KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2306 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2374 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2376 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2376 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2376 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4661 napja
15
A Történelemóra mai témája nem kapcsolódik a világ megmentéséhez, Azeroth közelgő pusztulásához vagy valamelyik nagyhatalmú ellenfél terveihez... Stalvan Mistmantle sztorija tulajdonképpen bárhol megtörténhetett volna.

Főszereplőnk Silverpine Forestben született és még a plague megjelenése előtt (Southshore érintésével) Stormwindbe utazott, hogy tanulhasson, majd taníthasson. Végül Moonbrookban foglalt el tanítói állást, amit nem részletezett okok miatt fel kellett adnia. Ezután Goldshire-be költözött, majd a Flintridge család gyermekeinek - Giles és Tilloa - házitanítója lett... és ennek az vetett véget, amikor valaki végzett Tilloával és vőlegényével, illetve a Flintridge családdal és az őket meglátogató nemesekkel. Stalvan életben maradt és Duskwoodban levő otthonába, Mistmantle Manorbe vonult vissza; egyesek szerint ő volt felelős a mészárlásért, de ezt nem tudták bizonyítani.



Évekkel később a Darkshire-ben élő látnok, Madame Eva egy olyan veszélyt érzett meg, amely unokája, Alyssa életét fenyegette. Egy épp a városban időző kalandor segítségét kérte, akit a városháza feljegyzéseit vezető Clerk Daltryhoz irányított Stalvan nevével. Daltry feljegyzései Moonbrookba irányították a kalandort, aki itt régi feljegyzéseket talált Stalvantól; és egyben megtámadta egy kísértet, aki a múlt megbolygatásának végét akarta. A kalandor győzött, és visszatért Darkshire-be, ahonnan egy újabb nyom Goldshire-be vezette. Itt egy újabb nyomra akadt: egykor Stalvan itt volt, és ugyanazon az estén egy levélvivő is a fogadóban töltötte az éjszakát - de valamiért az éjszaka közepén rémületében elmenekült és sosem tért vissza. Az itt hagyott kézbesítetlen levelek egyikét Stalvan írta, és Stormwindbe szólt - itt egy újabb kísértet támadta meg a kalandort, amikor el akarta olvasni ezt. A kalandor ezt követve Caretaker Folsomhoz jutott, aki elárulta, hogy az ő apja takarított fel a Flintridge-rezidenciában a mészárlás után. A megmaradt javak között egy újabb írás, egy napló kitépett oldala jelentette a következő nyomot - és szinte már szokás szerint egy újabb kísértet is feltűnt és támadott. A legyőzése után a kalandor Eastvale Logging Camp felé vette útját, ahol a nyomozást annak idején vezető Marshall Haggard élt visszavonulása után. Ő is őrzött egy oldalt a naplóból - amelynek megtalálásakor a kalandor újabb kísértetbe botlott.
Haggard már szinte megvakult, de adott egy hasznos tanácsot: annak idején Darkshire fogadójában szokott inni, és a fogadós elég jól ismerte a helyi történeteket. Ezért kalandorunk arra vette az irányt, ahol Tavernkeep Smitts felismerte a kézírást: annak idején ő is járt a gyilkosság helyszínén, és talált egy sáros lapot ugyanezzel a kézírással, amit készségesen oda is adott a kalandornak, aki ezekkel a bizonyítékokkal a helyi rendfenntartókat vezető Commander Althea Ebonlocke-hoz ment. Az ő meggyőzésére még be kellett bizonyítani, hogy valamennyi jegyzetet ugyanaz az ember írta: ezt Clerk Daltry könnyedén igazolta is, így már csak egy feladata maradt a kalandornak: elment Mistmantle Manorba, átverekedte magát az itt tanyázó ghoulokon, majd az élőhalottá vált Stalvannal is megütközött és megölte.



Ismét eltelt pár év, és új vendég érkezett Darkshire-be Gilneasból: Tobias Mistmantle, Stalvan testvére, aki levelet kapott bátyjától. Azonban hiába kérdezősködött felőle, nem kapott választ arra, hogy mi történt Stalvannal. Clerk Daltry sem tudott segíteni: a jegyzeteit a lakosságról szétszórták a vadállatias worgenek egyik, a város elleni támadásuk során, és egy részüket magukkal vitték valamiért. Tobiasnak egy kalandor ajánlott segítséget, aki visszaszerezte a papírokat Brightwood Grove-ból, Rotting Orchardból és Roland’s Doom bányájának mélyéről. Ezekkel teljes volt a történet, egyetlen lap kivételével, ami Daltrynál maradt korábban - és amivel kiegészítve a feljegyzést Tobias is megismerte bátyja történetét. Ő nem akarta ezt elhinni, így Madame Evától kért segítséget, aki azonban nem tudott választ adni... de szerinte Stalvan képes lehet erre. Azt javasolta, hogy Tobias családi pecsétgyűrűjét vigye a kalandor Stalvan régi házához, mert ott temették el őt; és sikerülhet megidézni a szellemét. Ez valóban sikerült, de az élőhalott Stalvan tért vissza; és befutott Tobias is. Utóbbi kérdésére bátyja beismerte a gyilkosságokat, és visszakérdezett: ő vajon nem érezte a pusztító dühöt korábban? És erre válaszként Tobias worgenné változott, hiszen őt is megfertőzték Gilneasban. A kalandor segítségével Tobias ismét végzett Stalvannal, és elmenekült; majd amikor a kalandor megtalálta Darkshire-ben a házában, beismerte, hogy új életet kell kezdenie, mert a régi Gilneasszal együtt elpusztult.



A jövő héten a Történelemórában egy másik tragikus eseményt veszünk górcső alá: a Southern Barrensért folytatott harcot és Camp Taurajo pusztulását.
wow_c_534109
wow_c_532393
wow_c_531030
wow_c_528395
wow_c_528255
wow_c_527164
Ugyan Smiling Más alapokon dolgozunk általában, ergo mindkettőnk interpretációjának megvan a maga stílusa és helye.

ha már Stalvanról is van írás, esetleg lehetne Mor'ladimról (vagy akinek így jobban rémlik: Morgan Ladimore) is Laughing out loud (ha netalán már volt róla sztori, bocsi, azt nem találtam meg)

#7 | mgitta válasza #5
Hát igen, lehet, hogy néha elveszem Faceless kenyerét, de igyekszem más témákat, és olyanokat választani, amiről ő még nem írt. Szerencsére ebben segít, hogy mindig leírja, hogy mi lesz legközelebb (így nem kezdtem el a Scythe of Elune-t lefordítani). De óhatatlanul is előfordul ugyanaz a történet - csak más köntösben Smiling
Én nem emlékszem erre a sztrorira mgittától, de így jó elolvasni, ezt az -inkább kisregényre hajadzó :)- történetet.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu