KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2344 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2411 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2413 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2413 napja

Wolverine A hét addonja
Wolverine - 4923 napja
25
A rovatot elhanyagoltam az utóbbi... lassan fél évben, tehát ideje leporolni a WoW interface-ével foglakozó sorozatunkat - főleg, hogy a 4.0 érkezése szokás szerint megbolygatta a "piacot". Ma egy rövid és korántsem teljes összefoglaló jön arról, mi is változott a 3 héttel ezelőtti patch óta.

Kezdjük a dolgot a Blizzard oldalán. Amit szerintem mindenki észrevett, az az, hogy a buffokat kijelző addonoknál (legyen ez egy unitframe vagy egy buffkijelző addon) már nem lehet jobbklikkel megszakítani egy buffot vagy aurát. Ennek oka, hogy a Blizzard ebből is olyan biztosított frame-et csinált, mint korábban a raid UI-ból (akkor ugye többek között az eredeti Decursive-et végezték ki ezzel). Ez azt jelenti, hogy az addonok csak kijelzésre képesek a buffok esetében, de interakcióra nem - ezért nem lőhetjük ki őket. Áthidaló megoldás várható (a Satrina Buff Frames 3.2-es bétája pl. már tud olyan lehetőséget, amellyel működik a jobbklikkes megszakítás), de ez mindig kompromisszumot fog jelenteni és valamilyen funkciót el fogunk veszíteni a jobbklikkért cserébe.
Szintén módosult a talentpanel. Nemcsak rövidült az átdolgozás miatt, hanem most már mindhárom fa talentjeit egyszerre láthatjuk; és a glyph panel is áttekinthetőbbé vált: kereshetünk a glyphek között, az ismeretleneket elrejthetjük és a kasztunk összes glyphjét láthatjuk. Hasonló módosítás történt a tradeskillek frame-jén is; a korábbinál sokrétűbb szűrés érkezett a panelre, viszont még mindig nem lehet gyártási sort létrehozni.
Most már be van építve a Blizzard API-jába, hogy elküldje, mekkora lesz a beérkező heal, így az ezt megvalósító LibHealComm library feleslegessé vált. A körülöttünk járó mobok nameplate-jéhez tartozó távolságadat eltűnt; ezért a nameplate-ek méretét a távolságuk szerint skálázó _VirtualPlates addon is működésképtelenné vált (használta valaki rajtam kívül?). A hangfájlok kezelése is megváltozott: eddig a játék a .wav fájlokat tudta lejátszani, amire immár nem képes; ehelyett a .ogg formátum a támogatott. Ha egy addonod eddig adott ki hangot és most már nem teszi, annak valószínűleg ez a módosítás az oka.
Az UI sajnos nem bugmentes: jelenleg gyakorlatilag nem lehet inspectelni a Blizzard kódjának hibája miatt, addonok nélkül sem. Remélhetőleg ezt hamarosan javítják majd.

Az addonok oldalára evezve a 4.0-s WoW érkezése több, hosszú ideje nem frissített addon halálát jelentette - egyrészt azért, mert a funkciójuk bekerült az alap interface-be, másrészt azért, mert amit eddig tettek, az most már nem valósítható meg, harmadrészt azért, mert régebben felhagytak a fejlesztésükkel és így a szükséges módosításokat nem végezte el senki.
A nevesebb áldozatok közé tartozik az Ace2 és a Rock framework, amelyeket már a WotLK idején sem igazán tartottak működésben a jobban kezelhető, újabb Ace3 megjelenése után. Ezek halála egyben rengeteg régi, de még - valamennyire - működő addonnal is végzett; a nevesebbek közé tartozik pl. a Cartographer, a Fubar vagy a konfigurációs ablakot létrehozó Niagara. Igaz, hogy ezek valamennyien rég helyettesíthetőek voltak más addonokkal, de a megszokás miatt sokan nem váltottak korábban; ez most már nem kerülhető el. Olyanok is vannak, amelyek a bennük levő adatok elavulása miatt nem használhatók a jövőben, erre jó példa a DrDamage.
Más addonoknál ez teljes megújulást hozott a motorház alatt, ezek így tovább működnek - ide tartozik pl. a Grid, a Skillet vagy a tetszhalálból ismét feltűnő ArcHUD. Az AutoBar új fejlesztővel folytatta a működést, aki egyelőre dolgozik a helyreállításon, de az addon még nem tökéletes (az új verzió jelenleg AutoBarMuffin néven érhető el a WoWInterface-ről).

Röviden azt mondhatjuk, hogy a Blizzard nem hajtott végre olyan radikális változtatásokat, mint a BC megjelenésekor (ez már a WotLK-ra is igaz volt), ezért a legtöbb addon módosítások nélkól vagy jelentéktelen változtatásokkal is képes volt tovább működni a 4.0.1-es patch napján. Az azóta eltelt időben gyakorlatilag minden aktív fejlesztő megtette a szükséges változtatásokat - vagyis ha a te kedvenc addonod nem működik, akkor jó eséllyel már nem is fog.
#25 | Anachen válasza #7
Cartographer helyett ajánlom az Atlas-t, bár nem épül bele a rendes mappába, hanem külön kell megnyitni, de a BG-khez és instancokhoz is van térképe, igaz sajnos nem trackel, úgy mint régen a Cartographer.

Más: Engem totálisan bosszant az, hogy a bank és a táskák szétdaraboldnak, nem látom eggyütt őket sosem, úgy látszik a Blizardot ez nem zavarja, szóval kénytelen vagyok használni a Onebank, Onebag-et.

Spamszűrőnek a Badboy tényleg a legjobb, nagyon hasznos, bár most, hogy nem floodolhatóak a csatornák kevesebb a hírdetés, de még így is akad.

Nemtudom, hogy a fubar mihez hasonlít, de ha egy információssáv a képernyő tetején akkor nekem a Titan Panel vált be a legjobban, mutatja goldot, jött-e leveél, beépülő addonokat, mennyi ideig játszottál egy bizonyos szinten, koordináta.

Valaki írta, hogy aki nem használt addont az biztos rouge. Nem értek egyet én druidámmal healelek, és 4.0.1 óta nem használom a Grid-et sem. Sokan a Healbotra esküsznek, de egyszerűen én nem tudom megszokni. Egyetértek azzal a véleménnyel, miszerint minél kevesebb addon anál jobb. Nagyon sokáig használtam például a Bartender nevű addont, ami a hotbar-okat változtatja meg, na így lepődtem meg, hogy teljesen kicserélték a Mount barokat, azt, amikor nem te harcolsz hanem valakinek a bőrébe bújva mondjuk. Szóval nekem az most nagyon tetszik, ezért meghagytam, még akkor is, hogy ha helyigényesebb.
Jelenleg nincs ilyen addon. Legalábbis működőképes nincs.
wow_c_376576
Ha jól emlékszem, én ezt használom, és színez, de otthon tudnék biztosat mondani.
Plusz arra sem emlékszem, melyik XP-s brokert használom, de itt egy, amit most találtam, és valszeg át is térek rá. Smiling
Ugyanez volt nekem is a cryolysisel, végleg megadta magát. Szedd le a lunarsphere-t ugyanaz, sőt sokkal többet tud csak szokni kell az új beállításokat.

Én is kérdeznék, ha már ilyen jó kis addon kérdez-felelek alakult ki Smiling
átállok fubarról brokerra és egy performancefu alternatívát keresek ami el is színezi az FPS/latencyt( pl piros ha nagy a pingem) Broker_Sysmon nem tesz ilyet sajnos, valakinek ötlet? Vagy jó lenne egy olyan is ami az adott karakter XPjét mutatja a Broker_AllXP minden karit mutat, de az nekem nem kell csak a saját Smiling
#20 | Greed válasza #19
Hm, elképzelhető. Mondjuk én ilyen célra az Ampere-t használom, előtte ACP volt. Ne kérdezd miért váltottam, már én sem tudnám megmondani.
#19 | patito válasza #15
wow_c_376420
wow_c_376418
Lol nem is tudtam... Mind1 azt a 3 addont amit használok frissíteni tökéletes Smiling
Gondolom a karakterválasztó képernyős gombra gondol. Azt meg tuti mappahiba okozza. (Plusz mappa az Interface/Addons/ alatt, vagy pont, hogy kevesebb, esetleg zipelt állományok.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu