KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2339 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2406 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2408 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2408 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2408 napja

Norton Spekuláló: Pandaria előkészületek
Norton - 4452 napja
7
Ez a hét a közfoglalkoztatás (Vigyázz! Szójáték!) jegyében telik el. Még nagyon korai bármiről is beszélni Pandariával kapcsolatban, de kétségtelen, hogy közeledik. Talán március közepén kapunk is egy "Soon"-t, jó kövér S betűvel. Lassan eljön az ideje, hogy beépítsük napi rutinunkba a kiegre való felkészülést, azaz olyan itemek felhalmozását, amik most olcsók, kieg után viszont borsos áruk lesz. Az írás főleg azoknak bír értékkel, akiknek ez lesz az első kiegészítőjük, amire komolyan készülnek.

Elég keveset tudni a következő kiegről, de még ilyen kevés infóból is tudunk építeni egy előzetes listát, és napi pár percet áldozva rá, elkezdhetjük feltölteni a klánbankot. Hangsúlyozni szeretném újra, hogy még tényleg korai ráfeküdni a témára (Q4 előtt szerintem nem lesz Pandaria), de vannak/lesznek itemek, amik már nem lesznek olcsóbbak, hiszen a kieg közeledtével elkezdenek az árak lassan emelkedni. Nézzük, mik azok, amikre már most érdemes lecsapni, ha olcsók.

A Pet Battle Systemről már tudjuk, hogy nagy lehetőségek vannak benne. Hiába az account wide petek, többségben vannak azok, akik nem foglalkoztak eddig a petekkel, de kíváncsiak lesznek az új feature-re. Ők nem fognak nekiállni repuzni, meg farmolgatni, Ah-ból fogják megvenni azt a petet is, amit tőlük 20 yardra árul a vendor negyed annyiért. Pet jó. Petet vegyed, mert gazdag leszel! Haladjunk.

Egy új kiegészítő megjelenésével nem ugrik rá mindenki a szintezésre, az igazi goblinok akár 1-2 hónapot is várnak karaktereik felhúzásával. Hatalmas raktárkészletet fognak kiszórni, hogy pénzt sajtoljanak ki a szakmájukat húzó 85-ösökből, valamint a frissen indult pandák is szakmákkal fognak bíbelődni. Ők viszont nulláról kell, hogy fejlesszék azokat, ami az alacsonyabb szintű nyersanyagok piacára szintén jó hatással lesz. A korán elkezdett felhalmozással kicsit elébe mehetünk a később mindent felvásárló nagy halaknak.
Bár még nem lehet találni túl sok tanácsot arról, hogy mit érdemes beraktározni, de nagyon jó kiindulásnak, ha a saját szakmáitokat vizsgáljátok meg. A Blacksmith szakmát választva például látható, hogy valószínűleg megnő a kereslet az Elementium Bar után, tehát érdemes megvenni az olcsó Elementium Ore-t és Bart a jövőben. A legtöbb ember a sárga színű termékeket fogja gyártani, az ahhoz kellő nyersanyagok fognak jól menni.
Mindenki a szakmáját akarja majd húzni, de a lehető legolcsóbban.

Amik biztos, hogy menni fognak:

- Obsidium, Elementium ore/bar (Blacksmithing/Engineering)
- Obsidium ore/Elementium ore (JC/esetleg BS)
- Hypnotic Dust, GCE, Heavenly Shard (Enchanting)
- Savage Leather (Leatherworking)
- Embersilk Cloth (Tailoring/First Aid)
- Volatile-k kis mennyiségben
- Olcsó virágok, lehetőleg Whiptail/TW Jasmine (Alchemy/Insription)

Gondolnunk kell majd a szintezők áradata mellett azokra is, akik a lehető leggyorsabban akarják kipucolni az első raid instát. A nem hardcore maximalista klánok a megjelenés után 1 hónapig nem fogják megkövetelni maxos enchant/gem/flaska használatát. Ez azt jelenti, hogy a mostani endgame enchantok, a flaskák, a kék gemek és a raid kaják reneszánszukat fogják élni, ha beindul a raidelés. Ne dobjatok ki semmit, amit feleslegesnek gondoltok, hátha értelme lesz Pandariában. Ha meg nem, hát ráértek majd akkor helyet csinálni.
Érdemes tehát beraktározni az összes uncommon és rare gemből, flaskákból/burst potikból és alapanyagaikból valamint enchant srcollokból és alapanyagokból is. Valószínűleg a fejlesztők ismét szeretnék elérni, hogy kék itemekben kezdjük a raidelést. Kékre senki sem pakol szívesen maxos enchantot, a kezdő raidelők nagy része meg fog elégedni a Catás endgame enchantokkal, hiszen az áruk alacsony lesz (mivel mindenki azzal fog skillt húzni) és a különbséget elenyészőnek fogják gondolni ahhoz, hogy megérje nekik sok száz aranyat költeni enchant scrollokra. Megmaradt scrolljaitok egy részét megpróbálhatjátok eladni, de számítsatok rá, hogy megjelenés után 1-2 hónappal ismét emelkedni fog a Catás endgame enchantok ára. Fél évvel megjelenés után is el fognak kelni a régi enchant scrollok, ennek két oka is van.

Az egyik ok, hogy a legtöbb ember raidelni fog ugyan, de csak LFR-ben, és nem fog maxos enchantot pakolni az új cuccokra. Ehelyett vagy a low-end pandariás vagy az endgame Catás enchantot fogja választani.

A másik ok pedig, hogy a casual játékosok nagy része kb mostanra tanulta meg, mi a "bika" enchant chestre/fegyóra/cipőre stb. Ők az új kiegészítőben is hónapokig a régi enchantokat fogják venni, pusztán azért, mert azokat szokták meg. Csak akkor fognak új alternatíva után nézni, ha már ismét elkezdett emelkedni a régi enchantok ára. Amilyen viccesnek tűnnek, annyira igazak a fenti állítások.

Térjünk rá a pandákra.
Faji képességük a megnövelt Cooking skill. Ez elég sok embert fog a skill húzására ösztönözni. Outlandes alapanyagok és a jó öreg Chilled Meat visszatérnek, pár garasért biztos megveszik majd.
Ami viszont nagyobb haszonnal kecsegtet az a táskák és a heirloom enchantok piaca.

Egy új pandának szüksége lesz 4 darab friss ropogós Netherweave Bagre, hogy legyen elég helye a sok finom söröcske tárolására. Embersilk Bag azért nem fog olyan jól menni, mert túl drága lesz ahhoz, hogy egy bizonytalan jövőjű altnak vegyék meg. A legtöbb ember nem fogja felhúzni a pandáját, még kevesebben lesznek akik rerollolni fognak. A legtöbben csak kipróbálják az új fajt, de mégsem akarnak egy táskával szaladgálni, 100-200 aranyat meg kibírnak. Ezért lesz kelendőbb a régi jól bevált 16-os táska a 22-esnél. A Netherweave táskák már kibírtak két teljes kiegészítőt, a harmadikban is élni és virulni fognak. Ez a táska szó szerint esélyes a valaha megalkotott legnépszerűbb Blizzard item címére.

A heirloom enchantokat szintén nem kell bemutatni senkinek. A pandák vinni fogják őket, mint a cukrot. Éppen ezért ha nem vagyunk enchanterek álljunk rá Essence of Air és Large Brilliant Shard felhalmozásra. Ha van belőle, vagy esni fog (esetleg transmute-olunk párat) ne most adjuk el, Pandaria megjelenésekor legalább a duplájára fognak emelkedni az enchant scrollok (és így a hozzávaló alapanyagok) árai.


Ahogy jönnek az új infók, egyre többet spekulálhatunk majd. Addig is, nem fog ártani, ha elkezdjük szép lassan feltölteni az éléskamrát.

#7 | Delfi válasza #5
Olyan mennyiségben van thorium és mithrill mindenütt, hogy nem érdemes lehajolni érte.
A virágpiac is jelentősen beszűkült, mert az inscription nem fut igazán, és erre még rádolgoztak azzal, hogy bármelyik inket megveheted blackfallowból, ami megint csak azt hozza magával, hogy az utolsó virágok adhatóak el, amiből viszont annyi van, mint a szemét. Tol baradban például mire körbeütöd a krokodilokat, már ott van az összes virág újra.
Amikor szakmát húznak sokan, akkor a kis szintű cuccokat mindig gyorsan el lehet adni; de szerintem ebből hosszú távon nem nagyon lesz komolyabb biznisz. Az alapanyagok esnek egész szépen, de a szintezés olyan gyors, hogy könnyen ki lehet nőni a megfelelő területekrből, és akkor marad a farmolás. Szóval ezt egy többé-kevésbé stabil piacnak lehet tekinteni, amit egy új content megjelenése (5.0-s patch, illetve jelen esetben a MoP - meglepne, ha a monkok játszhatóak lennének nélküle) felpörget egy időre.
#5 | Greed válasza #4
Cataclysm előtt én is ezt hittem, de pont ennél a kiegnél úgy megnövelték az alacsony szintű bányák mennyiségét (szerintem gyorsabban is spawnolnak vissza), hogy a régi klasszikusokból (copper, iron, thorium, mithril, saronite, stb.) nem igazán lehetett olyan nagy bizniszt csinálni. Nekem legalábbis így tűnt, persze lehet, hogy sokan felkészültek, így el volt árasztva a piac, a fene tudja.
wow_c_435014
A repus táskákig el kell jutni; Netherweave-et ugyanakkor könnyebb és gyorsabb farmolni, mint Frostweave-et (az Embersilkről ne is beszéljünk).
Az elején nincs repus táska, viszont zsé az van:)

A q4-el én vitába szállnék. Ha addig húznák, akkor már nagyon nagy lenne az elvándorlás. Wotlk-ból tudják, hogy 6 hónapnál több nincs semelyik patchben, és lassan 3 hónap lement az aktuálisból.
A netherweave táskák már nem lesznek annyira népszerűek, mert pár ezüstért lhet venni repus 16-ost, meg vendorok is elég olcsón adják.
Az alacsony matokat mindenképpen érdemes betárazni, eddig mindig jól mentek új kiegkor.
Az enchantokban nem lennék olyan biztos, manapság is sokan gemek és enchant nélkül mennek az LFR-be, azok nem nagyon fognak megváltozni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu