KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1632 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1700 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1702 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1702 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1702 napja

Rambo092 Lorekraft: Yrel
Rambo092 - 2555 napja
20

Yrel, a Szövetségesek legújabb üdvöskéje, igen fontos szerepet tölt be a Warlords of Draenorban. Ezt az írást főleg azoknak a játékosoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan kifejezetten csak hordás karakterekkel rendelkeznek, hiszen ők nem sokat tudnak Yrel jellemfejlődéséről. Hogyan lesz egy szolgából a Draenei-ek egyik vezetője? A „tovább” után kiderül.

Yrel Draenoron született és fiatal korától tanonc volt Karabor szent templomában. Ígéretes tehetség volt a gyógyítás terén és ez Velennek a Prófétának is feltűnt, így maga mellé fogadta tanítványnak. Velen megtanította az önfeláldozás és népe vezetésének fontosságára. Yrelnek azonban volt egy sötét titka, amely máig nem ismert. A Próféta érezte ezt, de tudta, hogy akár jó, akár rossz, de tanítványának komoly behatása lesz népe sorsára. Yrel szívesen maradt volna Karaborban, hogy gyógyítson mind testi, mind lelki sebeket, a háború azonban közbeszólt. A Vashorda ugyanis elfogta és belekényszerítette egy olyan harcba, amit soha nem akart megvívni.

Először akkor találkozhatunk vele, amikor Kargath Bladefist elől menekülve egy bányában találjuk magunkat. Yrel, mikor rátalálunk éppen végzett egy ork felügyelővel. Azelőtt még sosem ölt, így ez igen jelentős pillanat az életében: ekkor döbben rá, hogy békésen nem lehet mindent megoldani. Az Azerothi expedícióhoz csatlakozva segít lerombolni a portált, amely összeköti a mi Azerothunkat a múltbéli Draenorral, majd a Szövetséges expedícióval elhajózik a Shadowmoon völgybe. Itt újra találkozik mentorával, aki tudatja vele, hogy a Shadowmoon klán háborút folytat ellenük.

Yrel és Velen a Teluuna Obszervatóriumba sietnek, hogy kiszabadítsák a foglyul ejtett draenei-eket, köztük Yrel testvérét, Samaarát. Ner’zhul elmenekül a helyszínről, azonban a Sötét Csillag nevű istenség erejét használva megidézi Karnothot, akit a szövetséges csapatok segítségével legyőznek. Yrel ezután egy Rangari portyázó csapatot vezet mélyen az orkok területeire, ahol azonban rajta kívül az összes draenei-t elfogják és kivégzik. A szövetséges csapatok eközben bombákat helyeznek el az ork faluban és a robbanások okozta káoszban sikerül kimenteni Yrelt. Az utánpótlás megérkeztével Velennek és Yrelnek sikerül elérniük az erődítmény tetejét, ahol Ner’zhul éppen bemutatja Grommashnak a Shadowmoon klán újonnan szerzett hatalmát és egy újabb sötét lényt idéz meg a Twisting Nether mélyéről. A szörnyeteget sikerül legyőzni, ám Samaarát már nem tudják megmenteni, Yrel pedig megfogadja, hogy erőssé válik, hogy megvédje népét és hasonló eset soha többé ne történjen meg.

Yrel visszasiet az Embaari faluba, hogy megállítsa Ner’zhult, akinek azonban sikerül megidéznie a Sötét Csillagot, valamint kiderült, hogy a Shadowmoon orkok sötét istene valójában egy bukott naaru: K’ara. Velen feláldozza magát, hogy a naaru megtisztuljon, így K’ara újjászületik. A Vashorda azonban ekkorra már beférkőzött Karaborba. Maraad kéri Yrelt, hogy meneküljön és vigyen magával annyi draenei-t, amennyit tud, Yrel azonban harcolni akar, hogy a Próféta önfeláldozása ne legyen hiábavaló. K’ara segítségével végül sikerül visszaverni a Vashorda támadását és megölni az offenzíva vezetőjét: Vorka parancsnokot.Maraad és Yrel Taladorban együtt megszervezik a védelmet a Vashorda betörése ellen, majd a zsákmányolt robbanóanyagok segítségével elvágják az orkok fegyver utánpótlását. Ez után már könnyedén megtisztítják Tuuremet a megszálló hadseregtől. Yrel megérzi, hogy Maraadot a harag és a bosszúvágy egyre jobban felemészti, és erre figyelmezteti Khadgart is, amikor Shattrath kapujánál egyesítik erejüket a Frostwolf klánnal és a Hordával. Az egyesített haderő a kikötőig nyomul és a mágus segítségével megszállják Blackhand zászlóshajóját. A hadúr azonban túl erős, csaknem megöl mindenkit a hajón, ám Maraad utolsó erejével megvédi Yrelt. Durotan segítségével sikerül megsebesíteni Blackhandet és még mielőtt a hajót felrobbantaná az egyesített hadsereg, Khadgar épségben kihozza őket.

Nagrandban Yrel felügyeli a Warsong klán által megszállt Telaar melletti helyőrség felállítását, majd kulcsszerepet játszik Lok’rath elfoglalásában. A Nagrandban aratott győzelmek lezárásaként ő vezeti a szövetséges offenzívát Grommashar, a Warsong klán fővárosa ellen és végül szembeszáll magával Garrosh Hellscreammel. Harcukat végül Thrall szakítja meg, aki kihívja Garrosht mak’gorára (harc a halálig). Miután Thrall megöli Garrosht, Yrel és a többi vezető megtárgyalják, mi a következő lépés a Vashorda ellen.

Később meghívást kap a draenei-ek legfelsőbb tanácsába (Council of Exarchs), előtte azonban három feladatot teljesítenie kell: Auchindounban legyőzni Hataarut, Frostfireben az elementált, Everburnt és segíteni a Rangari felderítőknek Nagrandban. Az utolsó beavatási feltétel, hogy legyőzze a draenei-ek többi vezetőjét: Akamát, Naiellet és Maladaart. Legutóbb akkor láthattuk, amikor a szövetséges csapatokat Azuka Bladefury ellen vezette és szembenézett Grommash Hellscreammel Tanaan kapujánál.És most következzen a kérdés:
Yrel ugyebár a mi világunkban nem létezik és én igencsak ferdén néznék, ha úgy döntenének, hogy egy jól felépített karaktert egyszerűen csak otthagyunk egy alternatív univerzumban. Szerintetek Yrel vagy bárki más velünk tart majd a mi világunkba? Ti kit szeretnétek látni, ahogy visszatér Azerothra?

wow_c_534693
wow_c_527490
wow_c_526620
wow_c_526130
wow_c_525589
#15 | Frosty válasza #10
Az orosz akcentus az űrkecskékkel egyidős, vazze. xD
#14 | Cseho válasza #11
wow_c_515836
Már látom is magam előtt, mint spin-off játék/könyv/képregény:
"Garrosh Hellscream és az Elveszett Spirithealer legendája."

Laughing out loud
#12 | Delfi válasza #11
Magyar hangom:Delfi Laughing out loud (igen vizuális típus vagyok, és elképzeltem a kanalas kergetést:D
A faxnak kellett ez az orosz akcentus -nekem is feltűnt Smiling)
--
Ezzel együtt, ha az ember elmegy Exodarba, a Boss továbbra is Velen...
Smiling)
Mindenesetre Yrelt azonnal feleségül venném:D
--
u.i. Garrosht megvillámozta Thrall, nade ott maradt egészben, nincs senki rajongója, aki nyomna rajta egy resurrectiont?Smiling

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu