KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2304 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2372 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2374 napja

Bountystd Warcraft könyvajánló: Halálszárny/Day of the Dragon
Bountystd - 3254 napja
5
 Minden rajongó tudja, hogy a Warcraft története egy hatalmas terjedelmű dolog. Ezt azt elképesztő méretű információt számos könyvben, játékban, képregényben és hamarosan mozifilmen is láthatjuk. Következő sorozatom arra hivatott, hogy azoknak segítsen akik szeretnék ezt a történetet valahol elkezdeni, hiszen bár a különböző weboldalakon ott vannak ezek a dolgok enciklopédiába szedve, mégis egy regény elolvasása egészen más élményt tud nyújtani, illetve a köztes információkat, spekulációkat nagyon praktikusan ki lehet pótolni az olyan munkákkal mint amit mondjuk a Wowlore fordítások blog végez. 

Mivel a Warcraft története nem csak hatalmas, de tele van logikai hibákkal és szándékos csúsztatásokkal, ami folyamatos párbeszédre sarkalhatja annak értőit. Új rovatunknak ez a kezdő része, amiben szeretném bemutatni az első megjelent Warcraft regényt. A Deathwing, magyar fordításban Halálszárny című csoda 2001-ben jelent meg és Richard A. Knaak írta, előre szólok, hogy ez nem egy hiteles irodalmi elemzés. Én szeretek olvasni, de azért annyira nem értek hozzá. Ez inkább egy élménybeszámoló, amit örömmel készítettem el nektek.

Nem itt kezdődik a Warcraft lore, de a regényeket itt érdemes megragadni!
A történet egyszerű, de nagyszerű. Zajlik a háború az orcok és a szövetség között. Az orc vezetők foglyul ejtették Alexstraszát a sárkányt, akit arra kényszerítenek, hogy sárkány utódokat szüljön, akiket aztán méltatlan módon a háborúban fognak felhasználni. Főhősünk Rhonin, aki egy kicsit ügyetlen mágus, azt a feladatot kapja, hogy kiszabadítsa a sárkány aspectet és kivegye az orcok kezéből ezt a harci eszközt. 
 Deathwing is tudomást szerez erről, aki a korábbi sérelmeiért szeretne bosszút állni, ezért emberi formában igyekszik Rhonin bizalmába férkőzni. Nagyjából ennyi a történet dióhéjban, persze próbáltam spoiler mentesen leírni. Egy elég egyszerű nyelvezetű, feszes és nem túl hosszú regényről beszélhetünk. Igazából egy nap alatt kiolvastam.

Akkor kedveltem meg Deathwinget igazán, amikor a történetben, pszichopata módjára beolvad a szövetség vezetői közé, manipulál és belülről bomlaszt. Nem a tettei voltak szimpatikusak, hanem amilyen emberi módon csinálja. 

Deathwing pszichoanalízise

Ez a sárkány abszolút gyarló, sőt elvakult, önimádó és forrófejű. Ez pedig nagyon tetszett, egy későbbi regényben amiről még fogok nektek írni, van olyan amikor teljesen kiborul mert meglopták, és olyan jelenetet produkál a hegyek között, amit már mindenki óvodás korú gyerekektől, amikor nem kapták meg a csokit a szülőtől.

Szóval a játékból hatalmas, ősgonoszként megismert Deathwing, a regényben elég emberi, és érdekes látni ezt a kicsit pszichopátiás sárkányt. Rhonin karaktere is a későbbi könyvekben fog igazán kiteljesedni, itt még egy elég esendő mágus, de a szíve a helyén van. Én örültem, hogy kaptak ezek a szereplők egy könyv trilógiát, amit szintén be szeretnék nektek mutatni, ezek már hosszabb és nagyon pörgős regények és töménytelen mennyiségű információt találunk bennük.

Visszatérve a Halálszárny című könyvre, ajánlom mindenkinek, szerintem elég pörgős, nem időzik el egy fűszálon húsz oldalt. Erre mondják, hogy ponyva hulladék irodalom gondolom, de az a helyzet, hogy a fantasy műfaj egyik alapköve, a feszes és izgalmas történet, jó példa erre a műfaj istene Tolkien is. Aki olvasta a Hobbitot mondjuk, az tudja, hogy egy végtelenül egyszerűen megírt meséről van szó.

Az első Warcraft regényt azok számára ajánlom, akik egyszerűen csak jól akarnak szórakozni, munkahelyen vagy utazás közben. A következő epizódja a sorozatnak a Klánok ura, ami Thrall ifjú korát mutatja be és amihez kapcsolódik pár személyes emlékem is.
  
wow_c_534682
wow_c_526152
wow_c_525624
 Ez volt az első Warcraft könyvem. Személy szerint csak ezért szeretem. Amúgy egy lapos unalmas könyv. Sokáig tartott kiolvasni annyira pocsék volt.
Ugyanez, bár mikor olvastam, úgy kezeltem kb. mint valami messiást, mert addig azt se tudtam, hogy létezik a "lore" nevű dolog. Laughing out loud

Sok évvel később olvastam a Night of the Dragont, de annak már láttam a hibáit, és abszolút nem tetszett. El is vette a kedvem a Knaak könyvektől.

 Ez volt az első Warcraft könyvem. Személy szerint csak ezért szeretem. Amúgy egy lapos unalmas könyv. Sokáig tartott kiolvasni annyira pocsék volt.


A következő könyv azaz a klánok ura már más tészta. Azt a könyvet imádtam. Az első olyan könyv volt amit egyhuzamban elolvastam. Kb 2x tettem le egy cigi erejéig. Az tetszett legjobban a magyarul megjelentek közül. Bár a trilógia is jó volt. Utálom is a Blizzardot, hogy ingame megölték a főhősöket.. Visszatérve, ezt a könyvet csak azoknak ajánlanám akiket érdekel a trilógia. Az előtt érdemes elolvasni. Máskülönben szerintem annyira nem magával ragadó..

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu