KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2307 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2375 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2377 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2377 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2377 napja

Wolverine L2P: death knight
Wolverine - 4689 napja
35
A Learn 2 Play rovatunkban ma lezárul a kasztokat bemutató sorozatunk; az utolsó kaszt, amelyhez segítséget nyújtunk, a death knight.

A death knightok a Wrath of the Lich Kingben érkeztek meg a játékba a WoW első hero classaként. Ennek megfelelően nem indíthatunk death knight karaktert, amíg egy másik kaszttal el nem értük a lvl55-öt. A kaszt kezdése is eltér a többitől: minden death knight a Lich King szolgájaként kezd lvl55-ös karakterként, ahol a Scarlet Crusade elpusztításában és ártatlanok legyilkolásában kell segédkeznie, egészen addig, amíg Tirion Fordring érkezése és a Lich King távozása fel nem szabadítja karakterünket az uralma alól. Amíg el nem jutunk idáig a kezdeti küldetésekben, addig nem is hagyhatjuk el a kezdőterületet, amely Eastern Plaguelands keleti részén van; a küldetések végére egyébként erős geart szerzünk és a lvl58-at is elérjük.
A Cataclysm előtt a death knightok egyedinek számítottak abban a tekintetben, hogy mindhárom speccel képesek voltak tankolni és dps-elni is. Sőt, az eredeti tervek szerint mindhárom spec egyformán jól bánt volna két egykezes és egy kétkezes fegyverrel is; ezt azonban nem sokáig tudták biztosítani a fejlesztők, és a Cataclysm megjelenése után a korábbi tankolási modellt is elvetették: jelenleg van egy dedikált tankspec és a másik kettő dps-elhet, ahogy ez a többi kaszt esetében működött a kezdetek óta. A 3 talentezés a következő:
  • Blood: a Cataclysm mechanizmusainak bevezetése óta ez a talentezés számít a tanktalentnek. Mivel a kaszt nem használhat pajzsot, így erős öngyógyító mechanizmusokkal rendelkezik, amelyekkel a nagyobb elszenvedett sebzést kompenzálja. A kaszt számára a Blood Presence használata szükséges az Imp. Blood Presence talenttel együtt a hatékony tankolás érdekében.
  • Frost: hosszabb ideje ez az egyetlen spec, amelynél nem jelent hátrányt, ha két egykezes fegyvert használ a játékos. Noha eredetileg ez a spec számított tanknak, ma a feladata a sebzés; elsősorban a több célpont elleni harcban jeleskedik. A kaszt a Frost és az Unholy Presence között választhat attól függően, milyen fegyvert használ: két egykezes fegyverrel a Frost Presence, egy kétkezes fegyverrel az Unholy Presence a jobb választás. Mindkét esetben lassú fegyverekre lesz szüksége a játékosnak.
  • Unholy: szintén egy kétkezes fegyvert használó dps-talentezést jelent ez a spec. A különlegessége, hogy a másik két spec által csak ideiglenesen megidézhető harcoló pet az Unholy death knightokat állandóan kíséri. Manapság az egy célpont elleni harcban számít hatékonyabbnak. Ez a spec is lassú fegyvert használ, és Unholy Presence-ben harcol.
A death knightok egy- és kétkezes buzogányokat, fejszéket és kardokat, valamint polearmokat használhatnak fegyverként. A death knightok a kezdetektől plate armort viselhetnek. A mechanizmusaikban az a különleges, hogy 2 erőforrást is használnak: az egyik a runic power, amit elsősorban a speciális képességeik generálnak; a másik a rúna, amelyből 3+1-féle van (Blood, Frost és Unholy, illetve a speciális Death), mindegyikből kettő (összesen 6) és alapesetben a karakter rendelkezésére állnak. A rúnákat azok a képességek emésztik fel, amelyek a runic powert generálják; illetve bizonyos buffok is igényelnek egy-egy rúnát. A Frost death knightoknak nincsenek Blood rúnáik, a helyüket a Death rúnák vették át; a másik két specnél bizonyos képességek használata esetén regenerálódhatnak a rúnák Death rúnaként. Ennek a speciális rúnának az az előnye, hogy bármelyikként felhasználható a 3 típusból, mint egy dzsóker a kártyában. A rúnák használat után regenerálódnak; ha mindkét rúnát elhasználtuk egy típusból, akkor az egyik elkezd regenerálódni és 10 másodperc múlva a rendelkezésünkre áll - ekkor kezd el a másik rúna is a regenerációt. Ezt az időtartamot csökkenti a haste stat.
Szintezésre a 3 spec mindegyike alkalmas: a Blood tankhoz képest jó dps-re képes, a Frost kiváló területi dps-re képes, ami több ellenfél ellen hatásos, míg az Unholy ág esetében az állandóan jelen levő ghoul jelenthet előnyt.
Az elsődleges statokban a Strength a leghasznosabb mindegyik talentezésnek - persze a Bloodnak hasznos a Stamina is -; az Intellectből semmilyen haszna nincs ennek a kasztnak, míg az Agility nem segít annyit a death knightoknak, mint pl. a huntereknek vagy a rogue-oknak. A másodlagos statok kérdése szokás szerint specfüggő:
  • a Blood esetében a leghasznosabb a mastery, amely azonban csak lvl80 után jelenik meg a gearen. Ezt követően kb. azonos súllyal következik a sebzés elkerülését elősegítő két stat, a parry és a dodge; anélkül, hogy mélyebben belemennénk most a részletekbe, maradjunk annyiban, hogy az a legcélszerűbb, ha ez a két stat körülbelül egyforma mennyiségben van jelen a felszerelésünkön. Ezt követi a hit és az expertise: a Blood spec öngyógyítása megköveteli, hogy eltaláljuk az ellenfelet. A sort a crit zárja.
  • a Frost talentezésnél a statok prioritásába beleszól a fegyverválasztásunk is: a kétkezes fegyvert választók a haste-et preferálják, majd a mastery és a crit következik; a két egykezes fegyverrel harcolók számára a mastery után a crit és a haste következik. A hit és az expertise hasznos, amíg el nem érjük, hogy garantáltan eltaláljuk az ellenfelet, utána feleslegesek; a hit sokkal fontosabb, mint az expertise.
  • az Unholy spec számára a kellő mennyiségű hit összegyűjtése után a haste a legjobb stat, majd ezt követi sorban a mastery, az expertise és a crit.
Zárjuk a sort szokás szerint egy-egy szintező talentezéssel mindhárom spec számára; a Frost specnél egy egykezes és egy kétkezes fegyvert használó buildet is bemutatunk. Természetesen most sem cél a tökéletes PvP- vagy PvE-talentezés kialakítása, ahogy a sorozat eddig részeiben sem volt az - elsősorban szóló fejlődésre szánt talenteket igyekeztem választani.
wow_c_534609
wow_c_534115
wow_c_532397
wow_c_531048
wow_c_527506
Módosítottam az Unholy és a Blood talentezést; Dark Spirit kolléga megjegyzése az On a Pale Horse-ról sajnos igaz - mire oda jutunk, addigra nem sok értelme van.
wow_c_407141

Ha megnézed a hit,exp capnél nincsen ">" tehát nem az a legkevésbé fontos csak írtam, hogy abból cap van és alapból ha cap van, hogy ne lenne fontos Laughing out loud:D:D de mind1 próbáltál okoskodni de nem nagyon jött bele pláne ha megnézel armoryn van 11%hit(mondjuk armoryn nem annyi mert talentből jön sok...) meg 31exp van Laughing out loud Először értelmezz, nézz utána és aztán okoskodj Laughing out loud

wow_c_407063
Nekem például a frost sokkal jobban bejön amikor eléggé le volt nerfelve akkor is azzal toltam és most jobb dps-t tolok vele mint az unholy dk-k... Volt, hogy single targeten 34k-t pörgettem (nyilván mindent egyszerre toltam el és azért de meg volt Laughing out loud) am nekem str>haste>mastery hit cap exp cap. ha valakinek segitek vele akkor itt a talentom: http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/codehook/talent/secondary (ez egy sima dps talent de a másik talent lassitós kiteolós mondjuk hc magmawra.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu