KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2311 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2379 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2381 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2381 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2381 napja

Norton Spekuláló: A Mighty Moneypls Hadművelet
Norton - 4340 napja
13
A múlt heti cikk folytatásaként felelevenítettem a Mighty Moneypls Hadművelet emlékeit, a játékot újonnan kezdő vagy szervert váltó, viszont kevés játékidővel rendelkező játékosok hősének első lépéseiről olvashattok ezen a héten. Rengeteg apró trükk van, kérlek osszátok meg a ti ötleteiteket is.

Az alap koncepció adott: egy olyan helyzet szimulálása, mikor a játékosnak naponta két órája van játszani. Nem rohan de azért iparkodik és megpróbál úgy felérni 85-re, hogy elkezdhessen érdemben foglalkozni az anyagiakkal. Szögezzük le az elején: Ez nem egy "hogyan legyünk übergazdagok 85-ig" guide lesz, arra ott van a rengeteg tipp a neten. Az írással néhány ötletet szeretnék adni az induláshoz, hisz senki sem gondolhat mindenre.

Rengeteg választható út van amin elindulhatsz. Indíthatsz azonnal egy Death Knightot, hogy a kezdő területről kijutva máris magas szinten vághass neki Outland küldetéseinek, de aki a későbbi main karakterét szeretné elkezdeni nevelgetni sincs különösebb hátrányban. A 60 közeli szint csábító lehet nagyon, de ha nem szimpatikus a DK nyugodtan indulj el egy teljesen új karakterrel. Manapság már igazán könnyen és gyorsan lehet szintet lépkedni, ráadásul azt a mínusz 60 szintet kompenzálja az, hogy 1-es szintről indulva sokkal több golddal juthatsz ki Outlandre, mint egy Halállovaggal. A project fun részét növelendő a teljesen nulláról indulás mellett tettem le a voksomat, a cél a 85 és egy kisebb vagyon összekapargatása, amit már el lehet kezdeni forgatni.

A karakter eldöntésénél annyi minden szóba jöhet, hogy nem is adnék tanácsot ezzel kapcsolatban. Ha nem a szerver legújabb, leggyilkosabb, legaztakutyaegetdekirály pure DD karaktere akarsz lenni, én healer vagy tank szerepet is betölteni képes karaktert ajánlanék. A Dungeon Finder szép és jó dolog, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket; még mindig nehéz lejutni DD karakterekkel instázni. Instázni pedig fogunk amennyit csak tudunk (legalábbis az én receptem szerint). Az onnan eső clothok jó áron eladhatók, és a transmog itemekkel nagy pénzeket lehet szakítani már alacsony szinten is. A cikk alján látható screenshotból ez látszik is.

Egy szó mint száz: legújabb karakterem egy paladin. Igazából bármilyen tankolni képes karakter megfelel, de a paladint szeretem szintezni, könnyű vele tankolni és mire eléri a 85. szintet lesz időm kitalálni, hogy a raidelés melyik aspektusát preferálja majd.

Az első gond rögtön a szakmák kiválasztása volt. Facsarjon ki minden xp-lehetőséget és legyen herba/miner? Szintezésre nagyon jó, főleg az elején, amikor egy bánya vagy virág több xp-t ad, mint egy mob megölése, de akkor nem lesz esélyem igazán nagyot szakítani később. Sőt, ha elértem a maximális szintet és komolyan AH-zni akarok, fel kell húznom legalább egy új szakmát a nulláról - ne feledjük, hogy később sem lesz több időm játszani az átlag 2 óránál, gathering szakma tehát nem a legjobb választás ilyenkor. Ez így nem jó, elvetettem az ötletet. Szóval akkor marad egy gyártó szakma és egy szintezős - farmolós szakma.

Gyakorlott blogolvasók már biztos jelentkeznek, hogy: "Hát akkor herba/inscription!" - Igen, ez lenne az egyik legjobb megoldás, hiszen virágszedésből jó kis bónusz xp-t lehet kihozni, ráadásul nagyon szépen el tudom látni a másik szakmámat. 85-re felérve nem lenne semmi gondom, megvehetném a kezdő geart és irány LFR. DE! Sajnos ez esetben jön a "de". Két órám van összesen és ezt figyelembe véve rossz döntés felvenni az Inscriptiont. Divatszakma, és a divatszakmákkal az a baj, hogy a nap folyamán jó esetben fél óra - óránként pakolnának alám. Ez pedig a napi két óra játékidővel egyáltalán nem fér össze... Az ürességtől kongó postaláda pedig nem szép látvány. Glyphezni jó, de ahhoz folyamatos monitorozás kell, nekem pedig nincs időm erre. Ugyanez a helyzet a JC-vel is, ezért úgy döntöttem, hogy miner/enchanter leszek. Gyorsan kell pénzt csinálnom, hogy minél hamarabb elkezdhessem forgatni az áron alul betett itemeket, és erre nincs jobb módszer a kibányászott ore-k és barok eladásánál. Enchanter pedig azért, mert ezzel a szakmával fogom megvetni a lábam a szerveren (újabb jó érv a gyakori instázás mellett). A mining húzásával nem csak xp-t gyűjtök, hanem olyan ore-kat is szerezhetek, melyek ritkák, ezért nagyon drágán eladhatók (pl. Fel Iron).

Szintezős klánt sikerült találnom az első fél órában, mondjuk ez nem nehéz a manapság már 4000 invite/másodperccel spammelő invite ablakokkal. Egyedüli feltételem, hogy magyar klán legyen és azért ne egy "Sivatagi Tulipánrágók" legyen a nevem alatt, úgyhogy el is fogadtam az első viszonylag normális klánnevet. Nosza gyerünk küldizni meg szakmát tanulni! Rettegjen a goblin társadalom, jön Mighty Moneypls!

Csak egy apró megjegyzést engedjetek meg: Hatalmas élmény úgy játszani, hogy nincs semmid. Árgus szemmel vizslatod a tájat a chesteket keresve, a legapróbb dolgokat is, mint például egy-egy zöld loot megnyerését is kaján vigyorral éltem át. Oh, régi szép vanilla idők, amikor a kék volt az überkirály az epic meg valami legendás mesebeli tárgy, és 50 aranyból már egy egész csapat táncoló nightelf cicababát bérelhettél Smiling

Négy óra játék után a 21-es szintet tapostam. Az eddig eltelt időt két részletben játszottam le 2-2 órában. Az első nap végén 83 ezüsttel, kb 100 copper barral, a bányászás során esett pár darab kővel rendelkeztem és volt még 4-5 stack Linen Cloth és persze az apróságok a táskákban. Szerencsére a mobok és a küldetések elláttak 6-8 slotos táskákkal, ezért egy darabig nem veszek nagyobbakat. Minden vendor trasht eladtam, bepakoltam a motyómat AH-ba és az utolsó 10 percben meglátogattam pár városi vendort. A 83 ezüstömből vettem Copper Rodot és Vanishing Powderből 10 darabot és találtam az enchant trainernél két darab Strange Dustot. Ezeket is bepakoltam és még mielőtt kiléptem volna, lefuttattam a múlt heti cikkben említett Auctioneer keresést. Amire volt pénzem megvettem, és eladtam vendornak. "A kicsinek is örülni kell" gondolattal léptem ki, és vártam a másnapot. (Itt vétettem is egy hibát: először kellett volna keresnem és csak azután bepakolnom AH-ba és vendorárut vennem.)

A következő nap kicsivel 200 gold fölötti összeget sikerült kicsalnom a postaládából (sajnos nem emlékszem pontosan, de a Copper barok, a Strange Dustok, clothok mind elmentek és egy pár Vanishig Powder is gazdára talált) és a 2 órás etapot gyors repostolással és egy kis árú forgatással kezdtem. Ha már nem lehet inscription a szakmám, legalább szétnézek a glyph piacon és keresek pár ügyi-fogyi figyelmetlen aukciót. Meglepően sokan pakolnak be 100-150 goldért elmenő glypheket 5-20 goldos áron pusztán azért, mert azt az árat szokták meg fél évvel ezelőtt, vagy az az ár maradt bent a posztolós rublikákban. Nem restelltem bevásárolni ezeknek egy részéből, feltöltöttem a készleteket és indultam fejlődni. A küldik és az időközben aktiválódó insták során gondosan ügyeltem minden mob lootolására és csak nagyon végszükség esetén dobtam el tárgyakat, hogy helyükre magasabb vendor price-al vagy AH-n nagyobb értékkel rendelkező itemeket vehessek fel. Az etap végén már paripával (mounttal) jártam be a várost, hogy ismét vegyek pár vendor itemet, javítsak, tanuljak és vessek egy utolsó pillantást az AH-ra. Gyors repostolás után így nézett ki lassan, de biztosan gyarapodó vagyonom:



A biddeléssel nyert glypheket pedig visszaraktam rendes áron:



Másnap szomorúan konstatáltam, hogy semmit sem adtam el. Ugyanakkor ez meg is erősítette a döntésem, miszerint ne inscriptiont húzzak. Volt nagyjából 8-10 db glyphem, amit visszaforgattam, de egyszerűen olyan sokan vannak a piacon, hogy napi két órával lehetetlen pár eladásnál többet kicsikarni a dologból. Ezért úgy döntöttem, hogy a következő két órát arra használom fel, hogy tábort verjek az aukciós bácsi előtt, figyelve az undercutra. Mivel tank vagyok, könnyen behív a Dungeon Finder, szóval a monotonitással sem volt gond; minden insta után ellenőrzés-repost következett. Az első és a második óra végén is kutakodtam olcsón betett itemek után, valamint bőszen bideltem amire csak lehetett. (A glyphek egy részét úgy szereztem, hogy rábiddeltem az 1 ezüst bid és 50-100-150 arany buyout glyphekre. A szerencse is rámtalált: négy darab Book of Glyph Mastery várta, hogy megvegyem őket 5 arany/db áron. Úgy felcsillant a szemem, hogy szerintem világítani tudtam volna vele Smiling Mentek is szépen vissza 350 aranyért darabonként, hogy minél hamarabb legyen 1000 aranyam, és bátrabban merjek bevásárolni; másnap reggel 1500 aranyat vettem ki a postaládából. Majdnem sikerült két legyet egy csapásra: 1900 arany lett a végeredmény, és úgy 25 eladásra váró glyph és item az AH-ban. A bent lévő random itemek egy részét az Auctioneer segítségével szereztem: csináltam egy teljes keresést aztán pedig szűrtem a keresést a Vendor szűrővel. A legnagyobb fogásom eddig egy 19 aranyért eladható zöld staff 5 aranyért és egy Alicite Pendant 90 ezüstért. Ezt visszaraktam 150 arany áron. Másnapra el is ment.
Utálom az Auctioneert mint vámpír a fokhagymát, de tény, hogy profi kis addon.

Elkezdtem tanulmányozni a glyph, enchant alapanyagok és a high end scrollok piacát. Semmi komoly tervem nincs még, csupán időnként rájuk nézek, ismerkedem a nevekkel és tanulom az árakat. Remélem néha-néha kifogok egy rosszul berakott scrollt is, amit visszarakva kereshetek pár száz aranyat.

Még 2x2 óra játékkal, egy-egy jól forgatott item eladásával, egy kisebb glyph készlet forgatásával valamint az alkalmi transmog itemek eladásával így fejeztem be a Mighty Moneypls Hadműveltet:




A guide nem tökéletes, hiszen annyi apró trükk, vendor és lehetőség állt volna még rendelkezésemre.

Ti hogyan kezdenétek új életet?

Kíváncsian várom a kommenteket.
wow_c_442496
#12 | Norton válasza #11
Elfelejtetted azt, hogy a mininget főleg az első két nap miatt vettem fel, hogy legyen pár száz aranyam az esetleges alkami vételeket visszaforgatn és 85-ön el fogom dobni.

A skinning tényleg jó, mert kevesen csinálják, de ahogy mondtam is, gyártó szakmát választottam, mivel a napi 2 órát (lvl85-ön is) nem éri meg farmolással eltölteni, mert nem hoz annyi pénzt. És főleg nem farmolni akarsz, amikor hazaérsz munkahelyről és kezdhetsz neki a következő "munkának". Ha AH-zgathatsz és craftolhatsz is, ilyen kevés idő alatt többet kereshetsz.

Ne feledd, hogy nem az egész két órát akarom ezzel tölteni, hanem "játszani is", így egy kevés idővel rendelkező, "játszani is akaró" embernek nem fér bele a farmolós szakma... hacsak nem olyan beállítottságú.

Egyébként igaz, a skinning tényleg jó pénzforrás. Erről írtam is valamikor régen valahol máshol Eye-wink
wow_c_442429
#10 | Norton válasza #9
Valóban használom azt az addont Smiling
Azt a virágot a GatherMate2 használja emlékeim szerint.
#8 | Norton válasza #7


A felső csík: ChocolateBar
Balról jobbra a rajta lévő addonok:

ElkExperience, Broker_Bags, Broker_repair, Broker_Cashflow,  shPerformance, cBroker_Recount (és RecountFu).

Jobb oldal, balról jobbra haladva:

Masque beállításai, GuildCheck (belépéskor jelzi milyen változások történtek a klánban), Virág ikon (nemtom,már nem használom Smiling ), Auctineer ikonjai, Atlasloot, Elkbuffbars beállításai, Panda, Omen... a többi nem lényeges

Minimap körül:

WIM, SilverDragon, Archy, DBM és Critline
wow_c_442398
#6 | Norton válasza #5
A képen láthatókra gondolsz vagy kifejezett AH-záshoz használt addonokra?
pls az addonok nevét amiket useolsz elmondanád?
Nos a friss kezdőket tudtommal nem érinti a DK csinálás problematikája, mivel több nehézséggel is szembetalálja magát:
#A, Licsking kieg kell hozzá
és
#B, "The criterion for creating a death knight is the existence of a level 55+ character on the player's account on any realm"
de amúgy jó:)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu