KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2310 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2378 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2380 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2380 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2380 napja

Rambo092 Lorekraft: Tanaan Jungle
Rambo092 - 3205 napja
10

Hellfire Peninsula, amit régen Tanaan Jungle-ként emlegettek Outlanden a démoni befolyás fellegvára, Lord Kazzak főhadiszállásának helye. A Warlords of Draenorban úgy láthatjuk ezt a kopár, szürrealisztikus helyet, ahogy előtte soha. A 6.2  beköszöntével érdemes tudni, hová megyünk démont vadászni.

Hellfire Peninsula, eredetileg Tanaan Jungle-ként volt ismert. Ez volt a hely, ahol az orkok megkötötték a vérszövetséget Mannoroth-tal és itt épült meg az első Horda legfőbb erődje: Hellfire Citadel. Az erődítményt eredetileg csak citadellaként emlegették, új nevét azután kapta, miután az orkok végleg elvesztették a kapcsolatot az ősök szellemeivel és a környező terület kopár síksággá silányodott. Míg Karabor temploma Gul’dan és a Shadow Council főhadiszállása volt, addig Hellfire Citadel szolgálta ki a Horda katonai igényeit. Innen indították a végső támadást Shattrath ellen és innen vezetett a lemészárolt draenei-ek csontjaival kikövezett út a Sötét Kapuhoz. Ahogy a portál Gul’dan és Medivh egyesített erejének köszönhetően megnyílt, Blackhand vezetésével az orkok átözönlöttek Azeroth világára és kirobbantották az Első Háborút, amelynek során a Horda a keleti kontinens nagy részét elfoglalta. A Kapu Draenori oldalán maradt orkok Ner’zhul vezetésével megalakították Draenor Hordáját.

A Lordaeroni Szövetségnek végül sikerült visszaszorítania a Hordát a Sötét Kapu Azerothi oldaláig. Khadgar megpróbálta elpusztítani a kaput, de rájött, hogy annak ellenére, hogy magát az építményt le tudja rombolni, a két világot összekötő kapocs örökre megmarad. A kapu pusztulása azonban megtörte az orkok morálját és sokukat táborokba zárták a Szövetség által hozott internálási törvény értelmében. Ez egyben a Második Háború végét is jelentette. Kilrogg Deadeyenak sikerült megmenekülnie az internálás elől és visszaszökött Draenorra a Teron Gorefiend által újranyitott portálon keresztül. Elmesélte Ner’zhulnak, mit látott Azerothon. Ner’zhul még több kaput akart nyitni Draenorról, hogy a Horda új világokat hódíthasson meg.

Eközben a Szövetség Kilrogg nyomait követve felállított egy expedíciót attól tartva, hogy a Horda egy újabb támadást tervez Azeroth ellen. Az expedíció vezetői Lothar Fiainak nevezték el magukat Anduin Lothar tiszteletére, aki Orgrim Doomhammer keze által esett el a Második Háború döntő ütközetében. Az expedíció csapatai Hellfire Peninsula földjén összecsaptak az egyesült ork seregekkel. Eközben megépítették Honor Hold erődjét, amely hosszú hónapokig ostrom alatt állt, míg végül visszaverték a támadókat és képesek voltak egy ellentámadást indítani Hellfire erődje ellen. Az ork klánokat végül legyőzték és elfoglalták az erődöt, ám ez nem akadályozta meg Ner’zhult abban, hogy véghezvigye tervét. Ekkor már csupán az volt a cél, hogy a megnyitott dimenziókapukon keresztül elmeneküljön a Szövetséges Expedíció elől. Draenor azonban nem bírta el a sok portál megnyitásakor felszabaduló energiákat és elkezdett széthullani. Khadgar úgy vélte, a pusztító erők átterjedhetnek Azerothra is és azt is elpusztíthatják, így Medivh könyvének és Gul’dan koponyájának segítségével lezárta a Sötét Kaput. A két világ közti kapcsolat megszűnt. Az újonnan megnyitott kapukon keresztül az immár elpusztult Draenor földjére lépett Magtheridon, aki irányítása alá vonta a megmaradt orkokat és kikiáltotta magát Outland urának.

Outlandről hosszú ideig nem hallottunk, egészen addig, míg Illidan Stormrage-et testvére másodszor is elűzte. Ekkor Illidan egy portált nyitott és azon keresztül Hellfire Peninsulára jutott. Itt azzal szembesült, hogy Magtheridon arra használja a Ner’zhul által nyitott portálokat, hogy azon keresztül démoni hadsereget állítson fel. Kael’thas és Lady Vashj segítségével Illidan lezárta a kapukat, közben pedig szövetséget kötöttek az Outlanden rekedt megtört draenei-ek vezetőjével, Akamával. Együttes erővel ezután Magtheridon erődje ellen vonultak és bevették azt, fogságba ejtve a démont. Ezzel a fel orkok, élükon Kargath Bladefisttel Illidan irányítása alá kerültek. Illidan felvette az Outland ura címet és a fogságban lévő Magtheridon vérét használta fel arra, hogy orkjai erősebbek és vérszomjasabbak legyenek.

Hosszú évek teltek el, míg Lord Kazzak újra megnyitotta a Sötét Kaput, amelyen keresztül démonok áramlottak Azerothra. Az Szövetség és az új Hordának sikerült visszaverni a támadást és ellentámadást indítottak a kapun túlra. Itt kiderült, hogy Honor Hold még mindig áll, bár az ott állomásozó katonák már megöregedtek. Stormwind ellátmányokat és utánpótlást küldött a Szövetséges Expedíció megmaradt részének. Az expedíció fegyverraktárát azonban az évek alatt lerombolták (feltehetően a Draenori Horda hadserege) és a katonák szellemei azóta is céltalanul bolyongnak a romok közt. Az Exodarból érkező draenei menekültek elfoglalták a rég elhagyatott Telhamat romjait. Az is kiderült, mi történt az expedíció vezetőségével, Lothar Fiaival: Khadgar az újraépített Shattrathba ment, hogy az újonnan érkezett Naaruktól kérjen segítséget, Kurdran Wildhammer Shadowmoon Valleybe ment és egy erődöt épített embereivel, Danath Trollbane pedig Honor Holdban maradt. Alleria Windrunner és Turalyon azóta eltűntek, de fiukat, Aratort megtalálhatjuk Honor Hold kocsmájában.

Thrall parancsára megépült a Horda előőrse, Thrallmar, a vérelfek pedig Falcon Watchot alapították meg. A Horda legnagyobb meglepetésére Hellfire Peninsulában találtak rá először a démonvértől mentes orkokra, akik magukat Mag’harnak hívták, valamint Kilrogg Deadeye rég elveszett fiára: Jorinra, aki most a Bleeding Hollow klánt vezeti.





A Warlords of Draenorban úgy láthatjuk Hellfire Peninsulát, ahogy az a démoni korrupció előtt kinézett. Igaz, Tanaan Jungle-be is beférkőzött a Légió Gul’dan jóvoltából, azonban érdemes megjegyezni, hogy míg a mi dimenziónkban Tanaant közvetlen démoni behatás nem érte egészen Magtheridon megérkezéséig, addig a Warlords dimenziójában Gul’dan több kaput is nyitott, amelyen át démonok özönlenek a területre. Tanaan dzsungele primitív és vad még démonok nélkül is nagyon veszélyes. Magas hegyek és mély völgyek váltogatják egymást és a sűrű növényzet minden lépést megnehezít.

wow_c_526647
wow_c_525569
#8 | hoku válasza #6
LKban sok undead és hó volt. A pandában meg milliónyi panda... A tematika sok mindent meghatároz. Ettől függetlenül egyiket sem csak az jellemezte, ahogyan itt sem.
#7 | Rambo092 válasza #5
Kedvenc ételem a vadas
Attól vagyok ilyen badass
#6 | Cseho válasza #5
wow_c_517343
Édes istenem, már megint ez a repülés... Véletlenül se nézzétek meg a videót hogy lássátok mennyire badass pályadesign-t hoztak össze, inkább rimánkodjatok azon hogy nem tudtok keresztül repülni mindenen. Smiling
élvezhető
"Magas hegyek és mély völgyek váltogatják egymást és a sűrű növényzet minden lépést megnehezít."
Repülés nélkül ..hátizé
wow_c_517269
Ahogy írtam ezt a cikket, egyre jobban elbizonytalanodtam. Remélem azért élvezhető lett. Azon gondolkodtam folyamatosan, hogy amit most leírok azt már majdnem mind leírtam és nagyon kevés volt az új információ.

Ez azt sugallja nekem, hogy a WoD nagyon kevés újat hozott sztori szempontjából, ami igencsak szomorú. Mármint... komolyan írtam egy cikket, amit 2007-ben is megírhattam volna a BC elején. Laughing out loud

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu