KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2335 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2403 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2405 napja

Norton Spekuláló: Winter Veil
Norton - 4505 napja
10
Közeledünk az év végéhez, mi másról is szólhatna az év utolsó Spekulálója, mint a Winter Veil eventről. Ünnepeljük goblinosan az esztendő végét és vessük bele magunkat a karácsonyi forgatagba.

Ugyan elmúlt már pár nap az event kezdete óta, és túl vagyunk az ilyenkor szokásos vásárlási láz első hullámán, de még nincs késő. Az eventekre jellemzően, a kezdeti pár nap hajrája után erősen csökken a sikeres aukciók száma, viszont amíg az event tart, addig lesznek későn észbe kapó játékosok. Ezen kívül hátra van még December 25. napjának reggelje, mikor aktívvá válnak az ajándékok és mi jól be fogunk tárazni belőlük. Legalábbis ez a terv a tavalyi évből kiindulva.
Az event Január második napjáig tart, így lesz bő két hetünk, hogy egy kis mellékessel megtoldjuk a bevételünket.

Nézzük mit is kapunk ebben az évben. Vannak csudijó achievementek, meg szuper questek, jó kis eladható fenyőfa bökő (a kép csalóka, valóban fenyőfa kinézete van) ami annyira különleges, hogy a Wowhead sem ismeri, és egy új pet is kihalászható a daily questért járó rewardból. De a legkolosszálisabb újítás díját egyértelműen az Abominable Greench nevet viselő NPC érdemli. Sokkal sokkal izmosabb és sokkal sokkal veszélyesebb lett, mint valaha, jó lesz vigyázni vele! A World eventeknél szokásos Dungeon Finder bővítést ne keressük, most bizony meg kell sétáltatnunk (vagy reptetnünk) hátasainkat, hogy teljesítsük az event daily questjét. Azért csak óvatosan, mert a 3,44 millió HP-hoz szükség lesz pár emberre.

A karácsonyi eventből főleg a tailorok és leatherworkerek profitálhatnak. Akik még nem rendelkeztek a korábbi évekről receptekkel, azok most belogolva ajándékot találnak a postaládájukban. Frakciótól függően a szabász-varrászok a karácsonyi gúnya hordás vagy alliance-os változatát kapják Greatfather Winter bácsitól. Az öltözékhez illő cipellőért pedig a bőrmegmunkálásban jártas kispajtásokat ajánlatos zaklatni. Szemfüles olvasók, még mindig a "...hordás vagy alliance-os..." résznél tartanak, és nagyon is jól teszik. Bármi, ami csak az egyik frakció számára elérhető, szép haszonnal eladható az ellenkező frakció játékosai számára. Vagyis, ha van hordás tailor karakterünk vagy ismerősünk, szerezzünk be pár karácsonyi ruhát és adjuk el alliance oldalon és fordítva. Akár mi magunk is megvásárolhatjuk az ellenkező frakcióhoz tartozó recepteket; ehhez nem kell mást tennünk mint benindzsucuzni magunkat az orkok vagy törpék városába és eszeveszett módon klikkelni a karácsonyi goblin vendornál megtalálható receptekre, mielőtt a 16000 allis / hordás meg nem bántalmaz minket. Tehát ha a fenti szakmákkal rendelkezünk ezekre az itemekre koncentráljunk.
Leatherworkerek most is előnyben vannak, az ő szakmájuk nem annyira elterjedt, mint a tailor szakma, ezért az általuk gyártott Winter Boots drágábban eladható, mint a tailor termékek.
Ha nem rendelkezünk egyik szakmával sem, akkor sincs veszve minden: vessünk egy pillantást az itemek alapanyag igényeire és a gyártáshoz szükséges anyagok kereskedésével is szerezhetünk némi plusz bevételt. Alacsony szintű játékosok számára most jött el a Kánaán, hiszen a karácsonyi viseletek gyártásához a Runecloth és Wool cloth mellett szükség van még Copper Barra és Rugged Leatherre is; ahogy az várható volt, fel is ment ezen anyagok ára a napokban.
Érdemes tehát felszedni azt a pár clothot és kibányászni azt az útba eső néhány bányát a kalandozás során. Bőrműves kollégák ne feledjék, hogy Rugged Leather előállítható Thick Leatherből is. Ha kifogytunk és csak AH-ból tudjuk pótolni a hiányosságot, lehet olcsóbban kijövünk 6 db Thick Learhert megvéve, mint a szezonális áron lévő Rugged Leathert választva.

A harmadik szakma ami profitot termelhet a cooking. Az achievement vadászok három itemet is keresni fognak AH-ban. A hozzávalókat a karácsonyi díszbe öltözött goblinoktól tudjuk megvásárolni. Small Egg eladásra nem buzdítanék senkit. Egyrészt nem éri meg a farmolásba fektetett időt, másrészt a tojásnak van egy sokkal kifizetődőbb felhasználási módja. Ugyan picit várni kell rá, de jövőre is lesz Children's Week event és inkább arra tartogassuk a tojáskészletet. Többet kérhetünk el majd értük, hiszen egy olyan recept alapanyaga, amit nem tud minden szakács gyártani, így a recept ismerői 2x-3x többet is hajlandóak lesznek fizetni a tojásokért.
Általánosságban elmondható, hogy mindhárom étel gyártási költségéhez képest szép haszonnal eladható de ne reméljünk pár aranynál magasabb árat egyikükért sem, pusztán a százalékos árrés kecsegtető, maga az összeg nem. Sajnos túl vagyunk az első két napon, amikor 100 arany fölött vásárolták meg a korán kelők a sütiket. Érdekességként azért leírom, hogy matematikailag a top itemek közé sorolható az ételek mellett az Ice Cold Milk is. Egy-egy stack eladásával a befektetett pénzünk 40-szeresét is megkereshetjük, de ez a nyereség akkor sem lesz több néhány ezüstnél.

Ennél valamivel több profittal kecsegtet egy okos kis trükk, mégpedig a fenti három receptek alapanyagával; a Holiday Spicesszel való kereskedés. Erősen szerverfüggő a dolog, de mindenképp keressünk rá az aukciós házban. Vannak szerverek ahol a 2 copper / darab áron beszerzett fűszer akár 10-20 aranyért is eladható. Kezdésként csak 5-10 darabot vásároljunk, próbálgassuk, ízlelgessük a piacot. Ha veszik, akkor bódottá, ha nem, akkor sem vesztettünk pár copperen kívül semmit.

A korlátozott lehetőségek ellenére azért kereshetünk egy kevés plusz pénzt az event ideje alatt. Ha pedig craftolni is tudjuk az említett itemek valamelyikét, akkor akár több számjegyű összeggel is megtoldhatjuk a napi/heti bevételünket. Karácsony reggelén nyithatóvá válnak a Greatfather Winter melletti ajándékok. A tavalyi évből kiindulva érdemes lehet előkészíteni egy üres karakter slotot, hogy mindig új karaktert kreálva lootolhassuk az ajándékokat és a belőlük kapott peteket elraktározva, pár hónap múlva több száz aranyat is kereshessünk.

Addig is jó hógolyózást mindenkinek! Én megyek petíciót írni a Blizzardnak, amiben visszakövetelem azt a hógolyót, amivel Alterac Valley hídjáról lehetett ledobálni az embereket. Smiling


wow_c_527751
wow_c_430424
Azert a small egg nem olyan lebecsulendo dolog csak kell hozz egy haver meg nemi ido. Sok ellenseget lehet vele szerezni 2 eve megcsinaltuk es jo par 1000 aranyat zsebeltunk be par nap alatt.

Recept:
1 db mage
1 db akarmi

1db akarmi neki all farmolni, mage megy atvesz port vissza es alavag 1 copperral. Allandoan az AH-n kell ulni es nem art par stack indulashoz mert masodpercenkent valtoznak az arak. Nem tudom most hogy megy de 2 evvel ezelott mukodott....
#7 | Cseho válasza #6
Nekem 1 BG alatt meg lett. Biztosan én vagyok tök hülye, de resto druidaként, elég nehéz megölni bárkit is nekem BG-n, így nem tapsikolnék ha kill is kellene hozzá. Jó ez így ahogy van. Örültem mikor meg lett az 50 HK halál nélkül aztán leave.
wow_c_430415
Első nap a csomagból kiesett a 2007-es pet, villan az achi, rögtön kaptam is egy whispet hogy nekem van még petem 2007-ből? Január 21-én vettem meg  a játékot, volt egy kis időeltolódás Smiling Aztán másnap is kiesett ugyanaz, kár hogy nem lehet eladni. PVE játékosként viszont nagyon nem szeretem azokat a world event achikat, amikor BG-re kell menni... Főleg hogy halál esetén léphettem is ki, mert visszaváltoztam.
wow_c_430413
Ez évi első találkozásom vele nekem is halállal végződött Smiling A debuffba haltam bele amit pakolgat, mert nem mozogtam.
Szerencsére nem kell megvárni míg összegyűlik egy party, elég megvárni míg megölik aztán szaladni a tatyókhoz.
hehehe.. en odamentem, nekiestem.. meghaltam, akkor lattam hogy nem lvl 40-es mob.. Laughing out loud Tudtam, hogy mindenki jonni fog, es ugyanugy nekiesik mint en, igy hat leultem, es vegigrohogtem. Laughing out loud Mikor voltunk mar 5-en a partyba akkor lecsaptuk. 
" a 3,44 millió HP-hoz szükség lesz pár emberre. "

 Szerintem simán solozható. 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu