KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2343 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2410 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2412 napja

Wolverine A hét addonja
Wolverine - 4180 napja
9
Van egy kérdés, ami mindenkiben felmerül előbb-utóbb: "hol van az az átkozott küldetés, ami miatt nem kaptam meg a Loremaster achimat?" Ennek kiderítése a játékon belül természetesen olyan feladat, ami elvégezhető addonokkal is.



A Loremaster - amint a nevéből is kitűnik - pont arra lett kitalálva, hogy felsorolja az egy-egy zóna teljesítéséhez szükséges küldetéseket és azok állapotát. Az addon képes kihasználni, ha használjuk a TomTomot és a Lightheadedet (az előbbi nyilat tesz a képernyőre, amely egy konkrét, általunk kijelölt hely felé mutat; az utóbbi a küldetésekhez írt Wowhead-kommenteket teszi olvashatóvá a játékon belül). Az addon paneljét 3 módon nyithatjuk meg: a /lm paranccsal, a questlog alján levő gombra kattintva, vagy a melékelt Broker-pluginre kattintva. Az addon az első megnyitáskor lekéri eddig teljesített küldetéseink listáját és ennek alapján mutatja színkódokkal az adott zónában meglevő, még nem teljesített küldetéseket:
  • zöld: egy questchain első darabja
  • fehér: önálló küldetés
  • sárga: egy item lootolása után kezdhetjük el
  • kék: egy questchain része


A beállításokat a Blizzard addonpaneljén találhatjuk meg (ez elérhető pl. a Broker-pluginre jobbklikkelve megnyíló menüből); itt beállíthatjuk a Loremaster paneljének méretét az UI-nkhoz viszonyítva, valamint azt is, hogy milyen ikonnal jelölje az addon a világtérképen a még nem teljesített küldetéseink helyét. A Lightheaded hiánya esetén a Loremaster képes egy linket is generálni a küldetésekhez, amelyet böngészőnkbe másolva a Wowhead megfelelő oldala nyitható meg.



Kicsit általánosabb jellegű, de ugyanerre szolgáló addon a Wholly. Ez tulajdonképpen csak egy grafikus hozzáférést biztosít a Grail nevű adatbázishoz, amely a teljesített és elérhető küldetések adatait tartalmazza - vagyis a két addon együtt használandó. A Wholly megnyitása a /wholly chatparanccsal, vagy a beépített Broker-launcher pluginnel (ami jellemzően egy gombként jelenik meg minimapünkön) lehetséges; az addon beállításait a Blizzard addonablakában érhetjük el. A fenti képen egy dupla szélesre állított Wholly-ablak látható, amely az egyes zónáknál listázza a daily questeket, illetve a zóna neve mellett feltünteti, hogy milyen küldetések vannak ezen a területen (a fenti kép szerint Dread Wastesben 7 sima küldetést teljesíthetünk, míg 8-nak még nincs kész az előfeltétele). A számok és a jobb panelen a questek címei egyben színkódoltak is:
  • sárga: felvehető
  • szürke: felvehető, de alacsony szintű
  • fehér: túl alacsony szintűek vagyunk a küldetéshez
  • narancsszínű: legendary küldetés
  • piros: a questhez előfeltétel szükséges, ami még nincs kész
  • világoskék: ismételhető küldetés (daily, heti, havi stb.)
  • sötétkék: ismételhető küldetés, de a felvételéhez a karakter túl alacsony szintű
  • pink: a küldetés a questlogunkban van és teljesítésre vagy leadásra vár
  • zöld: teljesített és leadott küldetés
  • barna: a questet nem veheti fel a karakter (pl. mert a másik frakciónak érhető csak el, vagy kaszthoz kötött)
  • cián: a küldetés valamiért besorolhatatlan a fenti kategóriák szerint
A Wholly képes szűrni is a megjelenítendő küldetéseket: például kivehetjük a listából azokat, amelyek nem számítanak bele a Loremaster achievementek egyikébe sem, illetve a fenti kategóriák mindegyike aktiválható vagy deaktiválható (normális esetben nincs sok értelme a fel nem vehető, vagy a már teljesített küldetéseket megnézni).
A Wholly is tartalmaz TomTom- és Lightheaded-integrációt: az addon ablakában a quest címére klikkelve nyilat kapunk a küldetést elindító NPC felé, míg Shift+klikkre a Lightheaded ablaka nyílik meg a Wowhead kommentjeivel. Szintén elérhető a térképen a questgiverek helyének megjelölése: ezeket egy olyan színű felkiáltó jellel mutatja az addon, amilyen kategóriába tartozik a fentiek szerint (a zöld, barna és lila questek nem jelennek meg semmiképpen a térképen). Az addon a Broker-launcher mellett egy második plugint is aktivál, amelyen a karakterünk helyzetének aktuális koordinátáit jelzi ki, ha ennek mutatását bekapcsoljuk. Sőt, emellett a questlogunk jobb felső sarkában is megjelenik egy szám a Wholly használatakor: ez a küldetés azonosítószáma, amely egy tooltipet mutat, ha a kurzort rávisszük: a tooltipben szerepel például a questgiver neve, hogy kinél kell leadnunk, a teljesítéskor kapott reputation és az esetleges korlátozások, amelyek erre érvényesek.
Nálam is fent volt, ahogy a QuestCompletist is. Most nincs szükségem hasonlókra, mert a zónák eléggé egyértelműek és szinte lehetetlen questet kihagyni; de a Whollyt választanám a kínálatból.
A Questhubbert nem próbáltam ki.
Én az EveryQuest addont használtam régebben, de azt nem frissítették már egy ideje.
#6 | Klary válasza #5
wow_c_461867
#5 | Nuwiel válasza #3
Cataclysmben kellett csak, Loremaster of Outland teljesítéséhez, a nagrandi küldetéseken akadtam meg, mint sokan mások.
En meg nem hasznaltam addont a regiekhez, de mindenfelekeppen hasznos lehet Smiling
A QuestCompletistről mostanában nem nagyon hallottam, és nem tudom, mennyire működik Pandarián. A fenti két addont leteszteltem, mindkettő stabilan működik.
#2 | Nuwiel válasza #1
Loremasterrel a hátam mögött én is csak a Questhubbert használtam a Loremaster of Pandaria teljesítéséhez, régebben a Quest Completistet használtam még.
En a Questhubber addont hasznalom. Nem tudom miket tud meg, felraktam, es a terkepre kirajzolta hogy alapbol hol vannak a questek. Igy ha elfogyott a questem, akkor azt a par helyet bejartam es felvettem ujra. Nekem bejott, de most hogy megvan a Loremaster Pandaria nem nagyon van mar ra szuksegem. 
De ahogy latom ez osszetettebb valamivel. :) 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu