KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2343 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2411 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2413 napja

Wolverine L2P: warrior
Wolverine - 4763 napja
31
A Learn 2 Play rovatunk visszatéréseként egy sorozattal kezdünk, ahogy azt beharangoztam a múlt héten: a kasztok alapvető bemutatása lesz a témánk, az első a sorban - ABC-ben visszafelé haladva - a warrior.

A warrior melee, azaz közelharcos kaszt, amely 2 szerepkört képes betölteni: Protection specializációval tankként, Arms vagy Fury specializációval damage dealerként (azaz dps-ként) működhet csapatban. Szinte minden fegyvert képes viselni (a kivételek a wandok és a relicek), de általában a kardok, a buzogányok és a fejszék használata ajánlott, mivel a többi fegyvertípus nagyon ritkán érkezik a kaszt számára megfelelő statokkal.
A Cataclysm óta csak a Fury warriorok képesek egyszerre két fegyvert hordani (ezt dual-wieldnek is nevezik); az Arms és a Protection talentezés ezt elvesztette. A warriorok egyik speciális mechanizmusát jelentik a Stance-ek, amelyekből 3 db van és ezeket sorban tanulja meg a warrior. A javasolt fegyverek és Stance-ek az egyes speceknek:  
  • a Fury warrior számára alacsony szinten két egykezes fegyver használata ajánlott, egészen lvl69-ig. Ezen a szinten válik elérhetővé a Fury ág 31 pontos talentje, amelyből 2 is van: a Single-Minded Furyt választók továbbra is maradjanak az egykezes fegyvereknél, míg a Titan's Grip mellett döntők térjenek át 2 db kétkezes fegyver használatára. Természetesen mindkét talent felvehető, de nem feltétlenül hasznos; és akinek a sebzése maximalizálása a cél, az feltétlenül a Titan's Grip mellett döntsön. A javasolt Stance a Berserker Stance.
  • az Arms warriorok egyértelműen egy kétkezes fegyverrel harcoljanak. A javasolt Stance a Battle Stance.
  • a Protection warriorok döntése nem is lehet más, mint egy egykezes fegyver és egy pajzs használata. A javasolt Stance a Defensive Stance.
Ha egy új warriort kezdünk, akkor felmerül, hogy milyen specen legyen a karakter. Jelenleg mindhárom talentezés alkalmas a fejlődésre, de talán a Furyval lehet a legtöbb gond: a dual-wield ugyanis egyben megnövelt miss eséllyel is jár, ami - Fortuna istennő és a véletlen szeszélye miatt - kellemetlen helyzetekbe vezethet minket; ugyanakkor a speciális támadásoknél ezt a problémát részben orvosolja az egyik passzív bónusz, ami a Fury speccel jár, a Precision.
A tradicionális felfogás szerint a Protection warrior feladata a tankolás, az Arms ág PvP-re való, és a Fury a legalkalmasabb a PvE dps feladatkörre. Ez többé-kevésbé ma is igaz, de a Protection warriornak is megvan a PvP-beli feladata (zászlóhordozás és bázisvédelem), a Fury warriorok sem veszélytelenek a Battlegroundokon és Arms ágon is nyugodtan mehetünk 5 fős instance-okba fejlődés közben.
A statok szempontjából a dps ágaknak az elsődleges statok közül a Strength fontos, míg a Protection warrioroknak a Stamina. Az Intellectre semmi szüksége sincs a kasztnak, és az Agilityből sem kap olyan bónuszt, mint a Cataclysm előtt; az Intellect egyértelműen kerülendő, és az Agility sem optimális. A warriorok lvl40-ig mail armort hordhatnak maximálisan, ezután a plate is viselhető lesz; és a lvl50-en megtanulandó armorspecializáció miatt nem is lesz érdemes mást viselniük, mint plate-et. A másodlagos statok kérdése mindig kényes - és mivel a rovat elsődleges célpontjai most a teljesen kezdők, ezért nem is állítanék fel sorrendet közöttük. Annyi általánosan elmondható, hogy a crit és a hit ratingből valamennyi spec profitál, ahogy a lvl80 után megjelenő mastery ratingből is. Az expertise ratingnek addig van haszna, amíg el nem érjük a 26 expertise-t, ezután maximum a Protection warrioroknak lehet érdemes még megtartani a statot. A haste rating a legkevésbé hasznos a warriorok szempontjából, direkt ezt gyűjteni felesleges.
Zárásként összeállítottam egy-egy olyan talentezést és glyphelést mindhárom specnek, amely szintezéshez és szóló játékhoz alkalmas lehet. Egyik sem lesz perfekt raidelésre vagy PvP-re; de ez nem is volt a célom (azért kritikát elfogadok velük kapcsolatban).
wow_c_534698
wow_c_531246
wow_c_528229
wow_c_527541
wow_c_525658
Hehehe .... ezt benéztem.  4 kardot utoljára a Lands of Lore-ban használtam.
#25 | Greed válasza #24
2 kétkezes

Ebből lehet kettő? Mert akkor az már 4. Laughing out loud

Amúgy meg: warrior talentágak.
Ez igaz Laughing out loud, ráadásul mindjárt kettő is.  De nem az elején.
Az utolsó érv nem megfelelő, furyn lehet 2 kétkezes kardod is Eye-wink
Nekem az Arms jött be, mint DPS ág az első karakteremnek - Omrega, bár kezdetben protection volt, aminek megvolt az előnye, hogy gyorsan bekerültem a dungeonokba, a shield bash az elején elég durva, és a Warbringer talent-el harcközben is lehet chargolni, ami sok kis mob ellen is nagyon hasznos, hogy ne kelljen annyit kutyagolni, és PVP-ben is vicces. Az arms-nak ugyanez a képessége a Juggernaut már 5. szintű talent. A fury-nál nem láttam ilyet. 
Minden esetre PVP-ben hangulatos, hogy amikor lovagolsz akkor ezzel simán el tudsz kapni egy másik lovast. Valamint az Arms támadásait jól lehet makrózni. Az utolsó érv, hogy mindig is szerettem a kétkezes kardokat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu