KERESÉS
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2304 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2372 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2374 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2374 napja

Frosty
of the Shattered Sun
Frosty
7707 hozzászólás
(Eds idegesítésének elkerülése végett. Smiling )

Ide lehet minden lore-ral (játéktörténettel) kapcsolatos dolgot írni/ azokról vitázni.

Nos, elkezdtem csinálni a nub questeket, hogy a kedvenc druidámmal fedezhessem fel a Cata lore-t.

Hogy Garrosh keze is bent volt Cairne halálában... az ELÉG durva. Remélem, még több információt is kapunk majd erről ingame (tudom, hogy külső forrásokból is el lehetne olvasni, de az úgy nekem nem olyan jó).

A Walk With The Earth Mother szövege sem tette egy icipicit sem szimpatikussá Garrosht.

"From this day, your strength is no longer your own. It belongs to me, and the Horde, as a weapon of war."

Az első dolog, amire asszociáltam:

"Your will is not your own."
(Remélem, emlékszünk még, hogy kitől van.)


Rajzra gyúrok Smiling
"Chuck Norris wants to put himself in every man."


#1109 | Griewer válasza Cseho #1108 üzenetére
Griewer
Bloodscalp Hunter
Griewer
460 hozzászólás
Nem azt mondom, hogy nincs egyetlen nevesebb karakterük sem, csak nagyon kevés van. És nem egyedül ők vannak így. Nézd meg mennyi neves Darkspear troll van, vagy gnóm, vagy draenei (és most ne számold bele a WoD-ban bemutatott karaktereket, mert ők tuti nem jönnek vissza többet, szóval ők elég haszontalanok ebből a szempontból).

Azt sajna nem tudhatjuk, hogy valóban együttműködött-e az allival, vagy csak gameplay>lore. :'D

"Remember, Arthas, we are paladins. Vengeance cannot be a part of what we must do. If we allow our passions to turn to bloodlust, then we will become as vile as the Orcs."
#1108 | Cseho válasza Griewer #1107 üzenetére
Cseho
Black Temple Guard
Cseho
3571 hozzászólás
wow_c_519489
#1107 | Griewer válasza Frosty #1106 üzenetére
Griewer
Bloodscalp Hunter
Griewer
460 hozzászólás
Hát nehéz feladat az biztos. MoPban Jaina az a Thunderking szigetén, valamint az alli esetében az Operation: Shieldwall történet idején kap fontos szerepet.

Pedig amúgy mindenképpen érdemes egy másik frakciós karit is csinálni (ha más nem akkor a questek miatt), mert olyan helyeken pl. mint MoP-ban az Operation: shieldwall és Dominance Offensive nagyon durván kiegészítették egymást és sokkal tisztább képet kapott a játékos arról, hogy mi is zajlik körülötte. (fel is kellene húznom egy maxos hordás karit wodra)

A megbízható forsaken hiány az meg ugye abból ered, hogy el vannak hanyagolva gusztustalanul. Van még pár ilyen nép, hogy 5 neves tagot nem lehet felmutatni tőlük, mert annyira semmibe vannak véve azt akkor persze, hogy nem lehet a soraikban olyanokat találni, akik érdemesek lennének a vezetésre lore és fanbase szempontok alapján is.
Sylvanassal kapcsolatban pont azon gondolkodtam, hogy kár, hogy a blizzard nem karotla fel a Warcrimes végi ötletet, hogy a karakterét elmozdítsa vele végre egy békésebb irányba. Mert logikusan nézve, ha úgy folytatja a dolgait, ahogy eddig, akkor előbb-utóbb nagyon megfogják csapkodni a szomszédok (paladinok, halállovagok és Gilneas lakói). És a MoP-os beszélgetéseik alapján még a belfek sem fogják nagyon kisegíteni.

"Remember, Arthas, we are paladins. Vengeance cannot be a part of what we must do. If we allow our passions to turn to bloodlust, then we will become as vile as the Orcs."
#1106 | Frosty válasza Cseho #1104 üzenetére
Frosty
of the Shattered Sun
Frosty
7707 hozzászólás
Ha meg stagnáltatjuk az ismert karaktereket, akkor mi szükség van egyáltalán könyvekre és lore-ra?
Ennyi erővel bármelyik vezető nem különb a 151631638-ik NPC-nél, csak másik csávó adja a hangjait...
A legtöbb (nem mind) vezető már most is "Thrall" (bár nem tudom, hogy hogy lesz ez egyenlő a semlegességgel). Itt ez a háború két fél között, és csak az olyan elvakult gyökerek, mint Garrosh hiszik azt, hogy a másik felet csak elpusztítani lehet, és egyeszségeknek nincs is semmi értelme, MIKOR a két frakciónak rendszeresen szüksége is van egymásra a szimpla túlélésért.
Ezt el lehetett volna játszani, ha mondjuk War3 óta külön folyna a történetük, és csak a működő BG-k lennének a lore-ban. De ez közel sem így van.

Griewer: Hát bevallom, hogy én csak a könyvekben írt dolgokat veszem figyelembe, pont azért, mert a Blizz képtelen összeszedni magát, és végre egységesíteni. :S (Ráadásul ingame nagyon nehéz is követni. Hiába van nekem 90+os allis karakterem, szerintem nem is találkoztam MoP-ban Jainaval pld., az meg hogy mindkét oldalon minden létező questet megcsináljak... kicsit sok. xD)

Konkrétan a Forsakennel az a baj, hogy nincs egy konkrét figura, akire rá lehetne biggyeszteni a "megbízgató" címet. Elvakultan szolgálják a királynőjüket - ha meg nem, az sem vezet jóra... (lsd. Wrathgate).

Én még mindig remélem picit, hogy Sylvanas karaktere menthető lesz valami formában, elvégre ő az alap példa az intelligens élőholtakra, és már bosszút állnia sincs kin, tehát ideje lenne kissé lehiggadnia. De amíg ő nem menthető, addig nehezen tudom elképzelni, hogy bármilyen más NPC képes lenne az élők elveit felvenni.
Rajzra gyúrok Smiling
"Chuck Norris wants to put himself in every man."


#1105 | Griewer válasza Cseho #1104 üzenetére
Griewer
Bloodscalp Hunter
Griewer
460 hozzászólás
Goblinok azért nem jók példának, mert ők sohasem egységes népként voltak jelen, hanem mint egy Azeroth-ot behálózó vállalkozás. És azért van különbség a független kereskedő és a független nagyhatalom között.
"Remember, Arthas, we are paladins. Vengeance cannot be a part of what we must do. If we allow our passions to turn to bloodlust, then we will become as vile as the Orcs."
#1104 | Cseho válasza Frosty #1102 üzenetére
Cseho
Black Temple Guard
Cseho
3571 hozzászólás
wow_c_519484
#1103 | Griewer válasza Frosty #1102 üzenetére
Griewer
Bloodscalp Hunter
Griewer
460 hozzászólás
Jelige: egyszer megtanulom kifejezni magamat wall-of-text nélkül.

Az a baj a könyvekkel, hogy abszolút nem tükrözi a játék helyzetét. Nézd csak meg Jaina karakterét:
Tides of War: Brutál horda ellenesség amiről aztán nagy nehezen lebeszélik
Mop eleje: Full neutralitás
Mop közepe: Brutál horda ellenesség
Mop vége: Garrosh szintű horda ellenesség
Warcrimes: Durcás neutralitás
Wod: Horda ellenesség

Az írók és a fejlesztők mind-mind a maguk véleménye szerint ferdítik a véleményét, viselkedését a karaktereknek, ami rohadtul problémássá teszi annak meghatározását, hogy kit hogy értékeljünk.
De amúgy nagyjából igazad van. A legtöbb nép kész lenne megállapodni, sőt még talán örülne is.

Jelenleg a legvérszomjasabb nép a Sylvanas vezette Forsaken társaság, nekik van konfliktusuk az összes létező szomszédjukkal. ezt a konfliktust egy intelligens és kevésbé vérszomjas forsaken megjelenésével lehetne orvosolni, akinek nem az lenne a célja, hogy pusztítson, hanem az hogy túléljen. Ez viszont már egyszer el lett játszva, szóval hacsak Sylvanast nem ölik meg a viharba a Legionben, nem hiszem, hogy feloldódik a konfliktus arrafelé.

--
Alapból én a 3. frakciót nem választhatóvá tenném kari kreálásnál, hanem már kb első szinttől felvehető küldiláncnak tenném meg. Kb az alábbiak szerint:

Teszem azt Khadgar vagy Dzsontravolta odaadja a küldit, hogy "menj a frakciód vezetőjéhez és hívd el az ENSZ alakulóülésre".
Elmész elhívod, ő elmegy, de közben kapsz egy olyan feladatot, hogy a másik frakció vezérét is hívd el és beteleportoltok a másik nép fővárosába (mint anno Jainával) és ott is kiadjátok a meghívót.
Alakuló ülésen bejelentik, hogy jó ez szép és jó, de a frakció hivatalos vezetője nem mehet át csakúgy neutrálba. Éppen ezért kell egy jelölt. Következő küldetés gyanánt a kijelölt embert elhívod (minden karakter a saját fajának kijelölt vezetőjét hívja), és az ünnepélyesen rábólint.
Varian/Vol'jin ezek után hivatalosan is felavatja a személyt, mint az ENSZ XY fajának nagykövetét, te pedig ünnepélyes keretek között aláírhatod a megnemtámadásit ha akarod (ha nem akarod rögtön, később is megteheted).

Na most Pandareneknél/DK-nál úgy jönne létre, hogy amint csatlakoztál hivatalosan a frakcióhoz, utána vehetnéd fel a questet (DH nemtom milyen lesz, de gondolom az is közös questhubbal indít utána mész SW/OG felé, szal azt is ezen a szinten próbálnám megoldani).

Ha pedig aláírtad a megnem támadásit akkor a karid automatikusan neutrálba kerülni a másik frakciókkal és lehetne menni dolgozni, cserébe többé nem támadhatnád meg az ellenséges frakció npc-it és tagjait a fővárosokban. Ha nagyon akarják erőltetni a world pvp-t azt szerintem a contested territorykon még így is hagyni lehetne, leszámítva quest hubok zónáit ahol automatikusan kiléptet a pvp-ből.

Ha van kedved és hited benne, hogy elolvassák az ilyen javaslatot, nyugodtan írd meg nekik. :'D
Én ilyenekről már nem álmodom. XD

Szerk:
A worgen háború az Garrosh utasítása. Elvárja Sylvanastól, hogy hódítson, csak az nem tetszik neki, hogy Sylvanas spéci gázbombákat használ (olyat amit Putri is tolt Wrathgate-nél). Sylvanas és Garrosh között az a viszály lényege, hogy Garrosh alapból útálja az élőholtakat főleg Wrathgate óta és nagyon nem támogatja, hogy különböző vegyifegyvereket használnak, valamint hogy felélesztik az elhullott katonákat.

A háború azonban lore szerint jelenleg áll. Ashenvale-ből eljöttek az orkok SoO miatt (Garrosh OG-ba rendelt minden katonáját), azután pedig azt mondták a devek hogy azért békefeltételek voltak, csak gameplay>lore miatt nem látni.
Gilneasnál pedig szép lassan haladt előre az élőhalott front és csak azért nem esett el a város, mert a szövetség küldött erősítést (hősök go battleground), akik a Gilneas Felszabadítási Frontot segítve megállították az előrenyomulást. Bár hozzáteszem szerintem most ez a front is szünetel mióta SoO volt.

"Remember, Arthas, we are paladins. Vengeance cannot be a part of what we must do. If we allow our passions to turn to bloodlust, then we will become as vile as the Orcs."
#1102 | Frosty válasza Cseho #1101 üzenetére
Frosty
of the Shattered Sun
Frosty
7707 hozzászólás
Ezzel nem értek egyet, a könyvekből nekem az jött le, hogy a legtöbb vezető már hamarabb fogna fegyvert a másik frakció tagjai mellett, mint ellen.
Ez persze a jelenlegi álláspontra vonatkozik, nem arra, ha a Blizz erőszakosan szítani akarja a háborút, pld. különösen békés karakterek, mondjuk. Baine, Anduin, vagy Thrall (bocsi Laughing out loud) megöletése a másik frakcióval.

Griewer: Ez nem rossz felvetés, bár én akkoris elvárnám, hogy a "rendes" frakcióvezetők legalább quest szövegben támogassák a dolgot.
...Szégyellem, hogy csak ennyit írok erre a szép esszére ^^' De ha ez vígasztal, szívesen beküldeném a Blizznek. Smiling

Szerk.: Ill. annyit, hogy nem ismerem eléggé a worgen karaktereket, de a kezdő questek szerint elég durva, ami ott folyik, és Sylvanastól nem is lehet elvárni, hogy finomkodni fog... Ráadásul igazán magyarázat nincs is a háborúra, a sima mezei területhódításon kívül (míg mondjuk Ashenvale-re rá lehet húzni, hogy az orkoknak kell a fa (de Garrosh hiányában ott is elvileg visszakéne fognia magát a Hordának, míg Sylvanas még él és virul őőő... aktív).
Rajzra gyúrok Smiling
"Chuck Norris wants to put himself in every man."


#1101 | Cseho válasza Frosty #1099 üzenetére
Cseho
Black Temple Guard
Cseho
3571 hozzászólás
wow_c_519479
#1100 | Griewer válasza Frosty #1095 üzenetére
Griewer
Bloodscalp Hunter
Griewer
460 hozzászólás
Én ezt úgy látnám értelmesnek, ha a vezetők nagyjából maradnának a helyükön és egy küldött lenne a független szervezetben/frakcióban. Valahogy így:

Emberek:
- Szövetség: Varian
- Neutral: Mop-ig Jaina, azóta Anduin

Törpök:
- Szövetség: Három Pöröly Tanácsa
- Neutral: Bran Bronzebeard

Gnómok:
- Szövetség: Mellatorque
- Neutral: Random NPC (mivel kevés a neves gnóm)

Éjelf:
- Szövetség: Tyrande
- Neutral: Malfurion

Draenei:
- Szövetség: Maraad (amíg meg nem halt) -> helyére mehet random harcias draenei;
- Neutral: Velen

Worgen:
- Szövetség: Crowley (kivétel erősíti a szabályt)
- Neutral: Greymane
Oka: Crowley harciasabb Greymane-nél és amíg ő vérszomjas, addig a királynak esetleg megjöhet az esze, hogy inkább békére törekedjen. Alternatív megoldásjént Crowley a szövetség élén és random npc a neturál képviselő.

Ork:
- Horda: Saurfang
- Neutral: Thrall

Troll:
- Horda: Vol'jin
- Neutral: Bwemba (Cataclysm-ben ő a nagyköveti küldött SW-ben, aki tájékoztat a trollok mozgolódásáról.)

Tauren:
- Horde: Perith Stormhoof
- Neutral: Baine Bloodhoof
Oka: Baine legalább annyira neutrális, mint Anduin. Perith pedig jelenleg Baine, korábban pedig Cairne segítője volt. Szerintem ő lenne az, akit kijelölne Baine a maga helyére irányítani Thunder Bluff-ot.

Élőhalott:
- Horde: Sylvanas
- Neutral: Random NPC (nincs megfelelő jelölt)

Éjelf:
- Horde: Grand Magister Rommath
- Neutral: Lor'themar
Oka: MoP-ban amikor kimentjük Aethast Dalából Rommathban megy fel a legjobban a pumpa és bár Lor'themar is eléggé harcias, neki jobban megy a politika. :'D

Goblin:
- Horde: Gallywix
- Neutral: Gazlowe

Pandaren:
- Neutral: Ji Firepaw és Aysa együtt
Oka: Azért nincs horda és szövetség külön-külön, mert nem is tennék. Eltörölném a döntést és a pandarent megkötném, hogy csak neutrális frakciójú lehetne. (Mellékesen őket tenném a neutrál frakció vezetőjévé)


Nah nálam kb így nézne ki a történet. :'D
(wall of text powa)


Szerk: Hozzáteszem, én a neutral frakciót inkább úgy látom magam előtt, mint egy ENSZ tanácsot, aminek a tagjai meg-nem-támadási szerződést kötnek és célul tűzik ki, hogy megpróbálják a háború élét venni, hogy csökkenjen a felesleges áldozatok száma. Szóval egy elf-ork háborúban Malfurion megpróbálná visszalépésre rábeszélni Tyrandét, miközben Thrall megpróbálja ugyanezt elérni Saurfangnél is.

A játékos persze annyit tapasztal, hogy minden küldetést elvállalhat (de a párhuzamos küldetéseknél nem veheti fel a jutalmat kétszer). Pvp-ben már most is oda állunk be ahova akarunk, szóval ezt is elintézhetnék ennyivel, meg mint említettem a pvp-t leválasztanám a lore-ról, mert az egyik lényege hogy jól érezd magad a másiknak meg az a szerepe, hogy a játék világát bővítse.

Szerk2: Fővárosnak én hagynám, hogy a neutral játékos bármelyikbe lófráljon, sajátot nem feltétlen adnék nekik. De ha mégis kell egy akkor a Wandering Isle lenne, ahová a neutral játékosnak lenne saját hearthja, amúgymeg indulna oda hajó SW-ből és Orgrimmarból és valahogy a kezző között lenne délre a Maelstromtól.
"Remember, Arthas, we are paladins. Vengeance cannot be a part of what we must do. If we allow our passions to turn to bloodlust, then we will become as vile as the Orcs."

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu