KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1827 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1894 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1896 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1896 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1896 napja

Norton Garrison blog 2. rész - Buildingek
Norton - 2985 napja
43

Az első garrisonokat leíró blogbejegyzés után végre eljött a 4 részesre ígért  sorozat második része.
A garrisont bemutató sorozat második részében az épületekről kapunk egy összefoglalót.
 

Általános információk következnek, melyek sokunknak nem tartalmaznak újdonságot, de rendszerezhetjük vele a káoszt a fejekben.


 

 

Kezdj kicsiben, gondolkozz nagyban!

Már a kezdetektől megannyi lehetőséggel kecsegtet a garrison.
 

Számos épület közül választhatod ki, hogy melyiket szeretnéd építeni, és döntésed hatással lesz a Followerek életére is.
 

Az, hogy mennyi épületet húzhatsz fel a garrison méretétől függ. Erődöd három szinten keresztül fejlődik. Az első szinten egy small és egy large épületnek lesz helye. A questeléssel juthatsz majd el arra a pontra, amikor már olyan épületet építhetsz a small plotra ami illik az elsődleges szakmáid egyikéhez, valamint a Barrack építésére is lehetőséged nyílik  a large plotra szinte azonnal.
 

A garrison második szintjén tovább bővül az építési terület egy small és egy medium plottal, valamint helyet kap három a minden garrisonhoz járó négy alapépületből. Vagyis a Horgász Kunyhó (Fishing Shack), a Virágos Kert (Herb Garden), a  Kedvencek Pihenője (Pet Menagerie) és a Bánya négyesből. Mindenki elérheti mind a négy épületet, amelyek a nevükhöz méltó bónuszokkal gazdagítják a garrisont. Például a Fishing Sack nem csak azt teszi lehetővé, hogy horgászhass a saját erődödben, de még arra is esélyed nyílik, hogy maga Nat Pagle álljon melléd és Followerként csatlakozzon hozzád.
 

Ezekhez az épületekhez questek során juthatsz hozzá, amelyeket a fejlődésed során kapsz majd. A Bánya lvl 92-esen, a Fishing Shack lvl 94-esen, a Herb Garden  level 96-oson, és a Pet Menagerie  level 98-ason válik majd elérhetővé.
 

A garrison harmadik szintjén minden méretű épületből egyel többet építhetsz (small, medium és large) valamint az utolsó, a negyedik alapépület is elérhetővé válik. De kezdésként először ismerd meg az első épületedet és aszerint dönts, hogy merre fejleszted tovább az erődöt.
 

A Small plotra építhető épületek: Engineering Works, Alchemy Lab, Enchanter’s Study, Gem Boutique, Salvage Yard, Scribe’s Quarters, Storehouse, Tailoring Emporium, Forge, vagy Tannery.
 

Nem csak a garrison, de maguk az épületek is szintet lépnek. Azaz nem csak a garrisont, hanem a benne lévő épületeket is fejlesztened kell, ha a lehető legjobban ki akarod használni őket. Az épületeket tervrajzok segítségével fejlesztheted, amit a tervrajzokat árusító vendortól vásárolhatsz meg.

 • Az összes level 1-es tervrajz elérhetővé válik, amint a garrison level 2-es szintre lép.
 • A level 2 -es tervrajzok már máshogy szabadulnak fel, ez pedig függ az épületek méretétől:

  Small épületek: Érd el a 96-os szintet vagy teljesítsd Talador zónát.
  Medium épületek: Érd el a 98-as szintet vagy teljesítsd Spires of Arak zónát.
  Large épületek: Érd el a 100-as  szintet vagy teljesítsd Nagrand zónát.

 • A level 3-as épületek tervrajzai akkor válnak elérhetővé, ha bizonyos achievementeket kapsz meg.
 • Ha megszerzel egy level 3-as tervrajzot, az egész accounton elérhető lesz a többi karakterednek is.

  

Erős középpálya

A garrisonod életére az egyik legbefolyásolóbb döntést akkor kell meghoznod, amikor Medium épület(eket) választasz. A medium épületek - a szakmaorientált small épületektől eltérően - helet biztosítanak a Followereknek, hogy dolgozzanak és ténykedhessenek.
 

Medium épületek közé tartoznak: a Fogadók, a Barn, a Lumber Mill, a Gladiator’s Sanctum, és a Trading Post.
 

Ha a Fogadót választod, minden nap találkozhatsz valakivel, aki egy értékes jutalmakkal kecsegtető dungeon questet ajánl neked. 100-as szinten már naponta két ilyen, fogadóba betérő NPC-vár rád. A Fogadó fejlesztésével lehetőséged nyílik bővítened Followerjeid sorát véletlenszerű jelentkezőkkel, akik közül választhatsz az általad keresett tulajdonságok vagy képességek alapján is. A Fogadó legmagasabb szintjén pedig megnyílnak a komoly jutalmakkal kecsegtető Kincskereső Missziók.
 

Az első szintű Barn segítségével clefthoofot, elekket, farkasokat, és talbukot foghatsz be, hogy a bőrt és szőrmét Leatherworking és Tailoring szakmákhoz használhasd fel. Csapdát és csalit fogsz majd használni a sérült állatok elejtése során. Az épület második szintjén megtanulod majd, hogy hogyan foghatsz be disznókat és riverbeasteket, hogy a ritka húsukból megfőzhesd a legerősebb ételeket. A hármas szintű Barn pedig megadja a lehetőségét, hogy elit vadállatokat fogj be, hogy kinyerd belőlük a Savage Bloodot, ami az epic craftolt fegyverek és armorok egyik alapanyaga.
 

Viszont a Gladiator’s Sanctum csak rólad szól. Draenor külső területein extra out-of-combat regenerációt kapsz, csökken a zuhanásból adódó sebződésed és víz alatt is képes leszel lélegezni Dreanor külső zónáiban. Egy különleges, sebződést csökkentő képességet is megtanulsz, valamint hozzáférést nyersz a  kemény Highmaul Coliseum gladiator tournamenthez, ami a speciális Nemesis PVP questeket nyitja meg számodra.
 

A Nemesis questek részei egy kihívás sorozatnak PVP orientált játékosok számára. Választhatsz egy fajt, melynek tagjaira különös figyelemmel leszel és a faj tagjainak megölését tűzöd ki célul magadnak. Teljesítve a kihívást  tucatnyi megszerezhető title vár rád jutalomként, úgy mint a Draenei Destroyer, a Troll Hunter, az Orcslayer, vagy a Gnomebane. Az igazán harcos jelleműek, akik teljesítik az összes ilyen kihívást, a vészjósló Warlord of Draenor cím birtokosává válnak.

  

Nagy és durva

A garrisonod sem kivétel a megannyi veszély alól, amit Draenor jelent. Neked és a Followerjeidnek együtt kell dolgoznotok, ha fel akarjátok venni a harcot az Iron Horde fenyegetésével... és bizony meg fogsz ütközni velük!
 

Hogy maximalizáld a hatékonyságod - és az életben maradási esélyeid - szükséged lesz néhány large épületre.
 

A large épületek közé tartozik az alliance Mage Tower vagy annak hordás megfelelője, a Spirit Lodge; de a Barracks; a Dwarven Bunker (Alliance) vagy a War Mill (Horde); a Stables; és a Gnomish Gearworks (Alliance) vagy Goblin Workshop (Horde) is.
 

A Mage Tower rendkívül hasznos. Miután megépítetted Ogre Waystone-okat gyűjtögethetsz Draenor ogréiből. Ezek az Ogre Waygate-k használatában segítenek, amelyek a garrison és az adott zóna közötti kétirányú portálok. Minden zónában lehet ilyen portálod. A Waystone-okat arra használhatod fel, hogy portált nyiss. Az épület első szintjén egy időben csak egy, a második szinten kettő, a harmadik szinten pedig három portál lehet nyitva.
 

A Stables fogságba ejthetsz és kiképezhetsz különleges állatokat, hogy mountként használd őket a jövőben. Egész Draenor tele van ilyen befogható állatokkal, és miután meglasszóztad, a garrisonba küldheted kiképzésre őket. A küldetések során megszelídítheted az állatot és a mountgyűjteményed részévé válik. De nem csak ezzel kecsegtet a Stables, második szintre fejlesztve már mountról is érintkezésbe léphetsz tárgyakkal és gameobjectekkel. Sőt, végső jutalomként megnövelt mount speedet kapsz egész Draenor területén. Ha teljesíted a building  achievementjeit, még több mount és a Stable Master cím lesz a jutalmad.
 

Ha majd large épületet választasz, talán a Gnomish Gearworks vagy a Goblin Workshop nyeri el a tetszésed. Egy igazi játékbolt, ami az első két szinten olyan különleges kütyükkel lát el, mint például a Robo-Rooster, Personal Delivery System, Sentry Turret Dispensor, és a Micro-Jetpack. Persze az igazi szórakozás az épület harmadik szintjén jön el, egy igazi ostromgépet kapsz, amivel kedvedre randalírozhatsz a világban. És a világ nem csak a garrisont jelenti, hanem egész
raenor területét - igen, még a PVP zóna Ashrant is!

Senki sem mondta, hogy könnyű lesz választanod. Bár meg van a lehetőséged, hogy lebonts egy épületet és újat húz a helyére, mégis tanácsos előre megtervezni az erődöd felépítését.

forrás: News Vendor
wow_c_534632
wow_c_530575
wow_c_528227
wow_c_527217
wow_c_526605
Köszi hasznos volt! Smiling
wow_c_507804
#36 | Norton válasza #35

A Garrison alapanyag szolgál építkezésre, épületek fejlesztésére, de felhasználható egyes follower missziók elindításához, work orderek egy részéhez, profession nyersanyagok vételére vagy a Garrison inváziót megkönnyítő segítségek megvásárlásához is.

Alapból a „Garrison termeli” és egy Garrison Cache nevű gameobjectből lehet kivenni az addig kitermelt anyagot, de más módokon is hozzá lehet jutni:
 •     Quest reward
 •     Rare elit megölése
 •     Draenor gameobjectek, ládák kinyitása
 •     Follower missziók

Emellett a Lumber Mill az építkezés elején ajánlott épülett, hogy legyen elég nyersanyag építeni és a follower missziókat is tolni.
wow_c_507609
wow_c_506914

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu