KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2304 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2372 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2374 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4612 napja
3
A Történelemóra a trollok egyik korábbi birodalmát veszi ma szemügyre: a színhely Stranglethorn Vale és a Gurubashi Birodalom.

A trollok Azeroth egyik őslakos faja az aqirok és a faceless one-ok mellett. Eredetileg két hatalmas birodalmat - az Amanit és a Gurubashit - hoztak létre a titánok és az Old Godok háborúja után, amely azonban nemsokára háborúba keveredett az aqirokkal. Az Old Godokat szolgáló rovarfaj vereségével ért véget ez a harc, amely után Azj'Aqir két részre szakadt: északon létrejött Azjol-Nerub, amelynek lakói a nerubianokká alakultak, míg délen Ahn'Qiraj, ennek lakóiból lettek a qirajiak és a silithidek.
A trollok következő gondját a Well of Eternity környékén feltűnt új faj, a night elf jelentette. A tó mágiájára építő night elfek hatalmával nem dacolhattak sokáig a trollok, akik ezután visszavonultak az erdők mélyére, és a War of the Ancientsben sem vettek részt. A Sundering után a maradék trollok a világ különböző pontjain találták magukat; egy csoportjuk Eastern Kingdoms déli részének dzsungeleiben telepedett le, ahol fenntartották a Gurubashi Birodalmat.



A Gurubashiknak nem igazán volt ellenfelük ezen a vidéken, ellentétben Amani rokonaikkal. Ez azt erdeményezte, hogy a Birodalom lassan különböző törzsekre - Bloodscalp, Skullsplitter, Darkspear, Hakkari, Atal'ai és természetesen a Gurubashi - tagolódott, akik egymás között harcoltak. Időval a Hakkari trollok fanatikus csoportjai, az Atal'ai papok meggyőzték a Gurubashi uralkodót, hogy ismerik a Birodalom újbóli egyesítésének módzserét és megidézték Hakkar the Soulflayert, aki rendszeres vér- és lélekáldozatot követelt magának. Ez idővel annyira súlyossá vált, hogy a papok a saját alattvalóikat kezdték feláldozni - ami viszont hamarosan polgárháborúhoz vezetett. Az Atal'ai papokat sikerült elűzni és Hakkart is megölték, de a Gurubashi Birodalom súlyosan meggyengült. Az Atal'aiok északkeletre menekültek, ahol Swamp of Sorrows mélyén felépítették új templomukat és ismét megpróbálták megidézni Hakkart; azonban mielőtt bármire juthattak volna, Ysera elsüllyesztette a templomot és zöld sárkányokat rendelt a védelmére.
A Gurubashik következő terve a felemelkedésre az akkori uralkodó, Var'gazul jobbkezétől, a pap Minlothtól érkezett: ha sikerülne a hatalmuk alá hajtani Neptulont. Minloth városa, I'lalai hamarosan megközelítette Zul'Gurub nagyságát is; de a pap tehetetlen volt Neptulon haragjával szemben. A Tidehunter krakeneket küldött a város ellen, amelyet a támadás a tenger mélyére süllyesztett, Minloth pedig eltűnt; a romokat ma Vile Reef néven ismerik. Neptulon bosszújának második lépése egy irtózatos méretű szökőár volt, amely szó szerint elsöpört mindent Zul'Gurubtól nyugatra, és ezzel effektíve véget vetett a Gurubashi Birodalomnak és utolsó vezetőjének.



Ezután a trollok egymással hadakoztak, és a leggyengébb törzs, a Darkspear végül el is hagyta Stranglethorn Vale-t, és letelepedtek a Maelstromtól délre egy szigetcsoporton. Később összetűzésbe kerültek egy naga sea witchcsel, Zar'jirával és az általa irányított murlocokkal, akik feláldozták a törzs vezetőjét, Sen'jint; ugyanakkor  a Lordaeronból érkezett orkok Thrall vezetésével megmentették a trollok legnagyobb részét, akik Vol'jin vezetésével a Horda részévé váltak.
Az Atal'ai papok sem pusztultak el végleg Swamp of Sorrowsban, és sikerült megidézniük Hakkar avatarját. Azonban a teljes megidézése csak Zul'Gurubban volt lehetséges, ezért a papok visszatértek a városba. A Zandalari törzs ellentámadást szervezett Hakkar megidézésének megakadályozására, de első kísérletük, amelyben 5 loa - Bethekk, Hir'eek, Shirvallah, Hethiss és Shadra - legerősebb papjait küldték Hakkar követői ellen kudarcot vallot és az 5 pap maga is Hakkar szolgálatába állt. A második hullámba épp ezért bevonták az Alliance és a Horda legerősebb harcosait is, akiknek sikerült végeznie az 5 átállt pappal, az Atal'aiokat vezető Jin'do the Hexxerrel, a Zul'Gurubot irányító Bloodlord Mandokirral és végól magával Hakkarral is.
Csakhogy a Cataclysm megváltoztatta a Zandalari törzs felfogását is, akik immár az egyesített troll törzsek élére állva vissza akarták szerezni korábbi birodalmaikat. Jin'do árnyként a mi világunkban maradt, és ismét befolyást szerzett Zul'Gurub túlélői között, illetve idővel sikerült Mandokirt és Venoxist is feltámasztani. Jin'do ismét meg akarta idézni Hakkart, hogy eleméssze korábbi istenét, de a Darkspear törzs szervezte ellentámadás időben megszakította a folyamatot, így Jin'do is elpusztult és Hakkar sem tudott visszatérni Azerothra. A Zandalarik terve azonban még nem ért véget...

A Történelemóra következő epizódja ismét a törpe vidék felé fordul majd, és a Dark Iron klán lesz a középpontban.
Idén nincs is nyári szünet, csak hektikusabb megjelenés.

Ezek szerint vége a nyári szünetnek? (csak mert olyan régen nem volt már Törióra)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu