KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2304 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2372 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2374 napja

Norton Sárkány ellen sárkányfű - Content and You!
Norton - 3564 napja
64
Ez a kedvenc időszakom a játékban. A kiegészítő előtti csend. Végre jut idő mindenre, amire eddig nem.
Végre lelkiismeretfurdalás nélkül foglalkozhatok dolgokkal, csinálhatok izéket és megnézhetem ezt meg azt. A World of Warcraft (és azon belül a Mists of Pandaria is) az ezernyi kaland világa.

Lássuk mi mindenről feledkezünk meg amikor széles mellel harsogjuk: NINCS CONTENT!

Azt mondjátok: "Nincs mit tenni! Kukába az egésszel, az egész világ egy hatalmas unalomlufi!"

Én azt mondom: "Végre van idő az olyan dolgokra, amire eddig nem tudtam elég időt fordítani."

Aki amiatt veri az asztalt mert nincs content, az vagy vak, vagy számára a játék csak bossokból és raidekből áll. De a világ nem ilyen kicsi, csak mi nem akarunk valami újat kipróbálni.

Azzal könnyű elintézni, hogy: „de engem nem  érdekel más!” Rossz hírem van számodra: Te a raidért fizettél, a raidet megkaptad. Kérem vegye át lootját és távozzon a kasszától. Majd jön új raid, amin áthúzhatnak 1 hónap alatt.

Viszont a játékosoknak van egy másik rétege. Azok, akik akár napról napra, vagy egy héten néhányszor belépnek, mert a játékot szeretik. Szeretik játszani a játékot.

Ők nem elégedetlenkednek, hogy nincs mit tenni, hanem keresnek egy célt és megpróbálják elérni… akár hosszú hetek munkájával is. 
Mi az ő titkuk?
Mégis mit tehetünk nagy unalmunkban, ahelyett, hogy hun csatin próbáljuk megdönteni a kapott ignore/perc rekordunkat?

Nagyon is sokat!

Regisztrálj Openraidre




Aki nem ismerné az Openraid egy olyan oldal, ahol más játékosok raideket/eventeket szerveznek. Jelentkezhetünk raidre, repufarmra vagy bármire, amihez éppen kedvünk van. Kreálhatunk magunk is eventet. Hiányzik egy utolsó achievement a Dragon Soul metához?
Itt biztos találsz komoly játékosokat.

Teszteld magad Proving Groundson


A következő kiegészítőben nem mehet az a játékos heroic instába, akinek nincs legalább Proving Grounds Silver fokozata. Amellett, hogy jó ötlet előre készülni a következő kiegészítő változásaira, magadat is letesztelheted. A kötelező Silver után nézd meg a Goldot. Fejleszd magad, gyakorlásnak kitűnő. Igazi kihívás az Endless fokozat, ha tökös vagy, megcsinálod. Ha megcsinálod az Endless öcsit, beírhatsz valamit és nem moderáljuk!

Challenge Mode



Tudtad, hogy a MoP-os CM settek el fognak tűnni? Örökre. Bizony. Kész. Kifújt. És Miki bától sem lehet majd kérni. Most még van idő megszerezned a paládnak a rendőrdongó szettet vagy a sámánodnak a reuma elleni hátmelegítőt. A raidek után kellemes felüdülés egy 5 fős csapattal összekovácsolódni, ráadásul a kihívás is megmarad. Ha jók vagytok boostolhattok is valakit, a CM boostok nagyon jól fizetnek.

Harcosok Klubja


"Elmész te a jó k..utyafájába!" - hányszor mondtam ezt a mondatot, miközben törölgettem a kiömlött kávét a fizikai bántalmazáson átesett asztalomról. A Brawler's Guild igazi skillmérő, egy hely, ahol új értelmezést nyer a lehetetlen küldetés fogalma. A kihívások egyre keményebbek, tökéletes végrehajtást igényelnek és sokszor csak a szerencsén múlik, hogy sikerül e teljesítened a feladatot. Légy több az átlagnál, győzd le Nibbleh mérgét, táncolj a teknőssel és a főbosst megfektetve egy még ma is ritka mount a jutalmad, ami igazi státuszszimbólum.

Mindenki kedvence



Hát nem jól néz ki? Egy fullos kari nem csak a geartől lesz „kész”. A reputációkat kimaxolva tökéletesítheted a karaktered. Jó kis időtöltés és érdekes jutalmakat (mountokat, transmog itemeket, játékokat) kaphatsz a frakcióktól.

Könyörtelen Kisbarátok Ketrecbe Kellenek



Több, mint 600 pet várja szerte Azerothon, hogy jól majdnem megöld és ketrecbe zárd. Van szíved nem törődni velük? A pet battle olyan része a WoW-nak, amit sokan utáltak, de még többen kattantak rá. Amellett, hogy jópofa felhúzni a kedvenc peteket maximális szintre, altozni is tökéletes. Egy pet battle 1%-nyi XP-t ad bármilyen szinten (ami nem utolsó szempont mondjuk lvl 89-en, amikor egy kupacban 5 petet győzhetsz le 3 perc alatt). Ha megunod a küldizést, tökéletes alternatíva.

I am Mr. T - A Nightelf Mohawk


„bLOCKoló, hát az meg ki? Jaj a régi lockom, akit elkezdtem de jött a raidelés." Ha tudod, hogy megveszed a WoD-ot, jó ha felrántod a karaktereidet legalább 85-re. Sosem tudhatod melyik karakter esik majd át olyan változáson, amely a „főaltoddá” teheti.
Őszintén: tegye fel a kezét aki csak azért húzott fel egy karit mert @&{# jó szettet csináltak neki a fejlesztők… o/

Glory Achievementek


Legyen szó old world, vagy MoP glory öcsikről egy dolog mindre igaz. Ingyen mount jár értük. Az öcsi elszáll, de a mount megmarad. Nem megvehető, nem kifarmolható, küzdöttél érte. A glory mountok még akkor is emlékeztetni fognak arra, hogy teljesítettél egy bonyolult kihívást, ha nem is ülsz fel rájuk. Van valami izgalmas abban, hogy egy-egy fightot nem csak le kell darálni, hanem speciálisan kell teljesíteni.

Panda Péter történetei


Megvan a Panda Loremaster? És a régi? Nem tudod mit hagytál ki. Pofás kis történetek vannak szerte a világban! Ha szereted a lore-t, sok érdekességet fogsz találni, de már csak az átvezető animációk miatt is megéri csinálni a küldiket. Folytasd ott, ahol abbahagytad 90-en. Ráadásul pénzszerzésnek sem utolsó elfoglaltság, nem beszélve a rengeteg fun itemről, ami WoD-ban account wide lesz.

Archeology – egy igazán ritka title


Youdeadilold a Tudós Tóbiás. (Még jó, hogy nem én honosítom a játékokat.) Egy biztos, a Seeker of Knowledge az egyik legritkább title a játékban. Nem azért, mert nehéz elérni, hanem azért, mert sokan feladják. Sok órát kell eltölteni a régészkedéssel, hogy tiéd legyen ez a hangzatos név. De ha megszerzed, lehet vele flexelni. Gold goblinoknak kitűnő választás a Professor mellé.


Légy áruló!


Húztál már fel karit az ellenkező frakcióban? Ha nem, akkor egy teljesen új világ vár rád! Ismerd meg a WoW story-ját egy másik szemszögből. Ha más nem, az ellenkező frakció játékosaként végre nyerhetsz BG-n.

Játssz csak a játék kedvéért


Egy kemény raidernek talán furcsán hangzik, de nekem például WoW-os életem legszebb pillanatai között ott vannak azok is, amikor nem csináltam semmit, ami hasznot hoz.
Csak mászkáltam, elnéztem ide-oda.
Haszontalannak tűnhet, de én sosem felejtem, amikor párommal leugrottam Storm Peaks legmagasabb hegyéről a chopper mounttal, vagy amikor kláneseményen felvonulást tartottunk a fővárosban.
Volt, hogy elmentem mage-el STV-be, hogy „lekardozzam” a hordásokat. Bunkóság? Na és? PVP szerver! Én jól szórakoztam! Smiling

Fedezd fel a világot, rengeteg utalás, easter egg és poénos dolog várja, hogy rátalálj.

Menj el Shattrathba és szalutálj Caylee Daknak. A fejlesztők egy 28 évesen leukémiában elhunyt játékosnak tisztelegnek ezzel az NPC-vel. Nyugodj békében Dak Krause!






Content tehát van. Kérdés, hogy hajlandóak vagyunk e mást is csinálni a megszokottnál. Én például most a PVP cicáért küzdök, még 10 RBG és megvan, aztán jön a Seeker of Knowledge. Közben nagyon jó barátságot kötöttem egy holland játékossal:



Whats Your game?
wow_c_527720
wow_c_501642
Már meg is van miről szól a következő programajánló. Ha ez tetszett, a következőért szobrot állítotok nekünk Smiling
#61 | Bennyg válasza #59
Igen érthető a problémád és én is hasonló dolgoktól félek. Lekopogva, most a jelenlegi guildemben, ahol nagyon jól érzem magam, minden raid-en meg tudok jelenni, mivel az időpont megfelelő. Valószínűleg nem lesz mindig így, mivel jövőre tervezem esti tagozaton MsC-n folytatni a tanulmányaimat. Egyértelmű, hogy az esti tagozat és esti raidelés együtt nem megoldható, valószínűleg el fogom veszíteni a raidspotomat. Nem Hc, hanem casual guild tagjaként mondom ezt. Ez természetes, mert a tagoknak haladni kéne.

Ilyenkor merném javasolni, hogy HC guild tagja legyél, de akkor le lennék hurrogva, hogy ott aztán meg végképp kirúgnak téged. Mivel sokan nincsenek tisztába, hogy HC Guild és HC Guild politikájában is bőven vannak különbségek. Vannak nagyon jók, nagyon rosszak, van aki megköveteli, hogy naponta mindig fent legyél, van aki az IRL problémákkal tisztában van és utánpótlásokra épít, mivel nem várja el, hogy kirúgasd magad a munkahelyedről, vagy válj el az asszonytól.

Voltam régen ilyen HC guild tagja, mint az utóbbi említésem. Ott bőven voltak több műszakos dolgozók, ezért volt megfelelő csere és utánpótlás, több raid csapat, és eredményesek is voltunk.
Ilyen guildet nagyon nehéz találni, mert sokan az 1. esetben hiszek és tekintik azt a ténylegesen HC guildnek, csak a WoWProgress Top 50-ben vannak olyan klánok is, amiket említettem.
Ilyenkor lehet pl. kipróbálni a régi raidek/instance-ok szólózását; nem mindegyik triviálisan egyszerű feladat, és a lootban lehet olyasmi, ami kellhet neked Smiling (transmog, mount, pet, ilyesmi)
#59 | Adi91 válasza #41
Persze... Röviden arról beszélek, hogy néhányan itt arcoskodnak, hogy mekkora HC raiderek és hogy aki nem 14/14 HC-ban az meg ne szólaljon, hogy nincs tartalom. Ez néha az általános hozzáállás amikor elhangzik a (raid) content hiánya... Nem csak itt a másik a WoW-val foglalkozó magyar oldalon is. 

Engem ez csak azért bosszant, mert ha lenne rá lehetőségem lehetnék HC raider, de sajnos nincs, többek között azért mert általában nem tudom megmondani 1 héttel előre sem, hogy szerdán ráérek-e vagy nem. Ha rá is érek vannak olyan IRL dolgok amikkel raid közben foglalkoznom kell, mert ugye általában este vannak a raid időpontok a magyar guildekben.


A Normalt rongyosra játszottam már, pár bosst ütöttem is HC-ban, és én nem amiatt panaszkodok, hogy nincs tartalom (a szó szoros értelmében) a játékban, hanem hogy nincs új jellegű tennivaló. Szívesen játszok a Timeless szigeten, meg csinálok sok mindent a játékban ilyen holtidőkben, de számomra az új raidek jelentik a legnagyobb szórakozást. Ha ebből nincs akkor várom a következőt és bosszant, hogy sok időt kell várnom, közben meg mountok ezrei lepik el a shoppot... Ettől függetlenül jól elvagyok a játékkal és nem véletlen csengetem ki a havidíjat... Smiling De attól még bosszantó a jelenség Smiling

Naponta kb. 1-2 max 3 órát nyomom, hétvégén esetleg 4-5-öt is beleteszek az aktív időszakban.

Barátaim köszönöm vannak, most is épp hozzájuk indulok Smiling Sőt, még barátnőm is van, akinél már szintén voltam ma Smiling


A HC-t meg már említettem, hogy kipróbáltam és nem mondom, hogy nem tetszik, de ismételve magamat: IRL dolgok, csapat hiánya miatt nem nagyon jön össze Smiling
#58 | Neythi válasza #54
Több helyen olvastam ilyenről. Itt nem a játékbeli teljesitményed a mérvadó hanem hogy, képes vagy e csapatban játszani.Nem feltélen a wowról van szó, hanem magáról az mmo-ról.
#57 | Bennyg válasza #54
Nem azt mondta el, hogy milyen dps-t toltam ki, hanem olyan példaként hoztam fel, hogy mivel tudom megindokolni, hogy jó csapatjátékos vagyok. Ott ezért hoztam fel erős példának, mert általában olyan emberekkel kellett összedolgozni, akit a valóságban csak hang alapján ismersz (akár egy távmunka), ahhoz, hogy az eredmények sikerrel záruljanak, össze dolgozni, ami sokkal nehezebb, mintha egy melleted ülő emberrel teszed ezt, akinél látod, mit hogy csinál.

Nem hinném, hogy ezért kiröhögnének, főleg pályakezdőként, még ez is egy jobb indok, minthogy nem tudsz mondani semmit, mert akkor egyenesen hazudtál a copy-pastelt önéletrajzodban is.
Itt olvasható a szöveg, és van link a hanganyagra is.
#55 | Azta válasza #54
Kivéve ha valami űbverkocka wowos volt a HR-es Laughing out loud

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu