KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2347 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2415 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2417 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2417 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2417 napja

The Faceless One Történelemóra
The Faceless One - 4837 napja
47
A friss Történelemórában felfrissítjük és összefoglaljuk a korábban elhangzott adatok egy részét; a főszereplőnk ugyanis Baine Bloodhoof, akiről sok újat nem lehet elmondani, de a története egyben még nem volt olvasható.

Baine vezérnek született, hiszen apja, Cairne a taurenek Bloodhoof törzsének vezetője volt. Anyja, Tamaala a Harmadik Háború előtt halt meg; Cairne szerint Baine rá hasonlít abban, hogy jószívű és jók a megérzései a másik személyekről. Az ifjú tauren a kentaurok fogságába esett nem sokkal azután, hogy népe elköltözött Mulgore-ba a Horda segítségével. A társait szép sorban megölték, és ő maradt utolsónak - de időben érkezett a segítség Rexxar személyében.



Ezt követően Baine a Thunder Blufftól délre levő falu, Bloodhoof Village vezetője lett. Ebben a minőségében megpróbálta meggyőzni a Bael'dun Digsite-nál dolgozó törpéket, hogy őrizzék meg a békét a szellemekkel, akiket megzavarnak; amennyit elvesznek, annyit adjanak is vissza nekik, és ne használjanak robbanószert. Ez a művelet cseppet sem járt sikerrel (a Cataclysm után feldühödött földelementálok minden törpét megöltek az ásatáson), bár egy ideig egy shaman felügyelhette az Explorer's League munkáját ezen a helyen. A másik főbb terve az volt, hogy a bányászatot kezdő Venture Companyt leállítsa - azonban a profitéhes goblinokkal sem sikerült eredményt elérnie.
Baine először az Emerald Nightmare elleni háborúban csillantotta meg, hogy méltó örököse lesz Cairne-nek. Miután apja is elaludt, Baine vezette az egyre elkeseredettebb ellenállást Thunder Bluffban az álmodók támadásával szemben. Amikor Malfurion ellentámadást szervezett az Emerald Dreamben és a sereg élére Varian Wrynnt állította, a Horda tagjai nem akarták elfogadni ezt - Baine volt az első, aki kijelentette, hogy ezt a csatát csak közösen nyerhetik meg és elfogadta Variant parancsnokául. A győzelem egyben azt is jelentette, hogy visszatérhetett otthonába az újjáépítésben segédkezni.
Miután Thrall elhagyta a Warchief posztját és Garrosh vette át a Horda irányítását, Cairne megvádolta őt, hogy háborút szít az Alliance ellen a békemegállapodás ellenére és kihívta őt egy párbajra a Warchief címért. Azonban a taurenek feletti uralomra pályázó shaman, Magatha Grimtotem megmérgezte Garrosh baltájának, a Gorehowlnak a pengéjét, így Cairne meghalt a harcban - és ezt követően a Grimtotem törzs tagjai megkísérelték átvenni a hatalmat egy gyors puccsal. Thunder Bluff elesett ugyan, de a többi jelentős tauren település - Sun Rock Retreat, Camp Mojache és Freewind Post - visszaverte a támadást, ráadásul Baine-t sem gyilkolták meg álmában... köszönhetően annak, hogy az ellene tervezett támadást vezető shaman, Jevan "Stormsong" Grimtotem elárulta társait és segített elmenekülni Baine-nek Camp Taurajo felé.



Itt megpihenve kiderült, hogy Magatha korántsem teljesen sikeres, de segítség kell, ha vissza akarják venni a várost. Mivel Garrosh álláspontját nem ismerte Baine, nem fordult hozzá (főleg, hogy ekkor nem volt közismert a mérgezés, így nem lehetett biztos benne, hogy Garrosh nem akar vele is végezni); a forsakenekben egy tauren sem bízott - és a Wrathgate óta az orkok éberen figyelték őket -, Silvermoon túl messze volt, és a Darkspear trollok hasonlóan kevesen vannak, mint a taurenek. Ezért a Bloodhoof törzs újdonsült vezetője Theramore-ba utazott Jaina Proudmoore-hoz, mint legjobb szövetségesi lehetőséghez.
Itt egy másik menekült tűnt fel, az Ironforge-ból megszökött Anduin Wrynn. A herceg egy hirtelen gondolattól vezérelve megajándékozta Baine-t azzal a fegyverrel, amelyet ő is csak nemrég kapott Magni Bronzebeardtől - és az ősi buzogány, a Fearbreaker elfogadta a taurent tulajdonosaként és a benne hordozott Holy Light megacélozta eltökéltségét. Jaina egy nagyobb pénzösszeget bocsátott a rendelkezésére segítségként, amellyel egyrészt zsoldosokat fogadhatott, másrészt felszerelést vehetett Ratchetben Gazlowe-tól (noha a goblin teljesen megdöbbentő módon a pénz nagy részét visszautasította, mondván kedvelte a vén Cairne-t): így robbanóanyagokhoz, goblin utászokhoz és 2 zeppelinhez jutott.
Az őt támogató taurenek és hordások, valamint a zsoldosok és a zeppelinek segítségével Baine sikeresen rajtaütött az elfoglalt Thunder Bluffon és egy rohammal visszafoglalta a várost, foglyul ejtve a Grimtotem törzs tagjainak legnagyobb részét. A foglyokat száműzték Stonetalon Mountainsba, de aki megbánta tetteit, az maradhatott (ezzel a törzs tagjainak kb. negyede élt) - viszont a többiek, Magathával az élen sosem térhetnek vissza Baine ítélete szerint és aki megpróbálkozik ezzel, azt azonnal kivégzik.
Zárásként Thousand Needlesben találkozott Garroshsal is: miután utóbbi tisztázta, hogy nem tudott a méregről és ezzel az ő becsületén is folt esett a tisztátalan küzdelem miatt, Baine világossá tette, hogy nem fog harcolni az új Warchieffel. Cairne azért hívta ki Garrosht mak'gorára, mert egyben akarta tartani és meg akarta védeni a Hordát - de Baine egy ilyen párbajjal csak erősítené a frakció széttagoltságát és gyengítené a Horda erejét. Ezért nem szívesen, de elfogadta Garrosht Warchiefnek, aki cserébe megígérte, hogy továbbra is fenntartja a szövetséget a taurenekkel és minden problémájuk megoldásában számíthatnak a Hordára.

A jövő héten - remélhetőleg tényleg kedden... - Azeroth rejtélyes eredetű lakóinak egyik csoportja kerül terítékre: minden trollok ősei, a Zandalar törzs.
wow_c_527187
Pontosan. Bain bölcs... szöges ellentétben Garroshal.
Éppen a forrófejűsége, meggondolatlansága és hataloméhsége miatt fog Garrosh hibát elkövetni.
Vol'Jin azonnal lépni fog, hiszen igéretet tett rá. Baine is megragadja az alkalmat, hogy kézbe vegye a projektet, nehogy VolJin miatt egy személyes bosszú hadjárattá redukálódjon a puccs. S gyanítom, hogy ekkor Baine-nek nem is kell majd elmennie Rachet-be segítséget kérni a goblinoktól, mert maguktól és kérés nélkül fognak megjelenni Orgrimmar fölött a bombákkal megrakott léghajókkal.
Biztos, hogy ebben az esetben Baine szervezne egy találkozót Jainával és Anduinnal, ahol Varian vagy hajlandó megjelenni vagy nem. A találkozó mindwenképp semleges területen lenne, egy semleges szervezet felügyeletében, mint pl a Cenarion Circle druidái.
Nem azért szervezné a találkozót, hogy csapat támogatást kérjen, csupán felvilágosítás és tályékoztatás céljából, hogy tisztázza a fen álló helyzetet és nyitva hagyja a kérdést, hogy Varian (Anduin) tud e, akar e csapatot küldeni. Ezzel olyan helyzetet teremt, ahol senki felé nincsenek elvárások, így minden kialakulható vitát megelőz.

Most már csak egy dolgunk van.... várni Garrosh bődületesen nagy hibájára, amivel majd saját magát fogja elásni.
Baine bölcsebb annál, hogy indok nélkül puccsot szervezzen.
pefcs: És gondolj bele, egy olyan vezetőt kell szolgálnia, aki az apja gyilkosa...figyeld meg hogy vol'jin és Baine összefog Garrosh ellen, kifogják nyírni.

Faceless köszönöm szépen, így már értem Smiling
#43 | pefcs válasza #38
No, igen. Egy gyermek még a legkeményebb atyai szívet is meglágyítja. Laughing out loud Baine-vel nem csodálom, hogy megértik egymást. Anduin is átélte (ha jól emlékszem), még gyerekként atyja "elvesztését", Baine pedig ténylegesen elvesztette atyját.
Ez az utolsó része, az elején linkkel az első két epizódra.

szerk: bár azt hiszem, inkább a képregénysorozatra vagy kíváncsi.
Ez a theramores dolog nekem valahogy szürke...
Mit keresett jaine-nál?
Nem emlékszem erre a részre, elmeséled? vagy ha van post róla létszíves belinkeled?
Anduin érte el, hogy Varian másodszor is elmenjen Theramore-ra; Anduin érte el, hogy Varian ne végezze ki Moira Thaurissant, hanem létrehozza a tanácsot...
De nem hiszem hogy anduin nagy dolgot tudna gyakorolni varianra, maximum felkeltene benne egy szikrát amitől talán észhez térne, és előrébb vezető ötletekkel rukkolna elő.
Ebben én is biztos vagyok. Ugyanakkor Baine és Anduin remekül megértették egymást, és Anduinnak van befolyása Varianra.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu