KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2334 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2402 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2404 napja

mgitta További infók a WoW Tokenről
mgitta - 3313 napja
17
A Blizzard tegnap újabb információ-morzsákat tett közzé a bevezetésre készülő WoWTokenről. Csak röviden, hogy lehessen mit kitárgyalni Smiling


1. Fokozatos bevezetés

A napokban bevezetésre kerülő 6.1.2-es patch utáni hetekben tervezik bevezetni a WoW Token rendszerét, amellyel ingame goldért lehet játékidőt venni, illetve valós pénzért ingame goldot lehet kapni. A rendszert a Blizzard fokozatosan kívánja bevezetni, amelynek alapjait a 6.1.2-es patch fogja tartalmazni. Először az Amerikai régióban kerül bevezetésre (ide tartozik Észak-Amerika, Óceánia és Latin-Amerika), majd fokozatosan a többi régóira is az utána következő hetekben. A pontos időpontokról később ad részletes tájékoztatást a Blizzard.

2. Régiónkénti árak

Ahogy azt már az eredeti bejelentés is tartalmazta, minden egyes játék-régió (Amerika, Európa, Korea, Taiwan és Kína) saját WoW Token átváltással rendelkezik majd.
Az első régióra, Amerikára már meg is határozták a WoW Token IRL árát: 20 dollárba fog kerülni a Blizzard boltjában megvásárolható Token.
Az Auction House új Game Tab-bel fog bővülni (ez már a 6.1.2-es patchben is látható lesz), amely majd a WoW Token bevezetésekor fog élesedni. Ennek lesz az a szerepe, hogy a Tokent nem csupán az adott realm játékosai vehetik majd meg, hanem az egész régió játékosai. (Ez egyébként az AH többi elemét nem fogja érinteni, azok továbbra is realm-alapúak maradnak.) Így a lehető legszélesebb körű piacot tudják létrehozni és biztosítják azt, hogy minden játékos egy működő, élettel teli, aktív Token piacon mozoghasson.
A megvásárolt Tokent, amely azonnal soulbound lesz, amint valaki megveszi, 30 napon belül lehet majd játékidőre cserélni.

3. Kezdő ár

A kezdeti árat a Blizzard fogja meghatározni az AH-n belül a WoW Tokenért, és ez eltérő lehet régiónként, mivel számos faktort kell figyelembe venniük. A cél egy igazságos és ésszerű ár belövése. Ezután a kereslet-kínálat alapján fogják a Token értékét dinamikusan változtatni, azonban az eladó azt az árat fogja megkapni, amennyibe akkor került a Token, amikor ő berakta az AH-ba.

További részleteket és pontosításokat későbbre ígért a Blizzard.
wow_c_528352
#16 | Klary válasza #15
MoP-ban nekem siman megvolt a havi 80-90k gold, ugy hogy javareszt a farmrol ki sem jottem.. csinaltam baget, mountot, flaskot, potiont (ami akkor meg volt hogy x5-ot is adott), itemeket.. most abbol a goldbol elek WoD-ban.
AH-ba a havi egy Sky Golemen kivul azt az itemet rakom ami BrF-ben esik a bossbol (+50 int, stb), masnak nincs erteke mar.. 
Majd ha minden karimon 4/4-es lesz a craftolt item, akkor talan csinalom a Savage Bloodot eladasra, de az sem most lesz.. Sad
Alapjáraton elég valószínű, hogy ez csak azoknak lesz jó, akik annyira rászorulnak a goldból vásárolt gametime-ra, hogy tényleg nincsen más lehetőségük.(Magyarul egyáltalán nem teheti meg, hogy 4K ft-ot kiadjon havonta gametime-ra) 100K goldot nem tudom milyen elmebeteg szed össze napi 1-2 órás farmolással, de nekem ez maximum akkor lenne lehetséges, ha a hét nem 7 hanem 8 napból állna, és a nap nem 24 órából hanem 30-ból...    
#14 | Klary válasza #13
Jaja.. Smiling Bar en sok mindenre mar nem koltok, petet nem veszek, geart megvettem mar ami kellett altoknak, garrisonom minden epulete 3-as.. tenyleg csak erre koltenek mar. 
Én most éppen pihenőn vagyok irl miatt 1 hete. Én is kb annyit vagyok hajlandó, mert akkor mellette még lehet mást is csinálni nem csak a mókuskerékbe beszállni.
Max 40k goldot vagyok hajlando kiadni egy 30 napos tokenert, ha dragabb lesz akkor koszi de nem erdekel, ennyiert Bimbitol is tudok venni barmikor. 
Amugy is bekaphatjak, ma du jar le az accom, gondoltam majd jol megveszem goldbol a tokent.. hatnem. :/
Én leírnám gyosan az én esetemet, aztán abból is talán lehet tovább elmélkedni, hogy mennyire lesz ez jó vagy nem?!

Az elmúlt szűk 1 hónapban, pláne amióta tudjuk ezt a tokenes dolgot ráfeküdtem az AH-ra és figyeltem a pénzem alakulását.

Kezdeti goldom 10k körül volt 1 karakterrel dolgoztam akinek tailor encha a szakmája. A garrisonban szintén megvan ez a két szakma épület maxosan followerrel felvértezve. Bánya maxos, herba maxos followerekkel szintén.

Tailorból árultam a netherweave bag-et + a hexweave baget, amikor összejött rá annyi cloth. Enchából csak 3 (legjobban menő) kizárólag fegyver enchantot gyártottam és árultam. Utóbbihoz volt, hogyvettem az alapanyagot, mert a garrison nem hozta volna ki. Figyeltem az árfolyamokat és mindig jó áron raktam be, vagy mindig úgy, hogy nekem még megérje.

Minden este csináltam, de csak este 9-10 között, tehát kb mindig 1 órát szántam a garrison kipucolására és az ah átnézésére, feltöltésére. Jah AH-hoz auctioneer addont használok. (asszem így kell írni).

Szóval szűk 1 hónap alatt 10k-ról 69k-re sikerült feltornásznom magam ennyi ráfordítással. Még egyszer mondom ezen termékek esetében ismerem a piacot mint a tenyerem, így könnyű dolgom volt az árak belövésével. Naponta csak 1x léptem be és akkor csináltam mindent. 1x küldtem el a followereket a lehetséges 2x vagy 3x-hoz képest.

Miután ennyit írtam és már Ti sem sejtitek + én sem, hogy miért tettem, összefoglalnám! Smiling
Nem fogja megérni ennyi időbefektetéssel erre a tokenre hajtani, mert nem azért fogok játszani, hogy mindig erre gyűjtsem össze a lóvét. Kb pont össze lehet szedni 60k goldot 1 hónap alatt, de akkor semmi másra nem marad. Az kimaradt, hogy hetente 2x raideltem, de az bevétel szempontjából szinte semmi. Maximum arra lesz jó, hogy évi 2-3 alkalommal goldból feltöltöd magad és ennyi.
Nyílván a jobb gazdasági beállítottak, valamint a több idővel rendelkezőknek jobban megérheti, de a kevés idejű 1 karakteres embereknek nem hiszem.

Adi neked még írnám, hogy az pedig nincs is kalkulálva, hogy az irl gazdagok egy idő után in game gazdagok lesznek, amiből az lesz, hogy már ők sem fognak tokent venni, amiből megint csak túlkereslet lesz, ami esetleg megint árfelhajtó hatású lehet.
#10 | mgitta válasza #9
Ezért írtam, hogy Blizzard módon Laughing out loud Néha elgondolkodom, hogy a kommunikációjuk terén politikusnak is állhatnának (ld. mi érdekünk a repülés tilalma).
#9 | Delfi válasza #8
Értem én, de ugye az amcsi régió kedden patchel, most meg szerda van. Smiling
Amúgy ha nincs semmi ebben a patchben, a token meg nem indul el, akkor honnan lehet tudni, hogy a nem futó alkalmazás stabil? Smiling
#8 | mgitta válasza #7
Azzal indokolták a várakozást, hogy elõször megvárják, míg a patch stabil lesz, és a fokozatos bevezetéssel szintén stabilitási hibákat akarnak megakadályozni. Blizzardos módon.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu