KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2305 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2373 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2375 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2375 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2375 napja

Irie L2P: Szerinted érdemes lecserélni?
Irie - 4878 napja
33

Karakterünknek időről időre új felszerelésre van szüksége, hogy képes legyen újabb és újabb akadályok lekűzdésére... Az itemeket sokféle képpen osztályozhatjuk, a szakkifejezések után keresztülmegyünk pár ilyen rendszeren!



Soulbound - Ezeket az itemeket nem tudjuk más karakternek továbbadni (vagy guild bankba tenni), ha az egyszer soulbound lett.



BoE (Binds on Equip) - Ezek az itemek akkor kapják meg a soulbound címkét, ha már egyszer használtuk őket. Tehát, ha például felpróbáltunk egy ilyen ruhadarabot, azt már nem tudjuk eladni aukciós házban, elküldeni levélben, vagy továbbadni trade window-ban.



BoP (Binds on Pickup) - Az ilyen felszerelések azonnal továbbadhatatlanná válnak, amint megszereztük őket. A megszerzés módja nem fontos, soulbound-dá válnak ha egy halott ellenségünk holttestét fosztjuk ki érte, vagy ha magunknak gyártjuk le őket. Ha instában történik a lootolás, akkor még van egy kis időnk, hogy átadhassuk valakinek, aki szintén 'jogosult' rá, hogy megkapja: tehát jelen volt a killnél.



BoA
(Binds on Account) - Vannak speciális itemek, amiket csak 80-as szinten szerezhetünk be. Nagy előnyük, hogy továbbküldhetőek kisebb szintű karaktereinknek, így megkönnyítik a fejlődést alternatív figuráinkkal. A becenevük: Heirloom.



------------------------------------------------------------------------



Aszerint is osztályozható egy item, hogy felszerelésünk melyik részét képezheti, tehát melyik slot-ba illik. 17 ilyen slot van, vegyük őket sorba!


  • Head (fej)

  • Neck (nyak)

  • Shoulders (váll)

  • Back (hát)

  • Chest (mellkas)

  • Shirt (ing)

  • Tabard (felső ing)

  • Wrist (csukló)

  • Hands (kéz)

  • Waist (derék)

  • Legs (láb)

  • Feet (lábfej)

  • Ring (gyűrű)

  • Trinket (fülbevaló)

  • Main hand (egyik kéz)

  • Off hand (másik kéz)

  • Relic (relikvia)


------------------------------------------------------------------------



A harmadik osztályozási lehetőség ami megmutatja, hogy nagyjából milyen minőségű az adott eszköz, az item level. Az item level becsapós lehet, általában működik a 'nagyobb item level = jobb item' elv, de ne essünk abba a hibába, hogy egy jobb minőségű itemet használunk, holott a másik jobb statokat ad. Érdemes figyelni erre is, mert az item level nem minden!



------------------------------------------------------------------------



A negyedik, ami segít, az item nevének színe. Vegyük sorba mind a hét színt!


  • Szürke (Poor) - Az első szinten ilyen, rosszminőségű felszerelésben kezdünk. Nem ad semmilyen statot, csak armor-t, abból viszont keveset. Egyetlen gyakorlati haszna van a szürke cuccoknak: bármelyik vendor készséggel fizet értük pár aranyat. Nem sok, de sok kicsi sokra megy!

  • Fehér (Common) - A Poor-nál eggyel jobb minőségű felszerelés. Szintén nem ad statokat, de a szürke itemeknél több armort ad (rendszerint). Kis szinteken először általában ilyenekre cseréljük le a szürke vértjeinket, fegyvereinket. Viszont később, nagyobb szinteken a legtöbb fun item is fehér nevet kap. Fehér továbbá még (szinte) az összes consumable (ételek, italok, flaskok, potionok, stb.), glyphek, profession tervek (pl. blacksmithing - plans), stb.

  • Zöld (Uncommon) - Ez az első kategória, ami már statokat is ad. Felszerelés tekintetében jobb minőségű, mint a szürke, vagy a fehér. Rendszerint BoE, így komolyabb pénzkereseti lehetőséget is jelenthet.

  • Kék (Rare) - Nagy általánosságban elmondható, hogy a rare itemek jobbak az azonos szintre szóló uncommon-oknál. Ha minden igaz, legtöbbjük a tervezésnél nagyobb figyelmet kapott, kevesebb a random stat, így még előnyösebbé válik használatuk.

  • Lila (Epic) - A lila általában a legjobb minőségű felszerelések neveinek színe. Egy jól gearelt karakter minden felszerelés-slotjában epic itemek szerepelnek. Az esetek 99.9%-ában a lila nevű itemek jobbak az arra a szintre szóló rare cumóknál!

  • Narancssárga (Legendary) - Beszélő a név, az ilyen itemek beszerzése rendkívül körülményes, és csak a legelhivatottabb, legsikeresebb játékosoknak van módja rá, hogy megkaparintsanak egy-egy legendary fegyvert. Ezek a darabok tiszteletet parancsolnak, nem ritka, hogy akár az  ellenkező tábor tagjai is szalutálnak, ha meglátják a kezünkben a híres-hírhedt darabot. Ezek az eszközök általában kevés ember játékstílusához passzolnak, a legutóbbi ilyen item a Shadowmourne, ami például csak akkor vált hasznunkra, ha valamilyen kétkezes baltát használó, melee DPS kaszttal játszottunk.

  • Bézs (Heirloom) - A már említett, altoknak átküldhető itemek nevének színe.


------------------------------------------------------------------------



A tanulság:
mielőtt lecserélünk egy itemet, mindig alaposan gondoljuk át, hogy az új darab jobb statokat ad-e, nagyobb szolgálatunkra válik-e mint az előző, figyeljünk a színekre, item levelre, de ne felejtsük el, a felszerelés kérdésében a jobb statokkal bíró darab mindig jobb! Később, ha már elég ideje játszunk, kevesebb számolgatással, szinte ránézésre tudni fogjuk, hogy vajon a frissen esett fegyverrel például nagyobb kárt okozhatunk-e, mint az addigival, vagy hogy esetleg ügyesebben tudunk majd gazdálkodni a manánkkal, ha az új itemet választjuk.



------------------------------------------------------------------------



A múltheti kérdésre (melyik kaszt, illetve faj áll legközelebb a szívetekhez, és főleg, hogy MIÉRT?) rengeteg válasz érkezett, jóval több, mint száz. Sok jött kommentben, de még többet kaptam e-mailben. Annyira aktívak voltatok, hogy az előző cikk közvéleménykutatását kibővítettem a worldofwarcraft.hu olvasóinak adataival.



Íme az összesítés:



  • Az Alliance és a Horde aránya 43%-57% a Horda javára.

  • A Szövetség oldalán a legtöbb Human-ból van, az összes Alliance karakter 34%-a ember, míg a két factionnak összesen 14%-a human.

  • Ezen az oldalon a legkevesbb Gnome játékosból van, az oldalnak összesen csak 4%-a választotta ezt a fajt.

  • Trollból, és Undeadből ugyanannyi van, mint Humanból, az előbbi két faj a Horda 26-26%-át teszi ki.

  • A kommentelők és e-mail küldők körülbelül 6%-a választotta az orkokat kedvenc fajának.

  • A legtöbb paladinból van, az összes main karakter 17%-a paladin, őket követik a warriorok 15%-kal, és szintén dobogós helyezést ért el a druida 14%-kal.

  • A legkevesebb Death Knight-ból van, a lelkes olvasók csupán 5%-a választotta ezt kedvenc kasztjának.


------------------------------------------------------------------------



Mivel a múltheti kérdés ekkora sikert aratott, rendszert csinálunk belőle! =) Az eheti kérdés: Mi volt a legnagyobb tévedésed, vagy blamád itemekkel kapcsolatban? (Hallottam például olyat, hogy valaki amikor játszani kezdett, azt hitte, hogy a tankoknak az armor a legfontosabb stat, és képes volt szürke itemekben játszani 70-en, mert némelyik több armort adott, mint a zöld/kék/lila cuccok). Ne szégyelljétek, írjatok e-mailt (l2pcata@gmail.com), vagy kommentet, és a legviccesebbeket jövőhéten közzé teszem! (Természetesen név nélkül... ;>)



                                                                                                Irie

Először Thottbot, aztán az Allakhazam WoW-adatbázisa, és csak ezek után jelent meg a Wowhead, kb. 2007-ben Laughing out loud
#32 | TCs válasza #27
Azért az elején nem nagyon volt ám mit olvasni. Meg ha volt is, akkor a fele baromság volt. Volt kb a thottbot aztán jónapot. Nem volt ám wowhead telecommentelve, meg elitisjerks. wow.hu-ra meg ugyanolyan newbiek kommenteltek Smiling
Én pl az open betában eltévedtem goldshire alatt mert nem tudtam, hogy van térkép...aztán megettek a pókok...vagy lehet, hogy egy medve volt, már nem is emlékszem pontosan.

Angol tudással könnyű^^
A legdurvább hibámm az volt amikor a Garfrost's Two-Ton Hammert cseréltem Reckoningra cseréltem és csodálkoztam mért rosszabb a dpsem.
2 év játék után.
De már wrathful fegyóm van hála a patchnek és az aréna szezon végének Laughing out loud
Nekem még a lírtak után eszembe jutott egy jópofa helyzet.
Mielött kipróbáltam volna a játékot, hallottam hogy pár kasztnak lehet petje, azt UC-ben találtunk pet vendort, a csótányárus (tudta fene hogy vannak fun petek is!) azt vettünk 1-et, az ok volt hogy repül utánunk, de harc közben valahogy nem sokat csinált. Sticking out tongue
Késöbb rájöttünk hogy azok a petek akkor még semmire nem voltak jók, csak hogy foglalják a slotot a tatyóban Laughing out loud
Lehet hogy a companion helyesebb kifejezés lenne rájuk Sticking out tongue
wow_c_377847
Én az első karakteremmel(hunter) mindenféle cuccot felvettem, csak az érdekelt, hogy minnél több hp-m legyen, mert gondoltam az biztos jó( de érdekes, mert mail nem is volt rajtam talán egy se, mert (azt hiszem) azt külön meg kellett tanulni, (lvl 40-en) hogy mailt használhassak). Majd kb. 55-60-as szinten megkérdeztem valakit, hogy nem low a 32 dps, mert(akkor hallottam az addonokról először és felraktam a recount-ot (talán azt) ) 1 év volt mire meghalt valami? LOL
"mindenki volt newb"

FYP. Nem felvágásból, de talent, és cucc téren hülyeségeket nem csináltam, elég egyszerű a wow, ha elolvassa az ember a dolgokat Smiling Priesttel 73-ig holy talenten fejlődtem, de nem azért, mert azt hittem az a jó, hanem mert egy ártatlan, tiszta lelkű priestet nem akartam shadow oldalra átállítani Laughing out loud
Én 70-ig mikor még csak BC volt Arms talenten tankoltam és full pvp armor setben. Aztán szóltak hogy talán ezért nem mennek a heroicok és attól kezdve lett valami sejtésem a tank szerepről. Ciki de mindenki volt noob.Laughing out loud
A szerveren amin par eve jatszottam megjelent 1 uj tank, bar gyenge volt es tehetsegtelen.. legalabb sokat jatszott minden nap(azota nagyjabol belejott a dolgokba). O eleg vegyes ruhaban jart kelt volt rajta mail is, ami igazabol nem volt annyira zavarbaejto, mint a healer pala manareges ove Smiling Es ez meg nem a legnagyobb poen.. Az az volt, amikor world chaten eloadta magat, hogy kell neki 3darab soulbound(a haverommal mar ezen is konnyesre rohogtuk magunkat az albiban). Rairtam, hogy nekem lenne, csak az a baj hogy 2 darabom van osszesen. Eleg jol mulattunk szegenyen, persze minden aron meg akarta venni tolem a soulboundokat. Aztan legalabb 15 perc chateles utan sikerult megertetnem vele, hogy mi is az a soulbound. Azota barmilyen hihetetlen, de skilles tank lett belole.. vege Smiling
Még amikor kezdtem WoW-ot nem azt néztem ,hogy milyen statot ad hanem,hogy Hogy áll a karakteren:D:D Késöbb felvilágosítottak.De sose döntök engyedül ha olyan dologról van szó, ami ritka ,  mindig megkérdezem a Guildtársaktól! 

xD vannak jó storyk de énis általába segitek a bareátaimnak De nekem a guildtársak segítettek legtöbbet és miadtuk tudok már játszani ugyhogy keressetek 1 jó guildet! 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu