KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2335 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2402 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2405 napja

Bountystd Itt a goldért vásárolható gametime!
Bountystd - 3335 napja
82
Korábban is volt róla hír, hogy hamarosan egy új lehetőséggel fog bővülni a játék. Ma jelent meg a battle.net oldalán, hogy a a következő patchben már lehetőségünk lesz, goldért gametimeot venni legálisan. Ez úgy működik, hogy egy játékos megveszi az in-game shopban a 30 napos tokent, amit aztán eladhat egy másik playernek. 

A vásárlást követően az item nem eladható többet és aktiválható vele a gametime. Ezt a receptet a Blizzard valószínüleg a Wildstartól nézte el, ahol sikeresen működött a modell. Ha pedig belegondolunk akkor, egy stabil játékosbázist is jelenthet, hiszen sokan fognak ilyesmire goldot költeni.


Te fogod használni az új szolgáltatást, vagy maradsz a hagyományos megoldásnál?  
wow_c_526600
wow_c_526170
wow_c_525753
#81 | Fea válasza #76
amit itt lerírtál akár igazi is lehet, attól függően, hogy hogyan lövik be az árfolyamokat.

pl: lehet cigit legaláisan venni, mégis mióta nemzeti dohányboltok vannak, megsokszorozódott a cigicsempészet. Nem hiszem, hogy ilyen egyszerű a képlet.

Ha jól ismerem a Blizzardot, akkor jó drága lesz, és azok akik a legcsóróbbak és vélhetően problémát okoz nekik a GC kifizetése továbbra is rá fognak szorulni a fekete/szürke dolgokra. de ez az én véleményem.
a RAF-os dolog már nem él, az egyébként vhogy úgy volt, hogy vagy valaki tényleg használta azt a másik accot, mondjuk botolásra, vagy megszűnt hamar, mert lopott bankkártyáról vették
ez valóban csalás volt, el is lehetetlenítették, jogosan
de ha igazi GC-t vesznek, azt bizony megveszi valaki, pénzt lát belőle a blizz, ezért is megy most is simán a dolog, csak még fű alatt perpill
#79 | Zearon válasza #78
wow_c_513291
akik csak a saját feltöltésüket finanszírozták goldból, azoknak a 99%-a nem foglalkozott account feltöréssel, ha nagyon biztosra akartak menni, akkor szereztek kemény 1500 ft-ért egy kis accot lebonyolítani a dolgokat
azok a kínaiak, akik meg eddig lopták az accot, a már azon rajta lévő goldból simán vehettek gc-t , vagy rendben , irl pénzből vásároltak rá (amire Zearon célzott), de azt általában olyan "elhagyott" accokkal csinálták, ami régóta frozen és  a tulaj már nem törődik vele (jártam már így), na itt jön az, ha lebukik az illető, írsz ticketet stb, és ilyen "ellopott bankkártyáról fizette az akárki" módszerrel leveszik a gametime-ot róla, a csaló kínai meg semmit se bukik irl pénzben
Nézzük a lehetséges szituációkat.

Gold -> irl pénz -> feltöltés

"A" játékosnak kell gold.
"B" játékosnak van egy csomó, neki meg irl pénz kell a feltöltéshez.
Eddig "B" elment a kínaihoz, eladta neki a goldot, amiért kapott game cardot, "A" pedig szintén a kínaihoz ment és irl pénzért megvette "B" goldját.
Most annyi változik, hogy "A" és "B" legálisan csinálja ugyanezt a blizzarddal.
MIvel a gold eladása illegális volt, ezért B ahelyett, hogy a játékban legálisan összeszedett goldját adta volna el, inkább feltörte valaki acc-ját, és azon keresztül kereskedett, majd az így beszerzett game cardból a saját accountját töltötte fel.

Gold -> irl pénz

"A" játékosnak kell gold.
"B" játékos feltöri "C" játékos acc-ját, rak rá feltöltést és addig botol vele, amíg le nem kapcsolják. Az így szerzett goldot eladja a kínainak irl pénzért, aminek egy részéből finanszírozta a feltört acc-ok feltöltését.
Ebben az esetben annyi változik, hogy "B" nem a kínaitól kapott pénzből tölti fel a feltört acc-okat, hanem goldból. Valójában nem változik semmi, csak a botolásból szerzett gold egy része a kínai helyett a blizzardon keresztül konvertálódik feltöltéssé, a kínai forgalma pedig ennyivel csökken.

Azok, akik főállásban csinálták a feltörés-botolást természetesen nem fogják az új rendszerben abbahagyni, sőt az aktuális AH árfolyamhoz képest még akár jobban is járhatnak (vagy rosszabbul, ez elég hamar ki fog derülni).
Akik viszont eddig azért törték fel mások accountját, mert nem akarták kockáztatni a sajátjukat azzal, hogy illegálisan adtak el goldot feltöltésért cserébe, ezután ki fognak kerülni az illegális piacról.
Tehát az acc feltörések száma annyival fog csökkenni, amennyien csak a saját játékuk finanszírozása miatt kereskedtek golddal.
#75 | Delfi válasza #74
Annál jobban nem lehet már elmagyarázni, mint ahogy Zearon tette.
Eddig kellett valós pénzt betennie, mostmár nem fog kelleni. Ennyi.
Zearon, nem értelek. Eddig is feltörték az accokat, eddig is tudtak abból a goldból gc-t venni (amit nem vesz vissza a blizz mert nem raf).

szerk.: hozzáírom, lehet nem volt világos: eddig gamecardot vettek goldért más embertől, aki ugyanúgy megvette, most tokent vesznek, amit ugyanúgy megvett vki, és eddig is és ezután is mehet ez a dolog lopott/botolt goldból stb

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu