KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2289 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2357 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2359 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2359 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2359 napja

Norton Erődök Draenoron - 1. rész
Norton - 3567 napja
49
A Blizzard ígéretéhez híven elindította a 4 részes, Garrisonokról szóló sorozatot. Az első rész egy általános leírás, ami egyfajta kedvcsinálónak fogható fel és az erődünk alapvető funkcióját mutatja be.
A Warlords of Draenor történetének megismerése egy személyes élmény lesz, ám nem szabad felednünk, hogy cselekedeteinknek hatásai, sőt, következményei lesznek. Küldetésünk részben az is, hogy egy ütőképes sereget hozzunk létre az Iron Horde ellen. Ebben lesz szerepe a Garrisonnak.

Építsd erődöd miközben szintezel


Ez a játékban úgy valósul meg, hogy miközben szintezünk, fejlesztjük az erődünket is. Questeléseink során választás elé fog állítani minket a játék, választhatunk majd, hogy milyen épületet szeretnénk felhúzni a mi kis birodalmunkban. Döntésünk meghatározó lesz szintezésünk alatt, hatással lesz arra, hogy milyen questeket kapunk, vagy épp milyen kedvezményt, könnyítést kapunk egy-egy zónában.Például a Gorgrondban való questelés során választhatunk majd, hogy Lumber Millt vagy Sparring Arena-t szeretnénk a Garrisonban felhúzni. Ezzel nem csak elérhetővé válik számunkra az adott épület tervrajza, hanem lehetőségünk nyílik majd a választott épület alapján helyőrség kiépítésére Gorgrondban.

Mint tudjuk, a Garrison szerves része lesz a játéknak. Ez itt is megfigyelhető lesz, ugyanis a választott épülethez kapcsolódó küldetéseket fogunk kapni, valamint maradandó bónuszt is kapunk, ha legközelebb Gorgrondban járunk.

Hogy ezek a bónuszok milyenek lehetnek?
Például ha a Sparring Arena-t választjuk, egy böszme ogre testőrt idézhetünk magunk mellé, aki velünk harcol Gorgrondban. Vagy tüzérségi támogatást kérhetünk, ha Taladorban vagyunk. Szükség is lesz ilyen segítségekre egy ilyen vérszomjas világban.

Fogadj fel követőket


A Garrison nem lenne több ürességtől kongó bázisnál, ha nem élnének benne bátor és munkálkodó lakók – ők a Followerek.
Followereket több módon is gyűjthetünk, ebből a szempontból nagyon hasonlítanak a mountokra és battle petekre. Ráadásul a Followerek igencsak különbözni fognak. Lesznek erősségeik és gyengeségeik, némelyikük ebben erősebb, vagy ahhoz ért jobban. Egyes különleges Follower neve ismerős lesz valahonnan, mások a Lumber Mill szakértői lesznek vagy épp az alkimista főzetek mesterei.

Igen, kitaláltad: maximalizálhatod a Garrison produktivitását, ha a megfelelő Followert párosítod a megfelelő épülettel! Például Johnny Blacksmith kiváló szakember, és ha a kovács épülethez rendeled, növeled az épület által termelt nyersanyagok számát.
A Followerek egy része viszont inkább a harchoz ért, őket érdemes tehát missziókra küldeni.

A missziók különböző nehézségűek és hosszúságúak, létszámigényük változó és lesznek olyan missziók is, amik egy-egy Follower fajtának lesz dedikálva. A Followerek szintén 100-as szintig fejlődhetnek, de a maximális szint után sem áll meg fejlődésük. A maximális szint után már az item leveljük, képességeik és értékeik fognak fejlődni. Missziójukat akkor is folytatni fogják ha raidelünk vagy épp offline-ok vagyunk.A Garrison népe élni fog, teszi a dolgát, bármikor is nézünk vissza rájuk, látni fogjuk, hogy szorgoskodnak és végzik a feladatukat. A fejlesztett AI-nak köszönhetően nem előre megrajzolt útvonalon fognak mozogni, gépiesen végrehajtva az előre beállított mozdulatokat. Erődünk lakói reagálni fognak jelenlétünkre és teljesítik kérésünket.

Szombat esti conga menet az utcákon?
Egy új emote-nak köszönhetően ez sem lehetetlen!

Fejleszd az erődöd


A szintezés közbeni questelés lesz a Garrison fejlődésének fő forrása, de az építkezésekhez szükséges tervrajzokat más forrásból is beszerezhetjük majd. Például találkozhatunk NPC-kkel, akik tervrajzokat tanítanak, de eshetnek tervrajzok a questelés során mobokból, instákból, vagy megvehetjük őket különböző repukból. A lvl 100 elérése után egy NPC-től megvehetjük azokat a tervrajzokat is, amelyek helyett korábban másikat választottunk a fejlődés során. Például ha Taladorban a Mage Towert választottuk az Armory helyett, később megvásárolhatjuk az Armory tervrajzát és fordítva.

21 darab egyedi épülettípus közül választhatunk majd és mindegyiket fejleszthetjük további 2 szinttel, valamint specializálhatjuk is őket, hogy maximalizáljuk a kihasználtságukat. A kezdésként kapott 4 építési területünk az idők során 10-re bővül.

Mindez az újdonság soknak látszik, sőt, túl bonyolultnak és ijesztőnek tűnhet, de aggodalomra semmi ok, a Garrison épületeit bármikor lecserélhetjük, mintha retalentolnánk.A Garrison fontos szerepet fog játszani a szakmák terén is. A megszokott két elsődleges szakmán túl, hozzáférést biztosít más szakmákhoz is (erről majd a második részben részletesebben beszélünk). Ha megfelelően állítjuk össze a Followereinket egy olyan csapatot alakíthatunk ki belőlük, akik a missziók során dungeon és belépő raid szintű lootokkal láthatják el a karakterünket – bár ezt úgy szeretnék megoldani, hogy inkább bónuszként tekintsünk majd rájuk, mintsem követendő útvonalnak vagy a lootszerzés fő forrásának. A fejlesztők rengeteg tennivalót és testre szabási lehetőséget terveznek a Garrisonokhoz, ám ezt szeretnék úgy megoldani, hogy inkább tűnjön egy szórakoztató kiegészítő tevékenységnek, mintsem kötelező munkának. Ennek megfelelően, azok  akik a questelés helyett inkább az instákban, BG-ken való fejlődést preferálják, később megvehetik az építési tervrajzokat vendortól.

Az utolsó védelmi vonal


Draenor kegyetlen hely, attól a pillanattól, hogy a földjére lépünk minden sarkon veszélyek lesnek ránk. Lépten-nyomon az Iron Horde égisze alatt egyesült klánok képviselőibe botlunk majd. Ezért az egyik első feladatunk lesz, hogy kevés szövetségesünkkel együtt egy erős védvárat építsünk fel. Ahogy nyomulunk egyre beljebb és beljebb Draenor területein, rá fogunk jönni, hogy a Garrison képviselteti magát minden zónában. Függetlenül attól, hogy a fő történetszálat követjük, vagy csak elindulunk a vakvilágba felfedezni, szövetségesekre (és ellenségekre) fogunk lelni.

Habár a fő bázisunk Shadowmoon Valley-ban (Alliance) vagy Frostfire Ridge-ben (Horde) lesz, kisebb helyőrségeket építhetünk ki Gorgrondban, Taladorban, Nagrandban, és Spires of Arakban is. Lényegében a Garrison jelenléte, az egész kontinensen megfigyelhető lesz.

A következő részben az épületekről lesz szó. Mind a 21 épülettípust és specializálódásukat sorra fogjuk venni, valamint az épületek és a szakmák kapcsolatát is.

Addig is, egy korábbi írásunkból tájékozódhatsz, hogy miről fog szólni a második rész.

wow_c_534586
wow_c_528200
wow_c_525638
wow_c_500383
A garrisonban lehet mesterembered minden szakmához, ha jól emlékszem. Azokhoz is, amelyeket a karaktered nem vett fel. Persze ha beleférsz a 10 helybe...

Mivel a Neverwinterről esett szó, ezért a Star Trekről írok egy kicsit. A duty officer rendszerben vannak saját embereid - gyakorlatilag a hajód legénysége -, akik szintén képesek ellátni egyes feladatokat. Alapesetben 100 fő lehet belőlük, de ez bővíthető (item shopból). Amikor unlockolod a doffokat, akkor kapsz pár embert; a többit különböző módokon szerezheted meg (küldetések, doff küldetések, item shopból vehető pakkok stb.). A duty officerek 4 minőségűek lehetnek: common (fehér), uncommon (zöld), rare (kék), és epic (lila). A jobb minőség azt jelenti, hogy a doff nálad használható passzív tulajdonsága gyakrabban procol (pl. extra NPC segítő idézése, cooldowncsökkentés, egy item használatakor egy buff procca stb.). A doffokból 5-5 helyezhető aktív földi vagy űrbeli szolgálatba, az ő bónuszaik aktívak lesznek, amikor raidelsz vagy küldizel. A többieket el lehet küldeni speciális doff missionökre, amikkel új doffokat, valutát, alapanyagokat, geart és speciális xp-t szerezhetsz attól függően, hogy milyen missiont teljesítettek a doffok (pl. felfedezés, toborzás, csapatfejlesztés, katonai akciók, tudományos missziók stb.). A missziók között is vannak gyakoriak és ritkák is, illetve van veszélyességi szintjük is: egy veszélyes misszióban nagyobb eséllyel sérülhetnek meg vagy halhatnak meg a doffjaid. A sikert 2 dolog befolyásolhatja: az egyik a doff minősége, a másik a doff személyisége (ez utóbbi pozitív vagy negatív értelemben is).
#44 | Klary válasza #39
Monkom LW, 6000 goldbol felhuztam AH-bol. :) 
wow_c_500371
#42 | Delfi válasza #41
Fejlődéshez, új játékosként csak gatheringet vennék fel. Majd ha kell a bónusz, akkor kicserélem, addig úgyis megtermeli a többszörösét is.
Én kevésbé foglalkozom azzal, hogy milyen proff van a main karakternél, főleg, hogy majd mind egyforma statokat ér.
Unalmasnak unalmas minden szakma felhúzása, de ugye valamit-valamiért. Ingyen ebéd pedig nincsen! Smiling

Ami még csökkenti a költségeket az a késztermék eladása/lezúzása, újrahasznosítása. Ha előre gondolkodik az ember, 1-2000 goldot simán le lehet faragni és itt nem arról beszélek, hogy kifarmolod, mert az nincs ingyen, hanem az ah figyelésén, hogy olcsó cuccokat kivegyél időben.
wow_c_500369
#40 | Delfi válasza #39
Látom a szakmákhoz nem sok közöd van. Smiling
BS annyi, hogy állsz és húzod a ghost ironból. Tényleg megterhelő. Smiling
Az lw sem nagy cucc 5000 goldból akkor is megvan, ha ahból veszed. Most néztem meg.
Azt kell eldönteni, hogy minek neked a szakma. Ha kell a bónusz, akkor pont olyan, mint egy 553-as cucc, csak ezt nem cseréled le raidelés közben.Smiling
Ha pedig gyártani akarsz, akkor egy megtérülő befektetés(már ha blizz papa is hagyja).
Az orbok nem voltak tradelhetőek, keményen boposak voltak és csak az látta, aki használni is tudta.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu