KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2334 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2401 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2404 napja

Norton A Blizzard álláspontja a mob tageléssel kapcsolatban
Norton - 3550 napja
97
Vannak helyzetek, questek, amik inkább frusztrációt keltenek, mintsem a szórakoztató pihenést segítenék elő. Ilyenek például azon questek, amikor egy adott mobot kell megölni (pl. öld meg a zsivány fővezért) egy-egy mini questchain végén. Könnyű feladat, néhány perc alatt kellene végezni vele, de a mob tapping rendszer miatt akár fél órát is elfecsérelhetünk a játékidőből, ami annyira idegesítő lehet, hogy rá is unhatunk a játékra és kilépünk.

 Ez különösen frusztráló lehet új kiegészítő idején, amikor mindenki rohan a maximális szint felé és tömve vannak a spawnpontok a tagre hajtó játékosokkal. A probléma felvetődött WoD bétában is.

 Mindenkinek ismerős kép, amikor egy-egy spawnponton állnak tízen, és aki tud az folyamatosan AOE-zik, hogy övé legyen az éppen spawnoló mob tagje. Különösen idegesítő, ha ehhez még hosszú respawn time is párosul. Én is tapasztaltam ilyet WoD bétában. Gorgrondban például egy mini questchain végén meg kellett ölni a fővezér admirális generálist, a respawn time valahol 2 perc körül volt és nemcsak a tagelés nehezítette a dolgot. Hanem az is, hogy hiába alakítottak csapatot a mobra várók, a questitemet csak egy ember lootolhatta, aztán megint várni kellett a spawnra. Sőt, a legutóbbi buildben a felvezető story-ban alkalmazott változások már az elején olyan mob megölését követelték meg, ami szintén furán „tagelődött”. Ezt megelégelve, többen is jelezték béta fórumon nemtetszésüket. Watcher sietett a segítségükre, és elmagyarázta, hogy miért nem lehet mindent úgy megoldani, mint például Ordos tagelését.

  
Kétségtelen, hogy olyan spawnolások vagy küldetés feladatok, melyeknél nem megfelelően állítjunk be a tagelhetőséget okozhatnak olyan negatív és antiszociális helyzeteket, amelyekben közelünkben lévő, saját frakciónkhoz tartozó játékosok is nemkívánatos emberekké degradálódnak. Különösen figyelünk arra, hogy csökkentsük az ilyen szituációkat, és orvosoljuk a problémát. Azzal segítetek nekünk a legtöbbet a béta alatt, hogy felhívjátok a figyelmünket azokra a konkrét questekre vagy területekre, ahol úgy éreztétek, hogy a spawnolás jelenlegi formája túlságosan rontotta a játékélményt. Több eszköz is rendelkezésünkre áll, hogy javítsunk ezeken a problémákon. Többek közt tehetünk be több spawnpontot, vagy dinamikus spawnolást vezethetünk be, amitől a mob annál gyakrabban spawnol, minél többen várnak rá, vagy bizonyos célpontokat bárki által tagelhetővé tehetünk.

 A fő indok, amiért nem támogatunk egy open tag világot, az, hogy szerintünk ez aszociális, azaz közösségellenes. Legyünk őszinték, ez még mindig jobb, mint az antiszociális – ez nem is kérdés, és az antiszociális tapasztalatokat okozó spawnokat és játékbeli megoldásokat rendbe kell hoznunk. Azonban egy olyan világ, ahol elég csak körbeszaladgálni és néhányat beleütni a mobokba, hogy hozzánk is számolja, talán egy olyan világ lenne, ahol nem éreznénk magunkat rosszul amiatt, hogy más játékosokat hátráltatunk. Ez azt is okozná, hogy egy ponton túl már a körülöttünk lévő játékosokra szinte úgy tekintenénk, mint az NPC-kre vagy egy fejlett AI-val ellátott botra. Nem kell beszélgetned, vagy megkérdezni, hogy van e szabad spot egy party-ban, vagy felajánlani valakinek egy helyet a csapatban. Csak odamész, beleütsz párat és mész tovább.

 Másrészről a mob tagelési rendszer természeténél fogva díjazza a közösségi játékot. Még a solo területeken is, mint például a questhubok MoP-ban, ahol gyakoriak a hatékonyság érdekében alakuló csapatok, amiben a tagok együtt daily-znek adott területen vagy akár tovább is („Hé, van kedve valakinek megcsinálni Klaxxi daily-ket is ezután?”). De még egyszer, a mi felelősségünk, hogy elkerüljük az olyan helyzetek kialakulását, ahol a mobok, quest itemek spawnolási tulajdonságai hátrányosan befolyásolhatják a játékélményt. 

 Már egy ideje gondosan figyelünk arra, hogy ha olyan helyre küldünk sok játékost, ahol egy olyan mob megölése a cél, aminek van valamennyi respawn ideje (legyen az named quest boss, world boss vagy az 5.3-ban bemutatott Battlefield: Barrens parancsnokai), akkor azt a mobot bárki tagelhesse. Biztosan ezt a megoldást fogjuk használni ott, ahol ennek van értelme és összességében a játékélményt javítja. Nem hinném, hogy a közeljövőben változtatni fogunk ezen a rendszeren.
 
#98 | Adi91 válasza #97
wow_c_504203
#97 | Fea válasza #96
ebből a hozzászólásodból látszik kristálytisztán, hogy egyáltalán nem érted, hogy miről beszélnek az itt lévő emberek. Wolvi legalább felfogja a mondandók lényegé, még ha néha játsza is a szemellenzőst.
#96 | Bennyg válasza #94
Norton. Nyugi nem arra gondoltam Smiling.

"Csak az Bétázhat akinek bármit betesznek, tetszeni fog a játék, vagy mi?"
Abszolút nem. De annak sincs szerintem semmi helye a beta-ban, aki trágár módon tud csak fikázni és épp eszű érveket nem tud felhozni és nem tudja indokolni konstruktívan nemtetszését.
Erről már beszéltem, nem akarom megismételni Smiling.

Azt viszont itt is megjegyezném, hogy nagyon sok játékosban semmi felelősségtudat nincs, ezért teszi minden dologban Blizzardot felelőssé.
Gondolj bele milyen lehet ilyen emberekkel együtt raidelni, vagy RBG-zni, Rénázni ?
Azért a Dühöngőben van, hogy ne kelljen magát moderálnia senkinek; a konstruktivizmusra vonatkozó kritikáddal meg nyilván egyetértek, én is igyekszem ennek a fontosságát sulykolni mindig...
#94 | Adi91 válasza #92
wow_c_504168
#93 | Norton válasza #92
Remélem nem arra gondolsz amikor én írtam hogy "nem tetszik a főmenű zenéje, nem is veszem meg a kieget!" Smiling

Hatalmasat csalodnék az emberiségben, ha beletrafáltam volna Smiling
#92 | Bennyg válasza #91
Adi én azért is vonnám meg, mert nem kapott mindenki bétakulcsot, olyanok, akiknek a visszajelzésével a Blizzard sokkal előrébb jutna, mint akik, a kijelentéseivel elüldözik az érdeklődőket a játéktól.

Nekem itt a fórumon az egyik tagon akadt fent a szemem, hogy a dühöngő Wod béta tapasztalat topikban, írkálja az egyik bétázó hozzászóló, hogy ezt a sz*r kiegészítőt nem fogja megvenni. Meg sem veszi, de bétázhat, szidhatja a játékot alpári módón, ellenben egy olyan emberrel, aki komolyabban és hűségesebben venné a dolgot.

A másik felháborító dolog, hogy maga Bétázási tapasztalatok téma is egy dühöngő szobában jön létre, az is kimutatja, hogy mennyire semmibe nézi Tüsi és Wolvi munkáját is, amit a magyar WoW közösségért tesznek.
Az ilyen ember:
vagy
a.) Komoly önbizalmi problémákkal küzd. Boldogtalan és feltűnési viszketegsége van.

vagy
b.) Az intelligencia görbéje exponenciálisan süllyed (irony).

vagy
c.) Hisztis kis ...

vagy
d.) Netvandál

Szerkesztettem, mielőtt valaki félreértés miatt besértődne.



#91 | Adi91 válasza #90
Mondjuk teljesen mindegy, amiről beszélünk épp, mert nincs normális visszajelzési rendszer, nincsenek kérdőívek, szóval innentől kezdve kár is erről beszélni Laughing out loud És az a vicc, hogy nincs.

Persze, a többszörös destruktív jelentés nyilván nem építő jellegű, de a béta hozzáférést nem vonnám meg ettől még, maximum ignorálnám felhasználótól érkező szöveges értékeléseket a 2.-3. sorozatos eset után.

 
#90 | Bennyg válasza #87
Adi csak itt egy bétatesztelésről van szó, nem pedig az éles rendszerről.
A béta tesztelés lényege, hogy konstruktívan segítsd a fejlesztők munkáját a bug analízisben.
Azzal, hogy valaki azt írja, hogy "sz*rok vagytok, nem dolgoztok", illetve olyan dolgokba köt bele, ami már az alapkoncepcióban fel lett tüntetve (pl.: nem lesz repülés) és ez rendszeresen lejelenti szintén trágár stílusban, az sajnos nagyon destruktív és nem érdemel bétakulcsot.
Te sem dolgoznál szívesen olyan emberrel, aki a termékedet teszteli és paraszt módon ugat veled. Egyébként jegyezzük meg, hogy a Blizzardnak semmi kötelessége bevonni a közösséget a fejlesztés egyik fázisába sem, főleg, hogy ti azt állítjátok, hogy nem veszik figyelembe a közösség visszajelzését és a saját fejük után megy Smiling.
A probléma a kifogásolt kijelentésekkel, hogy nem konstruktívak és nem derül ki belőlük, hogy mit kellene javítani, mivel is elégedetlen az illető... Az ilyen kijelentések nem alkalmasak arra, hogy a Blizzard bármilyen módosítást végrehajtson ezek alapján. 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu