KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2342 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2410 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2412 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2412 napja

mgitta Thrall - Twilight of the Aspects 2. rész
mgitta - 4608 napja
19

Folytatom Christie Golden regényének bemutatását. Thrallnak segítséget kell nyújtania a kék sárkányoknak, Alexstraszát fel kell ráznia szomorúságából, hiszen a sárkányok legfélelmetesebb ellenségükkel, Chromatus-szal készülnek szembenézni.

Ott hagytuk abba a történetet, hogy Thrall sikeresen kiszabadította Nozdormut az Idő fogságából. Ezután a bronz sárkány azzal bízta meg az orkot, hogy próbáljon lelket önteni Alexstraszába és vegye rá, hogy térjen vissza közéjük. Alexstrasza ugyanis belebetegedett a bánatba, hogy elveszítette szerelmét Korialstraszt és ráadásul úgy tűnt, hogy Korialstrasz volt az, aki felrobbantotta a sárkányok Szentélyét és a tojásokat. A sárkányok királynője Kietlenföldére (Desolace) repült, ahol nemes elf alakjában zokogó lányként várta az eljövendő halált.

Thrallnak sikerült megtalálnia Alexstraszát és elmondta neki, hogy mi minden történt távollétében, hogy előkerült Nozdormu, és szükség van a segítségére Azeroth megmentéséhez. Alexstrasza azonban mindezek ellenére úgy érezte, hogy az ő élete már nem ér semmit, hagyják őt békén meghalni. Hogy nyomatékot is adjon szavainak, majdnem felgyújtotta Thrallt, így az ork sietve eltávozott, és a vörös sárkány helyett inkább a kék sárkányokat próbálta meggyőzni a Nexusban, hogy csatlakozzanak a többiekhez.
 

Thrallt a Nexusban sem fogadták szívélyesebben, mint Alexstrasza, Arygos ugyanis egyszerűen meg akarta ölni az orkot, akit egy Tick nevű bronz sárkány vitt hozzájuk, de Kalecgos szerencsére megakadályozta. Arygost Thrall mondanivalója továbbra sem érdekelte, így az ifjabb sárkány, Kalecgos volt az, aki hellyel kínálta az orkot, meghallgatta a történetét, és próbálta megfejteni, hogy vajon mi oka lehet, hogy egy orknak kell beleszólnia a sárkányok dolgába.
 

Hamarosan fény derült arra, hogy Arygos miért volt ellenséges Thrallal: a kék sárkány ugyanis kapcsolatban állt az Alkony Atyával és jelentéseket tett neki. A tervük az, hogy Arygosnak el kell érnie, hogy ő legyen az új Kék Sárkányaspektus, és a mágiája segítségével újraélesszék Chromatust. Az Atya természetesen nem volt elragadtatva attól, hogy Arygos nem használta ki a kínálkozó alkalmat Thrall megölésére. Az is kiderül, hogy Halálszárny is tud a Thrall megölésére küldött idővonalakon átutazó Feketelápról, amely felveti, hogy Halálszárny esetleg nem áll-e kapcsolatban az egyik lehetséges jövőben a Végtelen sárkányokat irányító Nozdormuval.
 

Közben Kalecgos arról mesélt Thrallnak, hogy miért éppen a „Holdölelés” (Celestial Embrace) alkalmával fogják megválasztani a kék sárkányok új vezetőjüket. Kalecgos azt is elárulta, hogy habár nem szeretné, ha Arygos lenne a vezetőjük, ő maga fél jelölt lenni, mivel fél attól, hogy az aspektusi lét mit művel vele, mit művel Kalec-kal. A Holdölelés alkalmával az együttálló két holdból érkező fény végül nem az élénken agitáló Arygost, hanem a csendben szemlélődő Kalecgost választotta és változtatta át a kék sárkányok és a mágia új Aspektusává.


 

Ekkor Arygos dühösen otthagyta a társaságot, akikre Alkony sárkányok (Twilight dragons) támadtak  hirtelen. Habár létszámban az Alkony sárkányok voltak többen, új vezetőjük segítségével a kék sárkányok legyőzték őket. Arygos az Örökkévalóság Szemébe (Eye of Eternity) menekült, ahol találkozott Feketeláppal (Blackmoore). Az ember beleegyezett, hogy segít Arygosnak megölni Thrallt, így döntve meg Kalecgos hitét és a kék sárkányok belé vetett bizalmát, így majd korábbi döntésüket megváltoztatva Arygos lesz a vezetőjük. Az Arygos hátán utazó Feketeláp azonban Thrall helyett először Arygos koponyájába döfte kardját, megölve a sárkányt.
 

Ezalatt a Wyrmrest Templomban az Alkony Atya (Twilight Father) éppen az ellenkezőjét tette, amit Malygos. Míg a kék sárkány Azeroth energiáit összegyűjtötte és a Nexusba továbbította, addig az Alkony Atya a Nexus mágikus energiáit gyűjtötte össze és azokat Chromatusba irányította. Ettől a szörnyeteg lassan éledezni kezdett és megmozdult. Az Alkony Atya elmondta a fogoly Kirygosának, hogy Chromatus minden feje a különböző sárkányfajok egy-egy példányának halálával erősödnek meg. Ezt Chromatus is megerősítette, és elmondta, hogy a halott Arygos most már benne él és őt erősíti.
 

A győzelmüktől felbátorodott kék sárkányok Kalecgos vezetésével egészen a Wyrmrest Templomig üldözték az Alkony sárkányokat (Twilight dragons), ahol a feléledt Chromatus is csatlakozott hozzájuk. A csata hevében Thrallt kiütötték Kalecgos hátáról és a hóba esett, úgy érezve, hogy minden elveszett. Egészen addig feküdt tehetetlenül, amíg meg nem érkezett Feketeláp, hogy megölje. Párbajuk végén ismét Thrall győzedelmeskedett, és immár másodszorra végzett régi ellenségével. Később egy kék sárkány rábukkant az orkra, és visszavitte őt a Nexusba.
 

Az Alkony Atya végül feltárta terveit Kirygosa előtt: a kék sárkány szerepe, hogy Chromatus-szal párosodva tojásokat költsön, amelyekből aztán a kromatikus sárkányfiókákat fognak kikelni. Nefarian terve ugyanis azért nem sikerült sohasem, mert már megszületett sárkányfiókákat próbált átalakítani, ezúttal már eleve átalakult sárkánytojásokat fog kikölteni Kirygosa. A fogoly sárkányt – aki egy különleges nyakörv miatt állandóan ember-alakban van – már vezették is Chromatushoz. Azonban a mellé őröknek rendelt trollt és embert Kirygosa legyőzte, és egy Wyvern hátán elmenekült az Alkony Szektásaitól.
 

Időközben Thrall visszautazott a még mindig „szerelmi bánatától tizenéves tinilányként viselkedő” Alexstraszához – ez a regényben is így szerepel egy helyen (ford.) -, hogy megossza vele két látomását, amit akkor élt át, amikor Kalecgos hátáról lezuhanva a hóban feküdt. Az elsőben Kirygosát látta, amint az egyik kiköltött kromatikus sárkányfiókát szemléli, akit egy különleges szerkezettel nagyobbá növesztenek, ugyanakkor meg is ölnek vele. A kék sárkány az eredményt látva megjegyezte, hogy a „társa már halott”. Ennél a látomásnál azonban Alexstrasza számára sokkal fontosabb volt a második: ebben ugyanis a Rubint Szentély (Ruby Sanctum) szerepelt, mielőtt Krasus varázslata elpusztította volna. A tojásokra vigyázó vörös sárkányt az Alkony Szektásai lepték meg. A tojásokat védelmező Korialstrasz megdöbbenve látta, hogy az egyik tojásból egy kromatikus sárkányfióka bújt ki. A szektások elárulták a megdöbbent sárkánynak, hogy az összes tojást megfertőzték, és az összes tojásból kromatikus sárkányok fognak kikelni. Korialstrasz azonban ezt nem hagyta: minden életerejét összeszedve elpusztította a szentélyeket és saját magát, hogy megakadályozza, hogy a sárkányok tojásaiból kromatikus fiókák szülessenek.


 

A látomástól Alexstrasza ismét összetört, és zokogni kezdett. Könnyeitől azonban virágosk nyíltak kia földön. Thrall ezek után nekiadta az Ősöktől (Ancients) kapott makkját, hogy az Élet-őrző óvja és nevelje fel. A Sárkány-királynő rájött, hogy a gyász mellett más feladatai is vannak, valamint immár bosszút is akar állni az Alkony Pörölyén (Twilight’s Hammer), akik miatt feláldozta magát szerelme. Thrallal együtt visszarepült a Wyrmrest Templomban, ahol a zöld és kék sárkányok már közösen tervezték a támadást az Alkonyosok ellen. Alexstrasza örömmel nyugtázta, hogy Kalecgos lett a kék sárkányok vezetője, és visszajöttével a vörös sárkányok is csatlakoztak a többiekhez. Bár nem az összes kék sárkány fogadta el Thrall magyarázatát arra, hogy Korialstrasz miért pusztította el a tojásokat, a kiszabadult és megérkező Kirygosa csak megerősítette a történetet. A kék sárkány nyakáról Kalecgosnak sikerült levarázsolnia a nyakláncot, így végleg kiszabadult. Ysera pedig rájött, hogy amit látomásában a halott sárkányaspektusokról látott, az Chromatus műve lehet.
 

A csata megkezdődött, az egyesült sárkányseregek többszörösen is túlszárnyalták az Alkony erőit. Még Chromatus megjelenése sem zavarta meg őket, őt a három jelenlévő sárkányaspektus támadta egyszerre. Ysera látomása után úgy döntöttek, hogy egyik sem választja a maga fajtájának megfelelő fejet, hanem más színűt fog támadni. Így a Felébredt és hihetetlenül kiszámíthatatlanul támadó Ysera a bronz fejjel küzdött, míg Alexstrasza a legintelligensebbnek tűnő kék fejjel hadakozott, Kalecgos pedig a vörös fejjel. Amikor azonban Chromatus rájött a tervükre, a fekete és zöld fejeivel egyszerre támadta meg Yserát. A zöld sárkányaspektusnak vissza kellett vonulnia, hogy meggyógyítsa magát, ekkor azonban az összes fej csak rá kezdett koncentrálni. Végül feltűnt az égen az eddig távollévő Nozdormu is, és visszatért a remény közéjük. Azonban az Időtlen ahelyett, hogy csatázni kezdett volna, visszavonulót sürgetett, mivel ha nem ezt teszik, az idővonal szerint mind el fognak pusztulni. Alexstrasza felfogta testvére szavainak értelmét, így ő maga is visszavonulást sürgetett. A sárkányok elhagyták a csatateret.
 

Nozdormu elmagyarázta nekik, hogy amikor aspektusoknak választották őket a Titánok, egy egész öt részeként jelölték ki őket. Különböző feladataik és képességeik voltak, azonban egyek voltak kötelességükben: Azerothot egyként kell megvédeniük. És amíg négyen vannak, lesz egy rés az egységben, és amíg ez így van, addig nem fogják tudni legyőzni Chromatust. Mivel nem volt közöttük egy fekete sárkány sem, ettől eléggé kétségbeestek.
 

Thrallnak azonban támadt egy ötlete: az utolsó hiányzó aspektus a Föld Aspektus, aki a földdel dolgozik együtt. Sámánként ő maga is a földdel dolgozik együtt, így a többi aspektus segítségére tudja hívni a Föld Szellemét. Hogy ez megtörténjen, Thrall egy rituálét készült elvégezni, amelyben mind körben állnak, méghozzá humanoid alakjukban. A rituálé kezdetén az Alkony sárkányok megtámadták őket, a többi sárkány pedig próbálta visszaverni a támadást, hogy vezetőik nyugodtan folytathassák szertartásukat. A szertartás során mindegyikük azokat a mondatokat hallotta, amiket a Titánok mondtak nekik, amikor megbízták őket feladataikkal. A szellemvilágban az öt aspektus-szellem egyesült egymással. Ebben a pillanatban érkezett meg az Alkony Atya és Chromatus.


 

A szó szerint egyesült erejű négy Aspektus rátámadt Chromatusra, és hamarosan sikerült is legyőzniük őt. Bukása előtt a torz sárkány egy rémisztő gondolatot mondott nekik: ha az ő legyőzéséhez, aki még nem erősödött meg, négyük egyesült ereje kellett, vajon Halálszárnyat (Deathwing) hogyan fogják legyőzni. Thrall pedig úgy érezte, hogy miközben az Alkony Atya varázslataival küzdött, egy olyan erővel nézett szembe, amely olyan gonosz és sötét, mint maga a Lángoló Légió. Ugyanakkor az Alkony Atya tudta, hogy bár Chromatus életereje elszállt, a testébe bármikor újra életet tudnak lehelni, majd Halálszárny segítségével távozott. Ekkor az olvasók előtt egy pillanatra felfedte valódi arcát: az Alkony Atya valójában Benedictus Érsek (Archbishop Benedictus) volt.
 

Az Aspektusok megpróbálták elpusztítani Chromatus testét, ez azonban nem sikerült nekik. Kalecgos javaslatára a Nexusban található mágikus börtönbe zárták, ahol az összes sárkányfaj képviselője fog vigyázni rá. Nozdormu a többi sárkány előtt is felfedte felfedezését: hogy valójában a Régi Istenek (Old Gods) akarják megölni az aspektusokat, és évezredek óta munkálkodnak ezen. Kijelentette, hogy az is a Régi Istenek műve lehet, hogy az egyik idővonalban ő lesz a Végtelen sárkányok (Infinite dragonflight) vezetője. Ysera pedig azt tanácsolta nekik, hogy egyként folytassák tovább a harcot, hogy elkerüljék az Alkony Óráját, amely természetesen még nem érkezett el.
 

Végül az összes Aspektus egy-egy pikkelyét ajándékozta Thrallnak azokért a küldetésekért, amelyeket értük végzett el. A pikkelyek segítségével bármelyik sárkányfajt segítségül hívhatja, ha szüksége van rájuk. Utazása végén Thrall visszatért a Földiek Köréhez (Earthen Ring), azonban lelkében hatalmas változásokkal: végleg levetette magáról a hadfőnök és a szolga leplét, ahogyan azt Aggrának töredelmesen bevallotta. Ezúttal nem szeretné, ha Thrallnak hívnák őt, hanem a továbbiakban születési nevét, a Go’elt kívánja használni.
 

- Vége -

#19 | Fea válasza #18
csináld meg a küldisort ott vagy nézd meg wowheaden, nem akarok spoilerezni, de várható volt, hogy így oldják meg Smiling
wow_c_419480
A válasz Badlandsen van.
wow_c_419472
Lesz új Aspect ez biztosra vehető (Malygosnak is van utódja); és a jelöltem is megvan a posztra, aki sárkány. Vagy az lesz.
#14 | genda válasza #13
Azért érdekes lenne, ha Thrallnak lenne majd egy fekete sárkány alakja és ő lenne az új aspektus.
wow_c_419465
#12 | spart válasza #7
Ha megőrült, akkor nem hinném hogy izgatja, egyébként a félelem DW-től is nagy úr, így egy sima sárkány, (még az erősebb fajtából is) nem ugrándozna csak úgy. Persze vannak olyanok mint Korialstrasz.  
Még egyszer ezer köszönet ezért a 2 összefoglalóért! Nagyon jó történet, sok mindent megmagyaráz.
Nagyon jó Smiling

Nagy szívás volna, ha nem nyernének az Aspektusok Laughing out loud

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu