KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2335 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2402 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2404 napja

Norton Bemutatkozik a Book of Gold
Norton - 3487 napja
33
Wolverine közreműködésének köszönhetően engedélyt kaptam egy személyes jellegű cikk megírására. Vigyázat! Kőkemény reklám következik...

A Warlords of Draenor közeledik, és mint mindig, most is beindult a felkészülés a jövőben várható változásokra és kiadásokra.

Azok akik elegendő golddal kezdik a kiegészítő első szakaszát, gyorsabban fejlesztik karakterüket és az AH-ból megvásárolt felszereléseknek és extra dolgoknak köszönhetően jobban teljesítenek raiden vagy pvp-ben is.

A karakterek gyors gearelése nem olcsó mulatság, de említhetjük akár egy hőn áhított TCG mount vagy egy ritka és drága transmog fegyver megvételét is, vagy épp a garrison work orderek folyamatos futtatásához kellő nyersanyagigényről is beszélhetünk.

Ennek apropójából szeretném bemutatni a szélesebb közönségnek az általam írt goldszerzési útmutatót - a "hogyan legyünk gazdagok" féle sikerkönyvek warcraftos változatát.



A Gold Hugary blog nevével fémjelzett Book of Gold több mint 110 oldalon keresztül vezet be a kereskedelem világába és mutatja meg, hogy hogyan szerezhetsz könnyen vagyont AH-zással és farmolással a Mists of Pandaria kiegészítőben.

De ennél sokkal többet kínál a könyv.
Hogy időtálló legyen, az alapoktól kezdve megtanít hogyan gondolkozz, hogyan ismerd fel a hírekben és patch note-okban rejlő lehetőségeket nem csak a leköszönő Mists of Pandaria kiegészítőt tekintve, hanem általánosságban a World of Warcraftban.

Illusztrálva mutatja be, hogy milyen addont használj, ha komolyabban szeretnél foglalkozni  a temával... és sok minden más.

A tartalomjegyzéket megnézve láthatod, hogy az alapoktól kezdve egészen a haladó szintig találsz benne hasznos információkat.





Ha szeretnél az új kiegészitőre némi pénzt összeszedni, ebben a könyvben tökéletes segítőre találsz.

Lépj be Te is azok közé, akik már máshogy néznek akár a legapróbb fehér itemre is - mert tudják mennyit ér és képesek eldönteni, hogy érdemes e foglalkozni vele.

A magyar nyelvű gold guide megvásárolható jelképes 5 dolláros áron a Gold Hungary oldalán, ahol jobban megismerheted a könyvet és az eddigi vásárlók véleményét is elolvashatod a könyvről.


WoW-Hungary exkluzívként pedig engedjétek meg, hogy ezúton jelentsek be valamit.

Azok, akiknek már volt szerencséjük a fent említett könyvhöz talán örülnek ennek a hírnek:
Ti sem maradtok majd olvasnivaló nélkül Smiling



Köszönöm a lehetőséget Wolverine.
wow_c_534688
wow_c_531263
wow_c_527725
wow_c_526602
Beírom ide is, hátha valaki csak itt követi az eseményeket:

Kedves Book of Gold vásárlók!

Az első könyv frissült, mindenkinek elküldtem az emailcímére a frissített verziót.
Freemail, citromail, vipmail nem tud ekkora file-t fogadni, ezekről a címekről visszapattant a levelem. Aki a fentiek közül szeretné megkapni a frissítést, vegye fel velem a kapcsolatot és megbeszéljük, hogyan oldhatjuk meg.

A félreértések elkerülése végett: nem elég annyit írni, hogy hé én nem kaptam. A vásárlást igazoló nyugta sorszámát, a nevedet és az eredeti emailcímedet kéremszépen elküldeni a nortongoldblog(kukac)gmail(pont)com címre.


#28 | Norton válasza #27
Szerettem volna WoD előtt elkészülni. A korábbi béták alapján  úgy számoltam, hogy simán meglesz. De így, hogy még a legújabb buildben is voltak komoly változások (ráadásul nem lehet visszamenni a garrisonba, mert kidob karakterválasztó képernyőre), egyszerűen nem lehet komolyan előre tervezni.

Persze nem állok le, csinálom azt, ami biztos nem fog változni. Pl: itt egy pre alpha állapotú térkép. körbeszaladgálok és megcsinálom a térképeket (utálatos meló Laughing out loud )



Az update egy fogas kérdés. Mit csinálsz, ha updateled  de a korábbi patchre vonatkozó verziót megvették már 20-an? Elküldöd mind a 20-nak? És mi van ha két évig lesz kieg, 8 patchel?
Ezt egyébként külföldi guide írók úgy csinálják, hogy elküldik az updatet, de nem ~1200 Ft a guide, hanem 4-5k, vagyis eőre kifizettetik veled a frissítéseket is. Ezek a guide-k lénegretörők, felsorolják a szakmákat, 2-3 trükköt és annyi. Legközelebb beleírnak 2-3 trükköt és azt küldik el frissítésként. Te ismered a BoG-t, én nem ezt a vonalat választottam, az lehúzás az én szememben.

A másik verzió, amikor olcsóbb a guide, de azt a verziót kapod, ami éppen aktuális (pl Jim Younkin gold guide-ja, amelyik frissítés éppen akkor volt, amikor megvetted, az a tiéd).

A harmadik verzió meg amikor veszel fórumtagságot 3 dollár/hó áron és addig vagy okos, amíg belátsz a fórumba.
#27 | Adi91 válasza #3
Nyilván nem is arra gondoltam, hogy ingyen lesz Laughing out loud Csak a leírásból valami ilyesmire lehet következtetni...

Egyébként összességében jó és részletező a könyv, a baj csak akkor kezdődött, amikor ahhoz a részhez értem, hogy itt egy példa, 4 karakterre... Sokáig nem is volt más karakterem a magen kívül, de a könyv hatására elkezdtem foglalkozni az altjaimmal is, és a warrimnál egészen minimális ráfordítással kihúztam a JC-t és a miningot, aztán nekiálltam az Enchanting+Tailoring kombónak a sámánomon...

És már azt is tudom, hogy a WoD-os 90-re való boostolást mire fogom elhasználni... Gazdag még nem lettem, sőt sokat nem is kerestem, de elindultam az úton. Köszi az útmutatást!

Várom a WoD-os változatot Smiling Remélem amúgy még a kieg előtt kijön Eye-wink Laughing out loud Aztán mondjuk lehetnének hozzá ilyen updatek patchenként, vagy nem tudom Smiling Az királyságos lenne Laughing out loud


#15: Egyébként Norton nagyon korrekt, személyesen ír Neked és elküldi a számlát, ha akarod postán is... Szóval ez eléggé feleslegesen ellenségeskedő, fail hsz volt.
Félig Off

Egyébként egy rendes nyomtatóhelyen meg tudják csinálni a fizikai formát is, ha valaki nagyon a polcra szeretné. Laughing out loud

Nekem úgy van az Of Blood and Honor, igaz, csak házilag nyomtattam, és felfüzettem. Egész egyszerűen azért, mert nem bírok képernyőről olyan sokat olvasni.
Spikeylol és Bountystd:

Sajnos a könyv csak digitális formában létezik. Nagyon sok pénzbe kerülne kiadatni és nem lenne rá kereslet, talán kiadót se találnék rá. Megbízható közvetítőrendszerekre van feltöltve (Payhip és Gumroad), akik a vásárlás után rögtön átirányítanak asaját rendszerükben tárolt pdf letöltési linkjére, ahonnan letölthető a könyv. Papír formában nem létezik, nem bírná a pénztárcám a könyv kiadását, másrészt akkor nem ennyibe kerülne hanem minimum 4x ennyibe (beleszól az árba a kiadó, a nyomda, van -e benne kép vagy nincs). Mivel van benne egy olyan rész, ahol képes útmutató formájában magyarázom el hogyan kell beállítani és használni az addonokat, az nagyon megdobná a papíralapú könyv árát.Megoldás lehet a képek kivétele de akkor értelmüket vesztik az olyan írások, mint pl: "ha a 2. gombra kattintasz feljön ez az ablak, ahol ezt tudod csinálni". 

Egyébként nem nyomtatásra van tevezve a könyv, hanem monitorra és mobil eszközökre, kinyomtatva nem élesek a képek és a betűk. Ez egy szükséges kompromisszum volt, hogy ne legyen több 100 megás a file.Az első 6 oldalt próbaképp megcsináltam normálisan és 400 megás lett a pdf, mekkora lehet mind a 114 oldal. Smiling


A borító, amit látsz, az a következő rész beharangozója, ami már nem előlről magyaráz mindent és tanít, hanem kifejezettem a Warlordsra koncentrál. Reményeim szerint minimum 80 oldalas lesz (legalábbis az eddig elkészült vázlatos tartalomjegyzék 3 oldalt tesz ki Smiling )
wow_c_506770

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu