KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2305 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2373 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2375 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2375 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2375 napja

Wolverine Biztonsági figyelmeztetés: Heartbleed
Wolverine - 3630 napja
9


Nemrég került felszínre egy sebezhetőség az OpenSSL nevű titkosításban, amit Heartbleednek neveztek el. A Blizzard nem használja az OpenSSL-t, de közzétett egy biztonsági figyelmeztetést; a fordítás a tovább után.

Sok híroldal jelentette, hogy az OpenSSL-ben egy Heartbleed bug névre keresztelt sebezehetőséget találtak. Az OpenSSL egy titkosítási technika, amelyet a legtöbb weboldal és online szolgáltatás - beleértve a bankokat, az emailszolgáltatókat és a szociális oldalakat - arra használt, hogy a felhasználók által beküldött érzékeny adatokat védjék.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Battle.net titkosítását nem befolyásolja ez a sebezhetőség. Ugyanakkor ha a Battle.neten használt jelszavadat máshol is használod, akkor az accountod veszélyben lehet - ha egy olyan oldal, amelyen ugyanaz a jelszavad, érintett a bug jelenlétében.

Amennyiben ez a helyzet, akkor azt javasoljuk, hogy cseréld le a jelszavad a Battle.neten egy új, egyedi jelszóra. Mint mindig, most is azt ajánljuk, hogy különböző bejelenkezési adatokat használj a különféle online szolgáltatásokhoz. Azonos emailcím vagy jelszó használata nagy mértékben növeli meg az esetleges kompromittálódás hatását.

A Heartbleed bugról bővebben ezen a linken (magyarul itt - Wolverine) találhatók információk, míg tanácsaink a Battle.net accountok megvédéséhez erre olvashatóak.
Jó ötlet lehet egy fix név plusz az adott weboldal domainje alapján megadni jelszót, így mindig más és elfelejteni se lehet.
Pl. az állandó szó lehet a nick, pl Kraffy (nagy K-val mert néhol megkövetelik), és pl az itteni oldalra regisztracio eseten wt15Kraffy, wt = a domain első és utolso betuje a WorldofwarcrafT (.hu)-ból, plusz a domain karaktereinek a száma. Egy origo.hu -s regnél meg pl oo5Kraffy, youtube-nál ye7Kraffy... Egy hasonló szisztémát dolgoztam ki úgy 8 éve és azóta is ezt használom, így minden oldalon fórumon más a jelszavam, és ha az egyik helyen meg is hekkelik, máshol nem használható, ajánlom mindenkinek (némi egyéni módosítással), és elég csak a "kódszót" fejben tartani!

Hasonló szisztémákra példa (worldofwarcraft.hu-t véve példaként):
- A domain utolsó 2 betűje, a 2. nagybetű, + karakterek száma: fT15 + akármi
- Ez első 4 páratlan betű (vagy ha rövid a domain akkor amennyi kijön) + magánhangzók száma: wrdf4 + akármi (WoRlDoF + wOrldOfwArcrAft=ooaa=4)
stb...
#8 | toffi23 válasza #5
wow_c_497975
WoWblog
Laughing out loud Én mint tudjátok 2 hete "vesztem meg" mikor ellopták az accom. Először csak ledobált mikor játszottam 2 percen ként kb. Aztán nem bírtam bejelentkezni. Majd jött az e-mail hogy köszöni a blizzard nekem hogy igénybe vettem a caracter transfer és - rename funkciót 39 GBP ért cserébe :O

Akkor már gondoltam, hogy baj van a pánikra az adott okot inkább hogy azt hittem az én bankkártyámról vonta le a pénzt. Ugyanis mikor a Heartsone-t telepítettem és ingame vásároltam 1 deck et nem kérdezett senki semmit csak pörgött az órácska majd kaptam az sms-t hogy payd for blizzard 800 huf ... és máris kaptam a deck et. Ezt mai napig nem értem hogy lehet  mert a bliznek én sosem adtam meg a bankártyaszámom, mindenhol "PALI szokott fizetni nekem" Pay Pal Smiling
Szóval ezért esetme igen nagy aggodalomba.

Viszont ha nincs accod nem nagyon tudsz belépni a játékba, sem az accountodba igy nem nagyon tudsz reportot se küldeni. Aztán nagy nehezen küldtem nekik egy reportot hogy azonnal blokkoljatok mindent !

Majd 2 óra mulva ez meg is történt, az egyetlen működő és jól működő megoldás az account viszaszerzésére, hogy ha  1 blizzard játékod első azthiszem 8 karakterét megjegyzed vagy a pénztárcádba tartod. Mert ha azt elmondod a blizznek nem kérdez többet belátja vagy elhiszi hogy ez a te accod és vissza is szolgáltatja számodra a hozzáférést a fiókodhoz Smiling

Eztán rögtön csináltam egy autenticatort a mobilomra. A blizz viszeaküldte a kariaimet ingyen bérmentve ( mondjuk ez a minimum) a pénzem és cuccom is megkaptam -e mailben. Szóval ügyik voltak Smiling


ui:
Szép nagy agyag összegyült a blizz honlapján az új karakter modellekről arról szivesen olvasnák itt Smiling
Már az email cím is baj, ha ugyanaz? :S Ha nekem annyi email címem lenne, ahány oldalra regelve vagyok.... Akkor teljesen biztos, hogy sehová sosem tudnék bejelentkezni a kavar miatt. xD
Nem valószínű, hogy bajod lehet Authenticatorral. 
#3 | Tüsi válasza #1
Szerintem is.
wow_c_497848
wow_c_497843

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu