KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2313 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2381 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2383 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2383 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2383 napja

Norton Spekuláló: Szakmák felkészítése 1. rész
Norton - 4364 napja
1
Vészesen közeleg a kiegészítő,  lassan már tényleg el kell kezdenünk készülődni rá.  Ahogyan a múltkori cikk elején is említettem, az árak tovább csökkentek;  ha a te szervered is ilyen helyzetben van ideje vásárolgatni. Ezen a héten megnézzük mit érdemes beraktározni, ha szeretnénk a szakmáink húzását a régi anyagokból megoldani.

Figyelem! Nem a legolcsóbb skillhúzási lehetőségeket ajánlom, hanem csak egy variációt a szintezésre. Skillhúzást illetően több lehetőség közül is választhatunk majd, és lesz ennél könnyebb módja is a kezdeti skillpont növelésnek. Ez a verzió azoknak szól, akik catás anyagokból akarják ezt megoldani, és tartalékolni minden egyes MoP-os darabot későbbi felhasználásra.

Vágjunk is bele.

Alchemy :

Kotyvasztás szakmát nem lesz nehéz húzni, hiszen lehetőségeink közt szerepel a Potion of Deepholm, mint legolcsóbb lehetőség. A potival nincs igazán értéke, lényegében el is dobálhatjátok, hacsak nem terveztek időnként visszanézni Deepholmba kicsit farmolni. Viszont, ha szeretnétek némi pénzt is látni a kötelező skillhúzásból, akkro választhatjátok az Inferno Ruby transzmutálását. Igaz ugyan, hogy némileg megdobja a költségeket, de magas haszonnal eladhatók lesznek mind a nyers, mind a vágott  Inferno Ruby-k MoP megjelenése után is, sőt még az első raid után is.

Blacksmithing:

Kovácsok egyszerű helyzetben vannak, a Pyrium Shield Spike lesz valószínűleg a legolcsóbb módja a skillezésnek, ráadásul egészen 540-es szintig tehetjük ezt. Másik lehetőség a Vicious szettekkel történő húzás, belőlük talán remélhető némi pénzmag visszaszerzése, de nem ajánlom a velük való sakkozást. Egyrészt az ilyenkor szokásos ok miatt, vagyis, amiatt, mert már a kiegészítő első küldetései is jobb rewardokat kínálnak, másrészt amiatt, mert ha minden marad úgy, mint most a bétában, akkor a kezdőterületen lesz egy NPC, akitől kezdő zöld szettet vásárolhat mindenki. Ha ez az NPC bent marad, esélytelen lesz a skillhúzás gyanánt készített Vicious itemek eladása.

Enchant:

A legolcsóbb módja természetesen a Maelstrom Shatter lesz, mely 530-as szinten válik zölddé és 535-ös szintig érhetünk el vele skill-növekedést. Enchanterek abban az előnyben vannak, hogy akár ingyen is húzhatják szakmájuk szintjét ha nem sietnek. A catás gear le fog cserélődni nagyjából lvl 87,5 - 88 körül, így legjobb esetben 16-17 itemet lehet DE-zni és a shardot szétszedni a skill növelésének reményében. Ezen kívül még mindig ott van a JP-ből bevásárlás lehetősége (wandok például). Nagy esély van a JP és VP resetelődésére az 5.0-ás patch vagy a kiegészítő tényleges megérkezésekor. Ha hajlandóak vagytok némileg többet is áldozni a skillhúzásra, akkor egyértelműen a fegyverek enchantjait ajánlom, amik picivel később, 532-es szintnél válnak zölddé. A scrollokra bűvölt enchantok népszerűsége az Inferno Ruby-kéval fog vetekedni. Az emberek megszokták, hogy enchantolt a fegyverük - ha más nem, hát a "cééép fééény" miatt - ezért az újakat, sőt talán még az ideiglenes, szintezős kék fegyvereiket is fel fogják enchantolni arra a rövid időre.

Engineering:

A Gnomish X-Ray Scope a számotokra ideális item, bár elég hamar - egész pontosan 530-nál -zölddé válik. Ez alól nem kivétel a másik device, a Flintlocke's Woodchucker sem. A RAP-t adó változat a költségkímélőbb. De sokkal valószínűbb, hogy MoP-os anyagokból fogjátok húzni a skillt. Ezzel sajnos ki is fújtak az engi lehetőségek.

Inscription:

Ó, az Inscription. A szeretve utált szakma. Ha nem powerlevelingezni akarjátok a szakmát, akkor mindössze 10 darab Blackfallow Inkre lesz szükségetek és némi türelemre, hogy catás anyagokból tudjátok le a néhány korai skillt. Forged Documentek gyártását ajánlom ráérősebbeknek. A 24 órás CD-vel sújtott spell viszont nem megfelelő opció a progresszív gondolkodású játékosoknak. Egyértelmű, hogy az 526. skillpontot Forged Documents gyártásával kell megpróbálni megszerezneket. Azonban ezután kompromisszumokra lesztek kényszerítve. A relicek gyártását nem ajánlom a blacksmith szakmánál említett okok miatt. Azonban jó eséllyel rogyásig vagytok Inferno Inkekkel, és a Volatile Life sem olyan drága már. A nagyüzemi glyph-gyártók most végre felélhetik a porosodó Inferno Ink készletük egy részét és gyárhatnak még egy utolsó adag Darkmoon Card of Destructiont skillük növelésének érdekében.

Jewelcrafting:

Két lehetőségetek lesz, ha catás anyagokból szeretnétek skillt húzni. A Vicious Amberjewel Pendant és Vicious Sapphire Necklace gyártásával a már többször is említett 530-as skillig biztosan fejlődni fogtok, 535 után viszont már nem ad skillt egyik craft sem. Epic gemek gyártását választva sem tolhatjuk ki ezt a határt.

Leatherworking:

A ti esetetekben a Drakehide Leg Armor lesz a befutó, a maga nevetséges alapanyag igényével. Ráadásul rögtön 5 skillt is ugorhattok egy-egy leg armor gyártásával, tehát maximum 2-3 craftolás árával kell számolnotok. Picivel több pénzbe/farmolásba kerül, de jobban eladható lesz a Charscale vagy Dragonscale változat. Másra nem érdemes időt pocsékolni, az 5 skill/craft magáért beszél.

Tailoring:

Kedves szabók-varrók. Dreamcloth gyártásra fel! A Powerful Ghostly Spellthread, de inkább a Powerful Enchanted Spellthread nagyüzemi gyártását ajánlom. Még akkor is tapossátok a Create gombot, ha már zölddé (530) vagy szürkévé (535) vált, hiszen mind el fogjátok tudni adni.
Hogy miért? Mert én azt mondtam! Smiling

Ezek voltak hát az én tippjeim szakmák húzására catás anyagokból. Nagyobb esély van arra, hogy - néhány craftot leszámítva - inkább MoP-os anyagokból fogja mindenki húzni a szinteket. Már csak a kényelem miatt is.

Vissza fogunk még térni a szakmákhoz, amint bent lesznek a bétában maradéktalanul a receptek.
Addig is: jövő héten találkozunk.
wow_c_528210

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu