KERESÉS
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2338 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2406 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2408 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2408 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2408 napja

draft
Consortium Agent
draft
2458 hozzászólás

Regisztráció és előfizetés FAQ
Ezt olvasd el mielőtt kérdezel

Miután telepítettem a játékot, az felhasználónevet és jelszót kér.
Ahhoz, hogy a játékkal játszani tudjál, regisztrálnod kell egy előfizetést a játékra. Ez az úgynevezett account registration, amelyet itt tehetsz meg: https://eu.battle.net/account/creation/wow/ Ha még nincsen Battle.net accountod, akkor a fenti linken a jobb oldali gombra kattintva előbb azt kell létrehoznod. Ha 2009. november 12. előtt játszottál utoljára, és a játék nem enged be, akkor szintén itt kell létrehoznod egy új Battle.net accountot, ugyanis most már csak ennek birtokában játszhatsz; a régi WoW-accountok önállóan nem alkalmasak a belépésre.
A regisztrációhoz szükséged van a játék eredeti csomagolásában található CD kulcsra. Előfordul, hogy az oldal nem elérhető, ilyenkor addig kell próbálgatni, amíg elérhető nem lesz. Az előfizetésedet ugyanis csak itt lehet beregisztrálni.

Az első hónap ingyenes, miért kell akkor bankkártya vagy Game Card a regisztrálásához?
Amint az a dobozon is fel van tüntetve, ahhoz, hogy a játékkal játszani tudj, szükséged van olyan bankkártyára, amivel interneten is lehet fizetni vagy egy Game Card-ra. Az általad választott fizetési mód szerint a regisztráláskor meg kell adjad vagy a bankkártya vagy a Game Card számát. Bankkártya esetében ne felejtsd el a kártya hátoldalán található háromjegyű CCV kódot sem beütni.

Ez azért van, mert a Blizzard így próbálja elérni, hogy ne csak az ingyenes hónapot játsszad le a játékkal. Miután megadtad a kért számot, az első hónap ingyenesen játszható végig, tehát a bankkártyáról semmilyen pénzt nem fognak vonni, a Game Card pedig nem aktiválódik.

Van bankkártyám, de nem tudom, hogy alkalmas-e fizetésre.

Alapvetően a dombornyomott bankkártyák használhatóak erre a célra. A Blizzard által támogatott két bankkártyamárka a következő: MasterCard vagy Visa (beleértve a Visa Electron típusút is). Ezeken a kártyákon kívül, természetesen más kártyával is tudsz fizetni, ám azok MasterCard vagy Visa kompatibilisek kell hogy legyenek. Azt, hogy a bankkártyád internetes fizetésre alkalmas-e, a bankodnál és itt tudod ellenőrizni: www.bankkartya.hu

A Visa Electron esetében is javasolt az ellenőrzés, mert sokaknak volt fizetési gondja ezzel a kártyatípussal is, annak ellenére, hogy a Blizzard támogatja ezt a kártyatípust.

A regisztrációs oldal nem fogadja el a bankkártyám adatait

Ez az alábbi okok valamelyike miatt lehet:

1. A bankkártya adatokat pontosan úgy kell megadni, ahogy az a kártyára van írva. Tehát, mivel angolul előbb van a keresztnév és utána a vezetéknév, a magyar nevek írásának sajátosságai miatt a FIRST NAME rubrikába kell a tulajdonos vezetéknevét a LAST NAME rubrikába pedig a tulajdonos keresztnevét írni.

2. Nem jól írtad be a bankkártyaszámot. A bankkártya számot vagy egybefüggően vagy négyes csoportokban kell beírni. A csoportok közé kötőjelet vagy a helyközön kívül egyéb elválasztójelet ne tegyetek.

3. Nem adtad meg a CCV kódot. A CCV kód a bankkártya hátoldalán található. Az aláírás rubrikája fölött látható egy hosszabb számsor, ennek az utolsó HÁROM számjegye a CCV kód.


4. A bankkártyád nem alkalmas internetes fizetésre. Ebben az esetben ezt engedélyeztetni kell a kibocsátó bankkal vagy amennyiben ez nem lehetséges, másik bankkártyára van szükség. Fontos, hogy a Blizzard a Magyarországon is elterjedt bankkártyák közül csak a MasterCardot és a Visat, illetve az ezekkel kompatibilis kártyákat támogatja. 

A későbbiekben van-e lehetőség váltani bankkártyáról Game Card-ra és fordítva?

Igen, van. Miután regisztráltad az előfizetésedet mindig elérhetővé válnak az Account Management oldalak. Ezekre az előfizetésedhez tartozó bejelentkezési (login) névvel valamint a jelszavaddal (password) tudsz hozzáférni itt illetve közvetlenül a www.wow-europe.com oldalról. Itt a Payment Method részben tudod megváltoztatni, hogy Game Card vagy bankkártya segítségével kívánsz-e a továbbiakban fizetni.

Ha az ingyenes hónap letelik, és még mindig nem tudok (ilyen vagy olyan okból) sem Game Card-al sem pedig elfogadott bankkártyával fizetni, akkor mi van?

Ebben az esetben nem tudsz tovább játszani a játékkal. Fizetni mindenképpen kell, akár működőképes bankkártya, akár Game Card útján. Ha ez nem lehetséges, akkor az előfizetésedet befagyasztják („frozen” lesz az állapota) mindaddig, amíg nem fizetsz. Amint le tudják emelni egy általad megadott bankkártyáról az általad beállított időtartamra vonatkozó pénzt vagy aktiválsz egy Game Card-ot, az előfizetésed ismét aktív lesz és folytathatod a játékot.

Fizetés Gamecard-dal

Ha épp kartyás előfizető vagy, akkor a Change Subscription menü alatt kell átváltanod Game Cardra. Ha a Gamecardos fizetés az aktív, akkor az Add Game Card menüpont alatt adhatsz meg ujat. A kártya hátoldalán lekaparod a takaró réteget, és az ott látható kódot írod be.

Fontos! Ha egyszer már beütötted a kódot, onnantól a Game Card nem használható többet. A művelet NEM visszavonható. Bankkártya esetében csak akkor fizetsz, amikor eljön az ideje. A következő (pending) periódus változtatható, amíg le nem vonják a pénzt.

Befagyasztották az előfizetésemet, mi lesz a karaktereimmel?
 
A Blizzard a befagyasztástól számított minimum 6 hónapig őrzi meg a szerverein a befagyasztott előfizetéshez tartozó karaktereket. Ha a hat hónap letelte előtt fizetsz, és az előfizetésed ezáltal aktív lesz, a karaktereid garantáltan meglesznek. (azonban az utóbbi 5 év során nem derült fény olyan esetre, amikor a Blizzard karaktert törölt volna)

mod (Wolverine, 2006. 06. 16.): Ha van kérdésed a leírás végigolvasása után is, azt itt teheted fel.
mod (lilwolfy, 2007. 12. 19.) Pár kép, és pontosítások hozzáadása.
mod (Wolverine, 2009. 11. 14.): a Battle.net hozzáadása a leíráshoz.

Chippy/Eclipse
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu