KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 947 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 1015 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 1017 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 1017 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 1017 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 3098 napja
15
A Történelemóra kényszerszünete hosszabbra nyúlt, mint hittem (és terveztem) volna, de most visszatér a rovat - és a célpontunk a rejtélybe csomagolt enigma, a misztérium és a csodák területe... a Darkmoon Faire.

Mit is tudunk Azeroth cirkuszáról? Hosszú ideig vándorcirkuszként működött, az irányítója egy gnóm: Silas Darkmoon. A tagjai között vannak fura alakok, mint a gnoll jövendőmondó Sayge; látszólag mindennapos figurák, mint Kerri Hicks, a legerősebb nő Azerothon; és persze rengeteg munkás, egzotikus állat, mutatványos és a játékokat üzemeltető tagok. Ugyanakkor sokan nem a szórakoztatást látják a Faire tagjaiban, hanem a számkivetetteket és csodabogarakat, ezért a tagok élete gyakran veszélyesnek bizonyul.A fent említett Kerri Hicks például eléggé heves vérmérsékletű, ami egyszer majdnem az életébe is került. A Faire épp Southshore mellett járt, amikor Kerri belekeveredett egy kocsmai verekedésbe, de szerencsére nem sérült meg komolyabban senki, és Kerri végül ivásba fojtotta az estéjét. Csakhogy másnapra az egész bunyót kirobbantó Erik Fallrook, egy helyi nemes halott volt: a fejét valami súlyos tárgy zúzta szét. Vagy Azeroth legerősebb nőjének ökle.
Kerrit másnap már halálra is ítélték - de a Darkmoon Faire nemcsak mutatványosok társasága, hanem egy család is egyben, és Silas villámgyorsan lépett, hogy megmentse bajban levő családtagját. Sőt, rögtön két tervet is elindított: egyrészt elküldte Yebb Nebblegeart, hogy kerítse elő a gyilkosság egyetlen szemtanúját, másrészt megszervezte Kerri kiszabadítását a város börtönéből. A sikeres szöktetés után azonban nem jutottak messze, mielőtt Marshall Redpath elfogta volna a társaságot - csakhogy nem egyedül jött, hanem Yebb Nebblegearrel és a szemtanúval, aki a Fallrook-ház egy régi szolgája volt. Ő mondta el, hogy Erik Fallrookot a testvére, Cedrick ölte meg és megpróbálta Kerrire kenni, hogy ezzel ő legyen a családi vagyon egyetlen örököse.
Cedrick - nemes lévén - távozhatott otthonába a tárgyalása előtt, ám itt apja várta, aki kiutasította onnan és kitagadta testvére megöléséért, és utolsó szóként egy tömött erszényt dobott neki, hogy kotródjon. Cedricknek ez elég is lett volna... csakhogy ő sem volt szerencsés a meneküléssel, mert Silasba, Kerribe és a Faire tagjaiba botlott. És Silas nem felejti, ha a családtagjait veszélybe sodorják... amit Cedrick is megtapasztalt, hiszen a testvére mellé került, amikor élve eltemették Silasék - elvégre a Faire-en belül tilos az erőszak minden formája, de ez itt nem a Faire területe volt.A Darkmoon Faire nemrég megváltozott: az eddigi vándorcirkusz állandó helyre költözött, a Darkmoon Isle névre keresztelt szigetre. A sziget pontos helyét senki sem ismeri, habár a növényzet és a partoknál található forsaken és emberi hajóroncsok arra utalnak, hogy valahol a Maelstromtól északra, Gilneas közelében lehet. Az új helyszín elsőre egy meglepően kellemes helynek tűnik, de van pár furcsaság. Rögtön az első, hogy találhatott rá Silas Darkmoon - de a ravasz gnóm erről nem beszél és arról sem, kivel is kötött üzletet, hogy ide költözhessen. A második, hogy a vándorcirkusz címerében látható, szemre hasonlító ábra itt a bejáratnál valódi szemként mozog és pislog, méghozzá olyan szemként, amelyhez hasonlót C'thunnál vagy Nespirahnál láthatott a sokat tapasztalt utazó... és egyikük Old God, a másikuk az Old Godok szolgája volt.
 Az sem túl kellemes, hogy ha az utazó véletlenül elhalálozik a szigeten, akkor útban a Spirit Healer felé egyéb szellemekkel is találkozik: heten vannak, és egykor mindannyian a Faire tagjai voltak. Mindannyian ma is az egykori dolgukat végzik: Arlon Surehoof őrzi a tábort, Sithera Wellspun tűzifát keres, Martha Weller a sérültekre figyel. Ugyanakkor ez az erős kötődés, ami a halálon túl is ide köti őket, érdekes tényekre is fényt derít: egyikük, Kupp Coincare az adósságát dolgozta le Silasnál, és majdnem visszafizette már, amikor elment... és nem sokkal később meghalt. Egy másik szellem, Zazla fogságból szabadult a Faire-nek köszönhetően, látta a fogvatartóit szörnyű módon meghalni - és valamikor maga is életét vesztette. És végül Brendan Paulsont gyerekként az apja meg akarta ölni Stromban, de Silas megmentette és befogadta, ami igazán nemes tett - csakhogy Strom többszáz éve nem létezik, mert felvette a Stromgarde nevet; és bár a gnómok hosszú életűek, azért ezer évet öregedés nélkül ők sem szoktak leélni.
Végül az utolsó, még a Faire mércéjével is fura figura az erdőben található, a karnevál területén kívül: Rona Greenteeth egy forsaken, aki ételt árul az arra tévedőknek. Csakhogy az ételei neve alapján nem kizárt, hogy a hasonló utazókból készülnek a fogások, és az sem bizalomgerjesztő, hogy Rona bárdján friss vér csillog... talán nem véletlenül javasolják azt a karneválon, hogy inkább kerüljék a látogatók az erdőt.
A Darkmoon Faire valóban maga a rejtélyek tárháza, ha a kulisszák mögé akar valaki tekinteni - de ez nem feltétlenül jó ötlet, ha az illető ezt szeretné ép bőrrel megúszni.

A jövő héten végre valóban azzal a történettel folytatjuk, amit utoljára beígértem: a főszerepben Varian Wrynn, Garrosh Hellscream és Maiev Shadowsong, a helyszín pedig Ashenvale és Darnassus - a Wolfheart című könyv sztorijával ismerkedhetünk majd meg.
wow_c_534697
wow_c_528393
Szolgálati közlemény: a Wolfheart Történelemórája technikai okok miatt (értsd: 4 napja magas lázzal küszködök és nem tudtam megfelelően befejezni) a jövő héten jön - dupla részben.
Igen. Töküres, és sekély.
Térképen látszik egy barlang, csak éppen most nem tart az event így nem tudom megnézni. valaki már volt ott?
Én is kíváncsi vagyok hogy hol is van a sziget Smiling Én amikor először beléptem rögtön a térképet bújtam és megláttam egy barlang bejáratot Keleten(jobbra)elmentem oda de abban nem volt semmi különleges, de volt ott egy másik hajóroncs ami tipikusan Sw-hajó.
A mostani lezárt helyre tehetnének insta bejáratot. Smiling Vmi kis cirkuszos mittudoménmit ahol statokban normál gear esik de darmoonos kinézettel.

Bar meg idovel kiderulhet, hogy titkos panda-kikepzokozpont volt Sticking out tongue
Nem zárható ki, de a szigeten semmi sem utal arra, hogy itt a Faire előtt is emberek (vagy akárkik) éltek volna.
wow_c_431700

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu