KERESÉS
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2340 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2408 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2410 napja

mgitta
Southsea Pirate
mgitta
555 hozzászólás
Ez a történet régóta motoszkál a fejemben, és most leírtam. Talán kicsit túl lányos lett, de ilyen volt a hangulatom. Észrevételeket és kritikákat szívesen fogadok.

Ígéret

Tyrande felébredt. A reggeli napfény sugarai szelíden simogatták arcát. Mosolyogva ébredt és békésen. Végre békésen és megnyugodva. Kintről az ébredező város hangjai hallatszottak: az éjelfek sürgés-forgása, wispek suhogása, amelybe néhány ember és törp mélyebb hangja is beleszólt. A papnő felkelt és az erkélyhez ment. Innét belátta szinte az egész várost, Darnassust. Mélyet szippantott a levegőből, amelyben békeszirom, ezüstlevél és királyvér illata keveredett.
  Ahogy mosolyogva nézegette népét, három kisgyerekre lett figyelmes. Két kisfiú fogott közre egy kislányt, és húzták magukkal. Tyrande előtt hirtelen másik három gyerek képe jelent meg tízezer évvel ezelőttről: két ikerfiúé és egy kislányé.
  A két éjelf kisfiú arca a megszólalásig hasonlított egymásra, ám az egyik hajszíne a lombok zöldjében játszott, míg a másiké violaszínben. A kislány számára mindkét fiú nagyon fontos volt: ők voltak az egyetlen játszópajtásai. Akkor ismerkedtek meg, amikor az éjelf lány messzire elment otthonról, és az erdőben eltévedve egy varacskos disznóba nem botlott. Bár azt gondolta, hogy az állat nem fogja bántani, nem így történt. A disznót megfertőzhette valami, mert vörösek voltak a szemei, és a lányra vicsorgott, majd elindult felé. Tyrande – hiszen ki más lehetett volna a kislány – felsikoltott. Ekkor kékes fény villant meg közöttük, amitől a disznó megijedt, és elfutott a fák között a sűrű erdőbe.
  Tyrande a háta mögött két fú hangját hallotta meg.
  - Illidan! – kiáltott az egyik, és dühödten nézte társát. – Te is tudod, hogy még nem szabad mágiát használnod! Meg is ölhetted volna azt az állatot!
  - Az is volt a célom, Mal – válaszolt a másik durcásan. – Csak mellélőttem.
  Tyrande meglepődve vette észre, hogy a két fiú szinte egymás tükörképe. Az elsőnek megszólaló hozzálépett.
  - Ne haragudj, ha megijesztettünk – mondta szelíden, és a kezét nyújtotta a lány felé. – Reméljük, nem esett bajod.
  - Nem – válaszolta mosolyogva, és megfogta a fiú kezét. – Csak eltévedtem.
  - Akkor hazakísérünk – vigyorgott a másik. – Mal soha nem téved el az erdőben. Egyébként Haragvihar Illidan vagyok, ő pedig a testvérem, Malfurion.
  - Örülök, hogy találkoztunk – hajolt meg feléjük udvariasan a lány. – Az én nevem Suttogószél Tyrande.
  Attól a naptól kezdve elválaszthatatlanok voltak. Együtt járták az erdőket, együtt futkároztak Suramar széles utcáin. Tyrande megtanulta értékelni mindkét fiú erényeit: Illidan bátorságát és vidámságát, Malfurion nyugodtságát és természet-szeretetét. A jóbarátokat az sem távolította el, hogy Tyrande Elune papnői közé került tanulónak. Hányszor jöttek hozzá somolyogva társnői, hogy valamelyik fiú, általában Illidan a kapunál várja. Biztosak voltak benne, hogy őket egymásnak teremtették. A karcsú és magas fiú, mellette a törékeny lány valóban eszményi párt alkottak. Tyrande őszintén szerette a fiút, és tudta, hogy Illidan mellett boldog élet várna rá.
  De a szíve máshoz húzta. Ahhoz a zöld hajú fiatalemberhez, aki szelíden megszólította, és a kezét nyújtotta felé. Malfurion kevesebbszer látogatta meg, és ha találkoztak, általában Elune szentélyében, vagy az erdőben csöndesen elmélkedtek egymás mellett. Tyrande szeretett Malfurion mellett lenni. A csönd többet mondott ezer szónál, és jobban megértették egymást szavak nélkül is, mint bárki mást a világon.
  Tyrande tudta, hogy Illidan csalódott lesz, de nem számított arra, hogy visszautasítása ilyen fájón fogja érinteni. Az utána következő eseményekért mélyen belül magát is hibáztatta. Ha nem utasította volna vissza Illidant, talán sok minden másképp történt volna. Malfurion könnyebben beletörődött volna a visszautasításba. Minden látszat ellenére, a hangos és vidám Illidan mindig is sebezhetőbb volt testvérénél.
  Illidan… Tyrande behunyta a szemét, és próbált kapcsolatba kerülni a démonvadásszal, akivé vált. De mint az utóbbi években annyiszor, most sem sikerült őt elérnie. Nemrég Malfurion is elvesztette vele minden kapcsolatát. Bár ezt senkinek nem vallotta volna be, a druida aggódott testvéréért. Tudta, hogy Illidan magában az Arthas-szal vívott párbaját játssza le gondolatban újra és újra, de a párharcot ezen alkalmakkor ő nyeri meg. Utoljára, amikor Malfurion már a Rémálom fogja volt, Illidan a Fekete-templomba zárkózott be, és barátja, Kael’thas is elhagyta őt. Azóta nem hallottak felőle, csak kósza híreket állítólagos haláláról. Tyrande azonban reménykedett, hogy amíg Árnyékdal Maiev vissza nem tér az éjelfek közé, addig Illidan halála nem biztos. Lelkében megint feltámadt az önvád. Tudta, hogy Illidan alapvetően nem rosszlelkű, csak egy megfelelő kézre lett volna szüksége, aki vezette volna. És ő ezt a kezet tagadta meg tőle. Illidan…
  Tépelődéséből Shandris érkezése zavarta meg. Az éjelf nő, a Vigyázók vezére ezúttal nem harci felszereltségben állt előtte. Hosszú, hófehér ruhát viselt, amely gyönyörűen ölelte körül karcsú és hajlékony testét. Tyrande rámosolygott az érkezőre, és egy pillanatra eltöprengett, hogy vajon hány éjelf férfi szívét törte össze eddig Shandris.
  - Tyrande, itt az idő, hogy készülődj – mondta, karján csodás anyagból készült hosszú köntöst tartott. Tyrande gyorsan felöltözött. A két nő egymásra mosolygott, és átölelték egymást. Kéz a kézben mentek el Elune szentélyéig, ahol a főpapnő meghagyta, hogy pár percre hagyják egyedül.
  Tyrande lehunyta a szemét, és imádkozni kezdett. Elune, kérlek, tekints le szeretett népedre és add áldásodat rájuk. Kérlek, ruházz fel erőddel, hogy megfelelően irányíthassam őket. Biztosítsd nekem bölcsességedet, hogy mindig a jó döntést hozhassam. Gyógyítsd be a sebeket, amelyeket a gonosz erők okoztak a természeten és az élőkön.
  Tyrande elmerengett azon, hogy az elmúlt tízezer évben vajon hányszor kérte Elune áldását. Az istennő mindannyiszor teljesítette kérését. Nem kértem tőle már így is sokat? Az elmúlt tízezer év történései és magánya miatt az utóbbi időben önmarcangolóvá vált. Bár Malfurion szerette, mégis elhagyta őt hivatása és küldetése miatt. A papnő soha nem tett szemrehányást érte. A sors úgy hozta, hogy népének vezetője lett, ami állandó feladattal járt. Mindig volt körülötte valaki, és mégis magányos volt. Valahányszor meglátogatta egy ifjú pár, hogy szerelmükre Elune áldását kérjék, a szíve mindannyiszor összefacsarodott. De nem tett szemrehányást szerelmének, hiszen soha nem ígérte meg neki, hogy vele marad. Tyrande megértette, hogy a druidát a kötelessége szólítja el mellőle, és Malfurion kötelessége a világ megmentése volt. Ő csak a második helyre szorul.
  A Rémálom azonban majdnem elpusztította a világot, a győzelmük egy hajszálon múlott. Akkor értette meg Tyrande, hogy az ő kötelessége Malfurion védelmezése. Miközben a druida legbelsőbb énjét szabadította fel azzal, hogy egy haragos vihart támasztott Azerothon és a Smaragd Álomban, a papnő ott állt mellette, és Elunéhoz imádkozott, hogy védje meg szerelmét. Ezzel óvta meg Malfuriont, aki így megóvhatott mindenki mást. És ez így volt rendjén.
  Tyrande lassan elindult ki a napfényre. A lágy szellő virágillatot hozott a szélben, és kedvesen cirógatta arcát. Nioma, egy másik papnő lépett hozzá. Kevesen tudták, hogy Nioma is akkor volt tanuló Elune nővérei között, amikor ő.
  - Tyrande, egy ifjú jött hozzád, hogy beszélni szeretne veled. De ne maradj sokáig!
  A főpapnő meglepetten fordult társa felé, aki azonban nevetve elszaladt már. Mit akarhat most tőle bárki is?
  Tyrande kilépett a szentélyből és körülnézett. Senkit nem látott. Már éppen megfordult, amikor a háta mögött hangot hallott:
  - Tyrande! – mondta valaki szelíden. A nő mosolyogva megfordult. Előtte egy zöld szakállas, magas férfi állt, akinek fejét két szarvasagancs díszítette, és aki most a kezét nyújtotta felé.
  Tyrande elfogadta a feléje nyújtott kezet, és elindultak az ünneplő tömeg felé. Tudta, hogy soha többé nem lesz magányos. Suttogószél Tyrande és Haragvihar Malfurion tízezer év után végül ígéretet tettek egymásnak és összeházasodtak.
#12 | Wolverine válasza mgitta #10 üzenetére
Wolverine
Hand of A'dal
Wolverine
27445 hozzászólás
Done.
I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice.
 
"Hello, I'm the Doctor. Basically... run."
 
A WoW.hu 12 pontja!
#11 | Orsforizs válasza mgitta #10 üzenetére
Orsforizs
Black Temple Guard
Orsforizs
2534 hozzászólás
Igen, megértelek de mondom, ennek a rövidségnek meg van a maga varázsa. Smiling
A történetben véletlenül elírtam, és önvád helyett önvágy szerepel benne. 

Siess Wolvie, még mielőtt a trollok lecsapnak!
The roots will heal in time... as will the entire world. The sacrifices have been made. Just as the orcs, humans, and night elves discarded their old hatreds and stood united against a common foe, so did Nature herself rise up to banish the Shadow...forever. As for me, I came back to ensure that there would be a future, to teach the world that it no longer needed Guardians. The hope for future generations has always resided in mortal hands. And now that my task is done, I will take my place...amongst the legends of the past.
mgitta
Southsea Pirate
mgitta
555 hozzászólás
Én is gondolkodtam, hogy talán túl rövid lett, de cselekményt többet nem akartam belevinni, nehogy átírjam a lore-t Smiling, a további elmélkedést meg már én is túlzott érzelgősségnek éreztem volna. A leírt gondolatok azonban régóta foglalkoztattak, és még a hivatalos Tyrande-történet előtt le akartam írni, mert nem tudom, hogy az miről szól, és ne lehessen megvádolni, hogy onnan loptam Smiling.

Wolverine: A történetben véletlenül elírtam, és önvád helyett önvágy szerepel benne. Megtennéd, hogy ezt átírod nekem? Én már nem szerkeszthetem, ha jól látom. (tudom, több elírás is van benne, de ez tényleg durva)
Orsforizs
Black Temple Guard
Orsforizs
2534 hozzászólás
Nagyon jó írás lett, én nem rajongok kifejezetten a játékokból átírt "mélytörténetekért", nem úgy, mint a világirodalom terén, de mivel Te írtad, ez alapból arra sarkallt, jó referncia gyanánt, hogy elolvassam, és meg kell mondanom, hogy nem csalódtam.  

Tetszik, hogy a rövidsége ellenére mennyi érzelem és mondanivaló van benne, szórakoztató formában.
Bár, talán tovább lehetett volna írni, bő(vebb) lére erszteni, de talán pont a rövidsége az, ami megadja azt a jó érzést. Smiling  

The roots will heal in time... as will the entire world. The sacrifices have been made. Just as the orcs, humans, and night elves discarded their old hatreds and stood united against a common foe, so did Nature herself rise up to banish the Shadow...forever. As for me, I came back to ensure that there would be a future, to teach the world that it no longer needed Guardians. The hope for future generations has always resided in mortal hands. And now that my task is done, I will take my place...amongst the legends of the past.
#8 | Saragan válasza mgitta #7 üzenetére
Saragan
Consortium Agent
Saragan
2317 hozzászólás
Lehet, én pusztán a jó öreg Warcraft 3-as emlékeimet hívtam vissza, hogy csak a Frozen Throne-ban kezdték el Malfurionnak hívni, jelezve, hogy ő valami góré lett, vagy mi. Vaaaaaagy mivel addig nagyrészt Tyrande beszélt vele, lehet hogy tényleg Malfurionnak hívták. Ki tudja...
Nem kötekedelni akartam, csak úgy jött mint a zuhanó repülő.
"Even the devil may cry when he looks around hell and realizes that he's there alone." Acheron, Devil May Cry
IF YOU TRYHARD, ANYTHING IS POSSIBLE! -Havelman, book #5
#7 | mgitta válasza Saragan #6 üzenetére
mgitta
Southsea Pirate
mgitta
555 hozzászólás
Knaak War of the Ancients kötetében végig Malfurionnak nevezi már akkor
#6 | Saragan válasza Frosty #5 üzenetére
Saragan
Consortium Agent
Saragan
2317 hozzászólás
Milyen csatajelenetet szeretnél? Ahogy Sel egy gugolással jobbra kitérve a tőrét beleszúrja a *random ellenfél* fegyvert éppen csapáshoz a feje fölé emelő, és így védtelenné tett illesztésbe a páncélján? Laughing out loud
Amúgy, egyetértek, elolvastam Kresley Cole 11 kötetes Immortals After Dark szériáját, a csatajelenetek eléggé átfutóan vannak leírva, viszont még harc közben is figyelmet fordít arra, hogy ki mikor hol és mit érez az éppen harcoló szerelme iránt. Hatalmas érzelmi előkészülete van minden kibontakozó harcnak, azt utána 3-4 sor alatt megvan a nagy epic csata, a leírása csak azért 2-3 oldal, mert közben még beszélgetnek, meg emlékeket idéznek fel, meg elgondolkozik, hogy ha ez hozzátartozik ahhoz, akit szeret, akkor aztán elfogadom és punktum.
De attól még jó ez így Laughing out loud
Szerk: Furion tudtommal csak jóval később kapta a Malfurion nevet (talán a War of the Ancients alatt, de én úgy emlékszem, hogy Hyjal után nevezték őt így először)
"Even the devil may cry when he looks around hell and realizes that he's there alone." Acheron, Devil May Cry
IF YOU TRYHARD, ANYTHING IS POSSIBLE! -Havelman, book #5
#5 | Frosty válasza mgitta #3 üzenetére
Frosty
of the Shattered Sun
Frosty
7707 hozzászólás
Ugyanez a problémám, igyekszem a csatákat lerövidíteni, de azért irreálisan rövid mégsem lehet. (Aki látta a részt, amikor Dexternek hibaüzenet sípolt a tévében Action Hank helyett; nos kb annyi lenne az ideális harcmennyiség számomra. Laughing out loud)

A Rise of the Horde-on éreztem még nagyon a női kezet, azóta Christie a kedvencem. A Klánok urát még túl rég olvastam, hogy ilyenekre figyeljek, de az Arthast már alig várom. Smiling

/Most Excaliburt olvasok - hát Cromwell se tagadhatná le, hogy férfiből van, olyan gyönyörűen ugorja a lelki részeket, viszont még azt is leírja, hogy a főszereplő balról jobbra húzza a dárdát, miközben levágja az ellenség fejét, hogy szinte már vicces. Emellett azért jó kis könyv. Talán, talán ragad rám valami.../
Rajzra gyúrok Smiling
"Chuck Norris wants to put himself in every man."


#4 | Wolverine válasza Frosty #2 üzenetére
Wolverine
Hand of A'dal
Wolverine
27445 hozzászólás
Egyetértek. Szerintem angolra fordítva ezt el is lehetne küldeni a Blizzardnak... Smiling
I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice.
 
"Hello, I'm the Doctor. Basically... run."
 
A WoW.hu 12 pontja!
#3 | mgitta válasza Frosty #2 üzenetére
mgitta
Southsea Pirate
mgitta
555 hozzászólás
Hát igen, valószínűleg abszolút bénán írnék meg bármilyen csatajelenetet Smiling
Ez egyébként látszik a hivatalos oldalon megjelenő történeteknél is: amelyiket férfi írta, abban elég sok az úgymond "akciójelenet", míg Garroshét nő írta, látszik, hogy inkább a lelki dolgokra ment rá.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu