KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 1473 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1541 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1543 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1543 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1543 napja

Norton Kávészünet: Ki hogy szerzi a pénzét?
Norton - 2725 napja
32
Ezen a szép nyári napon az önmagamtól lopás paradoxonával megküzdve egy kis lazításra invitállak titeket.

Mindannyian találkoztunk már mindenféle játékossal. Ninjákkal, a csak daily questekkel foglalkozókkal vagy éppen az instákból csak resetelni kijárókkal. Nézzük meg a játékos típusokat a goldszerzés szempontjából. Figyelem, megmosolyogtató tartalom!

Mindenki a saját igényeihez (és értelmi szintjéhez) mérten próbál egyre több és több aranyat szerezni.
Bevallom én sem ismerek minden módszert. Nem ismerem a például a Stripper vagy a Zsugabubus fortélyait – remélem nem is fogom.

Íme a TOP 10+1 játékos típus, akik tökélyre fejlesztették a pénzszerzést a játékban – a maguk módján.

A Menthetetlen


Az adott időben aktuális, kőgazdagságot ígérő itemek piacán jelenik meg. Mindig arra megy, amerre hajtják – vagyis ha azt olvasta valahol, hogy a Living Steel jól megy, akkor kőkeményen rááll, gondolkozás nélkül tönkre is teszi az egész piacot.  Ismert arról, hogy értelmetlen deep undercuttal új árat állít be egy itemnek, mert „az sokkal realisztikusabb” vagy „így legalább gyorsan elmegy”. Ha azt hallotta, hogy a világ legtávolabbi pontján esik egy rare item ami jól eladható, megy és addig farmol, amíg ki nem esik – hogy aztán néhány száz aranyért eladja. Olcsón vesz a vendortól kaját és piát, hogy eladja AH-ban, mert „az emberek lusták, inkább megveszik AH-ból, hidd el.”  Utálja a deposit és az AH költséget, mert alig marad haszna az eladás után.

A Farmer


Két gyűjtőszakmával és tökéletes helyismerettel rója a köröket a földön, bányában, levegőben. Kidolgozott útvonala van és bárkinek bármikor bebizonyítja, hogy az ő módszere a legjobb. Valójában keveset játszik a farmoláson kívül. Utál minden konkurenciát, ha valaki megjelenik az ő területén, akkor az ”tuti kínai farmer” vagy „szemét bot”. Ennek megfelelően kommunikációja is az „Ez az én bányám!” vagy a „Húzz a területemről” és hasonló egyszerű mondatokra terjed ki.

A Mesterember


Két gyártószakmával rendelkezik. Csípőből vágja X item alapanyagköltségét, meg sem kell nyitnia a szakma ablakát hozzá. A bankja tele van évek óta gyűjtögetett alapanyagokkal, mert „Sosem tudhatod mikor mire lehet szükséged”.

A „Napi-a-kirááály”


A bevételeit daily questekből szerzi. Pontosan tudja, hogy mely daily questeket kell megcsinálnia a profit, kapott itemek, szükséges idő stb függvényében, hogy a legjövedelmezőbben jöjjön ki. Rendes player és szívesen segít neked egy instában/raiden/küldiben vagy bármiben „csak még ezt az egy daily-t befejezi” amiből lesz „még egy uccsó”, „csak még ezt az egyet” , „oké, tényleg uccsó” és így tovább.
Szabályos eufóriában volt az 5.2-es patch megjelenése napján, Isle of Thunder a kedvenc helye, de szerinte a Blizzard valaha volt legjobb húzása Isle of Quel’Danas volt.

A Lejmoló


Mindig van valami „fontos”, amire szüksége van és ezért kölcsönökért kuncsorog. Egy új BoE, egy új enchant vagy gem, mindegy mi az. Megígéri, hogy 1 héten/1 hónapon belül visszafizeti a kölcsön kért 1000 aranyat. Rendszeresen kezdi minden beszélgetését „Sose szoktam ilyet kérni, tényleg utálok lejmolni, de…” – miközben próbál rávezetni, hogy szüksége lenne további 1000 aranyra. Sosem rendezi tartozásait véglegesen. Be van makrózva nála a „Hú, bocsi. Teljesen megfeledkeztem róla. Most nincs pénzem, jövő héten jó lesz?” kifogás. Szerinte teljesen elfogadható Pityutól kérni pénzt, hogy Petinek megadja a tartozását, nem izgatja, hogy ezzel újabb adósságba veri magát – majd kér Lacitól, hogy Pityu már zaklatja.

A Ninja


A Ninja szerint a random heroicok és LFR raidek trashlootja azért esik, hogy az övé legyen. Mindenre needel, mert ez neki jár. Jár, mert hajlandó volt velünk instázni és hozzájárult a 40k DPS-ével a boss/trash halálához. Needel mindenre, mert az épp „kell a szakmájához”, „kell transmogra” vagy mert „oh, bocsi rossz gombot nyomtam”. Új klánba lépése után rögtön puhatolózni kezd arról, hogy mikor vehet ki valamit a klánbankból. Szent meggyőződése, hogy ha ő elninjázott valamit, az a többiek hibája, hogy őt tették meg Loot Masternak. Nem érti „miért sír mindenki, ezek csak pixelek” – kérdem én, akkor neked minek kell annyira?(Norton)

A Zsugabubus


A városok forgalmas helyeire bekészített lvl1-es alttal spammeli a játékosokat és koldul. Mindig fenntart egy üres helyet a karakterlistán, hogy újabb és újabb lvl1-est csináljon – nehogy kiismerjék. Olyan egyedül van, olyan új minden, szegényke annyira elhagyatott. Egy másik altjával ingame kaszinózik. Szerinte ez simán belefér a TOS határaiba… legalábbis igazán beleférhetne.

A Dungeon Mester


Az insták királya. Rendszeresen solo-zik régi heroicokban és raid trashekkel sincs komolyabb gondja. Minden instát, minden raidet vág, ismeri a rövidítéseket, trükköket. Alvás közben is „Sheep X-re” és hasonlókat motyog. A hatalmas mennyiségű Justice Pontból vagy Valorból, AH-ban eladható itemeket vesz. Szerinte a raid leader kiakadása Ony raiden tökre érthető és jogos volt. Utálja a repair költséget, a nooboktól rohamot kap és a pugok szerinte Isten büntetése. Álmában is végig tudna menni Vortex Pinnacle-n, néha meg is teszi.

A Stripper


Egy női karakter, aki pénzért vagy ajándékokért táncol neked kicsit. Az Equipment managerben külön szettet állított össze a szexi kezdéshez, a több pénz - kevesebb ruhához és az egész műsor egyes fokozataihoz. Közben olyanokat mond neked, hogy „olyan jóképű és olyan erős vagy”, és biztos benne, hogy „hosszú kardod” van. Majdnem mindig egy alacsonyabb szintű karakter, hogy ezzel is erősítse áldozatában a „jaj szegénynek pénzre van szüksége” képzetet. Gyakran kéri, hogy boostolják instában, bár ő inkább úgy fogalmaz, hogy „szereti, ha húzzák”. Inkább pénzért táncol, mert akkor nem kell semmit csinálnia, de egy kis extráért hajlandó elmenni veled, valami „csendesebb helyre”. Jellemző szavai még a „MUAAH” „Raawwr” „<3 U” stb. Mindig női karakter (akit persze egy tökös makkos irányít a gép másik oldalán).

A Rent-a-Hero


Portált, tradeskill cooldownt, craftolást lock box nyitást vállal egy kis ellenérték fejében. Aki fizetés nélkül lépett le a barátlistájára kerül és többször is könyörtelenül emlékezteti őket a szemét húzásukra. WotLK-ban, a lehető leghamarabb elérte a lvl 74-et, hogy ő legyen az első aki Dalaran portált árul. Ő az, akit felbérelhetünk, hogy boostoljon Stockadesben, ZF-ben és a szokott helyeken. A boostolás során rohan előre, mint a meszes, ha meghaltál egy bemakrózott „don't die , noob” szöveget kapsz jutalmul. A pénzt előre kéri.

A Csencselő


Boldogan elcseréli veled a Living Steel CD-jét néhány flaskára, vagy egy stack kaja buffra, vagy egy Sha Crystalra, vagy egy stack Ghost Ironra, vagy egy chest enchantra, vagy egy BOE itemre, vagy egy battle petre, vagy egy… Azt sem zavarja, ha bukik az üzleten, számára a csencselés a lényeg.

Mindenkinek van egy jó története a fenti játékosok valamelyikével. Elmeséled a te legjobb story-dat? Smiling
#32 | Norton válasza #31
Épp most mondta egy srác a béta klánból, hogy neki is ez a gondja. Nem akarlak idegelni, de nekem minden karimon mennek a küldik. Nekem lvl 2-es garrisonom van és minden megcsinálható küldi kész ( talán van köze hozzá, bár kétlem, mert majdnem szűz karin is mennek a küldik).

Talán ha szerzel egy új followert (ha még nincs meg mind) akkor az már normálisan működik, ki tudja. Nekem pl abandolni kellett a The Rightous March küldit és újra megcsinálni, hogy leadhassam és mehessek tovább Defense of Karaborra (legújabb patch óta jó nekem is).
#31 | Delfi válasza #24
Nekem ez sincs, az összes followerem "in action" státuszban van már jó ideje, és hiába írtam érte, nem szedik őket ki.
#30 | Nevioh válasza #29
wow_c_502819
#29 | Frosty válasza #26
Egyet értek én ezzel - egyetlen nelf karakteremet azért hanyagolom, mert zavar - csak ezen felül nem értem, hogy milyen élvezetet níyújthat egy WoW-szintű "pornó". xD
Szerintem az ilyeneknek már rajzhoz használt modell figura is elég... xD
#28 | Nevioh válasza #27
wow_c_502817
#27 | Norton válasza #26
Másoknak viszont igen és erre videós bizonyíték is létezik youtube-on. Egy fiatal srác, aki ruha nélküli Nighelf csajt ...hmmm őőő "nézett" Laughing out loud
#26 | Nevioh válasza #25
wow_c_502815
#25 | Frosty válasza #20
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egy amúgy nem túl szép grafikájú pixelcsomó - aminek ráadásul ki is vannak takarva az ebből a szempontból lényeges részei - táncáért valaki képes bármilyen fizető eszközzel perkálni... xD
....vagy - az alábbi esetből kiindulva - lehet, hogy azért fizetnek csak, hogy hagyjon már végre békén? Laughing out loud
#24 | Norton válasza #23
Nem vesztesz sokat a bétából. Még Shadowmoon Valley sincs kész teljesen. A garrisonok egész idáig nem működtek normálisan és msot is csak elküldheted a followereket küldire, meg császkálhatsz benne.

A küldiket és a tájat leszámítva nincs semmi mutogatnivaló, max ha egy sámánnal körbe-farsightozom a kontinenst.
#23 | Szotty válasza #22
wow_c_502812

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu