KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 511 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 579 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 581 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 581 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 581 napja

Invi Borean Tundra
Invi - 3859 napja
6
Egy nagyobb szünet után most folytatódik az új területeket bemutató sorozatunk, amelyben ezúttal Howling Fjord után a másik kezdő területet, Borean Tundrát fogjuk megismerni...
Borean Tundra Northrend nyugati partjainál fekszik, területét Tuskarrok, Drakkari trollok, kék sárkányok, az Undead Scourge és nágák lakják. A terület legfontosabb részei Kaskala, a tuskarr főváros, amely jelenleg folyamatos ostrom alatt áll, így lakói Unu’pe-ba költöztek, valamint az ősi Nerubian birodalom része, Riplash romjai. További nagy jelentőséggel bíró terület még Coldarra szigete, amely területileg szintén Borean Tundra-hoz tartozik, amely otthont ad a kék sárkányoknak és itt található Malygos jelenlegi lakhelye, a 3 instance szárnnyal rendelkező Nexus is.Borean Tundra nagy részét puszta jég borítja, így ideális otthonként pusztán a tuskarroknak szolgálhat, akik képesek megélni ezen a kies vidéken. A rozmár-emberek legfőbb táplálékforrását a halászat és a bálnavadászat jelenti, amelyre ideális lehetőséget biztosít ez a terület. A tuskarr nép békésen élt Kaskala nevű fővárosában, de most harcban állnak a Nerubianokkal, a Drakkarikkal és az imént említett két népcsoport szövetségeseivel is. A tuskarrok soha nem kezdeményeznek háborút, csak akkor keverednek harcba, ha népük sorsa forog rajta és támadás éri őket. A drakkari törzs nem rendelkezik nagyobb településsel a tundra területén, inkább csak kisebb nevenincs táborokban telepedtek meg a jég hátán és innen tartják folyamatos ostrom alatt a mára már elnéptelenedett tuskarr fővárost. A tundra nem bír nagy jelentőséggel Northrend történelmének alakulásában, mivel egy élhetetlen területről van szó, amelyen elindulva akár napokig is haladhat úgy az egyszerű kalandor, hogy bármi élőbe bele futna. Borean Tundra nem tartozott a kedvenc területek közé a telepesek körében sem, mivel túl kietlen és fagyos a mezőgazdasághoz és túlságosan elszigetelt kereskedelmi utak kialakításához valamint hatalmas partszakaszai miatt a védelme is nehezen biztosítható. Ám a hosszú partok nem mindenkinek jelentenek hátrányt, így gondolták a nágák is, akik az ősi nerubian romokban leltek új otthonra, ahonnan szemmel tarthatják a tengert és mindig figyelemmel kísérhetik a rájuk leselkedő veszélyforrásokat. 

 Ezen a területen is megtalálható mindkét fő frakció városa, a hordának Warsong Hold szolgál menedékül, ahová Zeppelinnel érkezünk, és amely utolsó vérig menő ostrom alatt áll az erőd alól feltörő nerubian pestis által. A szövetség települése Valiance Keep.További említésre érdemes frakció még itt a D.E.H.T.A., akik néhány teljesített küldetés után egy újabb frakció felé nyitnak nekünk, utat, akik a Oracle (egyfajta intelligens murlocok).Northrend két kezdőterülete között a közlekedést a tuskarrok biztosítják óriás tengeri teknőseikkel.

A zóna történelme leginkább a Nerubianok körül forog, ők voltak az első lakosai Borean Tundrának.  Riplash romjai tulajdon képpen Azjol-Nerub föld fölé emelkedő része, amely egyfajta kísérletként is szolgált a nerubian történelemben, ahol azt próbálták meg kideríteni, hogy képes-e a póknépség megélni a föld felett. A kísérlet csúfos kudarcot vallott, így a kezdetekben csodálatosnak tervezett Riplashnak már csak romjait láthatjuk. A terület következő lakói a Tuskarr-ok voltak, akik először csak családokként éltek majd törzsekké nőtték ki magukat, amelyek újra meg újra fel-fel bomlanak és újra szövetkeznek. Ez a nép emelte fel itt fővárosát Kaskala-t.A Drakkari trollok csak nemrég özönlötték el a területet, számuk máris jelentős, de mint arról már volt szó, komolyabb településsel nem rendelkeznek a területen, itt leginkább vadásztevékenységet folytatnak.Természetesen, mint Northrenden mindenhol itt is megtalálhatjuk a scourge képviselőit, akik viszont nem kedvelik a zónát, így csak egy-egy őrjárat erejéig bukkannak fel errefelé, hogy megvizsgálják van-e rájuk leselkedő veszély.

Mint arról már szóltunk a tundra nagy részét jég borítja, lapályait nincs ember ki be tudná népesíteni, Borean Tundra maga a fagy vidéke és Northrend leghosszabb zónája is egyben. Észak-keletről határos Lake Wintergrasp-al, amely az északi kontinens új PvP Only zónája, ahol folyamatos harc dúl a frakciók között a terület uralmáért. A tó választja el ezt a területet Dragonblight-tól és az Icecrown gleccsertől. A Borean Tundrát észak-nyugatról a Sholazar Medence érinti, amely a kontinens legmelegebb területe, havat itt csak elvétve találunk, sőt a keményebb népeknek már a terület mezőgazdaságát is sikerült létrehozniuk.Akik száraz lábbal akarják elérni Borean Tundrát, azoknak nincsen könnyű dolguk, akár Dragonblight meredek ormain, akár a Wintergrasp tó háborús jegén, akár Sholazar Basin agresszív vadvilágán keresztül próbálnak meg seregeikkel betörni ide a fagyos észak területére, bizonyosan nem lesz könnyű dolguk.

A területen található küldetések leginkább a zóna konfliktusainak bemutatására fókuszálnak, legyen szó akár a Horda-Nerubian ostromról, akár a Drakkari-Tuskarr ellentétekről.

És akkor most ejtsünk néhány szót a terület nevesebb városairól, részeiről, amelyeket eddig csak érintőlegesen említettünk.A hordás Warsong-Holdon és a szövetséges Valliance Keep-en kívül található még itt egy települése az Undead Scourge-nek, En’kilah templom-városa. Ez az erődítmény Borean Tundra keleti részén található, egy Talramas lezuhant necropolis-ától keletre, de nem ez az egyetlen ilyen építmény a környéken, hiszen Temple City od En’kilah felett is lebeg egy necropolis, nevezetesen Naxxanar, amely egyfajta parancsnoki központként szolgál a zónában történő hadmozdulatok levezénylésénél. A szövetséges játékosok el fognak látogatni En’kilahba, mivel egy küldetésük során meg kell majd ölniük három főpapot a városban, akik a három hírhedt templomtoronyban élnek (A romlás, A fájdalom és a vér tornyai).
Coldarra-ról majd egy a Nexxust bemutató későbbi cikkben mesélünk mélyebben, de addig is annyit érdemes tudni a helyről, hogy a kék sárkányrajok legfőbb előfordulási helye a kontinensen. A szigetet fagyos hídon (Frostbridge) keresztül lehet megközelíteni csak, hogy eljussunk Nexxus instáiba, de a hídon történő áthaladáshoz előbb engedélyt kell szereznünk a kék sárkányoktól néhány küldetés teljesítésével. Az instance három szárnnyal bír, két ötfőssel és egy 10-25ös raid instanccel. Az öt fősek: The Nexxus (Ice Caverns) lvl71-73, The Occulus (Magical Rings) lvl80, míg a raid szárny neve The Eye of Eternity. 
#5 | gry000 válasza #4
Mostanában annyira talán nem laggos, elég élvezhetően lehet szerintem játszani. Leglaábbis az utolsó pár napban jó volt.
#4 | Invi válasza #3
Most nem vagyok otthon, hogy megnézzem megy-e az a laggos sz@r, minden esetre WoW Wiki is így tudja, mint én a Lore-ból.
 Riplashnál is vrykulok járnak, ez biztos Eye-wink trollt viszont nem láttam még Borean Tundrán. Persze lehet, hogy csak én megyek arra rossz időben Smiling
#2 | Invi válasza #1
Igazából olyan a helyzet, mint a szegény emberrel. Szegény tuskarr-t mindenki írtja. Legalábbis Lore szerint. Az egyik tuskar településen a minap trollok portyáztak, a másikon meg a kísértetek. Szerintem kicsit zagyva a kép még. Smiling

Kaskala-t a Vyrkull kísértetek ostromolják.
 Hmm, amikor utoljára erre jártam, a tuskarrok még nem trollokkal harcoltak, hanem vrykul kísértetekkel... Változtattak azóta?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu