KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2362 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2429 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2431 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2431 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2431 napja

mgitta Ask Creative Dev. 4. kör és egyéb lore-ságok
mgitta - 3671 napja
6
Már egy pár hete megjelent a fórumon a legutóbbi Ask Creative Departement kérdezz-felelekje, ennek azonban magyar fordítása elmaradt. Eddig. Emellett Loreology (Sean Copeland) twitterjérőlmazsolák pár WoD-os kérdés mellett.

- Még a WotLK-ban, Trag Highmountain kijelentette, hogy amikor eljő az idő, meg fogja támadni Icecrown Citadelt. De amikor végül megtámadtuk, ő mégse volt jelen. Ennek mi volt az oka?

Trag megtartotta a szavát és részt vett az Icecrown Citadel elleni támadásban a kiegészítő során. Azonban ezt a fantasztikus csatát több fronton vívták. Amíg mi hősök közvetlenül a citadellát támadtuk, addig Trag egy maréknyi death knight-tal együtt egy másik harctéren ütközött meg Arthas-szal. Ezek a harcosok is győztek, és a szóbeszéd szerint a rettenthetetlen taurennek sikerült egy nyílvesszővel eltalálnia a térdét.

- Igaz, hogy a void teremtmények (Dimensius, különösen a Voidwalkerek és a Darkened Naaruk) különböznek a démonoktól?

Igaz.

- A Valiance Keepben állomásozó Harbinger Vurenn tagja volt a Hand of Argusnak?

Harbinger Vurenn nem áll kapcsolatban a Hand of Argus-szal. Valójában, ha “hivatalos” szálak kötnék össze a renddel, az akadályozná az ő szakterületét. Vurenn egy kiváló kapcsolatokkal rendelkező draenei, akinek a kapcsolatai között találhatók ezen szervezet vindicatorai (mint Yaala) is.

- Megkérdezhetem, hogy a Jade Temple dungeonben a Lorewalker Stonestep által emlegetett “Öt Napnak” van történelmi alapja, vagy csak egy mítosz? /A dungeon során azt mondja a pandaen, hogy úgy tűnik, hogy a Zao Sunseekerről szóló mesék valóra válnak a szemünk előtt. A legenda szerint réges-régen öt nap égett fényesen az égen. Amikor a szél feltámadt, az intenzív hő hatására hatalmas erdőtüzek keletkeztek. A termény elégett, falvak pusztultak el és a családok vég nélkül vándoroltak, hogy menedéket leljenek a lángok elől – szerk./.

Lorewalker Stonestep története az “Öt Napról” egy megpróbáltatás tragikus meséje. Valójában egy szörnyű aszály sújtotta Pandariát és annak lakóit. Bár a föld felépült azóta ebből a természeti katasztrófából, a tényekből egy csinos mese lett, amelyet így sokkal érdekesebb volt elmesélnie a Lorewalkereknek (és amellyel sokkal fel tudták kelteni az unatkozó bocsok figyelmét).

- A Horda minden tagja Vér Esküt (Blood Oath) tesz a Warchiefnek. Miért fontosabb a játékosoknak mégis a Vol'jinnak tett véreskü, mint a Garroshnak tett?
 
Az az eskü, amelynek megtételére a Darkspear törzsfőnök kér minket, egy személyes eskü. A Hordának tett véreskü ugyan összeköti a harcosokat a warchieffel, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy az eskü mindenkit a Hordához köt. És ennek a Hordának a megvédéséért Vol'jin kész meghalni is. Ezek az ideálok azonban semmivé válnak, amikor a bérgyilkos tőre a nyakába fúródik. Vol'jin ezután már nem ismeri el Garrosh-t mint Warchiefet, és a “Dagger in the Dark” scenario során tőlünk is ugyanezt kéri. Az igazság – saját maga és népe számára is – most már cselekvést követel tőle, és a loák segítségével nem is marad el a megtorlás.

- Trade Prince Donais csatlakozott a Hordához, vagy csak Trade Prince Gallywix egyik vendége volt?

Trade Prince Donais mintapéldánya a goblin vállalatoknak. Miközben a kartellje szigorú semlegességi politikát folytat a profit maximalizálása érdekében, addig maga a goblin bárkivel hajlandó összeállni, ha ezért cserébe megnövelheti a kis magánkasszájának arany tartalmát.

- Jelenleg mi a helyzet Shadowforge Cityvel?

A Dark Iron törpök otthonának státusza jelenleg bizonytalan. Vezetőjüket, Moira Thaurissant ugyanis folyamatosan lefoglalja az egykori ellenségeivel kötött szövetség fenntartása. Még nem volt esélye, hogy biztosítsa fia jövendő királyságának biztonságát, mivel a Council of Three Hammers-ben lévő “szövetségesei” rendületlenül keresik az árulás bármilyen jelét részéről. Nagyon valószínű, hogy Shadowforge City majd újra felemelkedik és visszaköveteli régi fényét... amikor Moirának lesz egy szabad perce.

- A goblinok már a Sundering előtt is léteztek, akkor azért nincsen semmilyen régészeti leletünk tőlük, mert mindent elpusztítottak és nem hagytak nyomot maguk után?

A goblin települések és az ott található eszközök hírhedten instabilak, és a goblinok nem igazán hiresek arról, hogy megtartanák az elavult (értsd: nem működő) gépeiket. A legtöbb régészeti lelet, ami utánuk maradt, azok fekete kráterek tele szétszóródott szeméttel, ami nem igazán érdekli a modern felfedezőket. Valójában a goblinok meglehetősen büszkék arra, hogy “történelmi eszközeiket” rásózzák bármilyek lúzerre – öhm, személyre -, aki hajlandó aláírni egy szerződést és rááldozni pár aranyérmet az ő technológiai csodájukra. Emiatt, ha egy goblin “történelmi ereklyét” kínál eladásra, jobb ha visszautasítod. Éveken keresztül szédítették a gyanútlan régészeket fémhulladékkal és banánhámozókkal.

- Mi történt Azuregos-szal, miután otthagyta Kalecot Azsharában?

Ahogy maga a kék sárkány maga mondta: - Néha könnyű beleveszni a szerelem fájdalmába és figyelmen kívül hagyni dolgokat, még akkor is, ha sárkány vagy.
Mivel a rossz csillagzat alatt született szerető képtelen volt megakadályozni, hogy Kalecgos legyen a következő Aspect-je a kék sárkányoknak, ezért gyanítjuk, hogy Azuregos megint belevetette magát egy másik lehetetlen románc mély fájdalmaiba. Bocs, Anara. Ez nem a te hibád, hanem az övé. /Anara volt az a spirit healer, akivel korábban szerelembe esett Azuregos – szerk./

- Vannak még Shatterspear trollok Darkshore-ban vagy nincsenek?

A törzsfőnökük halála volt az utolsó fejezet a Shatterspear törzs történetében. Miután a korábbi vezetőjük az Alliance hősök áldozatává vált, a törzs megmaradt tagjai megúszták a megtorlást és mindenki külön utakon jár. Néhányan a Hordán belül leltek menedékre, míg mások más szervezetekhez csatlakoztak. De a törzs megszűnt létezni.

- Meg fogjuk valaha tudni, hogy mi történt Raac-kal és Castilliannel?

Biztos, hogy nem utoljára láttuk Castilliant, azonban ez nem áll Raacra. Ez a kicsiny lény Anveenával kívánt maradni, de a sors másként döntött. Miután Anveena feláldozta magát, hogy így segítsen legyőzni Kil'jaedent, Raac minden nyom nélkül eltűnt. Csak remélni tudjuk, hogy a két barát ismét egymásra talált, akárhol is történt ez.

- Mi az eredeti Naaru neve annak a hajónak, amit az orkok Oshu'gunnak hívnak?

Ennek az ősi hajónak a nevét csak elfojtott suttogások között ejtették ki a draeneiek, mivel keserű emlékeztetője volt az orkok keze által elszenvedett népirtásnak. Most, hogy az idő már elkezdte begyógyítani ezeket a sebeget, a draeneiek egyre nyíltabban mesélnek a Genedarról szövetségeseik körében.

- Kik építették meg Terenas sírját Lordaeronban? A Forsakenek vagy a Silver Hand?

II. Terenas Menethil király sírját nem Lordaeron jelenlegi lakosai vagy a Silver Hand építette, hanem az elpusztult város egykori lakói faragták. Lordaeron utolsó igazi királyát mély tisztelet övezte, és egykori népe mindent kockára tett, hogy biztosítsa, hogy emlékét soha nem felejtik el.

- Megkérdezhetem, hogy mi a vélemény a death knightokról és a Highborne-okról a night elf társadalomban? Az idegengyűlőlet még mindig része a kultúrájuknak?

Nem minden night elfre igaz, amit mondunk, de azt bizton állíthatjuk, hogy a night elfek megvetik a death knightokat. Önmagában a létezésük is természetellenes, ami szembemegy mindazzal, amit a kaldorei kultúra képvisel.
Ami a Highborne-okat illeti, ezeknek a night elfeknek most kell szembenézniük egykori tetteik következményeivel. A War of the Ancients során elkövetett bűneik és az azt követő tiltakozásuk az arcane mágia használatának betiltása miatt, nem lettek egyik napról a másikra elfeledve. Habár hivatalosan arról beszélnek, hogy a visszafogadásuk a közösségbe már megtörtént, attól még a kaldoreiek vezetői arra számítanak, hogy több évnek kell eltelnie, mire a Highborne-ok igazán beilleszkednek a közösségbe.

- Még mindig van annyi fennhatósága Tyrande-nak Malfurion felett, hogy ő a night elfek egyedüli vezetője?

Félek, hogy nem. (Képzeld el azt a vacsorabeszélgetést!) Darnassust hivatalosan Malfurion és Tyrande közösen kormányozzák, miután egybekeltek és egyesítették embereiket. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az ő összekapcsolódásuk révén mennyire jól tudnak közösen együtt dolgozni. Két különböző aspektusból irányítják a népet, és ez az új stílusú kormányzás nagyon jól fekszik nekik és az egész kaldorei nemzetnek.

- Léteznek féltörpök (ember és törp közös leszármazottak)?


A lore-ban jelenleg egyetlen féltörp sincs, de egy kis mágiával minden elképzelhető!

- A Nymphek ugyanazok, mint a Dryadok?

A nymph kifejezés valóban felcserélhető a dryaddal. Ugyanakkor mindkettőnek megvannak a maga egyedi sajátosságai. Hogy pontosak legyünk, a dryad kifejezést a “Cenarion családban” található erdei lényekre használjuk, míg a nymph egy sokkal szélesebb kört ölel fel.

- Van a warrioroknak külön szervezete/guildje a lore-ban, ami alatt egyesülnek, mint a paladinoknál az Argent Crusade vagy a rogue-oknál Ravenholdt?

A Warcaft lore warriorjai azokhoz a seregekhez tartoznak, amelynek hűséget fogadtak, míg a játékosok warrior hősei magányos farkasok. Talán egyszer majd ezek a félelmetes harcosok egyesülnek egyetlen zászló alatt és létrehozzák a világ első warrior egyesületét, de ezt majd még meglátjuk.

- Tudnak a worgenek természetes úton szaporodni, vagy csak harapás és vér által? A gyermekeik worgenek vagy normálisak lesznek?


A worgen átok tényleg egy átok. Az eredete a druidák “pack formjában” leledzik, amelyet később a Scythe of Elune módosított. A végső eredmény a ma látható worgenek lettek, akik egyetlen harapással képesek ezt az átkot továbbítani másoknak.
Elméletben, ha két worgennek utódja születik, akkor ez az utód nem lesz automatikusan worgen. A gyermek ugyanis a szülei genetikai kódját örökli, mint minden más gyermek, és az átok nem a génekben rejlik.

- A “Kvaldir” az összes sea vrykul neve, vagy csak egy klánjuk neve a Skadirok mellett?


Réges-régen a vrykulok törzsei szétszórva éltek az ősi Kalimdor északi részén. Az egyik törzs egy szörnyű betegségtől szenvedett, amely az embereit sújtotta. Ez a betegség, ez a “curse of the flesh” az egész törzset felemésztette. Miután minden természetes gyógymódot kipróbáltak, a törzs a papnőihez fordult segítségért. Ezek a nők a szellemek világába merültek el válaszért, de csak egy gonosz lény várt ott rájuk. A rituálé teljesen rosszra fordult, amikor a lény tovább fertőzte azokat, akik szabadulni kívántak az átka alól. Ezeket az örökké bosszúszomjas lényeket nevezték el később Kvaldiroknak.

- Meg tudnátok magyarázni a különbséget a teleportálás és a portál létrehozása között?


A Warcraft univerzumában van egyfajta instabilitás, és akik elég képzettek az arcane mágiában, azok megtanulták, hogy hogyan lehet kihasználni ezt a fajta instabilitást. Ennek egy vicces példája látható például a polymorph spell használata során, amelynek révén a mágusok a legvérszomjasabb ellenfelüket is ártatlan bárányokká képesek változtatni, ha igazán rákoncentrálnak a feladatra.
A teleportálás és a portál nyitás során a mágusok arra használják az arcane-ról való tudásukat, hogy a valóság szerkezetét átformálják, vagyis nemlétezővé teszik a távolságot két pont között. Teljes köteteket tudnék megtölteni azzal, ha részletesen leírnám az eljárást, ezért inkább így mondom: a portál kreálás egy külső ráhatás arra, hogy megszüntessük a távolságot két pont között, míg a teleportálás egy belső ráhatás, amellyel a mágus magát változtatja portállá.
Fontos megjegyezni, hogy a mágustanoncokat állandóan figyelmeztetik arra, hogy ne teleportáljanak és nyissanak portálokat gyors egymásutánban. Draenor pusztulása az egyik leghathatósabb példa ennek alátámasztására.


Egyéb twitteren feltett kérdésre adott válaszok:

- Van esély rá, hogy visszatérjen Lilian Voss, vagy tényleg meghalt az új Scholomance során?

Lilian Voss még mindig él és küzd! Vagyis... ö... legalábbis küzd.

- Részt vettek a Blood Knightok Orgrimmar ostromában?


Bár ezt nem hangsúlyoztuk ki, de Lor'themar valamennyi seregét magával vitte az ütközethez.

- Tudom, hogy a WoD-ban nem lesznek benne, de a Mantidok és a Moguk nagyszerű ÚJ rosszfiúk voltak. Fogjuk még látni őket a jövőben?

Most, hogy már Pandariát nem borítja köd, talán a mantidok felkeresik testvér királyságaikat, Qirajit vagy a Nerubianokat? Majd meglátjuk.

- Tudnál válaszolni arra, hogy mi történt Rell Nightwinddel? Tudom, hogy azt suggalltátok, hogy meghalt, de szeretnék egy megerősítést.


Úgy hiszem, hogy Rell valójában túlélte a harcot, de nem láttuk őt egyik záró kampányban sem.

- Mi történt Ra-Dennel?

Remélhetőleg túllép a depresszióján és a fogságban töltött idején Ra-Den, mivel a világnak szüksége van rá Smiling

- Fogunk találkozni a jövőben Tess Greymane-nel?


Biztos vagyok benne, hogy fogunk, hiszen egy nagyon érdekes karakter.

- Még a Warcraft 3-ban: ki volt a Wardenek vezetője? Malfurion megtilthatta volna Tyrande-nak, hogy kiszabadítsa a testvérét?


Akkor még Tyrande volt a night elfek egyedüli vezetője, köztük a wardeneké és a watchereké is, így Malfurion nem tilthatott meg neki hivatalosan semmit. Emiatt Tyrande-nak jogában állt utasítani a wardeneket arra, hogy engedjék szabadon Illidant, vagyis valójában a wardenek követtek el “árulást” azáltal, hogy ellenszegültek Tyrande akaratának.

- A Tides of Warban A'dal segítséget küldött Theramore-nak. Ki szólt neki arról, hogy mi a helyzet ott? És a MoP során?

Bár nem tudjuk, hogy ki volt az pontosan, de a legvalószínűbb, hogy Khadgar volt az.

- Hogy látják egymást a különböző paladinok? Mit gondolnak a tauren Sunwalkerek az Alliance paladinjairól, és mi a véleményük az ember és törp paladinoknak a Blood Knightokról és a Sunwalkerekről?


A taurenek tisztelik a többieket, de úgy gondolják, hogy különböző úton járnak. Az Alliance paladinjai kicsit keserűen tekintenek a Blood Knightokra a megölt naaru miatt, a taurenek pedig egyelőre túlságosan újak a számukra ahhoz, hogy véleményük legyen.



Warlords of Draenorral kapcsolatos kérdések és válaszok:

- Lehet, hogy hülye kérdés, de Grom tisztában lesz vele, hogy Garrosh az ő fia? Vagy csak egy szimplán megjelenő orknak gondolja?

Ez egy nagyon jó kérdés, és az egyik sarokpontja a WoD sztorijának.

- A mi világunk Ga'narja még a Rise of the Horde előtt meghalt? /Ga'nar a WoDban Geyah és Garad fia, Durotan bátyja lesz majd – szerk./

Igen. Azonban a WoD-ban látni fogjuk, egy erős Frostwolf warrior lesz.

- Meg fogjuk tudni, hogy mi történt Durotan és Ga'nar legidősebb bátyjával, azzal, aki eltűnt?

Egyszer meg fogjuk ismerni az ő sorsát is.

- Lesz Vol'jinnak szerepe a WoD-ban?


A Warchief leginkább Azerothon fog tartózkodni és Draenort arra a szövetségesére bízza, akiben a leginkább megbízik – nevezetesen rád és a garrisonodra!

- Meg tudod magyarázni, hogy miért akarja a Horda megakadályozni, hogy egy még erősebb Horda jöjjön létre? És ez az univerzum hatással lesz a miénkre?

A még erősebb Horda célja mindkét azerothi frakció elpusztítása lesz. A WoD egyik jó része az volt számunka, hogy bemutassuk, hogy hogyan jöttek ki (vagy nem jöttek ki) egymással a különböző klánok Draenoron. Nagyon sok rivalizálás lesz közöttük.
A második kérdésre válaszolva: mivel ez egy alternatív univerzum, ezért a mi múltunkat nem fogja megváltoztatni, de kapcsolatban fog állni a mi jelenünkkel.

- Kaphatna Drek'Thar egy szálat a lore-ban? Úgy gondolom, hogy egy nagyszerű karakter, és kár, hogy ottragadt Alterac Valley-ben, miközben olyan jó volt a Rise of the Horde-ban.

A fiatal Drek'Thar meglehetősen erős harcos lesz a WoD-ban.
#6 | mgitta válasza #4
Itt olvashatod ezt a bejegyzést: eszerint eredetileg kék volt, de a Wow-képregény szerint lila most már.

Egyébként ajánlott követni Dave Kosak (Fargo) twitterjét és Micky Neilson twitterjét is, időnként ők is írnak válaszokat.
#4 | Fürti válasza #3
Ez valóvan jó kérdés, kíváncsi vagyok mi lesz pandaria népeivel ezután, kár, hogy nemigazán fogjuk megtudni szerintem.

Mgitta köszi a posztolást, a forumos részt már olvastam, de a tweetek újak nekem. Engem amúgy érdekel milyen színű Garona szeme meg ilyesmi, tudnál lunket adni, hol lehet ezekről olvasni? Smiling Nagyon noob vagyok a twitterhez, nem igazán jön be az egész koncepciója, de ha az ember infókat akar, sajnos muszáj olvasgatni, mert rászoktak a blizznél, hogy csak ott osszanak meg dolgokat. Sad
A mantidokkal kapcsolatban pont nemrég gondoltam arra, hogy mi lehet most velük. A pandariai hadjárat elején legyőztük a korrupt császárnőjüket, a paragonokat pedig Orgrimmar ostrománál öltük meg. Ki kormányozza most vajon őket, a Klaxxi tanács életben maradt tagjai? Vagy választottak maguknak új császárt/császárnőt?
#2 | mgitta válasza #1
Hát igen, írhattam volna, hogy nagyrészt főleg ínyenceknek való Smiling
Egyébként a twitteren most a leggyakoribb kérdés hozzájuk, hogy pontosan mekkora magasak is az orkok meg a draeneiek, illetve a lore szerint milyen színű Garona szeme Smiling
Szép, láttam mennyire nem haladtam a lore-al, maréknyinál kevesebb név ismerős, akikről a kérdező további információkra volt kiváncsi...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu