KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2304 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2372 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2374 napja

Rambo092 Lorekraft: Khadgar, "A Tanonc"
Rambo092 - 3247 napja
11

Khadgar az egyik legerősebb ma élő mágus a Azerothon. Medivh, az utolsó Őrző tanítványa volt, majd a Második Háború során ő pusztította el a Sötét Kaput Azeroth oldaláról. A háború után csatlakozott az expedícióhoz, amelyet az orkok szülőföldjére, Draenorra küldtek, hogy végleg véget vessenek a Horda tevékenységeinek. A Sötét Kapu bezáródása után a teljes expedícióval együtt nyoma veszett és egészen a Burning Crusade-ig semmit sem tudtunk róla. A közelmúltban ő vezette az offenzívát a Vashorda (Iron Horde) ellen Draenorra.

Khadgar tehetsége már fiatalon megmutatkozott, ezért a Kirin Tor 17 évesen elküldte, hogy tanuljon Medivhtől az akkor élő legnagyobb mágustól. Először Khadgar nem gondolta Medivh-et másnak, mint aminek látszott: egy idős, kedves, bár enyhén excentrikus, kíváncsi mágus. Egy napon Medivh arra kérte, hogy rakjon rendet a könyvtárban. Ahogy Khadgar a toronyban bolyongott, talált egy szobát, ahol fura látomása volt: egy hadsereget látott maga előtt, amit egy hosszú ősz hajú mágus vezetett és zöldbőrű, fekete páncélt viselő teremtmények ellen harcoltak. Egy másik alkalommal, ahogy a vaskos könyveket nyálazta át, mestere éppen visszatért a toronyba és magából kikelve megtámadta őt. Szerencsére Khadgarnak sikerült megvédenie magát, Medivh pedig bocsánatot kért tőle. Ez volt az első alkalom, amikor Khadgar azt érezte, hogy az Őrzővel nincs minden rendben. További kutatás eredményeképp Khadgar megtanult egy varázsigét, amelynek segítségével újraélhette a csatát Aegwynn és Sargeras, a Sötét Titán közt. Egyre jobban sejtette, hogy valami nagyon nincs rendjén a mesterével, de azt soha nem sejtette, hogy valójában Sargeras irányítja.

A fél-ork bérgyilkossal, Garonával való találkozás aztán megvilágosította. Megtudta, hogy Medivh nyitotta meg a Sötét Kaput és ő felelős az ork invázióért. Ő és Garona Llane Wrynn királyhoz, Azeroth királyságának uralkodójához siettek, majd Anduin Lothar vezetésével csatlakoztak egy csapat katonához, akik visszatértek Kharazanba, hogy végezzenek Medivhvel. Ott az Őrzőt transzban találták, elméje és gondolatai összeköttetésben álltak Gul’danéval. Khadgar megküzdött volt mesterével és felülkerekedett, majd egy kardot döfött Medivh szívébe, ezzel Gul’dant kómába taszítva. Sargeras azonban megátkozta a fiatal mágust, kiszívta belőle az életerőt, Khadgar pedig pillanatok alatt egy hosszú ősz hajú mágussá idősödött. Most már Khadgar értette a látomást: ő fogja vezetni az embereket az orkok és a démonok ellen.

Miután Medivh meghalt és az orkok lerohanták Stormwindet, Khadgar a túlélőkkel együtt északra, Lordaeronba menekült. A Második Háború során a Lordaeroni Szövetség oldalán harcolt a Horda ellen. Végült az orkokat sikerült visszaszorítani a Sötét Kapu mögé, Khadgar pedig elpusztította azt egy varázslattal. Ezután Ő felügyelte Nethergarde Keep építését, hogyha valaha az orkok visszatérnének, legyen egy védelmi vonal ellenük.

A Második Háború végeztével Khadgart furcsa álmok gyötörték: Lordaeronban sétált, de ő maga hatalmas volt, az épületek, sőt a hegyek is eltörpültek mellette. Ahogy Dalaranhoz közeledett, egyre kisebbé vált, majd ahogy elérte a város határát, újra normális méretű lett. A Bíbor Citadellához érve Antonidas fogadta a szörnyű hírrel:  Dalaran Szemét ellopták.
Alig egy év múlva, Khadgar félelmei beigazolódtak, amikor a Sötét Kapu újból megnyílt és orkok rajzottak ki belőle. Stratégiai fontosságú helyeket támadtak meg, hogy nagy hatalommal bíró ereklyéket lopjanak el. Egy újabb inváziótól tartva, Khadgar csatlakozott a Szövetség expedíciójához, amely az orkok szülőföldjére, Draenorra tartott. Itt megtudta, hogy az orkok, Ner’zhul vezetésével azért gyűjtik össze Azerothról ezeket az ereklyéket, hogy a hatalmukat felhasználva új portálokat nyissanak Draenorról más világokra, amiket aztán a Horda meghódíthat. Khadgar és társai nem tudták megakadályozni Ner’zhult a portálok megnyitásában. A volt sámán képtelen volt kordában tartani az elszabadult energiákat és Draenor széthullóban volt. A megmaradt szövetségesek a Sötét Kapu Draenori oldalán tartották vissza az orkokat, hogy Azerothra meneküljenek, Khadgar pedig Medivh könyvének segítségével bezárta a portált, hogy megóvja Azerothot attól, hogy hasonló sorsra jusson, mint az ork szülőbolygó. Neki és az expedíció többi vezetőjének tiszteletére Stormwindben a Hősök Vögyében szobrokat emeltek.

Khadgarról és az expedíció többi tagjáról hosszú éveken át semmit nem lehetett tudni egészen a Burning Crusade-ig, ahol a Sötét Kapu újból megnyílt. Khadgar ekkorra Shattrath városában A’dal, a naaru tanácsadója lett annak reményében, hogy a Szövetség és a Horda erőit egyesítve felvegye a harcot a Lángoló Légióval.

Legutóbbi tevékenysége az új kiegészítőhöz, a Warlords of Draenorhoz szervesen kötődik. Ideális választás volt, hiszen jól ismeri Draenort a bolygó pusztulása előtt és után és tapasztalata van a Hadurak elleni harcban. Ő vezette a Szövetség és a Horda egyesített hadseregét a Sötét Kapun túlra és pusztította el azt a túloldalról (immár másodszor). Épített egy helyőrséget Talador keleti részén, ahol kalandorokkal szövetkezik, hogy véget vessen a Vashorda fenyegetésének. Még fontosabb feladatnak tartja azonban, hogy megállítsa Gul’dant, hiszen az ő tevékenységének fő célja, hogy újra lehetővé tegyen egy inváziót a Lángoló Légiónak.
Azerothra való visszatérése után csatlakozott a Hat Mágus Tanácsához. Valószínűleg ő kért segítséget A’daltól Theramore pusztulásakor, de erősen ellenezte Orgrimmar megtámadását. Szorgalmazta, hogy Jaina legyen a Kirin Tor új vezetője, de igyekszik kizárni a mágusok döntéseiből a két nagy frakció politikai viszályait.




A végére pedig itt van nektek egy kis csemege összeesküvés elmélet, úgyhogy mindenki vegye fel a alufólia sapit és kezdjünk neki:

A Warlords of Draenor kiegészítőben nagyon sok megmagyarázatlan rejtély övezi Khadgart. Egyrészt nála van az Őrzők Botja (Atiesh), amit utoljára Medivhnél láttak. Ezen felül a Blizzard által eddig megmagyarázatlan módon megfiatalodott, eltűnt az átok, amit Medivh szórt rá. És ez nem csak egy egyszerű borotválkozás eredménye, a ráncok is eltűntek, teljesen megváltozott az arca. Továbbá Khadgar át tud alakulni egy hollóvá. Aki játszott a Warcraft 3-al, pontosan tudja, ki tudott még átalakulni hollóvá: bizony, Medivh. Ezen felül Khadgar szinte túl sokat tud Gul’dan munkásságáról, holott vele nem is igazán találkozott (közvetlenül legalábbis). Megszállott az ork nekromantával és minden áron el akarja kapni.
Na de miért lehet itt Medivh? A kézenfekvő magyarázat az lenne, hogy azért, mert újra meg akarja menteni Azerothot a Lángoló Légiótól. Ez egy elfogadható magyarázat, de van egy sokkal sötétebb teória is, amihez szerintem tekerjetek a fejetek köré még egy köteg alufóliát:

Gondoljunk bele… Gul’dan nem tudta rávenni Grommasht, hogy igyon Mannoroth véréből, így látszólag a Légió más eszközökhöz nyúlt: örök életet kínált a Draenoron lévő Dranei-eknek, belőlük lett a Sargerei nevű démonimádó szekta. Elképzelhető, hogy a Légió pontosan tudja, mi történt Azerothon a mi idővonalunkon. El akarják takarítani Gul’dant a színről és egy új hadsereget építeni. Egy hadsereget, ami gondolkodás nélkül megöl egy félistent, mint Cenarius. Aki sikeresen veszi fel a harcot Sargeras jobb keze ellen. Egy hadsereget, amelyik önként és dalolva sétál a karjaikba és elpusztítja maga mögött a hazavezető utat. Ám ezt a hadsereget irányítani is kell. Például egy ereklyével, ami elképesztően erős, amit Draenor legősibb, leghatalmasabb varázstárgyaiból kovácsoltak. Például… nem is tudom… egy gyűrűvel.


Az utolsó részt kéretik mindenkinek csak fél-komolyan venni, de azért várom a brainstormokat a kommentekben. Szerintetek tényleg Khadgarral van dolgunk a WoD-ban? És ha nem, akkor ki az és mi a célja?

Források:
www.wowwiki.com

wow.gamepedia.com
www.engadget.com
www.mmo-champion.com (lore fórum)


wow_c_526149
wow_c_525758
wow_c_514967
#8 | Cseho válasza #7
wow_c_514956
wow_c_514952
wow_c_514951
&Adi
Karazhanhoz mit nyúltak?Laughing out loud

Edit: már utánanéztem, semmi:D (mondjuk ezek szerintem csak pókhálók)
#4 | Adi91 válasza #3
wow_c_514936
wow_c_514933
Simán lehetne ebből egy Medivhes új epic történet szál, de én úgyérzem, hogy a legsablonosabb végeredményt fogjuk látni :/ khadgar=khadgar és nemlesz megmagyarázva az Atiesh, és a holló+ a fiatalodás (bár ne legyen igazam)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu