KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2302 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2370 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2372 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2372 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2372 napja

Irie L2P: "1g pls"
Irie - 4854 napja
36
Akár a való életben, akár játékon belül, néha mindenki legatyásodik... Leírok pár általam a gyors pénzszerzésre használt, és nekem jól bevált módszert.

Az első és a játékhoz leginkább hozzátartozó kereseti forma a questelés. Fejlődés közben általában elég pénzt gyűjtünk a küldetések teljesítésével ahhoz, hogy mindig legyen nálunk a szintünknek megfelelő élelmiszer, hogy a felszerelésünk jó állapotban legyen, és hogy esetenként az Aukciós Házból is beszerezhessünk ezt-azt. Ez azt jelenti, hogy mindig elég pénzünk lesz ahhoz, hogy továbbszintezzünk, de nem feltétlenül tudjuk kifizetni a többezer aranyat például egy új riding skill-ért.

A játék lehetőséget nyújt rá, hogy szakmát tanuljunk (két elsődleges, és több másodlagos). Ezek a szakmák, ha van egy kis üzleti érzékünk, és odafigyelünk, jelentős profitot termelnek - ellenkező esetben komoly összegeket bukhatunk rajta. Ha már elég magas szinten áll a profession-unk, érdemes körülnézni az AH-ban, hogy az adott szerveren mire mutatkozik komoly kereslet. A másik ügyes megoldás, ha a szakma skillezésével járó, táskáinkat dugig tömő zöld (uncommon) itemeket nem vendornak adjuk el, hanem az Aukciós Házba tesszük - vigyázzunk, hogy az ár ne legyen se túl alacsony, se túl magas!

A tapasztalat azt mutatja, hogy a 'leggagyibb', szakmán keresztül előállított itemekre mindig nagy kereslet mutatkozik. Ha már tényleg nem tudunk mit kitalálni, és még nem vagyunk elég magas szintűek a többi módszerhez, bizonyos szervereken megéri a legalapabb dolgokkal való üzletelés: Light Leather, Copper Ore, stb.

A farmolás (farming) is eszköz a tarsolyunkban. Vannak alapanyagok, amiken nem lehet professionon keresztül előállítani, ki kell mennünk, és bizony, be kell mocskolnunk a kezünket érte... A három szerveren, ahol játszottam, mindig nagy kincs volt a Wool Cloth. 20-30-as szinten már könnyű megszerezni, és egy stack-ért (20db) 15-35G ütheti a markunkat. Persze magasabb szinteken értékesebb alapanyagokat is farmolhatunk...

A mindenkori legmagasabb szinten rendelkezésre álló különböző fölösleges pontjainkat is - közvetve ugyan, de - pénzre válthatjuk. Amikor már minden Emblem of Triumph-ból megvehető itemem megvolt, elkezdtem feldolgozatlan féldrágaköveket venni, amiket azután 80-150G-ért az AH-ban adtam el.

Más professionjából is hasznot húzhatunk, ha 'van cimpánk az üzlethez'. Emlékszem, annak idején, amikor a Netherweave Bag még viszonylag drágának számított, elmentem Netherweave Cloth-ot farmolni, azokból mással viszonylag olcsón csináltattam táskát, és a kész cumót végül k****a drágán adtam el...

Ez persze csak pár út az ingame megtollasodáshoz, nekem ezek váltak be, és szerettem volna megosztani Veletek. Ezzel kapcsolatos a hét kérdése is, amire kommentben és e-mailben várunk válaszokat (l2pcata@gmail.com):

Te hogy szerzel pénzt, ha nagyon megszorulsz? Van valami jól bevált módszered? Farmolsz? Van két maximális szintű elsődleges professionod, amiből hasznod származik?

Irie
#36 | dorf válasza #28
Cimborát trade-nél pont megszivatta egy ilyen #14-es szerű ázalag, de valóban, ott volt visszakereshető chat, jött a pénze vissza. ...hogy a másik kapott-e bant, arról nem informálták.
Nekem Mining és Herba szakmám van 1 ik karakteremnél azzal farmolok . Mig a másik BS és Inscription-t huz:)egész jól meglehet élni ha nem unod a farmolást!:D 
#34 | Greed válasza #33
Igen, volt ilyen. Aztán amikor kíváncsiságból egy gm-től érdeklődtem, neki fogalma sem volt az egészről. Igaz, az a kérdésem pontosabban a gdkp-ről szólt, hogy ha ott lelép a szervező a pénzzel, akkor mi lesz, visszakapom-e, ha volt "lefektetett szabályzat". Azt sem tudta, miről van szó, mi az a gdkp, és jajj, ez veszélyesnek hangzik, ilyenben inkább ne vegyek részt. Ha gond van, akkor ők persze azért megnézik. "Pénzt visszakapom ilyen esetben?" -> "Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy kiderítsük mi történt." Na kb. ilyen volt a beszélgetés. Smiling
#33 | Delfi válasza #32
Elvileg volt erről egy blue post, ahol konkrét ígéretett tettek, hogy visszaszorítják az ilyen típusú csalásokat, és elveszik az itemet a ninjától. Konkrét esetem még nem volt ezzel.
#32 | Greed válasza #31
Kitérő választ adnak, nem mondják így szó szerint sohasem, hogy visszaadják, hanem általában csak "megteszik a szükséges lépéseket", meg "eljárnak" és hasonlók. Talán igen, talán nem. Ez a biztos. Smiling
a ninja loot csak példa volt, hogy a gm-ek hogy reagálhatnak valamire. a konkrét kérdés az volt, hogy a goldot visszakapja az illető? mert pl én hiába nyertem meg 99-es rollal a tokent saurfang-nél és lefektettük, hogy main spec és roll a szabály a gm majdnem kiröhögött. persze ez lehet extrém eset és a témától is merőben eltér Laughing out loud
#30 | Greed válasza #28
Ehhez elvileg az kell, hogy lefektessétek a lootolási szabályokat a kezdéskor, és azt elfogadják a többiek. (Ez lehet rövid chatüzenet például raidnél, hogy mainspecc need, offspec greed, aki nem ért egyet, az lépjen ki a raidből.)

Ezután elvileg el kellene járniuk. Elvileg.
Nekem  van egy fix emberem akinek accot töltök:)
A scamereket csak kitiltják, vagy vissza is kapod a pénzt? mert pl a ninjaloot-kor is egyszer beszéltem egy gm-mel, aki kedvesen csak annyit reagált erre, hogy nincs sehol sem leírva, hogy rolloltatni kell az itemért, így ez van szokd meg
hát én a main karimmal enchant tailoros vagyok, és míg nem rohangált mindenki 277 ilvl cuccokba, addig a primordial-ért kivehető receptekkel is nagyon jól lehetett keresni. csak azért mert megcsináltam, min 100g. a tailoring-nál van még 1 speciális item amit visznek mint a cukrot, az pedig a gatya enchant. lehet akát hozott anyagból megcsinálni, az kb 15-20g, de ha kifarmolod az anyagot, akkor az izzadtságmentes 75gold volt. valamint régebben még a 3 magas szintű cloth is jól fizetett, meg a belőlük csinált glacial bag, vagy egyéb itemek. de ezek a cloth-okról eltüntetett cd-k miatt már nem érnek annyit. az enchant-ot nem kell magyarázni. Én miközben húztam az enchantot kialakítottam egy "vevői kört" azzal, hogy kb 350-től spamoltam a trade-et, hogy enchntolok, és ha nő a skill, ingyen csinálom. nem mondom, h nem kaptam pár ignore-t és csúnya szót a trade szétspamolásáért, de azok az emberkék utánna is visszajártak hozzám, mert tudták, h az a recept nekem megvan és nem is csinálom drágán.

én személy szerint utálok quest-elni, ezért nálam a reward és a + gold kiesett. a napi questek néha olyanok voltak, hogy nem érte meg számomra megcsinálni, mert több energiába került, mint amennyit érte kaptam. viszont az instafarmból elég jól meglehet szedni magunkat. ez sajna ha a pappal megyek, akkor elég nehéz, mert van a need/greed/disenchant roll. ugye a greed és a disenchant roll is ugyanolyan értékű, így ha már full ilvl 277 cuccai vannak a party-nak nehéz greed-del itemet szerezni. ez kis szinten lehet kifizetődő

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu