KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2313 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2381 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2383 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2383 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2383 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4761 napja
9
A Történelemóra mai folytatásában az időutazás okoz gondot - és emiatt a War of the Ancients sem lesz ugyanaz, ami korábban...

Ha tízezer évvel ezelőtti eseményekről akarunk beszélni, akkor logikus, hogy a történet a közelmúltban, kb. 5 évvel ezelőtt kezdődik. Egy furcsa anomália bukkant fel Stonetalon Mountainsnél, emiatt Thrall két harcost küldött oda vizsgálódni: a fiatal Gaskalt és a tapasztalt veterán Broxigar Saurfangot. Gaskalt elpusztította az anomália, de Broxigar túlélte a találkozást és eltűnt. Az anomália az idővel volt összefüggésben: ráadásul hogy a helyzet súlyosabb legyen, csapdába esett benne Nozdormu, az időért felelős Aspect. Annyi ereje maradt a legyengült sárkánynak, hogy segítséget hívjon - ezért kapcsolatba lépett a Kirin Tor két tagjával, Rhoninnal és Krasusszal. Utóbbi nem akármilyen mágus volt, hanem az álruhás vörös sárkány Korialstrasz; de hatalom ide vagy oda, ők ketten is az anomália csapdájába estek Broxigarhoz hasonlóan, és végül tízezer évvel ezelőtt kötöttek ki, a War of the Ancients kezdetén.

Korialstrasz és Krasus

A három időutazó alaposan bekavart az eseményekbe: Krasus megjelenése jelentősen legyengítette (és high elf alakjába zárta) saját magát, és az ekkor már életben levő fiatalabb önmagát is (aki sárkány alakban ragadt). Rhonin ugyanakkor jelentősen megerősödött az eredeti Well of Eternity szabad arcane energiájának köszönhetően. Broxigar a night elfek védőereje, a Moon Guard fogságába esett, míg Rhonin és Krasus Cenariushoz kerültek - aki megpróbált rájönni, kik is lehetnek a furcsa idegenek (ne feledjük, ekkor még sem high elfek, sem emberek nem léteztek Azerothon). Brox sebeit Tyrande gyógyította be, és az ork később megszökött Malfurion segítségével; később csatlakozott az ellenállás tagjaihoz. A gyenge Krasus nem tudta megakadályozni, hogy Neltharion ne olvasson az elméjében, még mielőtt megalkotta volna a Dragon Soult - amivel nemcsak megismerte előre 10000 év történelmét, de előre megtudta mit fog cselekedni később... és megakadályozta, hogy árulására Krasus vagy Rhonin figyelmeztethesse a többi Aspectet, akik ezúttal is hozzájárultak a Dragon Soul elkészítéséhez. Ebben a világban ők nevezték Nelthariont először Deathwingnek... és Rhonin volt az, aki megtanította Illidannak, hogyan férhet hozzá az arcane mágiához anélkül, hogy a Well of Eternityt használná.
Szintén változott az ellenállás összetétele. Ugyan a Kur’talos Ravencrest halálát követően kinevezett új katonai parancsnok, Desdel Stareye nem bízott másban, mint a night elfekben, hamarosan ő is meghalt - és utódja, Jarod Shadowsong (igen, Maiev testvére - f.) nyitottnak bizonyult Rhoninék javaslatára, hogy be kéne vonni a harcba a többi fajt is. Ezért az eredeti idővonaltól eltérően csatlakoztak az ellenálláshoz a taurenek, a furbolgok és az earthenek is, akik részt vettek a háborúban egészen a végső csatáig.
A megváltozott események közé tartozik, hogy Malfurion nem tervezte a Well of Eternity elpusztítását, és Illidan árulásának sem ez volt az oka: egyszerűen féltékeny volt, hogy Tyrande Malfurionba szerelmes és ezért úgy döntött, hogy hős lesz: azt tervezte, hogy a Demon Soullal bezárja a portált és ezzel elvágja a Burning Legion utánpótlását. Broxigar szökését követően Illidan tagja volt annak a csapatnak, amely az orkot üldözte, de helyette felhoundokba botlottak. A mágiára immunis démonok ellen Illidan talált megoldást, amellyel végezhetett velük; és mivel a csata közben megmentette Lord Ravencrest életét is, ő személyes mágusává emelte a fiatal night elfet. Később, amikor egy másik csatában Illidan olyan varázslatot használt, amely a night elfekkel is végzett a démonok mellett, Lord Ravencrest a Moon Guard vezetését Illidan helyett Rhoninra bízta. Mivel ezen a napon halt meg, nem tudta Illidannak elmondani a döntése okát: a vakmerő varázsló olyan spelleket használt, amelyekhez társai erejét is el kellett szívnia, és ezek egyre gyakrabban okozták a night elf mágusok végzetét. Ezután Illidan elhagyta a Moon Guardot, és a Burning Legionhoz kívánt csatlakozni. Sargerasnak elmondta, hogy a Demon Soul alkalmas lehet olyan mértékben megnyitni a Twisting Netherbe irányuló portált, hogy az alkalmas lesz Sargeras átengedésére is (ez nem változott az eredeti eseményekhez képest). Ekkor adta Sargeras “ajándékba” Illidannak a mágikus tetoválásokat és ekkor égette ki a szemét is.



Illidan mellé kíséretnek csatlakozott Azshara testőrségének vezetője, Captain Varo’then és egy csapat felguard. Velük támadta meg Illidan Malfuriont, Broxigart és a Moon Guardot, és sikerült megszereznie a Demon Soult. Csakhogy Sargeras nem bízott benne, és maga irányította a portál kiszélesítését - Illidantól elvették a Demon Soult. Ezután újabb ötlete támadt a mágusnak: a Well of Eternity vizét felhasználva a portál kinyitását követően egy örvényt akart támasztani, amely megfordította volna a portál hatását és valamennyi démont visszaszívta volna magába. Eközben megtalálta a fogságba esett és épp szökésre készülő Tyrande-ot, akit elborzasztott Illidan látványa és terve is: a Well vizére épített varázslatok különösen veszélyesnek számítottak. Illidant csak felbosszantotta Tyrande ellenvetése, így mágikusan elnémította - ezért a papnő arra sem figyelmeztethette a mágust, hogy a varázslatába sötét elemek vegyültek... Az Old Godok részben irányításuk alá vonták Illidan elméjét és olyan elemekkel bővítették a varázslatát, amely lehetővé tette volna a számukra, hogy a portálon átlépve ők is ismét Azeroth felszínén járhassanak.
Illidan varázslata hatástalannak bizonyult, és hamarosan démonok ellen kellett harcolnia Tyrande-dal együtt. Sikeresen átverekedték magukat Malfurionhoz, aki közben visszaszerezte a Demon Soult Varo’thentől. Broxigar felakarta tartani Sargerast, ezért átlépett a portálon és a Twisting Netherben támadta meg a démonokat - és végül szemtől szembe került a bukott titánnal, akit sikerült megsebesítenie, de nem sokáig tudott ellenállni neki és végül hősies, orkhoz méltó halált halt. A Stormrage testvérek a varázsszerrel próbálták meg visszafordítani a portált, de eközben az Old Godok megkísérelték mindkettejük elméjét uralmuk alá vonni - és bár egy pillanatra Illidannál ez sikerült, a mágus is visszanyerte önuralmát. A portál bezárásakor Sargeras félig már átlépett rajta - és úgy tűnt, hogy emiatt meg is halt (noha ez nem volt igaz). Azonban előre nem látott következményként a Well of Eternity is megsemmisült, és a Sundering elpusztította Kalimdor jelentős részét. A túlélők Mount Hyjalre menekültek. Itt Illidan a magával hozott üvegcsékből egy kis tóba öntötte a Well of Eternity megmentett vizének egy részét - és eközben rajtakapta Jarod Shadowsong egy őrjárata. Jarod letartóztatta a mágust és valószínűleg helyben ki is végezte volna, ha nem Malfurion testvére - ettől azonban Illidanban megtört valami, és ő támadta meg az őrjáratot, kivégezve a legtöbb night elfet és megsebesítve Jarodot is. Illidant Malfurion állította meg, és a tárgyalásán sikerült elérnie, hogy ne végezzék ki öccsét; Illidan fenntartotta, hogy helyesen cselekedett, mert szerinte idővel a Burning Legion vissza fog térni és akkor szükség lesz a Well of Eternity erejére. Végül Nozdormu visszaküldte a túlélő Rhonint és Krasust a saját idejükbe, előre is elnézést kérve az általa később okozott kellemetlenségekért.

A jövő héten egy elméleti jellegű Történelemóra jön majd: bronz sárkányok, az idővonal állandósága, az Infinite Dragonflight és a War of the Ancients kapcsán felmerült kérdések egyaránt fel fognak bukkanni.
wow_c_530547
wow_c_527546
Sss Sticking out tongue
Akkor a kövi töriórában az is körbe lesz járva, hogy Nozdormu mire is gondolt a "később okozott kellemetlenségek" említésével? Gondolván akár az Infinite sárkányokra? Smiling
Volt már példa olyan patchre, amely nem hozott új raidet; és deklarálták, hogy minden raidtierben több instance is lesz ebben a kiegészítőben - vagyis a T12 sem kizárólag Firelandsből fog állni.

#3: lehetséges, bár semmit nem tudunk a raidről azon kívül, hogy lesz.
Hm... tehát 4.2-re 2 raid, 4.1-re 0? Érdekes döntés
#3 | moki1103 válasza #2
És gondolom a következő törióra ezt a témát is érinteni fogja?
Igaz. A pontos időpontot nem tudjuk, de a 4.2-re tippelik többen is Firelands mellé.
Erről jut eszembe, igaz hogy lesz War of the Anciens caverns of time-os raid? ha igen melyik patchben?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu