KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2289 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2357 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2359 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2359 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2359 napja

Wolverine Könnyű-e a kiegészítő?
Wolverine - 5573 napja
14
 A jelek arra mutatnak, hogy igen - egy nap alatt lvl80-ig jutó játékosok, a csütörtöki kiadás után 4 napon belül szinte teljes content-takarítás, kevesebb gearcsere, mint a BC-ben... ez mind azt sugallja, hogy a Blizzard alátervezte a kihívások nehézségét.
Azonban Ghostcrawler (ki más?) friss fórumpostja szerint ez nincs így. A Wrath instance-ai pont olyan nehezek, amilyennek szánták őket, nem terveznek se nehezítést, se változtatást; akinek a content túl könnyű, hajtson a raid achievementekre.

(forrás: WoW Insider)
Én is azt mondom elég erős itt minden, ha nehezebb lenne akkor az átlag nép nemtudna gear-erlődni,

u.i a top guildekben már mindenki 80-as epic-ekben rohangál, ha most kiadnának még1 patch-et már utólsem éred őket ,


a kis józan embernek idő kell, farmol, HC-zik stb lassan de lesz gearje

tudom magamról is , ha nem farmolok és nemszerzek 3-4K goldot akkor a HC-knak csak az ajtaját nézem :S
Szerintem pont optimálisan nehéz a WoTLK. Persze, akinek van napi 4-5 óra szabadideje a játékra, a gyorsabban halad, hamarabb éri el a 80-as szintet. Nekem iszonyatosan szimpatikus, hogy végre eszébe jutott a Blizzardnak, hogy egy szimpla, 5 emberes insta ne tartson már 2-3 órán keresztül. A Nexust kemény 30 perc alatt végigdaráltuk a guild társakkal a kiegészítő utáni 2. vagy 3. napon. A kék lootok mondjuk nem olyan egetverőek, de ahogy észreveszem a TK, SSC és MH gearem még így 75-ös szinten is bőven megteszi. Egyébként én nem vagyok az a kapkodós típus, úgyhogy inkább az élvezetre hajtok és nem arra, hogy mielőbb 80-as legyek. A tájak és az új insták gyönyörűek, a questek gyorsan végrehajthatók és változatosak, pont arra van kitalálva az egész, hogy csak 1-2 órát tudsz rászánni a játékra, legyen meg akkor is az aznapi sikerélményed. Az pedig külön szimpatikus, hogy a WoTLK úgy lett megtervezve, hogy a komolyabb raidekbe akár azok is lejuthassanak, akiknek hajdanán erre 0 lehetőségük volt. És innentől kezdve a HC játékosok nyávogása már atomra senkit nem érdekel.

Valószínűleg a Blizzardnak pontosabb információ vannak a játékosok meghatározó többségének szokásairól, mint mondjuk egy rinyáló hc-nak, tehát valószínűleg a játékot is a többség igényeihez igazították.

Arról már nem is beszélve, hogy ha az ember fejlesztő a Blizzardnál és hónapokig egy insta megalkotásán dolgozik a kollégáival, valószínűleg nem az a vágya, hogy mondjuk 100 előfizetőből pont az az egy tapasztalja meg a munkáját , aki napi 8 órában "főállásban" wowozik...
Ebben a gear-es dologban lehet valami. Én egy épp T4-et farmolgató tank voltam a kieg előtt. Nexus q-jei kapásból jobb cuccokat dobtak, mint amim voltak, és tegnap bementünk Azjol Nerub-ba (73 DK dps, 70 DK dps, 73 Druid dps, 71 Druid healer és én 72-es tank) és az első boss-ig nem jutottunk el. Jó, persze, a csapatból hárman szintileg még nem fértünk volna be, de akkor is, meglepett a dolog.
Amúgy pedig reménykedhetünk benne, hogy a további patch-ekkel majd nehezebb insták jönnek majd.
Igazából tényleg könnyű a content, de ne felejtsük el, hogy a legtöbb ember nem 68-ról indult Northendre, hanem min. t4-t5 gearrel. Ha ehhez igazítják a nehézséget, akkor a jelenleg 70 alatt nyomulókat szivatták volna meg, vagy ugyanaz lenne, ami a BC-nél volt, hogy a hónapokig farmolt cuccodat cserélheted az első zöldre és akkor most azon menne a rinyálás (mint ahogy ment is annak idején).
A hamar végigjátszható content amúgy nem tenné unalmassá a játékot, ha nem cseszték volna el a pvp rendszert a durva unballance-al, mert most kb. arról szól egy bg, hogy a pala-k meg néhány dk levadásszák azt a néhány más kasztba tartozó játékost, aki hülye fejjel bemerészkedett.
#10 | Eldoron válasza #9
Én is hasonlóan vagyok vele. 77 vagyok pedig első nap óta játszom, ráadásul még csak Howling fjordon, Borean Tundrán és Dragonblighton voltam, dungeonben is kb ötször.

A hírhez: szerintem ez megint csak olyan mint a "haldoklik a WoW" meg hasonló felhangok. Tisztán emlékszem hogy BC első napján is volt 70-es. Mivel ez a második kiegészítő, az embereknek még nagyobb gyakorlatuk lehet a 10 újabb szint minél gyorsabb felhúzásában. Plusz valamelyik nap láttam egy képet ahol egy guild Gruul holtteste előtt áll screenshothoz, legtöbbjükön Naxxramas gearrel. Vicces, mindig is tudtam hogy az átlagembereknek rossz a memóriája, de hogy a legtöbb WoWos elfelejtette hogy mi volt 22 hónapja és bedől ezeknek a véleményeknek az vicces. A content meg azért lett kipucolva mert most sokkal kevésbé van megnehezítve egy-egy raid "megnyitása" (emlékezzünk a Kara küldetésekre, vagy hogy BT-hez kellett Vashj meg Kael'thas kill, azokhoz meg Gruul és Magtheridon). Jönnek majd még a content patch-ek.

Nem a játékosok egy ezrelékét kell nézni, majd ha annyi 80-as lesz már ahány hetvenes volt nov. 12.-én, és abból a fele leölte már az összes mostani raidbosst, akkor beszélhetünk újra a dologról.
#9 | Murrmurr válasza #8
A szivemből szóltál.  Bc alatt olyan kocka voltam hogy sütött. Most meg élvezem a questeket, a hangulatot, rohanjon akinek mozijegye van. Még mindig csak 73-as vagyok de nem érdekel. Végre megtanultam "causalként" élvezni a játékot, és bevallom nagyon jó. Nincs kényszerem, hogy szint-gear-raid-loot.
Én mint casual játékos kifejezetten élvezem ezt a kieget. Hangulat, kvesztek, nincs második munkahely Smiling - egyszóval pöpec, és megvan az esélye, hogy ha 80 leszek, én is láthatom az összes raidtartalmat, végighúzhatom a lore-t stb. Mondjuk engem picit sem izgatot hogy valakivel vagy valakikkel versengjek. Szóval csak azt tudom mondani amit Blizzard mester: aki kikockulta magát, feküdjön rá az achievmentekre Smiling
Jah, meg szerintem nem kell mindenbe csak az üzletet látni. Az egy dolog hogy üzleti szempontból is jó. Na de a HC raiderek a játékosok igen kis százalékát teszik ki. Hogy úgy mondjam ők a kissebbség. És a wowot eddig nem lehetett easy, normal vagy hard fokozatban játszani. Aki a BCben nem kockult, be se lépett Illidan termébe. És Sunwell is összetört pár klánt. Most újra itt az esély hogy megtanuljunk játszani. Mindent összevetve örülök a kiegnek és élek mint hal a vízben Smiling
Igen sajnos a HC játékosoknak az nem jut el az agyáig, hogy van 12 millió előfizető amiből nagyon maximum lehet 500 ezer - 1 millió HC. Egy átlag játékosnak amilyen én is vagyok maximum napi 2-3-4 óra játékideje van tehát nálunk azért beletellik pár hétbe esetleg hónapba, hogy eljussunk a 80-ig. Monjduk a mi szemszögünkből meg azt lehet mondani, hogy lehetne kicsit gyorsabb a fejlődés... Sticking out tongue De ez így jó mert tényleg van időd kiélvezni a játékot. A HC-knak meg marad az önfényezés, hogy 3 nap alatt levertük a PVE részét a játéknak. Smiling De könyörgöm akkor ne menjen a rinya, hogy túl könnyű a játék mert nem kötelező napi 10+ órát gamelni. Ezt kellene megérteni minden HC-nak.
Kihivasnak valoban ott vannak a raid instak. Attol fuggetlenul nem nehez a jatek, hanem szorakoztato, kellemes, nyugis, pont amilyenek egy jateknak lennie kell! Nekem tetszik igy, hogy nem kell vert izzadni, hanem kellemes tempoban lemegy egy insta. Egyszeruen jo erzes jatszani Smiling
"ogy igen - egy nap alatt lvl80-ig jutó játékosok, a csütörtöki kiadás után 4 napon belül szinte teljes content-takarítás, kevesebb gearcsere, mint a BC-ben... ez mind azt sugallja, hogy a Blizzard alátervezte a kihívások nehézségét."

Arathoron sem egy nap alatt lett első ... a ... szvsz nem volt azért olyan sok emberke aki ezt teljesítette (ha nem lenne bétateszt, akkor azért lasabb lenne az ütem:)

Különben is nincs elég instaszerver, hogy rohaggyanak meg:)

u.i. irták hogy naxx könnyű lesz.
Értelemszerűen sikerélményt akarnak adni, hogy minél többen játsszanak =bevétel.
csak ezt egy csomóan nem fogják fel?Smiling
ha kell, be tudnak keményíteni, lásd Muru, amit akárhogyis nézünk de legalább 4 hónapon át szopott rajta a banda. A globális nerf után, meg mindenkinek megugrott a processe:) Szóval csak az ne legyen, hogy a blizznél felhúzza valaki magát, és ... (majd megy a sírás, hogy a tavaszi kieg milyen nehéz)

Meg kell érteni, nem a HC gamerek termelik ki a pénz java részét, hanem az átlag játékos. Nekik meg sikerélmény kell, hiszen ezért fizetnek.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu