KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2342 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2410 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2412 napja

Tüsi 6.0: az item upgraderek távoznak Azerothról
Tüsi - 3671 napja
40
Ha még van olyan itemed, ami nincs felfejlesztve, akkor itt az idő lassan rendbeszedni őket, mivel a 6.0 patch élesedésével eltűnnek újra az item upgraderek.

A 6.0-ig felfejlesztett itemeken megmarad a fejlesztés.
#41 | Adi91 válasza #40
wow_c_497877
#40 | Tüsi válasza #39
Nekem sem volt Ahead acsim, kemény 2 napba telt mire találtam egy olyan grp-ot openraiden, akik nem kérték, és 1-2 wipe-al lement. Aztán már volt acsim. (Második részre: szerintem igen, csak HC és Mythic fog).
#39 | Adi91 válasza #38
Szép levezetés. Azonban azt hozzátenném, hogy a mostani követelmény általában normal iLVL + Ahead acsi. Ebből az következik, hogy hiába vagy fullosan Ordosból pimpelt, ha nincs acsid akkor bizony nem fognak invelni, vagy eléggé ritkán... Ha meg nincs iLVL-ed az elején hozzá, akkor nem is lesz Ahead acsid. Ördögi kör... :) 

Meg elgondolkoztató, hogy akkor a normal ezentúl nem fog Aheadet adni, csak a Heroic meg a Mythic (mivel csak ezek adnak most).
#38 | Tüsi válasza #37
Nem mondtam, hogy Te úgy szerezted, csak azt, hogy meg lett volna rá a lehetőségem, hogy megölöm Garrosh-t sokkal előbb. Csak akkor a guildes raidet kellett volna beáldoznom, amit nem akartam.

Nem érted az összefüggést: levezetem 
  • a worldboss normal lootot ad nem HC-t
  • a legtöbb casual játékosnak nem HC körüli, hanem normal körüli ilvl-e lesz
  • a PUG leaderek ha szeretnének gyorsan csapatot, leszűkítik nagyon a lehetőségeiket, ha magasra teszik a követelményt, mert nagyon kis rétegből tudnak csak válogatni
  • nem fogják magasra tenni a követelményt, hanem olyan szintre, amire még van elég sok jelentkező
  • most azért van normal szinten a követelmény a normalhoz, mert normal körüli szintet gyerekjáték összeszedni Ordos+Celestialból (csak türelem kell, semmi skill)
  • ha HC raiden kívül nem lehet HC gearhez jutni, akkor senki nem teszi a követelményt HC gearre.
Ilyen egyszerű.
#37 | Adi91 válasza #36
1. Ne haragudj a stílus miatt. Hosszú nap volt és egyszerűen felbosszantott az irományod Laughing out loud

2. Nem értem miért kell megkavarni az embereket és miért nem lehet a Flex neve mondjuk Beginner. Jah, mert az derogáló. Sokkal jobb, hogy a Normalt promótáljuk fel. Egyáltalán minek ennyi nehézségi szint?

3.Nehezebb feladat, de a World Bossok sem voltak mindig ennyire triviálisak, mint most pl. a Celestialok. Én egy Baradin Hold féle megoldásnak örülnék, ahol azért legalább minimális taktikát kellett hozni, nem pedig az volt, hogy beleütünk a Bossba és done. A loot pedig nem ugyanolyan, tekintve, hogy a World bossok általában PVP itemeket dobnak, kivéve azt a 2 árva itemet. Nagy hátránya van abból sokmindenkinek, hogy a hagyománynak megfelelően ki lehet azokat venni.... Pláne úgy szükséges mankó ez, hogy nincs valor gear a játékban. Smiling szerk: Most látom a HC World Bossról szóló kiegészítésed, és ezzel egyetértek. Elfogadnám azt is. :) 
Ha a logika szerint építenénk fel a dolgokat, akkor ez a kieg létre sem jött volna. De egyébként még mindig két itemről vitatkozunk, ami ha szerencséd van Neked összejön az első héten, arról nem is beszélve, hogy Neked is ott a lehetőség, hogy megöld a World Bossokat...

4. Azért valamennyire rendszeresen raideltél, nem? Elitgroupba én sem lógtam be, a tankunk akivel megszületett az első Garrosh killem egy 540-es iLVL-ű Legendary nélkül versenyő warri volt... Smiling És nem, nem voltam kiegészítő abban a groupban Smiling De örülök, hogy jobban tudod hogy nekem hogy lett meg, mint én Smiling

5. Tudtommal csak a mythic lesz realmhez kötött, a HC alapból nem lesz az. Smiling Szóval ez meg lesz valósítva...
 De ha magasra iLVL-re, meg ahead acsira szabják a követelményt, akkor lényegében mindegy, hogy cross realm-e vagy nem. Smiling

Ki fog egy PUG-ba beinvelni szerinted Normal iLVL-el? Mert a jelenlegi tapasztalataim alapján elárulom: Senki. Smiling Nekem meg onnantól kezdve hal meg az egész, hogy végigvittem a számomra elérhető contentet Smiling A Normal (Flex) content meg meddig tart kapuzatlanul? 3-4 hetet adok neki a rajttól és PUG Farmra kerül... Ami jó, nem baj, meg minden, de a gondom abból fakad, hogy azáltal, hogy nekem csak Normal iLVL-em lesz a kutya PUG-jába sem fogok kelleni.
 6. Ebben sajnos nem vagyok biztos, de remélem úgy lesz ahogy írod.

Tudod nincs is baj ezzel az egésszel, gearelődjetek Ti jó ütemben, öldössétek a bossokat ahogy szeretnétek, csak legyen lehetőségem nekem is néha egy Normal (HC) PUG-ba beférni és megszerezni az Ahead acsikat. Ennyit és nem többet. A problémám az, hogy a main szórakozásom alatt vágják a fát... :/ 

7. Persze, csak szerintem a Valor a kiszámíthatósága miatt tökéletesen jó volt. Smiling



Mindegy, majd belópózom valami elit groupba Laughing out loud :D Laughing out loud (Ezen legalább jót röhögtem Laughing out loud )
#36 | Tüsi válasza #35
1.: vegyél vissza a stílusból, nem az anyád/öcséd/akárkid vagyok.

2.: azért hívom HC-nak, mert ez a hivatalos neve. Nem érdekel, hogy Te annak tartod-e vagy sem.

3.: igen, úgy vélem, hogy az itemek megszerzésének nehézsége kell, hogy meghatározza az item erősségét. A worldbossokhoz semmiféle tudás vagy tapasztalat nem kell. Ezt ismerjük el. Azért egy HC loothoz meg igencsak kell a taktika ismerete, tapasztalat, karakter ismerete, gyors reflexek. Ezen kívül a csapat megszervezése ÉS koordinációja is nehezebb feladat (inkább úgy mondom, hogy ez igényli, a worldboss meg nem). Nem tartom logikusnak, ha ugyanolyan lootot kapunk mindkét esetben. Ezzel lehet vitatkozni, meg lehet, hogy sokaknak nem tetszik, de így logikus. Végre rájöttek ők is. 

Én abba is beleegyezek, hogy adjon HC lootot, de akkor a nehézsége is érjen fel egy HC bossal. Ne csak egy ökörcsorda zerg legyen az egész. Szerintem rosszabbul járna a játékosok zöme, mert folyamatos wipe-fest lenne a koordinálatlan, szervezetlen, tudáshiányos csapat miatt.

4.: én casualnak tartom magam, semmivel nem tartom magam többre nálad. Hogy ki mikor ölt Garrosh-t, meg gyermeki szemlélet, hisz ez nem csak rajtam múlik, tudod, csapatjáték Smiling Az, hogy én kitartottam a csapatom mellett, és nem lógtam be egy elit grp-ba kiegészítőnek, nem azt jelenti, hogy bénább-casualabb vagyok, mint Te, és hogy nem tehettem volna meg én is, már rég.

5.: de, hidd el, azt szeretném látni, hogy aki nincs guildben, az is tud teljes értékűen raidelni. Örülnék, ha bevezetnék a jövőben azt, hogy lehessen cross-realm menni nehezebb erősségeket is (HC). Ezt írtam már máshol is, biztos nem olvastad épp. Szóval támogatom azt, hogy mindenki le tudjon jutni normal-HC raidekre guildtől függetlenül is, ha megvan a kellő tudása hozzá.

6.: ha nem esik HC loot a worldbossból, nem lesz raidleader, aki ezt követelje rajtad, mert akkor soha nem talál embert, vagy csak nagyon nehezen és sokára. Hidd el, ez beállítódik magától, hogy mit követelnek/követelhetnek. Amint nehezebb megszerezni egy ilvl-t, lejjebb mennek az elvárások. Hiába kér szegényem HC ilvl-t a HC raidhez, ha senki nem fog jelentkezni rá.

7.: valor. Nyilván Te sem gondolod, hogy nem lesz jutalma az 5 fősöknek, meg a HC scenáknak. Bevezetnek mást, máshogy. Aztán majd kiderül jobb/rosszabb lett-e.
#35 | Adi91 válasza #34
Soha nem is igényeltem HC szintű lootot, ahogyan Mythic lootot sem fogok. NORMAL sizntű lootot akarok, nem HC-t. Az meg volt eddig is, nem értem, hogy miért kell a Valor gear mellett elvenni azt is.

Az meg látható szerintem, hogy a NORMAL-ra (ami HC lesz a jövőben) messze megvannak a képességeim. 

Épp ezért bocs, hogy kifogásolom, hogy nekem a worldbossokból kapható loot által is és a Valor gear hiánya által is kevesebb lesz az esélyem eljutni a saját szintemnek megfelelő nehézségű raidbe.

És könyörgöm fogjuk már fel végre, hogy amit HC lootként emlegetsz az k*rvár normal szintű. Attól, hogy átnevezik még nem lesz HC... De ha HC is lenne, akkor nem is tartanék rá igényt. De csak átnevezés fog történni, nem pedig egy új (mythic) szint behozása... Ha a Mythic egy a HC fölött álló nehézség lenne elfogadnám, hogy dobjon csak NORMAL-t a Worldboss, de NEM EZ A HELYZET.
Mutass már egy olyan értelmes guildet akik FLEX-et progresszelnek (jövőbeni normal)... Wait...

Neked kifejezetten jó, mert szerinted akinek nincs guildje ne is raideljen, vagy mi? Miért fáj az neked, hogy én azt a 2 darab itemet contentenként összeszedem? Valószínűleg sokkal később, mint Te, mert Te ugye minden héten eljutsz rendesen raidbe, én meg örültem, ha betehettem a lábamat SoO-ba.... 

De igazad van, casual vagyok, nincs hetente sajnos fix 6-10 órám, szóval én ne is akarjak a játéktól semmit. Nem? Utálom ezt a kib*szott hülye szemléletet. Megdolgozom én is a raidben, megnézheted, hogy melyikünk ölt előbb Garrosht. Aztán akkor lehet Casualozni.

#33: Ez a modell sajnos valóban nem túl kedvező a VP-ok számára... De meg lehet oldani úgy, (ahogy valószínűsíthető, hogy lesz is) hogy a LFR az 5 fős HC-nál kisebb, vagy annak megfelelő lootot fog adni. Erről volt már kék tweet. Így az a lépcső kiesik. Tehát lesz Normal, Heroic, meg Mythic, ami ugyanaz, mint az eddigi modell.... A World Bossok nem tudom mióta, de megadják a Normál szintet (gyk: A WoD-ban HC szintet). Annyi az elvárásom, hogy ezen legalább ne változtassanak, ha már a Valort teljesen kigyomlálják... 

Meg nem látom a célt, hogy Valor nélkül mi tartaná fent az érdeklődést a HC Scenariók iránt vagy a HC Dungeonok iránt.... Engem néha elszórakoztat egy egy HC, de az elsődleges indok ami miatt lemegyek az a Valor. Nem látom a célt, hogy mi miatt akarok majd játszani HC Dungeont, vagy HC Scenariot, ha nem ad jutalmat a végén...
#34 | Tüsi válasza #33
Dehogy szedik ki a normal 5 főst. 90-től 100-as szintig ott lesznek (igaz, nem mind). Ugyanúgy mint Cata, MoP-ban. A worldbossok lootja normal nehézségi szintűt fog dobni (mostani flex nehézség). Tehát nerfelik a worldbossokból megszerezhető lootot, 1 szinttel rosszabbat fogunk kapni tőlük. Szerintem ez nem gond, sőt kifejezetten jó, de sokan leszóltak hogy ő casual és miért nem lehet neki HC szintű lootja... szóval nem hangoztatom nagyon Smiling
wow_c_497851
#32 | Adi91 válasza #31
wow_c_497771

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu