KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2347 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2415 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2417 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2417 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2417 napja

Irie Vortex Pinnacle HC - Az örvény tornya
Irie - 4846 napja
34

A Skywall-ban található 5 fős (normal - level 82-84) dungeon izgalmas csatákat ígér az elementálok végeláthatatlan seregei, és parancsonaik ellen.

A hely különlegességét a trash nehézsége adja. Bizony, ez is egy olyan hely, ahol taktikát kell használni a csőcselék ellen, ellenkező esetben hamar wipe lehet a vége - és az első, vagy első pár alkalommal szinte garantáltan az lesz..

-----------------------------------------------------------------

A trash taktikák a következőek:

Skyfall Star

Nem lehet tankolni őket, viszont elég messziről képesek elég erős barrage támadást intézni a group egésze ellen. Így a legfontosabb, hogy ezek minnél hamarabb meghaljanak.
  • Jelöljétek be a sorrendet, és amennyiben lehet, használjátok el a cooldownjaitokat.
  • Egyesével öljétek meg őket, úgy a leghatékonyabb. Ha több melee van a groupban, mint ranged, akkor egyszerre rohanjátok le őket! A rangedeknek, és a healernek célszerű középre állnia a fight során.
  • A healer HoT-olja, vagy shieldelje a groupot még a csata előtt.
Temple Adept

Kettesével találhatóak, ha minden igaz, akkor 5-ös trash csoportokban. Healerek, és ha mindkettő szabadon castol, szinte lehetetlen a jelenlegi gearben legyűrni a pack-et. A két többnyire hatásos módszer a következő:
  1. Az egyik Adept-et mindenképpen folyamatos CC alatt kell tartani, míg a másikat ölitek először a csoportból. Miközben ölitek, érdemes interruptolni, silencelni, stunnolni, és úgy általában mindent elkövetni, hogy ne tudja végigcastolni a Greater Heal-jét.
  2. Mindkét Adept-et folyamatos CC alatt kell tartani, amíg legyűritek a többi mobot. Ha azok meghaltak, jöhetnek az Adept-ek egyesével.
Lurkin Tempest

Mókás kis fickók, annyi szent. Ha valaki éppen az irányukba fordul, akkor halottnak tettetik magukat, ha senki sem néz feléjük, ~14K-s Lightning Boltokat szórnak. Cselesen haladjatok el mellettük, ha elég messze vagytok, már nem támadnak meg.

Howling Gale

Folyosókon találhatóak, ha a közelükbe érsz, hátradobnak. Ne is próbáljátok megölni őket, teljesen fölösleges: addig kell ütni/lőni őket, ameddig nem csökken a környezetükben lévő grafikai hatás erőssége, illetve el nem tűnik. Ekkor már simán elsétálhattok mellettük.

Young Storm Dragon


Nem jelentenek különösebb veszélyt, de a tanknak ki kell húznia őket a healing circle-ből, ami fölött lebegnek, ellenkező esetben szinte lehetetlen megölni őket 359-es felszerelésben.

-----------------------------------------------------------------

Heroic boss taktikák:


Grand Vizier Ertan

Az előzetesen kihirdetett és tervezett taktikákkal ellentétben a szakik a mai napig nem találtak rá módot, hogy kikerüljétek a tornádókat. A legegyszerűbb taktika, ha a bosson maradtok, nagyjából a boss körül, és amikor a tornádok közelítenek, a healer dolga, hogy kemény AoE heallel életben tartsa a csoportot.
A boss a fentebb említett Lurking Tempesteket is megidézi, de ha körben helyezkedtek el a boss körül, ezek azonnal halált színlelnek - így téve a csatát igazi Tank 'n' Spank kűzdelemmé.

Grand Vizier Ertan videó


Altarius

Az egyik kedvenc bossom - taktika tekintetében. Jól szóródjatok szét a platformon, mert a boss Chilling Breath-t castol random játékosok ellen. Ha szétszóródtok, akkor a spell csak az adott játékost találja el - mert nem szeretnétek fölöslegesen használni a healer manáját!

A csatát nehezíti, hogy a platformon folyamatosan tornádók próbálják megszakítani a spellcastolást, vagy éppen hátradobni. Nem halálosak ugyan, de mindenképp meneküljetek előlük!

És itt a kedvenc részem! A boss kedve szerint változtatja a széljárást. Attól függően, hogy merre néztek a szélirányhoz képest, buffot, vagy debuffot kaptok. Ha hátszeletek van (tehát a szél a hátatok felől jön), Upwind of Altarius buffot kaptok, ami kétszeresére gyorsítja a castolást, és 30%-kal gyorsabban futtok majd. Ha szembeszelet kaptok, értelemszerűen lelassultok. A healer igyekezzen mindig hátszélben állni, a DPS pedig néha mondjon le a buffról az életbenmaradás javára!

Altarius videó

Asaad

A csata elején szóródjatok szét 10-15 yardra egymástól - így a lehető legkisebb sebézést kapjátok be a boss Chain Lightningjából.

Amire nagyon fontos figyelni, a Static Cling. Ha látjátok hogy a boss castolja, kezdjetek ugrálni, ha épp a földön vagytok, amikor 'elsül' a spell, egyhelyben ragadtok. Ezt pedig nem akarjátok!

Asaad nagy képessége a Supremacy of the Storm. Mielőtt chanellingelni kezdi, valahol a platformon elektromos ívekből létrehoz egy háromszöget. Amint ezt formálódni látjátok, azonnal induljatok el és álljatok bele! Ha a háromszög kész, Asaad elkezdi channelingelni a Supremacy of the Storm-ot, ami mindenkit meg öl, aki azon kívül áll!

Asaad videó


'Asaad? More like ass-ad!'

----------------------------------------------------------------------------------------
A Vortex Pinnacle-ben eső különleges dropok:

Altarius: Reins of the Drake of the North Wind
Asaad: Hearth of Thunder (Armor + HP on use trinket)
Asaad: Lightningflash (Agility gun) - Minden normál lövés mellé kibocsájt egy fénnyalábot is. Ez nem sebez ugyan, de egy sima rare itemhez képest elképesztő menő! =)

Remélem kedvet kaptatok egy Vortex Pinnacle menetre, jó mulatást! Eye-wink

Irie
wow_c_527783
wow_c_391386
Nem Altarius hanem Altairus
#31 | spart válasza #29
SFK csak akkor hosszú ha nincs interrupt megha lenyomjáttok az összes bosst. Én pugolni szoktam a df-el és újabban egyre többször kihagyjuk a második meg a harmadik bosst. Az emberek tényleg lassan kezdenek gearelődni és a justice már kevéséb kell nekik csak a valor. Kezd olyan lenni mint a wotlkban h csak a 2frostért mégy be azt kész. 
Adeptek ellen jó taktika még az mc-zés (persze ahoz kell egy pap), mert így a healernek lényegében semmi dolga nem lesz. A másik lehetőség, ami több instában is működik, hogy mc-zed a mobot amit a körölütte álló haverjai igen rövid idő alatt összecsuknak neked, majd megy az mc a kövi mobra.
Szerintem SFK is elég hosszú.
Nekem az tetszik hogy a legtöbb tank bejelöli a healereket a villámok alatt, hogy cc- de nem húzzák ki őket. Smiling
A sárkánynál csak a melee számára nem mindegy hogy áll, hiszen csak hátulról érheti el a max dpsét.
Tudsz 3 bossnál kevesebb heroicot katában?
Stonecore, GB szerintem. Smiling
#25 | TCs válasza #24
Grim Batol hosszabb még jó bombázással is, ahol csak azok a packok vannak letakarítva, akit tényleg ölni kell.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu