KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1395 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1463 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1465 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1465 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1465 napja

Invi WWI08 élménybeszámoló
Invi - 4825 napja
0
Végre végső formát ölött a párizsi Blizzard Worldwide Invitational beszámolónk, így asszem éppen itt is az ideje annak, hogy megosszuk veletek. Jó olvasást, de vigyázat, de nem két sorról van szó! Smiling

Tegnap ott hagytuk abba, a reportolást, hogy véget ért a Dance és Costume Contest (amelyekről video is készült, de kisebb technikal issue-k akadtak a feltöltés közben) és éppen indulni készültünk az esti press buliba a James Joyce pub-ba, ami amúgy a VIP-es Concorde szállóval szemben lelenzik. Itt megtudtuk, hogy náhány sör milyen ártalmas lehet és hogy az újságírók nagy része mennyire kocka (persze jó értelemben). Smiling

    A tegnapi élémények után a mai nap kicsit döcögősen indult, főleg azért mert az éjjel nagy része arra ment rá, hogy a Mac-t és a Windowst sikeresen összeházasítsuk egy kis video vágáshoz, ami végül sikerült is, de később megint elő jöttek a fent említett problémák, de azért lesz videó nem kell csüggedni.

    Az expo a tegnapi naphoz képest kicsit kihalt volt, lévén hogy a nagy érdeklődésre érdemes témák nagy része már tegnap lezajlott és a Goody Bagjét is már mindneki átvette. A csomagnak csak annyit tudunk felróni, hogy sajnos a cuccok nagy része francia nyelvű benne. Itt szeretnénk köszönetet mondani Grumloknak, hogy felvilágosított minket hogy az általunk csak Starcraft izinek titulált dolog a boardgame része és így ennek kapcsán meg is hírdetnénk egy kis pályázatot, hogy aki pontosan leírja, hogy mi ez és hogyan kell használni, valamint, hogy egy ilyen miért is jó nekünk ha birtokoljuk, az haza érkezésünk után átveheti tőlünk a szóban forgó tárgyat (ne próbáljatok átverni, elolvastuk a user manualt). Sőt az is lehet, hogy mindkettőnkét elviheti 1-1 szerencsés, bár még egymást öljük, hogy melyikünk tarthassa meg ezt a számunkra annyira nem igazán használható, de komoly emócionális értékekkel bíró tárgyat.

    A nap WoW tekintetében egy újabb fejlesztői szekcióval indult, amely témájában az új dungeon és raid rendszert érintette, így nem volt meglepő a látogatók hatalmas érdeklődése, amely akkora volt, hogy az amúgy teljesen zsúfolt (mint időközben kiderült kb 300 gép/játék) beta területek (itt lehetett kipróbálni a SC2-t és a WotLK-t) populáció változásában is igencsak meglátszódjon. A következő számunkra legérdekesebb szekció egy újabb fejlesztői beszélgetés volt, amely ezúttal a PvP-t vesézte ki, abból is leginkább az új csak PvP területet, azaz Lake Wintergraspot (aki PvE szerveren lép be ide, az is rögtön PvP flagged lesz). A panelek pontos tartalmáról még elalvás előtt prezentálok valamit a jegyzeteim alapján. Smiling

    Számomra a nap egyik legnagyobb élménye a Wrath of the Lich King béta, azaz inkább alpha teszt volt, amelynél bevallom nagyon pofátlan módon jutottam géphez. Történt ugyanis, hogy a press szoba WotLK-t futtató gépei egy kicsit nagy várakozási sorral bírtak, amikor végre eljutottam odáig, hogy kipróbáljam a játékot, így egy kósza gondolattól vezérelve na és a viszonylag szoros időbeosztásunkat figyelembe véve arra az elhatározásra jutottam, hogy a kincset érő PRESS belépőmet lóbálva próbálok majd meg géphez jutni a látogatók által is használt béta gépeknél. Az ördögi terv szerencsére működött és egy barátságos Blizzard munkatárs a gépemhez vezetett majd bocsánatot kért, hogy sajnos csak Allis gépet tudott szerezni. Gond egy szál se, elmerültem Northrend és Azeroth világában (na persze, hogy a DK-t is ki kellett próbálni), de erről majd később egy másik cikkben, remélhetőleg minnél hamarabb. Itt érzem fontosnak megjegyzeni, hogy a WoW még mindig a Blizzard legerősebb brandje, mivel míg a Starcraft 2-nél kb minden 2,5. gépnél ültek, addig a WotLK-nál emelet hosszú kígyózó sorok áltak.

    Sajnos azért a mai nap a nehéz indulás mellett tartogatott még egyéb elszomorító dolgokat is, mint például hogy a Blizzard Shopban tegnap este azt mondták, hogy mára feltöltik az áru készleteiket, mivel tegnap nyitás után néhány órával kb elfogyott minden, ami értelmes volt, de ezt sajnos nem tették meg, így ma a választék nagyjából kimerült a női polókban, plakátokban és a képeslapokban, de zárásra már ezek is mind kifogytak. Az igazi geek-eknek gondolom nem kell részleteznem, hogy ezen mennyire rágtam be.

    Délutáni programunkra indulva összefutottunk két kedves magyarral, az Outland szerverről, akik egy hölgyemény és párja képében materializálódtak elöttünk, de a velük folytatott beszélgetésről is majd egy külön cikkben. Minden esetre annyi bizonyos, hogy igazoljuk vannak magyar LÁTOGATÓK is a rendezvényen. Legalábbis mi felderítő képességeinket latba vetve találkoztunk velük.

    A délutánunk rendhagyó módon zajlott tovább (persze ezt megelőzte volna egy gyors press-es sandwich-ezés, amiből igen szegényes étkezés lett. A sajtó szempontjából a rendezvény kicsit alulméretezett volt, de ez szerencsére a látogatókat nem érintette, így észre sem vették), hiszen még a megbeszéltek alapján találkoznunk kellett Thomassal (Thomas Johnsen), aki az angol ajkú Community Manager és elérátulta nekünk, hogy titokban az ő kedvenc két community-je a magyar és a lengyel, annak ellenére, hogy számuk összességében nem jelentős, de nagyon lelkes és nagyon aktív társaságokról van szó. A megbeszélés után csatlakozott hozzánk Alexander a rendezvény francia PR Managere, aki elintézett nekünk egy kis város nézést is a Blizzard buszainak segítségével és egy kis bájcsevejt az Executive buszon, ahol pikáns infókat tudtunk meg, de persze sajnos köt minket az NDA. Minden esetre azt biztos forrásból megtudtuk, hogy mind a Starcraft 2, mind a Diablo 3 el fog készülni Mac-re, így a még mindig neve elhallgatását kérő tanult kollégám is megnyugodhatott végre (állítólag éjjel ezért forgolódott álmatlanul, nem pedig a buli miatt, de hát jó kifogás sosem rossz Smiling) Alex angolból sajnos annyira nem perfekt, de mindezt felejteti hihetetlen segítőkészsége, ami a nap folyamán többször megnyílvánult, és tényleg szinte mindent el tudott nekünk intézni. A nap végére már tényleg szállóigévé vált Alex sokszor ismételt mondata, hogy akármire szükségünk van hívjuk Alexet, ő majd mindent lezsíroz. A Grand Armen tett sétánk során láttuk a webalbumunkban szereplő buszt a reklámmal, de a China Gold és a Blizzard összefonódásával kapcsolatos kérdéseinkre Alex csak sejtelmesen mosolygott, mint ahogy a Blizzard alkalmozottak tették végig a hétvégén ha olyat kérdeztünk, amelyre nem szabadott válaszolniuk (mint, hogy akkor a Hydra az most mi a fene is, mert hogy nem a Dio3 az tuti). A város amúgy egyszerűen csodálatos, mindenhol parkok, műemlékek, építészeti csodák és persze az elmaradhatatlan gépfegyveresek. Érdekes jelenség volt látni, hogy a kávézók még a frekventált helyeken is 90%-ban bezárták kapuikat délután 5 felé, de azért nagy nehezen csak találtunk magunknak egy tuti kis helyet, ahol a teraszról látszott a Diadalív.

    A rögtönzött városnézés után irány a shátöl vissza a WWI08-ra, hiszen hamarosan startoltak az esti koncertek, amelyek már akkor fergeteges bulinak ígérkeztek és mint az később kiderült be is váltották a hozzájuk fűzött nagy reményeket. Az első fellépő (a kettőből) a Level 70 elite tauren chieftain volt, amely a műsor közben a WotLK lehetőségeit kihasználva szépen fokozatosan végül az I AM MURLOC című eget rengető slággerrel LVL80-assá avanzsált. A hangulat óriási volt a kö7önség előbb felváltva Alli és Horda oldalon szólaltatta meg legjobb murloc hívó hangjait és fújjoltak egymásra, majd a jó cél érdekében közös erővel sikerült megidézni a sokak által szeretve gyűlölt lényt aki a szám alatt személyesen is tiszteletét tette a színpadon. A L70ETC másik kiemelkedően érdekes dala a direkt a Diablo 3-hoz készült és persze majd az imént említett koncertről is teszünk fel videót.
A showt este a Video Games Live zárta, amely egy hatalmas szimfónikus zenekart felvonultató társulat és ők játszották fel a a World of Warcraft jelenlegi soundtrackjének tetemes részét is. Az ő előadásukban hallhattunk ismert, kevésbé ismert és most először játszott Blizzard játékokhoz kapcsolódó andalító muzsikákat is.

    Ha jól rémlik a schedule alapján ma még lesz egy ordinary vagy ahogy GameStaros kollégánk mondja Ordenáré (úgy franciásan vagy ahogy érteni akarjátok) buli, amelyen majd valószínűleg focit is nézünk (én tuti nem), úgyhogy lehet hogy ezt csak hajnalban vagy holnap tudom kipostolni (na jó mégis bele-bele pillantottam Spanyol:Német 1:0). Majdnem kifelejtettem, hogy a cuccainkért menet belenéztünk egy bombasztikus Herbie Hancock jazz koncertbe és el kell ismernünk, hogy nem véletlenül nézték olyan sokan a füvön ülve.

    Egy szó, mint száz a rendezvény hatalmas élmény volt még akkor is, ha WoW tekintetében nem sok új infót kaptunk, de reméljük jövőre ugyanezzel a rendezvénnyel ugyanitt találkozni fogunk, bár erről még a Blizzardosok sem tudtak semmi infót mondani. (Mi nagyon reméljük, hogy itt lesz, ha már annyi Blizzes emberrel és újságíróval ilyen jól sikerült lepacsizni az elmúlt napokban)

Az új képekért klakk ide! Holnap még bővítjük a galériát.

Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu