KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2336 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2403 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2405 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2405 napja

Wolverine L2P: rogue
Wolverine - 4739 napja
13
A kezdőknek nyújtandó segítség rovata, a Learn 2 Play heti szokásos (de két nappal elcsúszott) kiadása ezúttal egy újabb pure dps-kasztot helyez a középpontba: a főszereplő a rogue lesz.

 Mindenekelőtt le kell szögeznem: ha van kaszt, amellyel sosem tudtam megbarátkozni a játékban, az a rogue. Tudom, hogy Feral druid main karakter mellett ez viccesen hangzik, ettől még igaz. A rogue az a típusú, sok mozgást igénylő karakter, amely egyeseknek azonnal kézre áll, másoknak viszont sosem fog igazán. A rogue két egykezes fegyverrel harcoló melee dps-kaszt (és nem is képes kétkezes fegyvereket használni), amelynek egyedi mechanizmusai közé tartozik a mérgek használata, a kombópontok gyűjtése - ezeket különböző finisher, azaz kivégző abilitykkel használhatjuk el, valamint a lopózva, stealthben való közlekedés, az ellenfelek kizsebelése, a csapdák semlegesítése és a zárnyitás. A kaszt leather armort viselhet, a fegyverei az egykezes eszközök - tőr, kard, buzogány, fejsze és a fist weaponök; valamint az íj, a puska és a dobófegyverek; de a legtöbb haszna ez utóbbiaknak van, ugyanis ezekre a Cataclysm óta szintén lehet mérget tenni.
A rogue kaszt három specializációja a következő:
  • Assassination: ez a spec hosszú ideje a legjobb sebzést nyújtja a gépi ellenfelek ellenében, instance-okon és raideken. Erősen alapoz a mérgekre (a többi specnél is erősebben), és gyakran az ellenfele mögött kell lennie, hogy a legerősebb támadásait használhassa. A main hand fegyverére Instant Poison, az off-handre és a dobófegyverre instance-okban vagy elitek ellen Deadly Poison, egyedüli harcnál Instant Poison használata ajánlott; ez a spec két tőrt használ fegyverként. A gyorsabb tőr kerüljön off-handbe, és a lassabb main handbe - így gyorsabban kerül fel a célpontra a Deadly Poison.
  • Combat: ez a spec általában a szintező talentezés, de instance-okban is hatásos. Mivel nem igényli azt, hogy az ellenfél mögé kerüljön a játékos, és viszonylag kevéssé igényli a stealthet, ezért kissé hasonlít egy Fury warriorra vagy egy Enhancement shamanra; a Combat rogue szemtől szemben küzdve is halálos ellenfél. A main hand fegyverre Wound Poison, az off-handre instance-okban vagy elitek ellen Deadly Poison, szólózásra Instant vagy Wound Poison használata ajánlott, A Combat rogue dobófegyvereit ritkán használja, amennyiben mégis, akkor Deadly vagy Wound Poison használata javasolt. A fegyverválasztás ennél a specnél a következő: lassú fegyver a main handbe, és egy gyors tőr az off-handbe.
  • Subtlety: leginkább PvP-re ajánlható ez a talentezés, mivel ez a legellenállóbb és a legnehezebben megölhető rogue-típus. A Subtlety rogue az Assassinationhöz hasonlóan egy lassú tőrt használ main handben, és egy gyorsat off-handben; a mérgei a main hand fegyveren Wound Poison, az off-handben Deadly Poison (szóló fejlődéskor Wound vagy esetleg Crippling Poison).
 Az elsődleges statok tekintetében a rogue számára egyetlen választás létezik, és ez az Agility. A Strength semmilyen előnnyel nem jár az Agilityhez képest, míg az Intellect teljesen haszontalan. A másodlagos statok igencsak specfüggőek: a hit rating minden rogue-nak hasznos, de csak egy mértékig: mivel a Precision talent eleve ráköltött pontonként 2% hitet jelent, így 3 pontot erre költve mindössze 2%-ot kell teljesíteni ahhoz, hogy a speciális támadások biztosan találjanak. Azonban innen bonyolódik a dolog: a mérgek ugyanis varázslatnak számítanak, és ahhoz, hogy biztosan eltalálják a célpontot, már jelentősen több hit ratingre van szükség - épp ezért a mérgeken alapuló Assassination talentezésnek ez továbbra is fontos marad, a Combat számára kevésbé ugyan, de fontos, a Subtletynek azonban nem igazán. A haste rating gyorsítja a rogue-ok erőforrása, az energy regenerációját, ezért minden specnek hatékony stat. Az expertise rating a fizikai sebzésre erősebben számító Combat és Subtlety specnek fontos, de az Assassination talentezésűeknek nem igazán, ők ugyanis inkább a mérgekre építenek. Magas szinten színre lép a mastery rating is, amely az Assassination specnek a legfontosabb, a másik kettőnek kevésbé; végül marad a crit rating, amely jelenleg mindegyik specnek a legkevésbé lényeges a másodlagos statok közül - a Subtlety számára a legfontosabb a 3 specből.
Mivel mással is zárhatnánk, mint egy-egy ajánlott talentezéssel a fejlődésre; szokás szerint a cél a leghatékonyabb szóló haladás, és sem az instance-ok, sem a PvP nem volt elsődleges szempont a javaslat kialakításakor.
wow_c_531089
wow_c_528348
wow_c_527197
Szintezésről volt szó a leírásban, nem raidelésről, nem heroicokról és nem normál 5 fős instance-okról. Eredetileg én is az Instant Poisont javasoltam, de épp a kommentek miatt módosítottam - a Wound nagyobb eséllyel talál be, mint az Instant; és a Deadlynek esélye sincs felstackelni, hogy igazán hatásos legyen.
A statoknál meg pont azt írtam sorrendnek, amit te is Sticking out tongue
azért 1-2 dolog a leirtakban nem igaz!
Statok amik sorrendben be kell tartani!
Assassi statok sorban: hit (1332 (13%) ) , sok mastery, haste, crit és expertise
Combat statok sorban: expertise ( 26/26 ) , sok haste, mastery, crit és hit

Subról nem tudok semmit igazán mert Burning Crusaderbe játszottam vele utoljára!
Másik dolog: Combat specen az Instant poison kell nem a Wound MH-ra
OH-ra: Deadly
dobófegyverre: Deadly ami kell!
És jelenleg a Combat spec a legjobb! jobb mint az assassination
Elnézést hogy beleugatok de már teszteltem jó párszor.
Ha fejlődésről van szó, akkor legalább 69-es szintig én sub-ként ajánlanám.
Persze csak ha szeret gyorsan haladni az ember és élvezi 3 GCD-ből ölni a mobokat =) főleg alacsonyabb szinten.
/Shadowstep + Master of Subtlety + Improved Ambush + Opportunity = big numberzzzz/
#7 | edsdame válasza #4
A bizonyításoddal csak annyi a baj, hog lvl1-lvl2 három perc, lvl 29-30 meg több óra, mert nem egyforma mennyiségű exp kell hozzá.
Úgyhogy ez így bizony semmit nem jelent.
Emlékszem Priest volt az 1. karakterem bátyám vett rá mert Paladint akartam:D De a végén hülyeségből inditottam 1 roguet , a végén kicsit megszeretem és sok gyakorlás után a kedvenc kasztom lett , nekem ez áll kézre, és msot roahdtul szeretem :) 
#5 | Ronin válasza #3
Így van, a Hemo kell, csak úgy értettem hogy nem azt spameli a sub rugó fő támadásként, hanem csak felrakja vele a debuffot (ill. ha nincs éppen lehetőség hátulról támadni és van sok energy). A Backstab lesz majd a fő támadás (amiben többek között a Sang. Vein is segít), az meg sok crittel az igazi.
Én kipróbáltam mindegyik talentet. (Cataclysmben) 10 Szintenként váltottam. (40ről kezdtem) Naponta ugyn annyit játszottam és leírtam hogy mennyi ideig tartott a szintezés. Hát... a sublety nyert. Szerintem azzal a legkönnyebb bármit is csinálni...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu