KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1834 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1902 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1904 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1904 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1904 napja

Norton A gold lesz az általános fizetőeszköz a WoD-ban
Norton - 3024 napja
134
A cím félrevezető lehet, ezért gyorsan pontosítok is.

In medias res: Megszűnik a Justice- és Valor pont, helyette goldot fogunk kapni, és goldból univerzális fizetőeszközt csinálnak.

Részletek a tovább után.

A napokban derült ki, hogy a fejlesztők sokkal nagyobb szerepet szánnak a jövőben a játék alap currency-jének, a goldnak. Véleményük szerint a Justice- és Valor pontok működése mára már teljesen eltávolodott attól amit, eredetileg nekik szántak. Szerencsére nem kell felkészülnünk a goldért high-end rewardokat áruló vendorokra. Az univerzális fizetőeszköz ebben az esetben inkább jelent, valami olyasmit, hogy „Mindent megvehetsz goldért, de azért nem mindent.”

Például goldért vehetünk majd:
  • WoD-os bonus roll tokent
  • Heirloomokat
  • Régi legacy geart
  • Garrison működéséhez kellő anyagokat.

Watcher jóvoltából megismerhetjük a változás részleteit is.

A Honor és Conquest biztosan megmarad. A jövőben is PVP útján juthatsz majd hozzá és PVP gearre költheted el.

Ami megszűnik az a Justice és a Valor. Az idő haladtával eltávolodtak attól, amire eredetileg szántuk őket, és nagyon könnyen megszerezhetővé váltak (questekből, scenario-kból, instákból, raidekből, stb), inkább visszatérnénk az eredetileg univerzális fizetőeszközhöz: a goldhoz. A végső számok még nincsenek meg, de például a daily random dungeon vagy az LFR raid teljesítéséért járó Valor helyét nagyobb összegű gold fogja átvenni, ami a különböző jutalmak megszerzését, mint például a goldért megvehető bonus roll token még azoknak a játékosoknak is elérhetővé tenné, akik nem rendelkeznek sok golddal.
(forrás)

Watcher nem sokkal később pontosított még néhány dolgot a jövővel kapcsolatban:

Csak, hogy tisztázzuk, nem azt mondom, hogy a játékosok számíthatnak egy olyan vendorra, aki goldért fog árulni end game itemeket, mintha a MoP-os Valor vendorokat egy az egyben átemeltük volna. A Warlords elején az Apexis kristályok fogják betölteni ezt a szerepet nagyrészt, és a bétában részben már látható a megváltozott rendszer működés közben is.

De ha heirloomokról, régi legacy itemekről, a garrison működtetéséhez szükséges anyagokról vagy bonus roll tokenről van szó, akkor a gold, mint univerzális fizetőeszköz jól működhet. Több módot is fel akarunk kínálni a goldszerzésre, amik nem ismétlődő cselekvéseken (gyors respawnolású mobok grindelése egy kis területen) vagy az Aukciós Házból való pénzszerzésen alapulnak. Ezért az árak, mint például a bonus roll tokené nem lesznek megfizethetetlenek olyanoknak sem, akik szimplán csak játszanak.
(forrás)


Érdekes híreket kaptunk most is. Az egész kiegészítőből érezhető, hogy a Blizzard nagy változtatásokra készül. Keserű szájízzel akár azt is mondhatnánk, hogy újra fel akarják találni a kereket, ami nem biztos, hogy jó ötlet, ha már egy ilyen kisebb változás is rengeteg kérdést vet fel, mint a fizetőeszközök egyszerűsítése.

Akkor most el fog önteni minket a gold? – tehetik fel sokan ezt a kérdést, és a válasz – mint mindig – kétesélyes. (Személy szerint én inkább hajlok a nem felé, vagyis nem sokkal jobban, mint most.)

A küldetésekért érezhetően magasabb pénzjutalom jár a bétában
(lvl 100-on a MoP-os állapotokhoz képest 50%-al több).
A JP-t és VP-t felváltó gold jutalom is arra adhat okot, hogy erre következtessünk (és féljünk minden elértéktelenedésétől, de ez már egy másik weboldal témája), ám itt is élnék a kétoldalú érem példájával.

A Blizzard egyik kezével ad, a másik kezével elvesz.
Tovább könnyíti a gold megszerzését, sőt, új lehetőségekkel is növelhetjük vagyonunkat. De a másik oldalon ott van a bonus roll token 500 aranyas darabára, a 100.000 aranyas Alliance Chopper ára, a 2.200 aranyért megvehető új epic táska és még ki tudja mennyi direkt gold sinkként beépített játékelem.

Ti mit gondoltok?

Jó ötlet egy olyan közös fizetőeszköz „bevezetése”, amiből szinte mindazt megvehetjük, amire eddig különböző pontokat, badgeket stb kellett farmolni?

Eddig sem volt nehéz összeszedni a szükséges pénzt a napi költségekre senkinek. Szerintetek miért van szükség arra, hogy még több golddal tömjék meg a zsebünket?
wow_c_526610
A szelektív figyelem mintapéldánya vagy. Röviden: Nagyon jó meglepetések fognak érni a WoD-ban téged, mint only PVP embert. Bővebben: rengeteg hír van ami alátámasztja ezt, olvass utána.
GZ BLizz... megint akkor azt erősítsük, hogy a pvesek mindent gyorsabban elérnek mint a pvps playerek. Nekik bármit tesznek gold lesz a jutalom, én tapsolhatok örömömben ha bgn egy hullából 2 ezüstöt kilootolok. Pveseknek elég lesz szimplán azt csinálni amit akarnak mindent megvesznek. Nem is értem mért erőltetik a pvp részét ennek a játéknak hoyg legyen ha szarnak bele. Egyszerübb lenne kivenni.
Jah... Ez egy vicc. Nagyon elgurult a gyógyszer a Blizznél...
wow_c_506150
A 2125 Justice Point-os mamut ára 10000 gold lesz. Hol fog az átlag játékos (de leginkább én) 3-4 dungeon alatt összeszedni 10000 goldot????
Mondom én. Ez a rendszer SZAR. (Tuti nwm fog 1 dungeon boss 6-700 goldot dobni... Ha meg igen király. De addig egy túlzás, egy vicc.)

 
Akkor kikészültél volna, ha mindent úgy hoztak volna be, ahogy eredetileg tervezték. Eredetileg az allinak és hordának csak 100-100 questet terveztek. Ezen persze gyorsan változtattak.
De még így is, vanillában lvl 50 fölött alig volt quest. Az utolsó 10 szintet végig kellett grindelni. Smiling
wow_c_506063
Persze, de folyton a múlt miatt nyivákolni pedig teljesen felesleges.
#125 | Fea válasza #124
wow_c_505823

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu