KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2343 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2411 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2413 napja

Wolverine A hét addonja
Wolverine - 4594 napja
5
A hét addonja rovat mai epizódjában azoknak  kedvezünk, akik imádják a testre szabható grafikus értesítéseket a buffokról, debuffokról, ellenséges castokról stb. - a heti addonunk ugyanis a WeakAuras.

A WeakAuras eredetileg a PowerAuras kvázi lebutított, kevesebb erőforrást igénylő átiratának indult, de mára teljes jogú önálló addonná vált, amelyben olyan funkciók is megvannak, amelyek a PowerAurasban nincsenek. ugyanakkor a fejlesztő továbbra is igyekezett megőrizni a projekt alapját adó "használjon kevés erőforrást" felfogást. A végeredmény egy gyakorlatilag korlátlanul testre szabható figyelmeztetőrendszer, amely nem terheli a gyengébb gépeket sem.



A fenti képen a WeakAuras konfigurációs képernyője látható, amely a /wa vagy a /weakauras parancsokkal nyitható meg. Mint látható, a figyelmeztetések és kijelzések többfélék lehetnek: használhatunk hagyományos módon barokat, vagy a Blizzard beépített verziójához hasonlóan különböző alakú textúrákat is alapként - ez utóbbi funkcióban az eredeti interface által használt textúrák mellett a PowerAuras által használtak is elérhetőek (akkor is, ha a PowerAuras nálunk nincs telepítve).
Az így létrehozott figyelmeztetések szólhatnak valamennyi karakterünknek, vagy csak egy-egy speciálisan kiválasztottnak egyaránt. Ezek segítségével akár bonyolultabb felépítésű jelzések is kialakíthatóak, amelyek több feliratot, számlálót vagy ábrát tartalmaznak; íme néhány példa:



Ha a hp-nk vagy a manánk leesik, akkor ideje felhajtani egy potiont.



Holy priestként célszerű ismerni, meddig gyógyíthatunk még Spirit of Redemption alakban egy elhalálozás után.



Ha egy spellt szakítanunk kell, ahhoz extra figyelemfelkeltés dukál.

A WeakAuras beállításához egy rendkívül részletes és jól használható leírás olvasható angolul a projekt oldalán a WoWAce-en; ugyanitt részletes - és a játékba importálható - példákkal is illusztrálja a fejlesztő, mit is tehetünk meg az addon segítségével.
Természetesen előre elkészített preseteket is kapunk az addonnal, nem kell saját magunknak felépíteni mindent a nulláról; szintén természetesen hangjelzést és chatüzeneteket is köthetünk a figyelmeztetésekhez.

Ha nem vagyunk elégedettek az elérhető testreszabási lehetőségekkel, akkor célszerű telepteni a SharedMedia nevű addont további bartextúrák eléréséhez, és/vagy a SharedMediaAdditionalFonts nevű addont, amellyel még több fontot választhatunk ki a feliratokhoz.
Kicsit kevésbé intuitív a kezelés, mint a powanak, de hasznosak a példák és leírások, utána már sokkal átláthatóbb minden.
Érdekes kis addon Laughing out loud
Én még nem ismertem, de tuti kipróbálom, nagyon tetszetős! Köszi az ismertetőt!
Én is ezt használom, nekem jobban bejön, mint a powa.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu