KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2303 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2371 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2373 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2373 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2373 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4541 napja
12
A Történelemóra régebben jelentkezett utoljára, mint ahogy azt szerettem volna megvalósítani... Mindenesetre ahogy legutoljára ígértem, ma a Dark Iron klánnal foglalkozunk.

A klán története hosszú ideig összefonódott a másik két jelentős törpeklánnal, a Bronzebeardekkel és a Wildhammerekkel. Az ősi időkben a titánok hozták létre őseiket, miután első próbálkozásuk félresikerült és a troggként ismert degenerált faj jött létre az általuk kívánt intelligens őrzők helyett. A második próbálkozás sikeresebbnek bizonyult, és így születtek meg az earthenek, a titánok építményeinek kőtestű védelmezői. Az Old Godok által elszabadított fertőzés, a Curse of Flesh elérte az eartheneket is, akik a biztonság kedvéért álomba vonultak hosszú időre.
Amikor az Uldaman mélyén alvók felébredtek, nem ismertek rá a világra vagy magukra. Azerothot ekkorra jelentősen megváltoztatta a Sundering, azaz a Well of Eternity pusztulása a War of the Ancients végén; és az eartheneket álmukban teljesen átalakította a Curse of Flesh, így testük immár hús-vér alakban létezett a korábbi szikla helyett. A törpék, ahogy később elnevezték őket, kivándoroltak Uldamanból és észak felé haladtak, amíg el nem jutottak egy hatalmas hegységhez. Ennek a hegynek a mélyén levő barlangrendszerben építették ki fővárosukat, Ironforge-ot és a környező területeket is beleértve hozták létre királyságukat, Khaz Modant.



A Dark Iron klán tagjai voltak a törpék egyik csoportja. A bőrük szürke árnyalatú volt az egészen sápadttól a sötétszürkéig, és hasonló volt hajuk és szakálluk színe is. Noha ők is elfogadták a törpe nagykirály, Modimus Anvilmar uralmát, saját vezetőjük is volt Sorcerer-Thane Thaurissan személyében. Ők lakták Ironforge legmélyebb és legsötétebb részeit, és ők foglalkoztak a legtöbbet a mágiával is - beleértve annak sötét, tiltott változatait is.
Modimus Anvilmar halála után a három nagy klán között kitört a harc az uralkodásért, amelyet a Bronzebeard klán nyert meg. ők maradtak Ironforge urai a War of the Three Hammers néven ismert polgárháború után, és a másik két klán száműzetésbe vonult: a Wildhammerek keletre költöztek, a ma Twilight Highlands néven ismert területre, ahol felépítették Grim Batolt; míg a Dark Ironok célpontja a Redridge Mountains volt délen, ahol Thaurissan néven hozták létre városukat. Azonban vezetőjük nem adta fel, hogy megszerzi magának Ironforge-ot, és pár éves előkészület után meg is indította a támadást.
A Dark Iron haderő két részre oszlott, hogy biztosítsa azt, hogy Ironforge ne kaphasson erősítést Grim Batolból: a sereg egyik fele a királyné, Modgud irányítása alatt a Wildhammereket támadta meg, míg a másik fele Thaurissan parancsnoksága alatt Ironforge ostromába fogott. Modgud hadereje behatolt Grim Batol belsejébe is, de a Wildhammer törpék végül felmorzsolták a katonákat és megölték Modgudot is... viszont halála előtt a királyné egy sötét bűbájt szabadított el a városban, aminek következtében a város szinte lakhatatlanná vált a megelevenedett árnyékok és a sötétségben rejtőző szörnyűségek miatt. A túlélő Dark Ironok Grim Batol feltérképezetlen mélyébe húzódtak vissza, ahol lassan átalakultak a kannibál, kissé halszerű skardynokká.



Eközben Thaurissan serege stabilan harcolt a Bronzebeard sereg ellen, azonban amikor megérkezett segítségnek a Wildhammerek hadereje is, visszavonulásra kényszerült. Egészen a Dark Iron területekig űzték a támadókat, de a végső csapás előtt olyasmi történt, ami a mai napig befolyásolja a történelem alakulását.
Thaurissan egy erőteljes elementált akart megidézni, hogy legyőzhesse ellenségeit, de a varázslata extrém hatékonynak bizonyult: nem egy egyszerű elementált idézett meg a sorcerer-thane, hanem magának a Firelordnak, Ragnarosnak az avatarját. A megjelenése katasztrofális volt: az irtózatos robbanásban Redridge Mountains fele megsemmisült és létrejött az idézés helyén a Blackrock Mountain néven ismert vulkán, míg ettől északra Searing Gorge, délre Burning Steppes; Thaurissan városából csak füstölgő romok maradtak; maga Thaurissan belehalt a detonációba. A Bronzebeard és a Wildhammer klánok ezután azonnal visszavonultak Loch Modan felé és a Searing Gorge-ba vezető utat lezárták, hogy egy bolond se próbáljon átjutni az izzó pusztaságon. A kapu felé vezető utat két hatalmas szoborral díszítették, az egyik Madoran Bronzebeard, Ironforge királyának, míg a másik Khardros Wildhammer, Grim Batol urának képmását viseli és a mai napig emlékeztetik a törpéket arra, mekkora árat fizettek az ellenségeskedésükért.



A túlélő Dark Iron törpék sorsa nem volt túl szerencsés, ugyanis villámgyorsan Ragnaros uralma alá kerültek - és ennek eredményeként a szemük vörösen izzóvá vált. Rabszolgaként Blackrock Mountain mélyére költöztek, ahol felépítették új otthonukat, Shadowforge Cityt. Évekig nem igazán lehetett felőlük hallani, ugyanis megvoltak a saját problémáik: a Második Háború alatt orkok, trollok és ogrék szállták meg Shadowforge City egyes részeit, és a Horde veresége után a Rend Blackhand vezette Dark Horde is itt tudott tábort verni - igaz, ez köszönhető volt annak is, hogy Rend szövetséget kötött Nefariannal és a fekete sárkányokkal. A Harmadik Háború után ismét megjelentek a színen, és a Twilight's Hammer szövetségeseként tűntek fel; emellett egy kisebb csoport, a Thorium Brotherhood néven ismert, mesteremberek alkotta társaság megszökött Ragnaros szolgálatából, és Searing Gorge északi peremén rendeztek be maguknak egy kisebb telepet.
Az első terveik nem tűntek veszélyesnek: egy elhagyott ház környékén Dun Morogh délkeleti részén bukkantak fel, illetve egy kémjük egy lőporszállítmányt próbált szabotálni, amely Thelsamarból Ironband's Excavationbe tartott. Azonban ezután jóval veszélyesebb akciókat hajtottak végre: nem sok híja volt, hogy elpusztítsák a Stonewrought Damet Loch Modan és Wetlands között, és Thandol Span ikerhídjai közül is felrobbantották az egyiket. Sőt, hogy tovább erősítsék pozícióikat, sikeresen elfoglalták Dun Argol erődjét Wetlandsen. Thandol Span másik hídjának felrobbantását sikerült megakadályozni, de ezután jött az igazi csapás: a Burning Steppesen át utazó királylányt, Moira Bronzebeardet elrabolták és a kíséretét lemészárolták.
Magni Bronzebeard egy csapatot a lánya után indított Shadowforge City mélyébe, akik azzal a hírrel térek vissza, hogy Moira férjhez ment - a Dark Iron uralkodóhoz, Emperor Dagran Thaurissanhoz. Magni úgy élte, hogy bűbájjal érte ezt el a Dark Ironok vezére, ezért egy újabb csapatot küldött Dagran fejéért és a lányáért. Előbbit meg is szerezte a kommandó, de Moira visszautasította, hogy visszatérjen: nem varázslat hatására ment férjhez, hanem önként - és mivel gyermeket vált Dagran Thaurissantól, személyében egyesült Ironforge és Shadowforge City trónörököse...



A Cataclysm utáni zűrzavarban a Dark Iron klán vezetését átvevő Moira megjelent Ironforge-ban, és átvette a város irányítását, miután Magni gyémánttá vált egy titán szertartást követően. Kezdésnek rögtön lezáratta a várost, és igyekezett megtörni a lakókat, hogy elfogadják királynőjüknek; valamint a vendégségben itt levő Anduin Wrynnt, Stormwind trónörökösét is gyakorlatilag fogolyként tartotta a városban. A herceg a nála levő ritka varázsszernek, a hearthstone-nak köszönhetően el tudott menekülni, és ezután Varian Wrynn nyugodt szívvel indított támadást Moira ellen egy SI:7-különítmény élén. A kommandó eljutott egészen az önjelölt királynő hálóterméig, és a kivégzését csak Anduin akadályozta meg, aki titokban visszatért a városba és megállította apját, mielőtt megölte volna Moirát. A herceg javaslatára Varian egy egyesített törpe tanácsot helyezett a város élére, amely Moira mellett Muradin Bronzebeardből és Falstad Wildhammerből állt.
Ugyanakkor nem minden Dark Iron törpe követte Moirát, egy részük megtartotta kapcsolatait a Twilight's Hammerrel. Ezek a - most már renegátnak számító - törpék megtámadták Ironforge repterét és felrobbantották a Stonewrought Damet is, ami a Loch majdnem teljes eltűnését, és Wetlands jelentős részének elárasztását eredményezte. Moira ugyan leszámolt az árulók egy részével, akik a kíséretében voltak, de a klán ettől még megosztott maradt...

Legközelebb egy kicsivel rövidebb történettel jelentkezünk: a főhős Brann Bronzebeard lesz, aki a Cataclysm alatt nem volt jelen. Ez nem véletlen: Ulduarban tanulmányozta a titán archívumokat és meglepő dolgokat talált...
wow_c_525756
Dehiáynzott már az óra!Nagyon köszönjük!
Nem az a céljuk velük, hanem a blood elfek hatalmát akarják erősíteni. Még mindig kevesen vannak, és csak így lehetnek kellően erősek.
Ennyire beteges lenne a mágiához való vonzódásuk, hogy nem képesek kiélni magukat azeroth legerősebb arcane forrásán, még különböző egyébb "aljzószerek" kellenek nekik? Laughing out loud
Ők nem múzeumba akarják vinni, amit begyűjtöttek Sticking out tongue

Menetközben rájöttem, hogy a Thorium Brotherhoodról teljesen megfeledkeztem, úgyhogy egy félmondatot kaptak ők is.
Köszi Laughing out loud Eltudnék képzelni egy szép múzeumot amit az elfek rendeznek be mondjuk Sunwell környékén Laughing out loud
A Reliquary célja, hogy erőteljes mágikus tárgyakat gyűjtsenek be a világból. Ha ehhez ásni kell, akkor ásnak. Az Explorer's League-el nem annyira ellenségek, mint inkább vetélytársak.
Most elvileg riválisaik lettek a relikvialisták az elfek részéről, róluk tudsz valamit?
Ezzel tisztában vagyok - de ahhoz képest, hogy a vanillában és a WotLK-ban mennyit kergettük, ez elég vékony kis szereplés Sticking out tongue
Nem úgy kezdtem a commentet, hogy : "Még pedig akkor is" , sőt hangulatjelet is tettem a végére XD :D  Amúgy biztos érdekes dolgokat talál Ulduarban, ami lehet a jövőben egy hasonlóan Old Godos instáig vezet Laughing out loud Ez a quest amiben Brann megjelnik, érdemes megcsinálni, jó kis questek Laughing out loud

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu