KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2334 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2402 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2404 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2404 napja

Norton Banki Napló: Visszatérők figyelmébe
Norton - 4371 napja
9
"Süss fel nap, fényes nap!" csatakiáltással szabadítottam rá magam a természetre a hosszú hétvége alkalmából. Az első menetet Ő nyerte, de egy kis hűsölés után visszavágok! Addig is dobjunk össze valamit, de aztán nyomás kifelé!

A mai cikk szponzorának, az Uborkaszezon Co. támogatásának köszönhetően a hosszú szünet után, üres zsebekkel a játékhoz visszatérni vágyók sorsát könnyítem meg picit.

Egy kiegészítő hatására sokan térnek vissza a játékhoz. A pesszimistább játékos nem törölte a karaktereit vagy ajándékozta el a vagyonát - hogy egyéb, súlyosan illegális csúnyaságokat ne említsek. Viszont azok, akik erősebbnek gondolták magukat a játéknál és mégis megtették, most szívhatják a fogukat, amennyiben feltüzelték őket a szőrös mackók.

A nulláról kezdeni sosem könnyű, de egy kis trükközéssel gyorsan túl lehet jutni a szegény napokon. A továbbiakban néhány ötletet találtok a kezdőtőke megszerzéséhez. Rengeteg módszer van, egészítsétek ki a cikket bátran!

Ez alkalommal felejtsük el a tervezést, az előrelátást és a komoly dolgokat. Most csak játszunk, szórakozunk, és a nap végén keresünk egy kis pénzt.

Szóval, miután elkészítetted Killuallrofl nevű karakteredet, a legjobb ha csinálsz egy bank altot rögtön. Nem kötelező ugyan, de (vegyük úgy, hogy) hosszú távra tervezel és nem kényelmes állandóan hazarohangálni eladni a cuccokat. Ha elfogadsz egy tanácsot: női karakter legyen a bank altod (később elmondom miért). A bank altot parkold le AH közelében, aztán nem is lesz vele egy ideig dolgod. Erre a két karakterre lesz szükséged, hogy zavartalanul gyűjtögesd vagyonod, miközben játszol. Nem úszod meg kötelező olvasmány nélkül. A témát már korábban érintettük egy régebbi cikkben.

A main karaktered fogja ellátni a bankos karaktert mindenféle jósággal, amiből pénzt csinálhatsz. Ahogy fejlődsz, küldizel, instázol és haladsz a maximális szint felé, a következőkre kell figyelned:
  • Aranyszabály, hogy sose dobj el semmit. A legutolsó szürke kard is ér annyit, hogy eladd vendornak az első órákban.
  • Ha nem írtózol egy kis farmolástól, a legjobb ha felveszed a mining/herba párost. Ezzel a kombóval nem csak eladható matériákat gyűjthetsz, de gyorsabban is fejlődsz. A virágok és a bányák ugyanis xp-t adnak. Sőt, többet, mint egy veled azonos szintű mob megölése. A herbától kapott gyógyító spell és a mining extra staminája tovább könnyíti a heirloomok nélküli életed.
  • A kalandozás során mindig lootolj! Tedd el későbbre az utolsó szál clothot is, és mindent aminek legalább fehér színnel írták a nevét. Ezeket később küld át a bankos karinak. Ha az item neve fehér, azt jelenti, hogy lehet egy szakmához kellő alapanyagra bukkantál. Megéri megnézni az árát.
  • Minden garast becsülj meg. A tanulás költségei mellett venned kell majd 8 darab nagyobb táskát (mindkét karakternek 4-4). Először erre kell gyűjtened. A nagyobb táskákkal időt spórolsz meg. Tovább küldizhetsz, ritkábban kell a városba szaladgálnod, vagy postaládát keresned.
  • Trainernél ne tanulj még meg olyan spellt, amit ritkán használsz a korai időkben. Ezzel is spórolhatsz néhány ezüstöt, amire az első napon nagy szükséged lesz. Ez később lesz nagyon fontos, a nap végén.
  • Mindig a legértékesebb questrewardot válaszd ha csak eladni akarod. Bár a MoP kiegészítőben változik a questrewardok rendszere, de ha számodra jelentéktelen rewardokat kapnál egy küldiért, mindig válaszd a fegyvereket vagy a legerősebb armor típust (plate,mail stb). Ezekért fog a legtöbbet fizetni a vendor.
  • Ha útközben farmolhatsz, tedd meg. A pár yardra lévő virág vagy bánya megér annyit, hogy tégy egy kis kitérőt. Pénzt gyűjtesz vele, és ne feledd, hogy egy mobnak megfelelő xp jár a kiszedéséért.
  • A talált zöld itemeket tedd el a nap végére. A nap végén nézd meg az itemeket magadon. A 4.3-as patch Transmogrification nevű újítása akár százszorosára is növelheti egy alacsony szintű zöld item értékét pusztán azért, mert jól néz ki. Használhatsz addont is, a neve MogIt.
  • Questhuboknál szánj pár percet az NPC-k körbejárására. Olyan vendorokat találhatsz melyek ritka recepteket árulnak limitált mennyiségben. Vedd meg ezeket, és később küld át a bankos karakterednek.
  • Ha meguntad a játékot erőltess magadra még pár percet, hidd el megéri. Menj egy vendorhoz és ürítsd ki a táskáid. A szürke itemeket, a 3 darab ráklevest és manaitalt, a questrewardokat.... Mindent, amire nincs szükséged a következő napon. NE JAVÍTTASS!
  • Mielőtt kilépsz a main karaktereddel, menj egy postaládához és küld át a bankos karakternek az összes clothot, farmolt anyagot, zöld itemet és az összes pénzed!
Ezután logolj át a bankos karakterre. Nagyjából 10 percre lesz szükséged még a mai napból. A bankos karaktered használjon Auctioneer addont. Ez nagyon fontos a kezdeti időkben! Ajánlott Auctionatort is használni a gyorsabb és átláthatóbb posztolás érdekében.
  • Belogolás után szedd ki a postát. Csak egy táskád lesz ugyan, de több körből is megoldhatod a postát. Ne pakolj be még semmit AH-ba, szükség lesz most minden copperre.
  • Menj az AH-hoz és nyisd meg az AH ablakot. Chatbe írd be az /aadv getall parancsot. Most utasítottad az Auctioneert, hogy nézze át az AH-t. Ez bele fog kerülni pár percbe, hagyd végig futni.
  • Miután végzett válaszd a Search fülön a Vendor opciót. Minimum Profitnak állíts be mondjuk 20 coppert - azért ilyen keveset, mert ez az első ilyen keresésed és minden kicsi számít. A Search gombra kattintva az addon kilistázza az aktuálisan AH-ban lévő itemeket, melyeket olcsóbban raktak be, mint amennyit a vendor fizetne értük. Ha ezeket az itemeket megveszed és vendornál eladod, biztos profitra teszel szert.
  • Mivel kevés pénzed van, rendezd a listát a Profit nevű oszlop szerint és próbáld megvenni azokat a tételeket, melyek a legtöbb hasznot ígérik.
  • Ha van rá lehetőséged, vegyél meg minden itt listázott itemet. Ha kell fuss több kört.
  • Most, hogy szert tettél némi extra pénzre, tedd be a farmolt anyagokat AH-ba, ha farmoltál. Tedd be a clothokat is. Használd az Alt+klikk kombinációt a kívánt itemen.
  • A zöld itemeket nézd meg magadon. Ha jól néz ki, valószínűleg jó pénzért eladható AH-ban. Ilyenkor jó egy női bank alt, mert a páncélok "szépebben" néznek ki nőkön. A "szépebb" itemek pedig hónapokkal a patch után is kelendők. Minden zöld itemre keress rá úgy, hogy kitörlöd a nevéből az "of the Valami" részt.
  • Azokat az itemeket, amelyek nem adhatók el néhány ezüst fölött, add el vendornak.
  • Mindent 12 órás időtartamra tegyél be! A hosszabb idő több pénzbe kerül. Ha tudod, hogy 12 órán belül be fogsz lépni, nincs értelme feleslegesen fizeti a deposit pénzt.
  • Ha kiürítetted a postaládát és van időd mászkálni, járd körbe a profession trainereket. A mellettük lévő vendorok mindig árulnak pár alapanyagot limitált mennyiségben. Ilyen például az alchemy vagy az enchant trainer melletti vendortól vehető pár darab virág és enchant alapanyag. Vedd meg ezeket és tedd be AH-ba.
Ha ezt megtetted, végeztél az első nappal. A következő belogolásodkor már jó eséllyel egy kisebb vagyon fog várni a postaládádban. A megkeresett néhány száz aranyat már használhatod flippingelésre vagy apró manipuláló manőverek végrehajtására. Egy ideig használd az Auctioneeres és a vendortól vásárolható alapanyagos trükköt, hiszen az első nappal megkeresett összeg hamar el fog fogyni, ha nem forgatod egy részét vissza.


Most pedig nyomás ki a napra!
Jövő héten találkozunk.
#9 | Delfi válasza #8
Mindig van. Volt olyan ismerős, aki elvből törte az árakat, mert "le a kapitalistákkal" Smiling
Teljesen jól lehetett élni az olcsó árujából. Smiling
#8 | Larky válasza #7
wow_c_441995
#7 | Delfi válasza #4
Most gondold végig, Norton leírta a tutit egy nyilvános fórumra, ahová többszáz magyar wowos jár. Gondoltad, hogy csak neked jutott eszedbe kipróbálni? Smiling
Amúgy tényleg lenyomtál többszát sütést úgy, hogy nem ellenőrizted a piacot?
#6 | Norton válasza #4
Sajnálom, de a felelősség nem engem terhel hanem a nagyon okos nagyon értelmes embereket, akik képesek voltak pár óra alatt negyedére levinni az árát. Ahelyett, hogy 1 copperrel hadonásznának, alám is alámvertek 50-70 aranyakkal.

Másrészt a kis sütinél direkt szóltam, hogy ne gyárts sokat mert nem fog elmenni Eye-wink


Qrewardok közül a legdrágább kiválasztásához: vendorbait és sellfish kombináció, ha addonnal akarjuk megoldani (kis fénylő keretet tesz a legdrágább cucc köré). Aztán lehet, hogy azóta már van kisebb/könyebb/egyszerűbb megoldás is, régen én ezt használtam.

Larky: Hja, a vásárlók, eladók lehetőségek realmonként változnak, sajna ez ilyen, nincs általános érvényű recept.
wow_c_441955
Laughing out loud látszik, hogy felb*szott vki téged
köszi a választ
#2 | Delfi válasza #1
Ha nem érdekelnek az aktuális árak, akkor elég egyszer is. Smiling
Most gondold végig, hogy miről van szó, majd azt, hogy mi ez az addon, próbáld meg átgondolni, hogy mit csinálhatsz és miért, és rögvest kiderül, hogy nem működhet másképpen, csak úgy, hogy lefuttatod minden alkalommal, különben nem kapsz akuális listát.
Ha ezt automatikusan megtenné minden alkalommal, amikor benyitsz az ah-ba, az öngól lenne, mivel percekig nem tudnád használni semmire.
"Menj az AH-hoz és nyisd meg az AH ablakot. Chatbe írd be az /aadv getall parancsot. Most utasítottad az Auctioneert, hogy nézze át az AH-t. Ez bele fog kerülni pár percbe, hagyd végig futni."

Ezt minden alkalommal meg kell csinálni vagy csak az első alkalommal, és utána már frissíti magától az AH tartalmát ha megnyitom az AH-t?
Egyébként nagyon jó tanácsok, köszi Norton!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu