KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1713 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1781 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1783 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1783 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1783 napja

Nessaj World of Warcraft: Legion | A történet bemutatása
Nessaj - 2555 napja
19


Ha inkább olvasnál, a videó teljes szövege a tovább után!

Üdv mindenkinek, itt Nessaj, és a következő kiegészítőt bemutató videósorozat első részeként beszéljünk a Legion történetéről. Jelen helyzetben nem tartom szükségesnek, hogy grafikai elemekkel elvonjam a figyelmet a mondandómról, így aki inkább olvasni szeretné a következő percekben mondandóit, az a WoW-Hungary oldalán megteheti. Lényegre térve, a sztorinak jelen állapotban két része van – az a kevés, amit már biztosan tudunk, és az ebből levonható következtetések, spekulációk. Jelen felvétel szombaton készült, így a Blizzard vasárnap tartandó kérdések és válaszok panelén elhangzottakat természetesen még nem tudhatom, érdemes lesz figyelemmel követni mire térnek még ki a fejlesztők ott. Addig is, lássuk mit tudunk eddig!

 

A Warlords of Draenor lezárásában Archimonde utolsó leheletnyi erejével megragadja Gul’dant és a Fekete Kapun keresztül megmenekíti őt az orkok és draenei-ok haragjától, biztosítva ezzel, hogy az öreg warlock továbbra is a Légió feladatait teljesítse. Mint kiderül, Gul’dan jelen korunk Azerothjára kerül, ami logikus, hiszen a két világ összeköttetésbe került Kairoz és Wrathion munkásságának eredményeképp. Gul’dan első útja a Wardenek börtönébe vezet, melynek katakombáiban rátalál Illidan testére. Maiev Shadowsong, a leghírhettebb Warden annak idején Black Temple-ben egy csapatnyi hős segítségével legyőzte az Árulót, annak testét pedig a föld mélyére hurcolta, hogy a félig démon, félig elf démon vadász soha többé ne térhessen vissza, lelke örök rabságban töltse büntetését míg világ a világ. Gul’dan titokban, a Légiótól szerzett „fel” képességeivel életet lehel a Illidan testébe, és kiszabadítja őt.

A Légió következő lépése az Azerothra való átjáró megnyitása a végtelen seregek számára. Gul’dan megtalálja Sargeras elveszett sírját, és felszínre emelve azt, portált nyit a Twisting Netherbe, ahonnan fenevadak ezrei veszik ostrom alá világunkat. Ez az eddig valaha látott legnagyobb invázió, még az Ősök Háborúja sem érhetett fel azzal, ami ezúttal vár ránk.  Khad’gar, midőn felfedezi a problémát, értesíti a Horda és a Szövetség képviselőit a közelgő veszélyről, majd átveszi az irányítást a távozó Jaina Proudmoore-tól a Kirin Tor mágusai és Dalaran városa felett, hogy azonnal a tettek helyszínére vezényelhessen mindenkit. A Törött Partokon megtörténik az első ütközet, ahol a Horda és a Szövetség elsöprő vereséget szenved. Legnagyobb hőseik egy részét elveszítik, egymásba vetett ingatag bizalmuk és saját erejük is porba hull, egész Azeroth sorsa veszni látszik, a totális háború elindul. Az egyetlen járható útnak az kasztok egyéni összefogása bizonyul, mely frakciókon átívelve próbál meg kiutat találni a vészjósló helyzetből.

A kasztok legnagyobb hősei megszerzik a világ leghíresebb fegyvereit elődeiktől, és a megmaradt erőkkel a Törött Szigetekre utaznak, hogy összegyűjtsék a Titánok által hátrahagyott Teremtés Oszlopait, mellyekkel lezárhatjuk a Sargeras sírjában nyitott átjárót, még mielőtt tovább romlik a kialakult szituáció. Kalandjaink során csatlakozik hozzánk a két elveszettnek hitt hős, Alleria és Turalyon is, kik végre visszatértek világunkba és továbbra is elkötelezettek a Lángoló Légió megállítása érdekében. Vajon képesek leszünk megmenteni Azerothot a végső pusztulástól? A jövőre érkező World of Warcraft: Legion választ fog adni minden kérdésünkre!

 

Nos hivatalosan jelenleg ennyit lehet kihámozni az információkból, azonban rengeteg kérdés maradt nyitva, ami miatt megéri izgulni, és várni a bétát. Nézzük végig ezeket a bizonytalan pontokat is. Miért küldi a Légió Gul’dant Illidan felkutatására? A csütörtöki bemutató, az új honlap és a fejlesztői interjúk leszögezik, hogy a démonok kifejezetten a fiatalabb Stormrage felélesztésére utasítják Gul’dant, ugyanis ő a kulcsa az inváziónak. Miért? Mi tud, vagy mit birtokol az Áruló ami ennyire fontos? Erre még magam sem találtam ki pontos teóriát, de a Warcraft 3 alatt felemésztett relikviák egészen biztosan hatalmas erővel ruházták fel a démon vadászt.

Tovább gondolva, hogyan fog reagálni Illidan, amikor meglátja Gul’dant? „Helló-szia, a nevem Illidan, és én emésztettem fel holttested minden megmaradt mágiáját évekkel ezelőtt, hogy aztán hónapokon át a koponyáddal beszélgessek Black Temple tetején! Mit ne mondjak, most azért jobb bőrben vagy! Megiszunk egy sört?” Személyes meggyőződésem, hogy Illidan a kiegészítőt a Légió szolgálatában kezdi, azonban a történet végén ő lesz az utolsó megmentő, hiszen Chris Metzen (a Warcraft Lore szülőatyja) is kijelentette korábban: imádna egy jó megváltó sztorit a Stormrage kölyöknek. Vagy tévedhetek is, és talán ő lesz az utolsó boss? Esetleg ezt a szerepet Sargeras elzárt avatárja tölti majd be, vagy újra találkozunk Kil’Jaedennel? A kérdést nyitva hagyom számotokra.

Az információ tengerben tovább evezve elérkezünk a következő pontig. Idéznék magamtól: „A Törött Partokon megtörténik az első ütközet, ahol a Horda és a Szövetség elsöprő vereséget szenved. Legnagyobb hőseik egy részét elveszítik, egymásba vetett ingatag bizalmuk és saját erejük is porba hull” … „A kasztok legnagyobb hősei összegyűjtik a világ leghíresebb fegyvereit elődeiktől”. A fejlesztők a prezentáció alatt ezzel kapcsolatban leszögezték: a bevezető patchben érkező ütközet az összes Warcraft rajongót sokkolni fogja. Nem kell Albert Einsteint űberelő logikai érzékkel rendelkezni, hogy összerakjuk a képet: a Doomhammer, az Ashbringer és több legendás fegyver elveszíti eredeti birtokosát, hogy mi lépjünk a helyükbe. Ugyebár a Doomhammer birtokosa Thrall, az Ashbringer hordozója pedig Tirion Fordring, a Lich King legyőzője. Ez a két karakter halálát leli a Légió ellen? Könnyen lehet, ugyanakkor az öreg Zöld Jézus szerintem egyszerűen csak leteszi a lantot, hiszen már többször megmentette a világot, öregebb az idők kezdeténél is, haja sem maradt már sok, és két gyerkőc várja otthon hogy a sámánizmus alapjait tovább adja. Röviden-tömören: Tirionra szerintem keresztet vethetünk.

Van még itt azonban két fontos személy, akikről az első összecsapás kapcsán említést kell tennem: a Wrynn család utolsó képviselői, a Szövetség vezetője és jelenleg uralkodó királya Varian, és fia, a gyorsan cseperedő, a pattanásos korszakot a Legionre éppen kiheverő, pacifista pap-növendék Anduin, akinek a trailer alapján fodrászt még nem sikerült találnia. Könnyen lehet, hogy mire a kiegészítő elindul, édesapját sem fogja találni! És hogy miből gondolom ezt? Mindenekelőtt a Blizzard közzétett egy képet a végső CGI bemutatóból, ahol teljes páncélzatban Varian látható, mögötte pedig füstfelhő vagy hóvihar, erről folyik a vita, nem egyértelmű. Az tehát már biztos, hogy a felvezetés róla fog szólni: talán felkeresi régi barátját, Bolvart a Fagyott Trón tetején és nem sül el jól a meeting? Vagy tárgyalni próbál a Hordával, de Sylvanas közbelép? Vagy a légió követ el merényletet? Bárhogy is legyen, a hivatalos honlapon Anduin leírásában a következő szerepel: „A stormwindi trón örököse, Anduin egy bölcs fiatal. Újra és újra bebizonyította, hogy a diplomácia fegyverével is véget lehet vetni a konfliktusoknak, inspirálva ezzel a legelkötelezettebb harcosokat, még saját apját is. Most a Lángoló Légió fenyegeti Azerothtot, és Anduin megtanulja a béke valódi árát… és hogy hajlandó-e azt megfizetni.” Ha engem kérdeztek, Varian már nem sokáig lesz vezető, és Anduin Wrynn végre rálép a Velen Próféta által megjövendült útra: melynek végén egyesíti a világot a Fény Seregében, és legyőzi a démonokat egyszer, s mindenkorra.

Vajon az általam leírtak valóban bejönnek? Mi lehet a válasz a rengeteg nyitva hagyott kérdésre? Hova fut ki ez a kiegészítő, és merre megyünk tovább ezek után? Kérlek mondjátok el a véleményeteket a komment szekcióban, és amennyiben videós formában néztétek / hallgattátok ezt az anyagot, dobjatok egy like-ot ha tetszettek az elmúlt percek, és nézzetek szét a csatornán hiszen több, mint 200 videó vár titeket. Ha nem akartok lemaradni a további ismertetőkről, melyben kitérek a Démon Hunterek történetére és a class gameplay részleteire, az új PVP rendszerre és az Artifact fegyverekre, akkor iratkozattok fel a csatornára.

Én még mindig Nessaj vagyok, és találkozunk legközelebb. Na szevasztok!

wow_c_534152
wow_c_532879
wow_c_527495
wow_c_526895
wow_c_526557
wow_c_526083
wow_c_526081
wow_c_525551
wow_c_519135
#10 | Fea válasza #1
ez nem teljesen igaz. ha visszaemlékeztek a divine belles pandás patchre, az volt a questes történetmesélés csúcsa. A mai napig az egyik legjobban összerakott mini patch volt: az ember alig várta, hogy folytassa a storyt. Jó questek és scenariok együtt nagy lehetőséget rejtenek, már ha jól ki vannak dolgozva...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu