - Az csak egy bug, hogy egyes sisakok viselésekor eltűnik a karakter szakálla. Ezeket az eseteket is célszerű jelezni, hogy javíthassák a dolgot.

1:01 - Nyitottak arra, hogy még több NPC-cuccból legyen Transmog-verzió idővel. A kérdés az, mennyi idő marad erre, illetve hogy lehessen megszerezni.

1:02 - Gallywix is fel fog majd tűnni, amikor sztoriszempontból indokolt lesz. nem felejtették el.

1:04 - Nincs tervben, hogy régi itemeket hozzáférhetővé tegyenek újabb kasztoknak (DK, monk), akik eredetileg nem léteztek még, amikor ezek relevánsak voltak.

1:07 - Redshirt Guy!

1:09 - Még nem biztos, hogy Farahlon (a későbbi Netherstorm) bekerül a Warlordsba meglátogatható területként. Szeretnék ugyan, de egyelőre csak egy garrison-küldetésben említik meg, amelyben a followereinknek meg kell keresni. Később talán az lehet a szerepe, hogy a boostolt karakterek kezdőzónája legyen.

1:12 - Vannak tervek a worgenek előtérbe állítására, de a Warlordsból végül kihúzták a történetszálukat a draeneiok javára.

1:14 - A garrison gear idővel javulni fog, ha az ember időt fordít erre és fejleszti a garrisonját. De nem akartak automatikusak X szintű cuccot kiadni onnan, mert akkor egy idő múlva a garrison gearje elavul és senki sem fog foglalkozni a beszerzésével.

1:17 - A garrisont integrálták a sztoriba, és emellett lesz naponta 2 daily, amellyel eldönthetjük, aznap a világban merre szeretnénk menni játszani. Ezen túl szabad lesz a vásár és mindenki azzal foglalkozhat, amivel kedve van.

1:19 - Ha valaki world PvP-re vágyik, akkor irány Ashran. A farmhoz hasonlóan phase-elt garrison továbbra is megmarad olyan helynek, ahová be lehet menekülni a world PvP elől, mert ha elkezdenének kivételeket gyártani arra, hogy ki láthatja a visszavonult karaktert, az erősen megbonyolítaná a kliens működését.

1:25 - Tervben van a Transmog átalakítása, hogy összeszedhessünk olyan ruhakollekciókat, amiket aztán felhasználhatunk, de ennek még nincs határideje.

1:27 - Azzal nincs probléma, ha egy talent egyértelműen a legjobb egy szituációra, amennyiben még vannak értelmes választási lehetőségek a többi területen. ugyanakkor sokszor az a helyzet, hogy a theorycraftban optimálisra megállapított build csak akkor az, ha valaki optimálisan játszik - és mivel a legtöbben erre nem képesek, ezért az elvileg optimális build a gyakorlatban messze nem az.

1:29 - és mára végeztünk a kérdésekkel. Fél óra múlva jön a Looking For Group, a WoW-ról szóló dokumentumfilm premierje.

3:17 - A dokumentumfilm immár megtekinthető a YouTube-on is!
#69 | Fea válasza #68
hány alliance herot láttál a kiegben malfurion mellett? segítek 0. hány patch vagy storyszál szólt alliance related dologról. segítek 0. az egész sátkányos keret arra volt jó, hogy felépítsenek csordás karaktereket. vagyis az, hogy éppen egy sárkányos story adta a keretet az lényegtelen. nem ez volt a cata fő mondanivalója, hanem az, hogy a zöld orkunk, hogyan jellemfejlődik. a disznóképű hogyan válik gonosszá és hogy a drogos hogyan lesz képes átvenni a helyét. ennyi. ha lecsupszaítod a sok sallangtól ez a vonal marad meg. ergo csordás kieg volt? az.

sajnos a tények makacs dologok. 3 kieg óta a csordát nyögjük és nagyon nagyon sok.
wow_c_508484
#67 | Fea válasza #66
mert az egész kieg arról szólt, hogy hogyan készítse elő a mopot? thrall fejlődése, hogy elvállaja a "naagy feladatot" és legyen songoku. a jamaikai haver fellépése, amivel majd ő lesz góré ("komplex hadmozdulatok szervezése"). illetve garrosh előkészítése. a sárkányok csak asszisztáltak az egészhez, ahogy az egész alli. az hogy malfurion megjelenik egy boss erejéig az gyakorlatilag semmi, már csak azért sem, mert nála ott van a csordás ellenpárja, az a tehén (nem jut eszembe a neve).
Mop. pedig a csorda polgárháború. mit nem lehet ezen érteni?

wow_c_508460
#65 | Fea válasza #64
én, ahogy Adi is próbálkoztam:
 - twitteren nem válaszolnak
 - már létező témá írsz, kitörlik - nem egyszer jártam így
 - újat felesleges is indítani - lásd fent

ha olvasgatod (pl a lent említett mmo championos twittereket), akkor láthatod, hogy elég sokan írták le ezeket, de simán ignorálják.
wow_c_508454
#63 | Fea válasza #62
vanilla semleges volt, bc inkább csorda, lk inkább alli, ez elfogadható. és ez jó is volt így. előtte nem is tette szóvá senki sem az egyoldalúságot. nem lehet mindent egyszerre elmondani.

de azóta folyton csorda. thrallalla meg a haverjai megmentik a világot (jobb kamehamehája van mint a dragonballban). Mopot nem kell a csorda polgárháborújával ecsetelgetni, ahogy wodot sem az n+1. csordával. f@sz kivan már a nyomorult unalogim nyomott zöld szörnyekkel meg a tehenekkel, meg a jamaikai drogos haverjaikkal komolyan. ez volt az egyik ok, ami miatt a wodon már el sem gondolkodtam. nem, nemérdekel a 100,000. disznófejú szörny.

nem véletlenül mondta még mopra anno a blizz, hogy nah majd mop lesz az alli nagy pillanata, mert nagyon egyoldalú lett a dolog; majd baromira mást csináltak. és a woddal meg már sz@rnak is bele, és le is tagadják és a playerek arcába hazudnak, hogy ők valaha ilyet mondtak volna.

Mindig felhördülök, mikor az mmo championon olvasgatom a lore kapcsán feljövő twitteres kérdéseket. elárulom, minden második az, hogy elég a true/trúbb/fel/iron/steel/insert random metal csordából. erre a válasz, hogy igazából mindenki f@sz, mert nem is igaz, hiszen a csorda polgárháború nem is a csorda sztorija, hanem "insert random bullshit here". ezért akad ki Delfi is és én is, mikor konkrétan hülyének nézik az embert.
wow_c_508445
#61 | Fea válasza #60
Vanilla: kb mindenki, BC blood elf/orc - asszisztálni ott voltak még a draeneiek, LK - blood elf, forsaken, ember - Cata - ork (thrallalal és barátai szappanopera), Pandaria - orc és a csorda polgárháború, wod - orc. Akárhogy is számolom, ez lesz a 3 kieg, ami a zöldségekről szól, és az n+1 csordáról.
wow_c_508420

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu